canım ben 6 ay tedavi gördüm doktorumun dediğine göre hormanlarım gayet normal yumurtlama rexervlerim güzel eşim sperm testi yaptı eşiminde testi çok güzel ama malesefki olmuyo:çok üzgünüm:artık tek sorun rahmimin bu şeklimi diyorum ve çaresizce bekliyorumsenağlama
selam ttuluk yardımların için teşekkürler öncelikle..benim de rahim anomalim var tavşan kulagı diyor doktorum yani üstten biraz basıkmış ama hiçbir problem yaşamadım çok şükür düşük yapabilme ihtimalim vardı olmadı erken dogum ihitmalim de yüksekti çok şükür o riskli dönemi de aştım sanırım 37.haftamın içindeyim bu konu hakkında ne dersin?ayrıca idrar yolu enfeksiyonumdan dolayı çok fazla akıntım oluyor yeşil renkte şu sıralar daha da çoğaldı başından beri vardı hamilelğimin..inşallah bebeğime bi zarar vermez bu akıntı ve enfeksiyon..senin fikrin nedir?
Merhaba ttuluk hanım Böyle bir iyiylikte bulunduğunuz için çok teşekkür ederim.Ben de 37 haftalık hamileyim.Bu ikinci evladım inşallah.Kilosu 3110gr.Boyu 49cm.Cinsiyeti kız.İlki oğlandı.Ben ilk doğumumu ssk da yaptığım için çok zor bi normal doğum yaşadım.20saat sancı 3 saati serum sancısı ve 6cm.ile masaya aldılar.Kesiğim çok oldu.40 gün hiç kalkamadım.Aradan 4 yıl geçmesine rağmen normal doğumdan çok korkuyorum.Doktorum normal doğum dedi.Herşeyi normal çocuk dönmüş haznede dedi.Ayrıca bugünkü kontrolümde 1cm.dedi.Haftaya perşembeye çağırdı.Eğer bi terslik olmazsa en geç 8-9 Aralık'a kadar doğar dedi.Bende hemoraid ve mantar şikayetleri var.Bir sürü fitil kullandım ama hiç işe yaramadı.Geçen başka bi doktor mantar rahimin açılmasını zorlaştırır,kapanmasınıda geçiktirir dedi.İyice aklım karıştı.Birde son hafta yada günlerim olduğu için bebeğin kilo alması için neler yemeliyim daha çok sizce.En azında 3500gr.mı garantilemek için.Çok soru oldu,hakkınızı helala edin.Cevaplarsanız teşekkür ederim.:CüvCüv::CüvCüv::CüvCüv:
mrh ttuluk hanım ben 19 ağustosta doğum yaptım ve hala regl olmadım bu normalmı acaba bilgilendirirseniz çok sevinirim.şimdiden çok teşekkür ederim.
slm 20. haftadan sonra tetanoz aşısı
gerekıyormuş
saglık ocagına kayıt yaptırırken cagırmışlardı
sizce tetanoz aşısı olmalımıyım
siz oldunuz mu?
Merhaba ttuluk,
27 haftalık hamileyim ve sayende kafamdaki birçok soru işaretinden kurtuluyorum.İnan hamilelere yapabileceğin en büyük iyiliği yapıyorsun konuyla ilgili en deneyimli ve en bilgili biri olarak.
Benim de sorum var tabi.
Yumurtalıklarımda iki tane kist var biri çikolata kisti.4,5-5 cmlerdeydi ama artık bebekten dolayı dr göremiyor. benim derdim kistlerin doğum şeklini nasıl etkileyeceği.Dr normal de yapabilirsin,kistleri sonradan laporoskopi ile alabiliriz dedi.Ancak ben doğumdan sonra bir müdahale daha istemiyorum.:1no2: Bu nedenle sezaryen olursan kistleri de aldırabilirm diye düşünüyorum. Hoş kistlerin tekrarlama ihtimali %50 imiş ama ben tek seferde şimdilik kurtulayım istiyorum.Sen bu konuda ne önerirsin?Böyle sorunlarla mutlaka karşılaşmışsınızdır.
Bu arada sana da kolay bir doğum ve sağlıklı bir bebek :ecrin_bebek:diliyorum.
Teşekkürler.
Mrb Serpilla rahminde bulunan anomali yüzünden kesinlikle sıkıntı yaratma kendinde üstten basık demişsin ki rahmi 2 kısma bölünmüş kadınlar var ve hiç problem olmadan gebe kalıp doğum yapabiliyorlar rahat ol.Şu akıntın da koku ve kaşıntı da var ise büyük ihtimalle yoğun bir mantar enfeksiyonu geçiryorsun bu da maalesef çoğu bayanda var olan bir problem.Bu enfeksiyonun bebeğine zararı olmaz sende sıkıntı yaratır doğumdan sonra biraz daha rahat tedavi olursun geçer.
meraba ttuluk benim de bir sorum olacak ...30 haftalık hamileyim.doktorum bana bebeğin çok iri olmayacak dedi.minyonmuş..3 en fazla 3 buçuk kilo olur dedi...bu nasıl bir şey doktorlar anlayabiliyorlar mı....anne karnında...ben ve eşimde 2500 doğmuşuz.ırsi olabilir mi..şimdiden teşekkür ederimmm[/QUOMMrb canım,bebeğinin 3- 3,5 kilo olması çok çok normal bence.Zaten daha iri olması senin ve bebeğin için iyi değil sütün yetmez doyuramazsın.Dr. bunu neden söyledi bilmiyorum ama 3-3,5 kilo ideal bebek kilosudur hiç anlam veremedim.Hiç canını sıkma iyi bak bebişe..hihoyyyt
merhaba ttuluk
öncelikle yardımların için tşk ederim çok ii düşünmüşsün bu başlığı.
ben bişey sormk istiyorum. geçen cuma vajinal muayene oldum dr bana bi kemikten bahseti biraz çıkıntılı dedi. ve doğmumun ne normal nede sezeryan diye kesin bişey söylemedi doğum anında karar veriririz dedi. şimdi bu kemik nedir anlamadım ikincisi böyle bi durumda nasıl karar vereceğe neye bakacaktır. yardımcı olursan sevinirim şimdiden tşk ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?