Ebeyim buradan soru sorabilirsiniz!!

sevorane değerlerin normal.3 ay dır adet göremedinmi yani tam yazamamışsın.adetlerinin aralığı nedir.gebeliğini nedeni neydi sonlanmasının???cvp bekliyorum cnm saygılar

rüya meleği ve sevonare 3 aydır adet görmüyomusun ve gebeliğin neden sonlandırıldı ve normal doğumlamı yaptın.ve korundunmu.saygılar

perce adet periyodun normal cnm adetlerinde hiçbir sorun yok her kadın 28 ila 35 günde bir adet olur.3 ila 10 gün sürer.yani seninkiler normal ve hatta hamile kalman an meselesi.her kadında kistler vardır evet dr un doğru söylemiş.ve seninkide çok büyük bir kist değil.doğum kontrol haplarıyla bu kistleri bekarkene ertiyolar aslında ama artık evlendiğin için bunu önermiyorum.kistlerini kafaya takma.bir yıl içinde gebe kalamazsan çaresine bak.hamile kalmana bir sebeb yok.hamile kalırsan haberdar olmayı isterim saygılar

yaren 76 soruların çok güsel gerçekten.1-spiral çıkınca hemen hamile kalırsın 2-epiduralli normal doğumlarda evet hissiyatın azalıyor ama yinede sancı duyuyorsun ama benim fikirmi sorarsan ben tavsiye etmem çünkü epidurali belden takıyolar ve o an çektiğin acıda var yanında.epidurali takmak için normal doğum sancılarının başlamas gerekiyor yine sezeryan gibi gün almıyorsun sancının başlaması gerekiyor ve epiduralsiz bir açılma gerekiyor öncelikle yani ve 2-3 cm açılma varkene epidural takılıyor.3-ilk doğumdaki gibi çok dikiş olurmu demişsin buna kesin cvp veremem epizyo yani vajinal kesi bebeğin kilolu olmasıyla alakalı bir durum bebeğin kafasına ve zarar gelmesin diye bu kesi yapılıyor ve emin ol eskisi gibi bu kesiyi ve dikişleri duymuyorsun artık günümüzde.saygılar

ilkveson benimde sana bir sorum olucak:)
benim adetime 5 gün var ve son 1 haftadır kasıklarıma alt taraftan kramplar giriyor 2-3 dakika sürüyor ve gün içinde tekrarlıyor,çok yorulursam sıklığıda artıyor bu konuda bir fikrin varmı,şimdiden çok teşekkür ederim..

gulara cnm yatarak bir gebelik geçireceksin öncelikle bunu söleyeyim.bebeğin eşi yani plasenta(bebeğin tüm ihtiyacını karşılayan)rahim ağzına yakın olduğu için kanaman oluyor kabız kalmamamnı öneriyorum şiddetle ve ayakta kalmamaya özen göster.bu sancıların genelde ayakta fazla kaldığından dolayı oluyor.normalde plasenta sağda yada solda olması gerekiyordu ama nadiren böyle durumlar oluyor.seni üzmek istemem ama normal doğum yapamayabilirsin.dr kontrollerini aksatma.beslenmene çooook dikkat et.saygılar

esma keskin.karma aşıyla verem aşısı ve hepatitin 2. dozu(eğerki2.dozunu yaptırmadıysan)aynı gün olmalıydı.bence 3.ayını doldurduğunda yani bir ay sonra veremi diğer karma ile aynı gün yaptır.açıklamamı anladıysan sev
inirim.aynı gün yapılmayan aşılar ateş yapabiliyor.saygılar

nilda yorumların için çok müteşekkürüm.amacım azda olsa yardımcı olabilmek.mesleğime aşığım.ebeler hakkındaki yanlış yorumları herkesin kafasından azda olsa silebilmeyi isterim en azından kendim için saygılar cnm

esinti tavsiye etmiyorum.temiz jilet yada ağda kullan.çünkü diğerleri ilaç içeriyor.3 ay kesinlikle ilaç alma dr un verdikleri hariç baş ağrısı için bile kullanma.saygılar

sekinci tşk ederim.vakit buldukça buradan cvp vereceğim ama teklif gelirse ancak bakarım.çünkü vakit az bulabiliyorum.moderatörlük hakkındada fazla bilgim yok inan tşk ve saygılar

sermuş ne kadarlık evlisin.korunuyormusun.bebek istiyormusun.hiç dr gittinmi yada usg ye girdinmi??sadece kasık ağrısı aklıma idrar yolları enfeksiyonunu yada üşütmüş olduğunuda getirebiliyor yada ishal gibi bir durum.son adetin ne zaman

çok sağol canım,teşekkür ederim,aydınlanmama sebeb oldun,

ilk doğumda imkansızlıklardan kontrollere gidememiştim,sancısız hast gittim günüm çok geçmişti ,3 cm açıklık var istersen doğurturuz dediler,tam 5 saat in çık masaya muhabeti oldu,7 cm açıldı bu sefer çocuğun kafası kemiğe takıldı,ebe doktor çağırmak zorunda kaldı,çok kestiler bebeği vakumla aldılar,kızım 4.300 g doğdu,ölümden döndüm masada,çok fazla ilgilendiler gerçi babam hast memur olduğu için ,özel gibi muamele yapıldı,
kesiyi duymuyorsun ama dikişler duyuluyor,birde baş dönmesi menier,vertigo hastasıyım,normal doğumdaki ıkınmalar zorlanmalar beynimi zorlayıp baş dönmelerimi tetiklermi?
sezeryanmı hafif atlatılır normal doğummu?
bu yüzden çok korkuyorum,şimdi ikincinin hazırlığına başladım,

teşekkür ederim canım sağolasın

yaren76.hayır tetikleyeceğini sanmıyorum.ilk doğumda çatın açıldığı için artık bu sorun olmayacaktır(inş).sezeryan olanların rahatlığını aldanma çünkü sezeryan bir ameliyat türüdür doğum şekli değildir.ama eğerki bir engel varsa normal doğum için o zaman AMELİYAT EDİLİRSİN.normal doğumu düşün öncelikle.bak öncesinde bebeğin çok kilolu ve ilk doğumun olduğu için bu kadar zorlanmışsın.2.de zorlanacağnı sanmıyorum.1.ye göre daha kolay atlatırsın.ALLAH tamamına erdirsin cnm.saygılar

MERHABA İYİ AKŞAMLAR.

BİR ARKADAŞIM iÇİN SİZDEN YARDIM İSTEYECEĞİM.

ARKADAŞIM YAKLAŞIK 2 AYDIR KORUNMUYOR, BEBEK İSTİYORLAR.
BİR ARA AKINTISI OLDU ÇOK FAZLA. ( söylediğine göre koyu )
ŞİMDİ NORMAL ADET BELİRTİLERİ VAR ( Adetine 1 hafta var )
BUNUN YANISIRA DERİN NEFES ALAMADIĞINI, KASIKLARINA KRAM GİRDİĞİNİ ( iğne batar gibi )SÖYLÜYOR ve BUGÜN SABAHTAN BİRAZ, AKŞAMDA BİRAZ AKINTIYLA BİRLİKTE UÇUK PEMBE BİR LEKE GELMİŞ.
BU NEDEN OLABİLİR ?

YARA ya İLTİHABİ DURUMLARDA BÖYLE UÇUK PEMBE LEKE OLUR MU ?

rüya meleği ve sevonare 3 aydır adet görmüyomusun ve gebeliğin neden sonlandırıldı ve normal doğumlamı yaptın.ve korundunmu.saygılar

canım ilgin için teşekkürler.bu gun doktorumla görüştüm.bir problem olmadığını herhangi bir ilaç kullanmam gerekmediğini söyledi.1 hafta sonrası içinde kontrole çağırdı.vaginal ultrasona gerek yok dedi.
sorularına gelince 2 ay adet gördüm.ilkinde kanamam biraz fazlaydı ama ikincide düzene girdi.normal doğumla alındı ardından kürtaja aldılar.ve 3 ay korundum.fakat herhangi bir ilaç almadım korunmak için.

İlk ve son yardımların için önce teşekkür ediyorum benim ablam 4 aylık hamile yaşı 34 ikili testte risk çıktı yarın amnio sentez yapılacak ailede böyle bir öykü yok, düşükleri yok, sağlıklı 8 yaşında bir kızı var.Çok endişeleniyorum acaba sonuc nasıl olur senin böyle tecrübelerin var mı?Çok teşekkürler şimdiden.

merhaba ben pko hastasıyım...hamile kalmam zor oldu tedavi gördüm cvp vermedi şimdi 12 haftalık hamileyim....pkolu olduğum içinde doktorum bana normal doğum dedi? sizcede doğrumu? Allah korusun bi terslik oldu sezeryanla oldu diyelim o zaman kistlerimden kurtulamaz mıyım? çünkü doktorum normal doğumda kistlerinde patlayacak demişti...

senace eğer yara veya iltihabi bir durum varsa kanama gelir bu kanamanın şekli açık taze kan şeklindedir.eğerki yara varsa ilişki halindeykene acı duyma,ilişki sonrası kanama,ıkıntı ile acı ve kanama şikayetleri olur.arkadaşının ilk bebeği olacak ise bu yaradan dolayı olduğunu sanmıyorum.yakın geçmişte mantar enfeksiyonu yani kaşıntı ve peynir kesiği gibi akıntı şikayetleri varmıydı??hemen gebe diyemem öncelikle ilk belrti olan adet tarihinin geçmesi gerekir.ve hangi korunma yöntemini kullanıyordu?.saygılar

cüvcüv ikili ve üçlü testlerde gerçeklik payı (yüzde vermek istemiyorum)çoook az.endişelenme.ben bir problem olduğunu asla sanmıyorum.kendimden örnek vereyim kısaca aynı testten geçtim ve amniosentes yapıldı o kadar endişelenmiştimki(ebe olduğum taktirde)bebek kıyafeti bile almıyordum.ve sonucu bekledim normal çıktı yani 46 kromozom.amniosentes 3-4 hafta sonra sonuç veriyor ve endişeler devam ediyor insanın içinde.sana tavsiyem kalbini ferah tut.maalesef ikili ve üçlü testlerde yüzde yüz bir sonuç asssslaaa veermiyor.ALLAH tamamına erdirsin sağlıkla.saygılar

sevcan 84.canım zaten normal doğum yap diyerek dr un sana torpil geçmiş.yani yineliyorum sezeryan bir ameliyattır.ameliyat sırasındada alınabileecek bir kistte olabilirdi ha patlamış ha ameliyat esnasında alınmış.endişeye gerek yok.sezeryan bir müdahaledir doğum şekli değil.hamileliyin keyfini çıkart doğum anında ne olacağını hiiiç kimse bile herşey normal gider birden doğumun 2.evresinde bi problemle sezeryana alınırsın bu doğru olandır değilmi.sağlıklı günler.saygılarımla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…