• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

E ş i m i n y a n ı n d a o l m a l ı m ı y ı m?

hani dışı parlayan içi kof çıkan kavunlar olurya..

dışardan bakınca birşey sanırsın..

bana bir şey yapmadı da..

kayıvalidemin dizinde hala izi var..

kadını itip yere düşürmüş..

70 yaşındaki kadını..

ama konu onun asaleti değilki..

herkes kendinden sorumlu..

benim derdim başka:26:

Pardon cevabınızı görmemiştim. Fakat bu derece yarış içine girdiğiniz o küçüğün annesinin de gününü mahvetmeyin bence. O eşinizin ve o bayanın çocuğu. Boşa bir yarış olur çünkü onun tek bir annesi var zaten. Ayrıca yok çok güzel olmalıyım falan. Ne oluyor yani...O bayan için özel bi gün bu, haliyle onu gölgede bırakmaya çalışmanız falan komik. Hem neden ayrı ayrı oturuluyor? Bence eşiniz ve eski eşi beraber oturmalılar çocukları onları öyle görmeli. Siz uzakta bir yerde oturacaksanız ne ala ama o kadın orda sanki teyzesi gibi tek oturacak da siz annesi gibi kocanızla beraber mutluluk pozları verecekseniz hiç hoş değil.

Yooo ben “kimsiniz ki” demedim asla. Yani öyle aşağılayıcı bir ifade kullanmadım asla. Kullanmam da..
Ama şu da bir gerçek ki onun annesi kendi annesi.. onun annesi yanındayken bir şey olsa ona sarılır.. Maalesef bu gerçek. Ben de diyorum ki madem çocuğu seviyorsunuz dışarıda güzel vakit geçirin.
1 gün dahi olsa ayrılmış dahi olsalar o günlerin hatırına,çocuklarının hatırına birkaç saati çok görmeyin özel olarak.
Sordum ama cevap alamadım. Kıskançlık var mı az da olsa?

tabi onların ortak ve özel anları..

ama arada sevgi saygı namına bir şey kalmamış..

ben gitmesem bi arada olsalar mesela ben biliyorumki

anne bir laf atıcak iğneler gibi, eşim de dayanamayacak..

ve ufaklıkta bu gerginliğe ortak olucak..

kıskançlık var tabi ama..

eşimi kaptırmak gibi bir korkum yok hani.

sadece böyle istiyor diye onu yalnız bırakmak istemedim..

ben şu cümlenizden ,sizin "yakışıklı" için değil de,eski eşe hava atmak için gitmek istediğinizi çıkardım..
biz mutluyuz harikayız diye gözüne sokmak için.eski eş için sözde asalet falan demişsiniz ya...sizin bu düşünceniz de pek asil sayılmaz..
bu yazdıklarınızdan sonra kesin gitmeyin diyorum,o gün çocuk için özel bir gün,annesiyle ,cici annesinin ego savaşı arasında kaybolmasın yavrucak..

ayrıca kendinden başkalrı da yok zaten,o çocuğun 1 tane annesi var..babasıyla evli olmanız birşey değiştirmez..

Ben %100 bu yoruma katiliyorum, cocugun psikolojisi acisindan bence gitmemelisiniz. Yani cocuk gosterisinde anne ve babasiyla olmali ki, kendini normal hissetsin. Siz de giderseniz, arkadaslarindan utanabilir, annem-babam-babamin yeni esi gibi garip bir ucleme orda oldugu icin.

Yanlis anlamayin ama cocuk acisindan bence orada bir yeriniz yok. Onu siz buyutmuyorsunuz, yani beraber de yasamiyormussunuz. Cocuga annelik yapmiyorsunuz sonucta, kendi annesi var ve sizin onun ustunde cok da emeginiz olamayacigini dusunuyorum (birlikte yasamadiginiz icin). Siz bu cocugun annesi degilsiniz, onun bir annesi var zaten.

Bence oraya sirf eski ese inat gitmek istiyorsunuz, arada olan zavalli cocuga olacak. Yazdiginiz cumlelerde cocukla ilgili bir sey yok zaten, yazdiklarinizin %80 i eski esle ilgili, sizin derdiniz cocuk degil bence, bu hanim.

Gidip gerginlige sebep olmayin cocuk acisindan. Cocugu dusunun bence biraz, gitmeyin.

Son düzenleme:
Yooo ben “kimsiniz ki” demedim asla. Yani öyle aşağılayıcı bir ifade kullanmadım asla. Kullanmam da..
Ama şu da bir gerçek ki onun annesi kendi annesi.. onun annesi yanındayken bir şey olsa ona sarılır.. Maalesef bu gerçek. Ben de diyorum ki madem çocuğu seviyorsunuz dışarıda güzel vakit geçirin.
1 gün dahi olsa ayrılmış dahi olsalar o günlerin hatırına,çocuklarının hatırına birkaç saati çok görmeyin özel olarak.
Sordum ama cevap alamadım. Kıskançlık var mı az da olsa?

bence en doğrusu ,eşiniz viedo çeksin,siz sonra izlersiniz,küçük bir hediye alır veya dışarıya götürsünüz..ben gelemedim ama izledim süperdin der tebrikeedersiniz...çocuğun da gönlü olmuş olur...
eşinizin çocuğu ile aranızın iyi olması çok güzel tabi ki,herşeyden önemli olan çocuk çünkü.....

Sen yetişkin birisin. Bilmiyorum kaç yaşından beri böyle ama o çocuk gibi hissedemeyiz. Anne-baba profili aileyi ifade eder. Başka bir kadın daha aynı ortamda olursa ayrı görmekten farklı olur kesinlikle.Dışarıda zaten berabermiş.
Gitse kazancı ne olacak peki?

Benim durumum 7 yaşımdan beri böyle. (ama tabi benimki çok daha farklı bir hikaye)
Ama inanın annesi babası boşanmış çocuklar için aile profili oluşması imkansız. Çocuk anne ve babasını bazı durumlarda değil her daim yan yana ister.

Pardon cevabınızı görmemiştim. Fakat bu derece yarış içine girdiğiniz o küçüğün annesinin de gününü mahvetmeyin bence. O eşinizin ve o bayanın çocuğu. Boşa bir yarış olur çünkü onun tek bir annesi var zaten. Ayrıca yok çok güzel olmalıyım falan. Ne oluyor yani...O bayan için özel bi gün bu, haliyle onu gölgede bırakmaya çalışmanız falan komik. Hem neden ayrı ayrı oturuluyor? Bence eşiniz ve eski eşi beraber oturmalılar çocukları onları öyle görmeli. Siz uzakta bir yerde oturacaksanız ne ala ama o kadın orda sanki teyzesi gibi tek oturacak da siz annesi gibi kocanızla beraber mutluluk pozları verecekseniz hiç hoş değil.

canım ama eşim onunla yanyana zaten oturmaz ki neden yarışa gireyim..

ben neyin derdindeyim..siz neden bahsediyorsunuz..lütfen amaa

eşiniz sizi davet etmiş çocugu seviyorsunuz abla gibisiniz belli ki o da sizi seviyor gidip izlemenizde bir sakınca olmayacaktır medeni insanlar gibi davranısınız o kadar..
üstünüze niye bu kadar gelinmiş onu hiç anlamadım burda sorulan bir soruya saldırıya gerek yok bence..kalbinin sesini dinle canım bence d ebu konuyu kapat canını üzme..

canım ama eşim onunla yanyana zaten oturmaz ki neden yarışa gireyim..

ben neyin derdindeyim..siz neden bahsediyorsunuz..lütfen amaa

O kadınla ilgili ne kadar çirkin ifadeler kullandığınızın farkında mısınız? Eşiniz ve kayınvalidenizin anlattıklarını biliyorsunuz sadece tanıoyr musunuz o kadını sanki? Hayatınızda oturup muhabbet etmişliğiniz var mı? İçi kof mu değil mi bilemezsiniz haliyle. Bence bakımlı ve hoş bir kadın siz de kıskanıyorsunuz, durum bu gerçekten...Ama eşiniz şu an sizinle, bırakın o yüzden diğer kadını kötülemeyi.
Sorunuzaysa zaten cevap verdim. Bence gitmemelisiniz. Çocuk özel gününde yanında anne ve babasını ister. Bence siz sonradan ufak bi hediye alıp tebrik edin sadece. Böylece olası gerginliklerin önüne de geçmiş olursunuz. Ayrıca eşiniz eski eşinin yanına oturmuyorsa bu da hata. Eminim çocuk onları yan yana görse mutlu olacaktır. Üstelik madem çok sakin ayrılmışlar neden yan yana bile oturmuyorlar ki?

kusura bakmayın ama bende içinizden eski eşe nispet yapmak için orda olmak istediğinizi düşündüm.hiç bi çocuk annesinden daha güzel bi kadını daha mutlu bi şekilde üstelik babasının yanında görmek istemez.o onun günü annesi ve babası en güzel şekilde olmalı yanında.sizinde olmanızda bi sakınca yok tabiki bi ablası olarak.ama çocuğun mutluluğunu düşünerek annesinin önüne geçme girişimde bulunmayın derim.
ve eşinizle eski eşi arasındaki olayları sadece eşiniz açısından biliyosunuz.onun ne düşündüğünü, tam olarak ne olduğunu asla bilemeyiz.yani suçlayarak konuşmanız gereksiz.eşiniz yanınızda mutlusunuz gerisinin hiç bi önemi yok.

Son düzenleme:
Bence de gitmeniz eşinizi çok mutlu eder.
Tabi küçük yakışıklıyı da.
Geçmiş geçmişte kalmış neticede.

tabi onların ortak ve özel anları..

ama arada sevgi saygı namına bir şey kalmamış..

ben gitmesem bi arada olsalar mesela ben biliyorumki

anne bir laf atıcak iğneler gibi, eşim de dayanamayacak..

ve ufaklıkta bu gerginliğe ortak olucak..

kıskançlık var tabi ama..

eşimi kaptırmak gibi bir korkum yok hani.

sadece böyle istiyor diye onu yalnız bırakmak istemedim..

Yani kadını tanımadan başkalarından duyduğun şekilde yorumlama bence.
Sonuçta ortak hayatı bitirmişler. Bir de kadının ağzından eşini dinlemek lazım. Neyse bunlar başka mevzular tabi de tartışma dahi olsa o da onların sorunu ortak olmamalısın. Tartışma olunca sen mi yatıştıracaksın ortamı? kızma ama hepsinden öte kıskançlık duygularının ürünü olduğunu düşünüyorum. eşini kaptıracağından değil nefis sonuçta.

eşiniz sizi davet etmiş çocugu seviyorsunuz abla gibisiniz belli ki o da sizi seviyor gidip izlemenizde bir sakınca olmayacaktır medeni insanlar gibi davranısınız o kadar..
üstünüze niye bu kadar gelinmiş onu hiç anlamadım burda sorulan bir soruya saldırıya gerek yok bence..kalbinin sesini dinle canım bence d ebu konuyu kapat canını üzme..

Ben de bunu anlamıyorum. Medeniyetin kitabı mı var? Yani insan psikolojisi her zaman medeniyetle paralel olamaz ki!
Hele de böyle bir durum için.
Ben baya bir gerilerdeyim o halde.

Bence bu çocuğun kadar annesinin de özel günü
Orada olup onun gününu zehir etmek gibi olur.
Ne çocuk sevinir annesinin uzuldugunu görünce, nede annesi.
Bırakın o gün çocuğun günü olsun annesi çocukla gururlansin

o eşinizin değil, onun oğlunun özel günü.. yani eşinizin yanında olmak gibi bir durum yok.. gerçi yazdığınız mesajlardan yola çıkarak, siz oraya son derece havalı bir şekilde gidip eski eşine ne kadar mutlu olduğunuzu göstereceksiniz zaten, çocuk ne kadar olumsuz etkilenecek olursa olsun.. eşinizin sizi davet etmesi çok özel bir durum değil ki, zaten gitmeniz normal olsa "sende geliyorsun mutlaka hayatım" derdi, davet etmezdi.. o eşinizin, oğlunun ve annesinin özel günü, her ne kadar kıskanıyor da olsanız bence anlayış göstermelisiniz :34:

Bence de gitmelisin. Ortada bi problem yok sonuçta sen şimdiki eşi o önceki eşiydi :34:

o eşinizin değil, onun oğlunun özel günü.. yani eşinizin yanında olmak gibi bir durum yok.. gerçi yazdığınız mesajlardan yola çıkarak, siz oraya son derece havalı bir şekilde gidip eski eşine ne kadar mutlu olduğunuzu göstereceksiniz zaten, çocuk ne kadar olumsuz etkilenecek olursa olsun.. eşinizin sizi davet etmesi çok özel bir durum değil ki, zaten gitmeniz normal olsa "sende geliyorsun mutlaka hayatım" derdi, davet etmezdi.. o eşinizin, oğlunun ve annesinin özel günü, her ne kadar kıskanıyor da olsanız bence anlayış göstermelisiniz :34:

Kendisi yok ; sen de sonradan geldin ben söyleyivereyim sana:D
Çocuk konu sahibini çok seviyormuş. Babaannesine gitse bile “abla sen de gel “ diyormuş. Tamamen gerekçe bu.
Bir de giyim kuşam tabi tanıdık varsa eşini temsil edecekmiş yani..
Eski eşi de zaten çemkiren bir kadınmış…
Eşini kaptırma gibi bir korkusu yokmuş…
Yani tamamen iyi niyetli, kendi için bir şey istiyorsa ben Arap olayım.

bence esinin eski esinin davranisina bagli gidip gitmeme benim esiminde ilk evliliginden 2kizi var ve ben gitmem biliyorumki eski esi cok bozulur sonnrada esimle kavga eder neden getirdin diye ayrildiklarinda bile demis sen yeniden evlenirsin ben gormek zorundamiyim diyerek 200kmre Ileri tasinmis esim 2 haftada bir hafta sonlari kizlari alir mesela bugun yine alicak Burda tatil var bir hafta bizde kalicaklar eger Boyle durumlar yoksa git derim ama sonra kavga cikma durumu varsa hic gidipte huzurunu bozma derim

bir anne olarak cevap vereyim...şahsen Allahım korusun böyle bir durumdan... kesinlikle istemezdim annesi çok olgun bir kadınmış size haftasonu gönderiyor...açıkçası bir anne olarak asla ve asla başka bir kadının yanında olmasını istemezdim evladına delicesine bağlı bir anne olarak...senin gitmen yakışık kalmaz çünkü senin ordaki sıfatın ne olacaki katılacaksın?ve eşim böyle birşey yapsaydı ona dünyayı dar ederdim...asalet falan kalmazdı...benim evladımada oğlumuz falan diyemezdi...o evlat sadece benim ve babasının bitti...

Back
X