Kekler - Pastalar Ebruli kek (resimli)

Yapacağım demiştim sonunda yaptım..Ama biraz farkla tabi..Bizim evde kimse sade ve kakaolu keki sevmez. O yüzden ben içine babamın isteği üzerine ceviz ve üzüm koydum..Ama hamurun tarifini birebir uyguladım..
Kendimi güzel kek yapar sanırdım ama bu kek bir harika oldu..Resmini çekmeye fırsat olmadan bitti..
Tam hayallerimdeki kek :))
Hani olurya başkasının evinde yeriz bayılırız tadına ama bir türlü aynısını yapamayız..İşte ben o keki sonunda yaptım..Ölçüler bir harika..Aynısını yapmak zorunda değilsiniz..İçine ne isterseniz koyun.Çünkü kek bir harika oluyor..

denedim bugün ama tutturamadim maalesef görüntüsünü... baya heveslenmistim, olmayincada üzüldüm, kekin tadi cok güzel ama ben bitek görüntüsünü benzetemedim...

hemen yapmak istiyorum ama 10 kere okudum anlamadım
nasıl dökcezde bu şekil olcak ?????*

kızlar işte rezillikte beceriksizlikte son nokta lülülülülülü :teytey: :hooray:
ya ben ne beceriksizim ya senağlama
henüz tadınada bakmadım

kızlar işte rezillikte beceriksizlikte son nokta lülülülülülü :teytey: :hooray:
ya ben ne beceriksizim ya senağlama
henüz tadınada bakmadım

tadı güzel olmuştur eminima.s bak şimdi yarım bardak kaksolu karışımı dök önce tepsinin ortasını onu hiç ellemeden sonra kakaolunun oartasına yarım bardak sade dök sonra yine yarım bardak kako yine ortasına sade bu şekilde yaptıkça o tepsiye yayılacaktır en son da kürdanla ortadan tepsinin kenarına kadar sıra sıra çiz ben bugün 2.kez yapıcam sınavlarım var ama evdekiler çok beğenmş ısrarla istiyolar:hooray:

bende deniycem bakalım benim kekimin şekli nasıl olcak,resmini koyarım

inanmıyorum yaaa:1shok:keki çırparken mikser durdu çalışmıyor,bendeki şansa bakınsenağlamaartık başka sefere kaldı ebruli kekimsenağlama

ya gerçi benim kelepçeli kalıbım küçük geldi senin ki büyükse sorun olmaz..

Goruntusu cok guzel olmus ellerinize saglik ama ortasina dokerken birbirinin içinemi dokuyorsunuz yoksa ortasina dokup tepsinin yarisina kakao yarisinda beyazmi dokuyorsunuz bende pek anlayamadim..Bir arkadasta dokerken cekip koysa resminide bizde tam olarak bir anlayabilsek?

Bak hayatim, ilk basta 1 kepçe kakaolu hamurdan alip tepsinin ortasina dôküyorsun. Sonra 1 kepçe beyaz hamurdan alip, kakaolu hamurun ortasina dökûyorsun. Bu islemi hamurlar biteseye kadar devam ediyorsun. Hamur yayiliyor anliyacagin. Sonra kûrdanla pasta dilimler gibi, çizik atiyorsun, ve ebruli kek oluyoooorrr, iste buuuuu

Ben yaptım şimdi fırında pişiyor...
şekli biraz yamuk oldu ...
görüntü güzel olursa eklerim fırından çıkınca...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…