Ebeyim ama aynı zamanda gebeyim varmı sorusu olan?

mrh ttuluk hanım ben 19 ağustosta doğum yaptım ve hala regl olmadım bu normalmı acaba bilgilendirirseniz çok sevinirim.şimdiden çok teşekkür ederim.

slm 20. haftadan sonra tetanoz aşısı
gerekıyormuş

saglık ocagına kayıt yaptırırken cagırmışlardı
sizce tetanoz aşısı olmalımıyım

siz oldunuz mu?

Merhaba ttuluk,
27 haftalık hamileyim ve sayende kafamdaki birçok soru işaretinden kurtuluyorum.İnan hamilelere yapabileceğin en büyük iyiliği yapıyorsun konuyla ilgili en deneyimli ve en bilgili biri olarak.
Benim de sorum var tabi.
Yumurtalıklarımda iki tane kist var biri çikolata kisti.4,5-5 cmlerdeydi ama artık bebekten dolayı dr göremiyor. benim derdim kistlerin doğum şeklini nasıl etkileyeceği.Dr normal de yapabilirsin,kistleri sonradan laporoskopi ile alabiliriz dedi.Ancak ben doğumdan sonra bir müdahale daha istemiyorum.:1no2: Bu nedenle sezaryen olursan kistleri de aldırabilirm diye düşünüyorum. Hoş kistlerin tekrarlama ihtimali %50 imiş ama ben tek seferde şimdilik kurtulayım istiyorum.Sen bu konuda ne önerirsin?Böyle sorunlarla mutlaka karşılaşmışsınızdır.
Bu arada sana da kolay bir doğum ve sağlıklı bir bebek :ecrin_bebek:diliyorum.
Teşekkürler.

Tamam herşey normal olduğuna göre şimdi herşeye daha pozitif bakabiliriz.Canım gebe kalamamam rahmimin şeklinden düşüncesini öncelikle aklından çıkar.Kadınlık hormonlarımız o kadar hassas ve karmaşık ki senin bütün negatif düşüncelerin hormonlarını etkileyip yumurta gelişimini,yumurtlama gününü kısacası tüm sistemlerin etkilenir buna inan.Hamile kalma şansları hiç olmadığı halde evlat edindikten ve annelik duygusunu yaşadıktan sonra ki dönemde kendi çocuklarını doğuran birçok insan olduğunu duymuşsundur ve bunlar tamamen gerçek bu yüzden düşüncelerini biraz rahatlat kendini serbest bırak çok üstüne gitme.Biliyorum çok zor beklemek ama Allah sana da nasip edecek en kısa zamanda bekliyorum güzel haberlerinikaydirigubbakcemile5

Mrb Serpilla rahminde bulunan anomali yüzünden kesinlikle sıkıntı yaratma kendinde üstten basık demişsin ki rahmi 2 kısma bölünmüş kadınlar var ve hiç problem olmadan gebe kalıp doğum yapabiliyorlar rahat ol.Şu akıntın da koku ve kaşıntı da var ise büyük ihtimalle yoğun bir mantar enfeksiyonu geçiryorsun bu da maalesef çoğu bayanda var olan bir problem.Bu enfeksiyonun bebeğine zararı olmaz sende sıkıntı yaratır doğumdan sonra biraz daha rahat tedavi olursun geçer.

Mrb canım,ilk doğumunun sıkıntılı geçmesi senin için kötü bir deneyim olmuş ama bu sende korku yaratmasın.İlk bebeğini normal doğurduğuna göre ikincisini çok daha kolay yapacaksın Allah'ın izniyle.Vücudun bunu bir kere yaşamış şimdi çok daha kolay atlatacaktır bunu.1 cm açıklığınla sen yine de her an hazır ol doğuma ki 8-9 aralık a kadar beklemeyebilir bebişin.Hemoroidinin ve mantarının olması kesinlikle doğumunu etkilemez.Doğum olayın bittikten ve rutine geçtikten sonra çok daha uygun ilaçlar kullanıp tedavi olursun ama bunlar bebeğine ve doğumuna etki etmez.Canım şu döneminde mümkün olduğu kadar proteinli ve kalsiyumlu yiyecekler yemeye çalış çünkü bebeğin en hızlı geliştiği dönemdesin.

mrh ttuluk hanım ben 19 ağustosta doğum yaptım ve hala regl olmadım bu normalmı acaba bilgilendirirseniz çok sevinirim.şimdiden çok teşekkür ederim.

Canım mrb. öncelikle geçmiş olsun ALLAH bebeğinle sana sağlıklı uzun ömürler versin inşallah.Yaklaşık doğumdan sonra altı ay içinde regl olabilirsin hiç sıkıntı yapma gelir yakında bence çıkar bunun tadını biraz daha:dance:Fakat kesinlikle korun bu dönemde sakın boş bırakma kendini öpüyorum.

slm 20. haftadan sonra tetanoz aşısı
gerekıyormuş

saglık ocagına kayıt yaptırırken cagırmışlardı
sizce tetanoz aşısı olmalımıyım

siz oldunuz mu?

Evet canım kesinlikle yaptırmalısın.Doğumunda herhangi bir enfeksiyona maruz kalmaman için lütfen aşını ihmal etme.

Canım mrb,Dr.un ok. yaparım dersetabii ki kistlerini sezeryanda aldırabilirsin.Fakat sezeryan düşünmüyorsan normal doğumdan sonra çok basit bir işlemle kistlerini aldırabilirsin.Fakat bu sende problem yaratmıyorsa bence normal doğum yap ve bunları sonraya bırak.

canım benimde bi sorum olacak 36+1 günlük hamileyim geçen hafta dr gittim suyun fazla dedi şekerini devamlı ölçeceksin dedi ölçüyom normal çıktı acaba bi tehlikesi varmı suyun fazla olmasının dr 2. düzey ultrasonda bebeğin herşeyi normal çıktıysa sorun yok dedi ama içim içimi yiyiyor sorun olabiirmi diye herşeyim normal çıkmıştı

Merhaba ttuluk hanım cevabınız için çok teşekkür ederim.Allah razı olsun sizden.a.s.a.s.:Saruboceq::Saruboceq:

teşekkürler canım cevap için..a.s.

mrb ttuluk
ALLAH senden razı olsun ve bebişini saglıkla kucagına almayı nasip et ins

senin gibi insanların olması cok güzellll

ALLAH A emanet ol sen ve bebişin

dogumunu da biizmle paylaşırsan seviniriz::)))

meraba ttuluk benim de bir sorum olacak ...30 haftalık hamileyim.doktorum bana bebeğin çok iri olmayacak dedi.minyonmuş..3 en fazla 3 buçuk kilo olur dedi...bu nasıl bir şey doktorlar anlayabiliyorlar mı....anne karnında...ben ve eşimde 2500 doğmuşuz.ırsi olabilir mi..şimdiden teşekkür ederimmm

inşallah bizim bebeklerde 3-3,5 kilo doğar daha ne istion arkadasım ne güzel millet 1,5 kilo bebekelrle uğrasıo sağlıkla hayırlısıyla olsun inşallah cümlemizinki

merhaba ttuluk
öncelikle yardımların için tşk ederim çok ii düşünmüşsün bu başlığı.
ben bişey sormk istiyorum. geçen cuma vajinal muayene oldum dr bana bi kemikten bahseti biraz çıkıntılı dedi. ve doğmumun ne normal nede sezeryan diye kesin bişey söylemedi doğum anında karar veriririz dedi. şimdi bu kemik nedir anlamadım ikincisi böyle bi durumda nasıl karar vereceğe neye bakacaktır. yardımcı olursan sevinirim şimdiden tşk ederim

merhaba arkadaşım bebeğin hayırlı olsun Allah kucağına almayı nasip etsin.bu halinle bizim sorunlarımızla ilgilendiğin için teşekkürler canım benimde sana bir sorum var 36 haftalık hamileyim. 33.haftada erken doğum tehlikesi atlattım 2 cm açıklığım varmış 3 gün hastahanede yattm nidilat diye bir ilaç kullandım gebelikte kullanılmayan bir ilaç bebeğe bir zararı olmuşmudur acaba teşekkürler canım

slm canım sana bende bi soru sormak istiyorum
insallah normal dogum yapmayı düşünüyorum
ama kafamda korku falan hiç yok gayet rahat bakıyorum doguma
ama normal dogum yapacagım için tarihi ne zaman belli değil
ve benim doktorum erkek
hani hazırlıksız yakalanma olunca yani genital bölge temizliği acısından cok utanıyorum
kafamda hep bu düşünce var
yani tüylü tüylü gitmekten cok utanıyom ama arkadaslar hiç önemli değil doktor bakmıyo falan diyolar
gercekten de öyle mi.......

Mrb canım,bahsettiğin kemik pelvis kemiği halk arasında çatım darmış derler hani o kemik işte yalnız şöyle bir durum var ya anatomik olarak normal doğuma uygunsundur yada değilsindir dr.un ne demek istemiş anlamadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…