merhaba arkadaşım bebeğin hayırlı olsun Allah kucağına almayı nasip etsin.bu halinle bizim sorunlarımızla ilgilendiğin için teşekkürler canım benimde sana bir sorum var 36 haftalık hamileyim. 33.haftada erken doğum tehlikesi atlattım 2 cm açıklığım varmış 3 gün hastahanede yattm nidilat diye bir ilaç kullandım gebelikte kullanılmayan bir ilaç bebeğe bir zararı olmuşmudur acaba teşekkürler canım
slm canım sana bende bi soru sormak istiyorum
insallah normal dogum yapmayı düşünüyorum
ama kafamda korku falan hiç yok gayet rahat bakıyorum doguma
ama normal dogum yapacagım için tarihi ne zaman belli değil
ve benim doktorum erkek
hani hazırlıksız yakalanma olunca yani genital bölge temizliği acısından cok utanıyorum
kafamda hep bu düşünce var
yani tüylü tüylü gitmekten cok utanıyom ama arkadaslar hiç önemli değil doktor bakmıyo falan diyolar
gercekten de öyle mi.......[/Q Dr.unun verdiği doğum zamanına göre kendini ayarlayıp ona göre temizlğini yaparsın ama dr.un görmemesi gibi birşey söz konusu olmaz gerekirse ebenin müdahalesi yetersiz kaldığında oda girecektir doğuma.
merhaba benim de bir sorum olacak şuan 38 haftalıgım normal dogum olacak ne bir sancı ne de belirti var
dogum anı geldiginde ilk önce su mu geliyor sancı sonramı geliyor ilk bebegim hic tecrübem yok
yaa benim sorunlar bitmiyor bu seferde tansiyonum yüksek çıktı 4 gündürde düşmüyor
15-9 15-10 anlamadığım şey 38. haftama kadar hiç bir sorunum yoktu tansiyonla ilgili birden bire çıktı preeklampsi diye bir durum oluşuyormuş buda baya riskliymiş ve heran doğuma alınabilirim bu şekilde beklemek çok zor test verdi doktor o sonuçlara göre değerlendirilecek galiba
merhaba öncelikle teşekkürler benim sorunum şu 34 haftalık hamileyim ve şekerim düşmüyor insilün kullanıyorum doktor bu oranlarla bebeği kaybedebiliriz dedi.ama bebeğim hiç etkilenmemiş şekerden kilosuda normal doğum sırasında birşey olurmu çok korkuyorum
Hayırlı olsun canım,normal doğum düşünmem çok güzel.Sancın veya herhangi bir belirtinin olmaması şu an için iyi bırak 40 haftan bir güzel dolsun.İlk önce suyun mu yoksa sancının mı geleceğini bir tek allah bilir bunu önceden tahmin etmek mümkün değil.Sen şuanda hiç canını sıkıp stres yapma.
epidural doğumda belden uyuşturuyorlar ıkınma olmuyor değil mi peki suni sancı mı veriyorlar bebek vajinadan çıkıyor değil mi bana sezeryan dedi doktor onu araştırdım henüz 27+4 üm.bir de sat larımıza göre çıkan olası doğum tarihinden hep 10 gün öncesini hesaplayın diyor çevremdekiler niye bunu henüz doktoruma sormadım.bir de gebelik 40 hafta ama arkadaşlarımın çoğu hatta hepsi diyebilirim 38+ da doğum yaptık diyorlar bu onlara özgü mü yoksa gerçekten doğum 40.haftadan önce mi gerçekleşiyor cevaplandırırsanız sevinirim
ttuluk merhaba cnm benim 2 gündür zaman zamn sancılarım oluyor ayakta kalınca özellikle aşağı baskı hissediyorum cnm normalmi sence iğne saplanıyo sanki kasıklarıma birde akıntım biraz çoğaldı birde bebiş baya hareketli kasığımda da bazen nabız gibi bişey atıyo hıçkırıkmı bu sık oluyoda cvp için tşkler şimdiden
tuluk bir şey daha soracağım canım bana şeker yüklemesi şu şekilde yapıldı doğru mu sence benim şüphelerim var çünkü bazılarınınki farklı yapılmış.o gün aç gittim hastaneye yanımda 50lik glukoz vardı yanımda hemşire onu hazırladı içtim bir saat sonra gel kan alacağız dediler o kan alındıktan sonra şimdi git birşeyler ye 1 saat sonra gel tokluk kan şekeri için kan alacağız dediler 1.si 120 çıkmış 2.si ise 125 doktoruma cuma günü göstereceğim şüphelendiğim şey şu forumdaki arkadaşalrın önce açken kan alınmış sonra o glukozu içmişler 1 saat sonra tekrar kanları alınmış ardından yemek yeyip tekrar kanları alınmış yani 3 kere kan vermişler benden 2 kan alındı yorumun ne canım eğer yalnışsa sence ben bu işlemi yeniden yaptırmak için geç kalmış sayılır mıyımcuma günü 27+6olacağım
umarım sorularımızdan sıkılmazsın.ben 34 haftalık hamileyim.bebeğim iri olduğu için sezeryanla aralık sonunda doğum yapmayı planlıyoruz.ama o zamandan önce doğum başlarda sezeryan olamam diye çok korkuyorum.yani doğum başlasa bile sezeryana alabilirmi doktor beni?spinal anestezi olabilirmiyim o durumda?çok merak ediyorum.cevaplarsan çok sevinirim.
Merhabalar.Benimde birkac sorum olacak cok merak ettigim ve hic bir zaman tam bir cevap alamadigim bir kac soru aslinda...
Ben normal dogum yapmak istiyorum ve dogumun Isvecte yasadigim icin normal dogumlarda dogumda neler kullanilacagini kendim secmeliyim ve dogum sirasinda ne gibi agri kesiciler kullanmaliyim (epudral vb) bilmiyorum.
Ikinci sorum ise , sen kendin sezeryan mi secerdin yoksa normal dogummu?Eger normal dogumsa dogumunda hangi agri kesicileri kullanmak isterdin veya dogumunun basindan sonuna nasil gecmesini isterdin?
Cevabin icin simdiden tesekkurler:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?