• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

E ticaret

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
O değilde her mesajda benimle dalga geçtiler, lyayla dalga geçiyoruz falan yazıyoruz.

Olm biz niye seninle sürekli dalga geçiyoruz? Şu an farkettim normal değil bu 😂😂😂😂
Ahshfh yazdıkça bir sorgulamaya başladım ben de. Sizinle arkadaşlığımı bitirip daha seviyeli bir çevre kurma zamanım gelmiş.
Karpuzlu takımım ve ben gidiyoruz.
Elveda.

Dört gündür Balkanlardayız.
İki kişi 10.000 TL’yi dört günde yeme içmeye ve ufak tefek hediyelik eşyaya (magnet, kahve, kokulu sabun) harcadık.
Kısacası 15.000 TL ile iş kurmak ancak hayal olabilir.
150.000 TL deseniz o bile az.
Ciddi cirolara ulaşmış firmalar acaba hangi yollardan geçti? Hangi süreçleri atlattı?

Yapılan yorumlara ben de katılıyorum. Biraz e-ticarete ilişkin bilgi eksiğiniz var gibi geldi bana da.

Öncelikle sanal alışverişi bir tüketici olarak bile yeterince deneyimlemediğinizi düşünüyorum. Düdüklü tencere alışverişine falan şaşırmışsınız. Ben düdüklü tenceremi 11-12 sene önce internet üzerinden almıştım ve hala kullanıyorum. Önce tüketici olarak olaya biraz hakim olun ki satıcı olma aşamasına geçebilesiniz.

Teknik ve finans bilginiz yeterli değil ise bu işe tek başına girişebilmek için bütçeniz yetersiz. Girmeyi düşündüğünüz pazar yerlerinde ürününüzün görülebilir hale gelebilmesi için bile profesyonel destek almanız gerekecek.

Kargo anlaşması yapmam demişsiniz. Siz ürünleri ne fiyattan alacaksınız ki, 250 liraya sattığınız üründen %30 kesinti+kargo ücreti (kargo ücretleri ciddi yüksek) ödeyip yine de kar edebileceksiniz? Bunu da ayrıca merak ettim.

Amacım hevesinizi kırmak değil. Denemek istiyorsanız yine deneyin ama biraz daha bilgi sahibi olarak girin bu işe. Parayı zor biriktirdiğinizi söylediğiniz için yapıyorum bu yorumu.

Seni 50 yaşında, emekli maaşıyla geçinmeye çalışan zar zor 15bin biriktirmiş bir teyze zannettim de üzüldüm. Kızım 25 yaşındasın, gir en kötü kasiyerlik, garsonluk yap bir iş bul kendine. Zar zor biriktirdiğin parayla 1 aylık kira ödenmez, kısa yoldan zengin olma derdindesin. Bu sosyal medya mahvetti herkesi, 0 bilgiyle para kazanılmıyor, para hesabı bilmiyorsun daha. 250liraya iççamaşırı diyorsun. 15 binle olmaz diyorlar hmm evet ama 30la olur herhalde diyorsun milyon lira kazanma hayali kuruyorsun. Ne denie bilemedim, bence asla başlama bu işe, parandan olma

Çok şaşırdım şu an. Yaşına bakmamıştım.
45 yaşında, 20 senelik evli, ev hanımı, ekonomi bu hale gelip geçim zorlaşınca eve maddi katkı sağlamaya çalışan biri sanmıştım ben de.
İşe gireceğini sanmıyorum. 150 binle yiyip içip keyif yapılacağını sanıyor ama sorsak asgari ücret için yorulduğuma değmez der eminim.

E-ticarete düşük bütçe ile başlamak istiyorsanız çok iyi düzeyde sosyal medya yönetimi, grafik tasarım, dijital pazarlama, SEO, ön muhasebe, metin yazarlığı, kriz yönetimi, müşteri iletişimi, influencer pazarlama bilmeniz gerekiyor ki daha saymadığım başka başka kalemler de var.
Yani iş Trendyol hesabı açayım, ürün yükleyeyim demekle bitmiyor.
Tüm bunların hepsi bir zincirin halkası ve buna 360 derece pazarlama deniyor.
Siz bu alanlarda uzman değilseniz bir ekip kurmanız veya bir ajansla çalışmanız gerekiyor ki bu da iyi bir bütçe ister.
Tüm bu anahtar kelimeleri araştırmadan ve bu konular hakkında yeterliliğiniz olmadan başlarsanız paranızı çöpe atarsınız.
Dışarıdan kolay görünen ancak içine girdiğiniz anda oldukça zor olduğunu anladığınız ve sürekli bilgilerinizi tazelemeniz gereken bir iştir e-ticaret.

Ben asla milyon hayali kurmadım ama anladığım kadarıyla kb de asla e ticareti anlayan yok en basitinden bir takı satarak bile baya kar yapıyorlar komisyona gelince kira da aynı şekilde aslında mantıklı düşünüldüğünde
Kadınlar kulübünde e ticaretten anlayan yok demişsiniz ama emin olun buraya yorum yapanların hemen hemen hepsinin verdiği fikirler doğru bakın yukarıda bir arkadaş acıklamış e ticaret için gerekli bilgileri.

Trendyola hesap acayım ayda 1 satış yapsamla olmaz o iş .İlk basta gereken. SEO mesela arama motorları ile ilgili sizi adınızı yazdılar mı üst sıralarda cıkmanız gerek bunu nasıl yapacaksınız hedef kitle için,reklamlar,tasarım vs bir sürü iş ve hepsi para.

Benim kardeşim de bilişim sektöründe e ticaret yapmıyor ama onada cevresinde danışanlar oluyor verdiği cevap genellikle yeterli bütçe yoksa olmaz ve insanlar sizi neden tercih etsin bir cogu sizin gibi satış sayfasında sayfa acsak yeter zannediyorlar ama iş diğer maddeleri ögrenince orada değişiyor.Seo.muhasebe, grafik tasarım,reklam vs.

Gerçekten sorduğuma pişman oldum ya trendyolu bilmeyen bi platform da konu açıyorum birde 😅 ben daha çok bilgiliymişim onu anladım. Gelmiş anahtarlığı almam diyor ama trendyolda ne kadar anahtarlık satıldığını duysa şok geçirir her neyse yinede çok teşekkür ederim yazdığınız için ama maalesef ben yanlış yaptım buraya bu konuyu açmakla her neyse artık bu konuyu kapatsak çok güzel olur 👍
Konu içeriğinizi tamamen silmişsiniz. Konunuzun yeni hali de çok iddialı olmuş. Bahsettiğiniz platform da artık eskisi kadar popüler değil.

Çok şaşırdım şu an. Yaşına bakmamıştım.
45 yaşında, 20 senelik evli, ev hanımı, ekonomi bu hale gelip geçim zorlaşınca eve maddi katkı sağlamaya çalışan biri sanmıştım ben de.
İşe gireceğini sanmıyorum. 150 binle yiyip içip keyif yapılacağını sanıyor ama sorsak asgari ücret için yorulduğuma değmez der eminim.
Ne alaka ya yaşı küçük ev geçindirmeyen insanlar da zorla para biriktiremezmi? Belki çok çabalayarak onu 1 ayda biriktirdim? Belkide 5 ayda bunun ne önemi var ben burda teendyol satışları nasıl oluyor diyorum ne kadar ile girmem gerekiyor diyorum tamam 15 çok az ama şirket açmakta milyonlar değil bana güzelce az bu para 50 bin ile başlayın yazabilirlerdi yok anahtarı ben almam iç giyimi ben alman diyorlar ama satışlardan haberi yok yazdığım gibi e ticaretten anlamayan insanlar yorum yapmış benim yaşıma parayı nasıl kazandığıma ve miktara takılmışlar bunun uslubu var

Ne alaka ya yaşı küçük ev geçindirmeyen insanlar da zorla para biriktiremezmi? Belki çok çabalayarak onu 1 ayda biriktirdim? Belkide 5 ayda bunun ne önemi var ben burda teendyol satışları nasıl oluyor diyorum ne kadar ile girmem gerekiyor diyorum tamam 15 çok az ama şirket açmakta milyonlar değil bana güzelce az bu para 50 bin ile başlayın yazabilirlerdi yok anahtarı ben almam iç giyimi ben alman diyorlar ama satışlardan haberi yok yazdığım gibi e ticaretten anlamayan insanlar yorum yapmış benim yaşıma parayı nasıl kazandığıma ve miktara takılmışlar bunun uslubu var
Siz çok mu anlıyorsunuz da 2000’lerin başındaki iş açılan parayla iş açmak istiyorsunuz 😄
Siz de zeka sorunu mu var? Yazılarınız da normal değil.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X