Ebeyim ama aynı zamanda gebeyim varmı sorusu olan?

Mrb canım,duaların için çok teşekkür ederim Allah hepimize hayırlı doğumlar nasip etsin.Nidilat ı bizde servisde çok sık kullanırız erken doğum ağrılarını gidermek ve tansiyon düşürmek için dr. kontrolü altında kullandığımız bir ilaç.İçin rahat olsun bebeğe bu şekilde hiç bir zararı yok.

merhaba benim de bir sorum olacak şuan 38 haftalıgım normal dogum olacak ne bir sancı ne de belirti var

dogum anı geldiginde ilk önce su mu geliyor sancı sonramı geliyor ilk bebegim hic tecrübem yok

merhaba benim de bir sorum olacak şuan 38 haftalıgım normal dogum olacak ne bir sancı ne de belirti var

dogum anı geldiginde ilk önce su mu geliyor sancı sonramı geliyor ilk bebegim hic tecrübem yok

Hayırlı olsun canım,normal doğum düşünmem çok güzel.Sancın veya herhangi bir belirtinin olmaması şu an için iyi bırak 40 haftan bir güzel dolsun.İlk önce suyun mu yoksa sancının mı geleceğini bir tek allah bilir bunu önceden tahmin etmek mümkün değil.Sen şuanda hiç canını sıkıp stres yapma.

yaa benim sorunlar bitmiyor bu seferde tansiyonum yüksek çıktı 4 gündürde düşmüyor
15-9 15-10 anlamadığım şey 38. haftama kadar hiç bir sorunum yoktu tansiyonla ilgili birden bire çıktı preeklampsi diye bir durum oluşuyormuş buda baya riskliymiş ve heran doğuma alınabilirim bu şekilde beklemek çok zor test verdi doktor o sonuçlara göre değerlendirilecek galiba

merhaba öncelikle teşekkürler benim sorunum şu 34 haftalık hamileyim ve şekerim düşmüyor insilün kullanıyorum doktor bu oranlarla bebeği kaybedebiliriz dedi.ama bebeğim hiç etkilenmemiş şekerden kilosuda normal doğum sırasında birşey olurmu çok korkuyorum

Geçmiş osun canım evet tansiyon problemi beraberinde preeklamsi veya eklamsi gibi problemler getirir fakat sen doğum haftanı zaten doldurdun bu saatten sonra bebeğinin gelmesi bir sorun yaratmaz.Zaten büyük çoğunlukla duğumdan sonrada tansiyon problemi kalmayıp normale dönüyor.

Geçmiş olsun canım,bebeğinin şekerden etkilenmemesi güzel,normal doğum sırasında şekerinde oynama olabilir ama bebeğin etkilenmez.Dr.un zaten doğumdan önce önlemini alacaktır merak etme sen sakın stres yapma kendine biliyorsun ki şekerin en büyük düşmanı stres..

canım sana bi sorum daha olcak
benim adet oldugum tarih 25 mart
doktor buna göre doğum için bana 30 aralık diyo
ugs nin verdiği tarih 23 aralık
ama ben kendim hesaplayınca sanki daha erken olcak gibi geliyo
siz bu konuda bilgilisiniz
oğlum olcak insallah hangi tarih daha önemli.....

cok sagol inşallah herşey yolunda gider saglıklı bir dogum yaparım

allahım sizi de kurtarsın:CüvCüv::CüvCüv:

epidural doğumda belden uyuşturuyorlar ıkınma olmuyor değil mi peki suni sancı mı veriyorlar bebek vajinadan çıkıyor değil mi bana sezeryan dedi doktor onu araştırdım henüz 27+4 üm.bir de sat larımıza göre çıkan olası doğum tarihinden hep 10 gün öncesini hesaplayın diyor çevremdekiler niye bunu henüz doktoruma sormadım.bir de gebelik 40 hafta ama arkadaşlarımın çoğu hatta hepsi diyebilirim 38+ da doğum yaptık diyorlar bu onlara özgü mü yoksa gerçekten doğum 40.haftadan önce mi gerçekleşiyor cevaplandırırsanız sevinirim

Mrb canım öncelikle epidural doğum diye birşey yok epidural anestezi diye bir anestezi çeşi
di var evet belden uyuşturularak yapılıyor fakat sezeryanda da normal doğumda da kullanılabilir.Eğer epidural anestezi ile normal doğumda suni sancı veriliyor ve senin yapman gereken ıkın denildiğinde tüm gücünü toplayıp ıkınmak ama dr.un sezeryan dediyse tabii bunlara gerek yok zaten.Normal doğum zamanı ortalama 40 haftadır ama bunun öncesinde de ağrılar gelip doğum yapabilirsin.

ttuluk merhaba cnm benim 2 gündür zaman zamn sancılarım oluyor ayakta kalınca özellikle aşağı baskı hissediyorum cnm normalmi sence iğne saplanıyo sanki kasıklarıma birde akıntım biraz çoğaldı birde bebiş baya hareketli kasığımda da bazen nabız gibi bişey atıyo hıçkırıkmı bu sık oluyoda cvp için tşkler şimdiden

tuluk bir şey daha soracağım canım bana şeker yüklemesi şu şekilde yapıldı doğru mu sence benim şüphelerim var çünkü bazılarınınki farklı yapılmış.o gün aç gittim hastaneye yanımda 50lik glukoz vardı yanımda hemşire onu hazırladı içtim bir saat sonra gel kan alacağız dediler o kan alındıktan sonra şimdi git birşeyler ye 1 saat sonra gel tokluk kan şekeri için kan alacağız dediler 1.si 120 çıkmış 2.si ise 125 doktoruma cuma günü göstereceğim şüphelendiğim şey şu forumdaki arkadaşalrın önce açken kan alınmış sonra o glukozu içmişler 1 saat sonra tekrar kanları alınmış ardından yemek yeyip tekrar kanları alınmış yani 3 kere kan vermişler benden 2 kan alındı yorumun ne canım eğer yalnışsa sence ben bu işlemi yeniden yaptırmak için geç kalmış sayılır mıyımcuma günü 27+6olacağım

umarım sorularımızdan sıkılmazsın.ben 34 haftalık hamileyim.bebeğim iri olduğu için sezeryanla aralık sonunda doğum yapmayı planlıyoruz.ama o zamandan önce doğum başlarda sezeryan olamam diye çok korkuyorum.yani doğum başlasa bile sezeryana alabilirmi doktor beni?spinal anestezi olabilirmiyim o durumda?çok merak ediyorum.cevaplarsan çok sevinirim.

Merhabalar.Benimde birkac sorum olacak cok merak ettigim ve hic bir zaman tam bir cevap alamadigim bir kac soru aslinda...
Ben normal dogum yapmak istiyorum ve dogumun Isvecte yasadigim icin normal dogumlarda dogumda neler kullanilacagini kendim secmeliyim ve dogum sirasinda ne gibi agri kesiciler kullanmaliyim (epudral vb) bilmiyorum.
Ikinci sorum ise , sen kendin sezeryan mi secerdin yoksa normal dogummu?Eger normal dogumsa dogumunda hangi agri kesicileri kullanmak isterdin veya dogumunun basindan sonuna nasil gecmesini isterdin?
Cevabin icin simdiden tesekkurler:)

Son düzenleme:

Mrb canım öncelikle kaç haftalıksın onu yazmamışsın.Yazarsan sevinirim,bekliyorum.

:teytey:
Mrb canım,Dr.un sana verdiği kağıtta AKŞ(Açlık kan şekeri) yazmıyorsa yapmamışlardır.Fakat değerlerin normal o yüzden rahat ol.Her kurumun veya dr.un uygulamasında farklılık olabilir önemli olan sonuç ,tekrar yaptırmana da sonuçlar güzel olduğuna göre gerek yok.

Mrb canım,doğum bir anda olup biten birşey değil tatlım özellikle ilk doğumunsa daha uzun sürebilir bile.zaten ağrın zamansız başlasa bile hemen hastaneye gideceğin için sezeryana almamaları gibi bir ihtimal yok.Takip et kendini belirtilerini hissettiğinde dr.unla bağlantıya geçersin.Doğum ilerlemeden bu şekilde yakaladığında spinal anestezi ile tabi ki yapabilirsin içini rahat tut.

Mrb canım,Ben doğumumu daha önce de açıkladığım gibi tamamen normal istiyorum canım eğer herhangi bir komplikasyon gelişmez ise tabii.Ama normal doğum olamazsa spinal anestezi ile sezryan düşünüyorum.Epidural normal doğumda ağrı hissetmeyeceğin için ıkınma problemi de yaşayacaksın bunu gözönüne almak zorundasın.En güzeli bize verilen meziyeti değerlendirip tamamen normal doğum yapmak hem bebek hem de senin sağlığın için tabi bu benim fikrim.Hayatımda bebeğim için çekeceğim birkaç saatlik ağrının hiç bir önemi yok benim için bunu herkes yaparken ben neden korkayım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…