Ebeyim ama aynı zamanda gebeyim varmı sorusu olan?

ria dediğin spiral dedikleri şeymi canım. onların hepsi metalmi oluyor. benim metale alerjim vardırda oda yaparmı acaba? çok cahilim bu konuda. hiç korunmadım şimdiye kadar ama bundan sonra şart :)

ttuluk tekrar teşekkürler sabırla hepimizin sorularını tek tek yanıtladğın için:)

ria dediğin spiral dedikleri şeymi canım. onların hepsi metalmi oluyor. benim metale alerjim vardırda oda yaparmı acaba? çok cahilim bu konuda. hiç korunmadım şimdiye kadar ama bundan sonra şart :)

Evet canım aynı şey.hepsi aynı değil onların metal olmayanlarıda var rahatlıkla kullanabilirsin.Ria nın tek kötü tarafı adetinin miktarını biraz artırır.Ama hepsinin ufak tefek yan etkisi var o yüzden birini mutlaka seçmelisin.

ttuluk cok sevindim bir ebenin baslik yazip yardimci olmasina sorularimza cevap vermesine o zaman bende bi soru soruyum ya benim vajinamda biraz sislik birde cok batma var sanki igneliyorlar aslinda persembe hastaneye yatiyordum suni sanciyla dogum yapcaktim pazartesine bekliyecem daha günün var diyeceksin evet var ama ben cok su topladim heryerim sisdi suni sanciyla dogum yapsam cokmu uzun sürer 1 cm acilma varmis simdiden cok yürüyüs yapiyorum bu günlerdir sanki asagi düsecek gibi helede ayaga kalkincacok bastiriyo

Son düzenleme:
canim birde sunu belirteyim ben almanyada yasiyorum burda kolay kolay sezeryan yapmiyorlar caninin cikmasina bir kala anca yaparlar son care yani suni istemem nasil olur yoksa hicmi istemesem kendi sancimi mi beklesem zaten su sisliklerim olmasa istemiyecem birde suni sanci verdimi ardindan kendi sancim gelirmi veya hic sanci yokken suni sanci verildiginde dogum ne kadar sürer heralde sancinin kendi gelmesiyle dogum olsa daha cabuk olur dimi
bu beim ücüncü dogumum ikiside normal olmusdu ama sancim kendiliginden gelmisdi normal dogumu bende cok istiyorum ins öyle olur

Canım zaten 3. doğumun olduğu için bu diğer 2 sinden çok daha kolay olacaktır.1 cm açıklıklada p.tesine sürmez gibi geliyor.Suni sancı doğumu uzatmaz aksine ağrılarını sıklaştırıp çabuklaştırır bu yüzden rahat ol ayrıca 3. doğumunda sezeryanı ancak tüplerini bağlatmayı düşünüyorsan tercih et farklı bir olumsuzluk olmadığı sürece normale hazırla kendini

merhaba ttuluk.öncelikle bu konuyu açtığınız ve yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim. benim 2 sorum olacak.
20 haftalık hamileyim.hamile kalmadan önce kadın doğum doktorumun tavsiyesiyle hepatit B aşısına başlamıştım. 3 doz yapılıyor 1. ay 2. ay 6. ay. 2 ay geldiğinde hamileydim. doktorum devam edebilirsin bir sorun olmaz demişti. geçen gün tetanoz aşısı için sağlık ocağına gittim.bu konudan orada bahsettiğimde hamilelikte sağlık bakanlığının izin verdiği sadece tetanozdur. başka aşı yapılmaz dediler. kafam karıştı.içime kurt düştü. bu konuda bi yorumunuz var mı?
15. haftadan beri karnımda başta en aşağılarda bugünlerde daha göbek deliğime yakın olacak şekilde sertleşmeler oluyor. avuç içim kadar tümsek şeklinde oluyor bazen. başta bebek hareketleri sanmıştım. doktoruma söylediğimde rahim kasılması dedi. magnezyum diasporal verdi.a ma bi değişiklik olmadı. o zaman istirahat etmelisin dedi. bi başka doktorda 2 hafta sonra bi vajinal muayene yapalım dedi. ama net bi açıklama yapmadılar. endişelenmeli miyim?erken doğuma sebep olur mu bu durum?
ilginiz için şimdiden teşekkürler

Mrb aliye83,gebelik döneminde sadece tetanos aşısı yapılır fakat hepatit aşısının 1.dozu gebelik öncesi başlandıysa rapelleri(tekrar dozları)gebelikte yapılabilir.Bu konuda için rahat olsun.2.si ise karnında oluşan sertleşmeler rahimin kasılıp top gibi hal almasından kaynaklanır bu durumda kullandığın mg diasporal rahatlatırdı ama bunun yanında istirahat etmeli ve sıvı almalısın.Ha geçmedi diyorsun bu durumda dr. muayene ettikten sonra ki bunu açılman varmı anlamak için yapacaktır durum ondan sonra değerlendirilir.

canım evet ultrasyonda dr gördü ve rahmimin öne doğru yattığını söyledi acba bu şekilde hamile kalma olasılığı varmı dr kalabilirsin dedi ama 14 aydır hamile kalamıyorum

36+2 2700 olmuş benim oğluşum 34 haftalıkken 2,050 gr diye çok üzülmüştüm ama baya toplamış kilosunu boyunu ölçmüyorlar sadece haftasını veriyormu diye baş ve bacak boyunu ölçüyorlar hep ama dikkatimi çeken bir durum oldu benim oğlum zaten 2 hafta geriden geliyordu normalde bu haftada ultrasonda 36 hafta yazıcağına 34 hafta yazıyor doktora sordum neden böyle diye önemli değil dedi ama yinede kafam çok karıştı son haftalarda olurmuş böyle şeyler sizede oldumu hiç böyle birşey

Gamur Maşallah canım bebişine.Benim de bebeğim en son 2 kg idi.İnşallah benim kızım da güzel kilo almştır seninki gibi.
Son kontrolde bir hafta geri atmıştı bizim haftamızı.Bakalım yine aynı atacak mı?

Son düzenleme:
selamlar yardımların için çok teşekkürler bende aralık annesi olacağım inş 37 haftalık hamileyim benim sorum son zamanlarda çok aşırı akıntım ve kaşıntı oluyo daha öncede enfeksiyon çıktı ama ilaç kullanmadım ne yapmam lazım

canım evet ultrasyonda dr gördü ve rahmimin öne doğru yattığını söyledi acba bu şekilde hamile kalma olasılığı varmı dr kalabilirsin dedi ama 14 aydır hamile kalamıyorum

Zeliş82'cim rahminin önde arkada olması gebe kalmana kesinlikle engel değil.14 ay boyunca neden hamile kalamadığına dair hiç dr. ile görüşüp gerekli tetkiklerini yaptırdınmı?Problem yumurtlamanla ,hormonlarınla vs. ile ilgili olabilir bunun yanında eşinle ilgili bir problemde olabilir o yüzden ilk önce bir kadın-doğum uzm. ile görüşmelisin bu durumu

Zeynepcimbenim de akıntım var ve dr. bana bunun için bir fitil verdi ve bunu hamilelik sonrasında mesela havuz ya da deniz mevsiminde de koruyucu olarak kullanabileceğimi söyledi. Bir de akıntının erkendoğumu tetikleyici olabileceğini söyledi. Dr una bir sor istersen.

Canım mrb hiç üzülme aynı şeyi bende yaşıyorum yani bebişim 2 hafta geriden geliyor bu çokta problem edilecek birşey değil doğarlar bol bol emzirir toparlarız.Boyunu dr.unun söylememesi doğal söyleselerde standartlara göre bir rakam söylerler.Hiç kafanı yorma bebeğini de sıkıntıya sokma bitanem.

Canım akıntının olması üstüne kaşıntı mantar enfeksiyonuna çıkar.Bu rahatsızlığın içinde şu anda kullanabileceğin ilaçlar var hemen dr.una gidip ilaçlara başla ki sıkıntı çekme..

canım ben 6 ay tedavi gördüm doktorumun dediğine göre hormanlarım gayet normal yumurtlama rexervlerim güzel eşim sperm testi yaptı eşiminde testi çok güzel ama malesefki olmuyo:çok üzgünüm:artık tek sorun rahmimin bu şeklimi diyorum ve çaresizce bekliyorumsenağlama

selam ttuluk yardımların için teşekkürler öncelikle..benim de rahim anomalim var tavşan kulagı diyor doktorum yani üstten biraz basıkmış ama hiçbir problem yaşamadım çok şükür düşük yapabilme ihtimalim vardı olmadı erken dogum ihitmalim de yüksekti çok şükür o riskli dönemi de aştım sanırım 37.haftamın içindeyim bu konu hakkında ne dersin?ayrıca idrar yolu enfeksiyonumdan dolayı çok fazla akıntım oluyor yeşil renkte şu sıralar daha da çoğaldı başından beri vardı hamilelğimin..inşallah bebeğime bi zarar vermez bu akıntı ve enfeksiyon..senin fikrin nedir?

Merhaba ttuluk hanım Böyle bir iyiylikte bulunduğunuz için çok teşekkür ederim.Ben de 37 haftalık hamileyim.Bu ikinci evladım inşallah.Kilosu 3110gr.Boyu 49cm.Cinsiyeti kız.İlki oğlandı.Ben ilk doğumumu ssk da yaptığım için çok zor bi normal doğum yaşadım.20saat sancı 3 saati serum sancısı ve 6cm.ile masaya aldılar.Kesiğim çok oldu.40 gün hiç kalkamadım.Aradan 4 yıl geçmesine rağmen normal doğumdan çok korkuyorum.Doktorum normal doğum dedi.Herşeyi normal çocuk dönmüş haznede dedi.Ayrıca bugünkü kontrolümde 1cm.dedi.Haftaya perşembeye çağırdı.Eğer bi terslik olmazsa en geç 8-9 Aralık'a kadar doğar dedi.Bende hemoraid ve mantar şikayetleri var.Bir sürü fitil kullandım ama hiç işe yaramadı.Geçen başka bi doktor mantar rahimin açılmasını zorlaştırır,kapanmasınıda geçiktirir dedi.İyice aklım karıştı.Birde son hafta yada günlerim olduğu için bebeğin kilo alması için neler yemeliyim daha çok sizce.En azında 3500gr.mı garantilemek için.Çok soru oldu,hakkınızı helala edin.Cevaplarsanız teşekkür ederim.:CüvCüv::CüvCüv::CüvCüv:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…