• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

E ticaret

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Trendyol 'da bir çok satıcı reelde de dükkanı olan satıcılar. Hazır düzeni var. Bir de netten satış yapıyor.
Sıfırdan iş yapmak için güzel birikiminizin bir de ev gelirinizin yeterli olması lazım ki herhangi bir aksilikte evinizi de ticaretinizi de döndürebilesiniz. 15 bin bunun için çok az bir para. Borca girmeniz gerek. Girilen borcun miktarı da işin işleyişine bağlı olarak artacaktır.
Ev gelirim eşime ait zaten çalışmıyorum yani o konu bana dokunmaz çünkü kendisinin aldığı para geçinmemize yetiyor borçlarımızı da bi kısmını kapattık biraz birikim yaptık batabilir dediğimde üzülürüz ama alta almaz dedi o yüzden küçükten de olsa başlamak istedim aslında ama haklısınız çok az bir para

Elinizdeki parayı altın olarak tutun şimdilik üzerine ekleme yaparsınız geldikçe. ( Yatırım tavsiyesi değildir ;))Miktar düşük şuan elinizde ve rekabet ortamı geniş bir kategori iç çamaşırı.
El lezzetiniz iyiyse mesela trendyola girin bölgenizde ne eksik restaurant seçeneği olarak ev yemeği, gün tabakları, zeytinyağlılar, dondurulmuş sarma ev mantısı içli köfte,kesme erişte bunlari bile evden yapıp satabilirsiniz trendyolda. Sadece bir kaç belge ve şirket açmak gerekli.
Pazarı iyi analiz etmeniz lazım.
Haklısınız ama daha yaşım küçük 25 yaşındayım ve o kadar ağır yemeklere cesaret edemem eğer bu parayı bu işe bağlayamazsam eşim zaten elimden alır altın almaz alsada kendine alır yani borcu olduğunda bozdurur 😅

Açıkçası ben iç giyimi online satın alma riskine girmem. Hele ki daha da büyük paraları dökeceğim daha özel parçaları deneyerek almayı tercih ederim. Bilhassa iç giyimi uydurmakta zorlanan büyük cup ölçülü kadınlar bu çileyi anlayacaktır.
Geçen gün iç giyim ile aylık 1 milyon tl net kazanç birisini gördüğümde gözlerimle inanın bende şok geçirdşm ama sayfasını gördüm bizzat yani o kadar yükselirmiyim bilmem ama demekki gerçekten para var dedim bana göre insanlar internetten çok ürün almazlar ya derdim ama kargocuda düdüklü tencere görünce fikrim değişti ben bi küçük tencere için koca mağaza gezmişliğim var ama insanlar artık düdüklü tencere olsun çaydanlık olsun bunları bile internetten alıyorsa fantazi giyimdeki 250 tl onların gözüne bile gelmez diye düşündüm

15 binle şirket kurulmaz öncelikle
Trendyol gibi pazar yeri uygulamaları çok büyük komisyonlarla çalışıyor, çiçekçi bir arkadaşım var, yüzde 35 alıyorlar ilaveten sert kuralları var dedi, mesela ürünü yetiştiremedin kargoya dükkanını iki gün askıya alıyor. Oradaki satıcıların hepsinin işleyen dükkanları var siz daha yeni iş kuracaksınız. Sermayenizle ürün alıp dolap, gardrops gibi uygulamalardan ve ilaveten çevrenize elden satsanız daha uygun bir başlangıç olur sizin için
Ama mahalle arası dükkan açsam bu seferde kira ödeyeceğim üstelik hesaplandığında komisyon daha karlı kira 20 bin ise komisyon 10 bin kargoda sıkıntı yokmuş satıcı olunca gelip evden alıp gidiyorlarmış anlaşma falan işleriyle uğraşılmıyormuş elden satacağım çok çevrem yok açıkcası 🥺

Geçen gün iç giyim ile aylık 1 milyon tl net kazanç birisini gördüğümde gözlerimle inanın bende şok geçirdşm ama sayfasını gördüm bizzat yani o kadar yükselirmiyim bilmem ama demekki gerçekten para var dedim bana göre insanlar internetten çok ürün almazlar ya derdim ama kargocuda düdüklü tencere görünce fikrim değişti ben bi küçük tencere için koca mağaza gezmişliğim var ama insanlar artık düdüklü tencere olsun çaydanlık olsun bunları bile internetten alıyorsa fantazi giyimdeki 250 tl onların gözüne bile gelmez diye düşündüm
Her şeyi internetten alıyorum desem :) Bunu yaklaşık 7 yıldır yapıyorum.Netten alışveriş vakit kazancidir. Düdüklü tencereye niye şaşırdınız ki onu da netten aldım :) kıyafet ,iç giyim her şeyi oradan alıyorum.

Her şeyi internetten alıyorum desem :) Bunu yaklaşık 7 yıldır yapıyorum.Netten alışveriş vakit kazancidir. Düdüklü tencereye niye şaşırdınız ki onu da netten aldım :) kıyafet ,iç giyim her şeyi oradan alıyorum.
Aslında şaşırmamın nedeni annem ve kaynanam sanırım ben daha küçüğüm yani 25 yaşındayım ama beni çeyiz konusunda internete güvenilmez gidip gör boyutunu iyice mağaza gez diye aşıladıkları için sanırım garip geldi yoksa tabiki alınabilir kurşun kalem alanı gördü bu gözler ama demekki artık insanlar bazı şeyleri aştı diye düşünüyorum bu olayı 4 sene önce yaşadım hatta kaynanam bile artık sürekli internetten alışveriş yapabiliyor anlayacağınız demek istediğim bu çağ cidden internet devri genci yaşlısı herkes kargo gelmesine çok alıştı o yüzden artık bende harekete geçmek istiyorum 😊

Haklısınız fakat kadın girişimcilere olanak sağlanıyormuş hatta baya güzellikleri varmış komisyon vs ama dediğiniz gibi 15 bin çok az belki 30 ile başlanabilir ama
Fatura işini nasıl halledeceksiniz? Eşinizin şirketi üzerinden kesecekseniz şirket tanımında geçiyor mu satacağınız ürünler? Trendyol bunları isteyecek çünkü. Yine eşiniz üzerinden fatura kesecekseniz kadın girişimci olanaklarından yararlanamazsınız, şirket eşinizin üzerine kuruludur muhtemelen. Şirket kurayım derseniz bu yazdığınız rakamlar ancak açılış maliyeti ve vergiye gider.

Elinizdeki parayı altın olarak tutun şimdilik üzerine ekleme yaparsınız geldikçe. ( Yatırım tavsiyesi değildir ;))Miktar düşük şuan elinizde ve rekabet ortamı geniş bir kategori iç çamaşırı.
El lezzetiniz iyiyse mesela trendyola girin bölgenizde ne eksik restaurant seçeneği olarak ev yemeği, gün tabakları, zeytinyağlılar, dondurulmuş sarma ev mantısı içli köfte,kesme erişte bunlari bile evden yapıp satabilirsiniz trendyolda. Sadece bir kaç belge ve şirket açmak gerekli.
Pazarı iyi analiz etmeniz lazım.
Bunun cezası var diye biliyorum.
Sanal restoran olarak iş yapabilmek içinde işletme kaydının olması gerek.
Yemek sipariş sitelerinde kural bu şekilde.
Trendyolun da bunu talep etmesi lazım normalde. Böyle yapan var mı?
Nasıl oluyor ki?

15 binle kaç tane ürün alıp mağazanıza koyacaksınız bunu düşündünüz mü? Müşteri çekmek istiyorsanız çeşit de olması lazım. Olmayan ürünün resmini koyup sipariş gelince onu tedarik edip öyle mi göndereceksiniz? 25 yaş küçük değil gayet yetişkinsiniz ama pek para bilinciniz yok gibi. Üstteki üyenin de dediği gibi 150 bin öyle yiyip içip keyfe bakılabilincek bir para değil, standart bir para Türkiye şartlarında. Bir de artık e-ticaretin kalem/silgi boyutuna gelmesine sizin değil annenizin, kayınvalidenizin şaşırması lazım. Sizin kuşağınız elinde telefonla büyüdü.

Konu sahibi, yorumlarını okuyorum da sanki 15-20 yıl öncesinde yaşıyor gibisin. Eşimle birikim yaptık diyorsun, birikim 15 bin lira ve Türk lirasında duruyor, altına bile çevrilmemiş.
150 binim olsa yer içer harcarım diyorsun. 150 binle zorlarsan 3 ay geçinirsin anca.
Herkes internetten alışveriş yapmaya başlayalı çok oldu, bunu yeni keşfetmişsin. Mağaza gezen mi kaldı?
Fantezi giyime 250 lira demişsin, 250ye normal sütyen bulunmuyor artık.
15 binle en iyi ihtimal, un alınır poğaça yapılır satılır. Trendyol falan kurtlar sofrası.

Haklısınız ama kadın girişimcilere çok güzel olanak sağlıyormuş kargoyuda trendyol anlaşmalı zaten sizden sadece mesela 30 lira kesiliyor kargo başına komisyonuda kira gibi düşünüyorum sonuçta çarşıda dükkan açsam aylık 15 bin hitap ettiğim insan 1000 kişi ama burda hesapladığımda komisyon 10 bin civarı hitap edilen milyonlar
Fatura işini nasıl Halledeceksiniz şirket olmanız gerek eşinizin vergi lehvasını kullanmak isterseniz eşinizin iş kolu uygun değilse ne olacak ayda 1 satış yapsam oda yeter demişsinizde ticarette hele hele e ticarette işler öyle olmaz puanınız yükselmez kimse alışveriş yapmazsa.

Reklam bütçeniz olmalı ürünleriniz elinizde olmalı yani bilemiyorum ama siz bu işi yapamazsınız.

Haklısınız ama kadın girişimcilere çok güzel olanak sağlıyormuş kargoyuda trendyol anlaşmalı zaten sizden sadece mesela 30 lira kesiliyor kargo başına komisyonuda kira gibi düşünüyorum sonuçta çarşıda dükkan açsam aylık 15 bin hitap ettiğim insan 1000 kişi ama burda hesapladığımda komisyon 10 bin civarı hitap edilen milyonlar
Fatura işini nasıl Halledeceksiniz şirket olmanız gerek eşinizin vergi lehvasını kullanmak isterseniz eşinizin iş kolu uygun değilse ne olacak ayda 1 satış yapsam oda yeter demişsinizde ticarette hele hele e ticarette işler öyle olmaz puanınız yükselmez kimse alışveriş yapmazsa.

Reklam bütçeniz olmalı ürünleriniz elinizde olmalı yani bilemiyorum ama siz bu işi yapamazsınız.

Yok kız 15 bin nerde bende o para o kadar param olsa zaten yer içer keyfime bakarım 😅😅😅
150 binle ne kadar yiyip içip keyfinize bakabilirsiniz ki? Bir haftalık her şey dahil tatil parası. Maddi konulardan bayağı uzaksınız, bambaşka bir dünyadasınız. Birikim dediğiniz 15 bin. 15 binin ederi ne, hangi yaraya merhem olacak ki eşiniz borç için elinizden alacak? Konu eski mi diye bir daha dönüp baktım.

Bence mantıklı değil. Neden iç çamaşırı kategorisini seçtiniz? Şahsen ben marka derdim olmamasına rağmen iç çamaşırı alırken suwen vs penti gibi mağazaları tercih ediyorum, iç çamaşırının kalitesi önemli çünkü. Çoğu kişi de hassas bu konuda. Ayrıca trendyoldan bir şey alırken güvenilir satıcılardan, çok yorum alan ve satılan malları almak ister herkes, çünkü ne geleceği belli değil. Kimse o riski almak istemez. Ve ne yazık ki 15bin yeterli bir para değil. Bence bu işe ayıracak bolca zamanınız ve paranız yoksa başka bir şey düşünün

Tavsiye isterseniz örgü örebilirsiniz. Fotoğrafını bulabilirsem koyacağım, çok tatlı örgü bebekler yapıyorlar. Dizi film karakterleri, kişiye özel ona benzeyen bebekler falan yapıp bin liraya satıyorlar, alan da oluyor. Belki onu deneyebilirsiniz.
İnstadan gördüm, avrupa yakası aslıyı yapmışlar mesela 2 bine falan satıyorlar

Eklentiler

• Screenshot_20250608_155713_Instagram.webp
    Screenshot_20250608_155713_Instagram.webp
    48,3 KB · Görüntüleme: 33
150 binle ne kadar yiyip içip keyfinize bakabilirsiniz ki? Bir haftalık her şey dahil tatil parası. Maddi konulardan bayağı uzaksınız, bambaşka bir dünyadasınız. Birikim dediğiniz 15 bin. 15 binin ederi ne, hangi yaraya merhem olacak ki eşiniz borç için elinizden alacak? Konu eski mi diye bir daha dönüp baktım.
Ben de hanfendi 50 yaşlarında, küçük bir şehirde yaşıyor, fazla da dışarı çıkmıyor, lüks zevkleri yok gibi düşündüm. Geçen yaz dayım 4 abiye alsınlar diye kuzenime 500tl vermişti, onun gibi🤣 sknradan gördüm yaş 25miş, nerde yaşıyor acaba

E-ticarete düşük bütçe ile başlamak istiyorsanız çok iyi düzeyde sosyal medya yönetimi, grafik tasarım, dijital pazarlama, SEO, ön muhasebe, metin yazarlığı, kriz yönetimi, müşteri iletişimi, influencer pazarlama bilmeniz gerekiyor ki daha saymadığım başka başka kalemler de var.
Yani iş Trendyol hesabı açayım, ürün yükleyeyim demekle bitmiyor.
Tüm bunların hepsi bir zincirin halkası ve buna 360 derece pazarlama deniyor.
Siz bu alanlarda uzman değilseniz bir ekip kurmanız veya bir ajansla çalışmanız gerekiyor ki bu da iyi bir bütçe ister.
Tüm bu anahtar kelimeleri araştırmadan ve bu konular hakkında yeterliliğiniz olmadan başlarsanız paranızı çöpe atarsınız.
Dışarıdan kolay görünen ancak içine girdiğiniz anda oldukça zor olduğunu anladığınız ve sürekli bilgilerinizi tazelemeniz gereken bir iştir e-ticaret.

Ben de hanfendi 50 yaşlarında, küçük bir şehirde yaşıyor, fazla da dışarı çıkmıyor, lüks zevkleri yok gibi düşündüm. Geçen yaz dayım 4 abiye alsınlar diye kuzenime 500tl vermişti, onun gibi🤣 sknradan gördüm yaş 25miş, nerde yaşıyor acaba
Kaynanası ve annesi öyle aşılamış çünkü. 😑 İnsanların internet alışverişine alıştığını gözlemlemiş, muhteşem bir tespit gibi. Günaydın diyesim geldi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X