EchoMAR görüntüleme merkezinde rahim filmi çektirenler yorumlarını bekliyorum.

Sp

Bende echomarda çektirdim korkacak hiçbirşey yok kısa bir işlem zaten

Ben de bugün çektirdim. Aletin takılması anlık birşey, orada bi acı yok kesinlikle. Sıvının rahme verilmesi esnasında da ılık ılık ufak bir his oldu. Ama yumurtalıklarımdaki basıncı ben çok net hissettim, güçlü bir regl krampı gibiydi.
Herhalde bitmek üzere derken sancı biraz daha arttı. Doktorla operatör sürekli koordine olarak tekrar çekim aldılar. Doktor bir ara "doğum var mı" diye sordu. Belki bana özel bir durumdu bilemiyorum, açıklama yapmadılar; kimseyi korkutmak istemem. Zaten şunu eklemem gerek; ben normalde pek regl ağrısı nedir bilmeyen bir insanım. Regl ağrısına aşina kişiler için çok ağrısız bir işlem diyebilirim.

Ah cnm ben regl agrisini dibine kdar yasayanlardanim yatakdan kalkamiyrm agridan insallah iyi gecer ya smdi hazirlanip ylla cikacagim Allah guc kuvvet cesaret versin insallah.

Ah cnm ben regl agrisini dibine kdar yasayanlardanim yatakdan kalkamiyrm agridan insallah iyi gecer ya smdi hazirlanip ylla cikacagim Allah guc kuvvet cesaret versin insallah.
O zaman hiçbir şey hissetmeyeceksiniz mrak etmeyin. Oldu mu nasıl geçti?

O zaman hiçbir şey hissetmeyeceksiniz mrak etmeyin. Oldu mu nasıl geçti?
Evet cnm aleti takarken bi aci yok sadece ilaci vrrdikden snra kasigima kramp gibi bir agri girdi adet agrisi gibi 2 uc dakika kdr surdu islem kisa suruyor dayanilmicak birsey yokmus cok sukur bugunde dinlendim ara ara agri oldu o kdr korkulcak bsey ykmus ben cok korkyyrdum ama cevat beyde cok iyi ilgilendi davrandi Allah razi olsnn

Geçmiş olsun; sonuç da güzeldir inşallah.
Benim de gece yatana kadar ağrım ve gaz gibi şiskinliğim vardı (akşam 5’te çekildim); ama sabah uyandığımda eser kalmamıştı. Hiç kanama olmaması da çok güzel.
Bu arada filmden kontrol ettim; ilk film ile (boş ilaçsız hali) sonuncu (boşalmakta olan rahim) arasında tam 8 dk var bende.

Sanada gecmis olsun canim. Cok sukur bir sorun yok. Yazfdigini pek anlamadm ama ilacsiz rahim filmidemi oluyormus bn ilk cekindim icin pek bilgim yok yasda kucuk olunca yeni yeni idrak etmeye ogrenmeye basliyorsn cogu seyi

Sanada gecmis olsun canim. Cok sukur bir sorun yok. Yazfdigini pek anlamadm ama ilacsiz rahim filmidemi oluyormus bn ilk cekindim icin pek bilgim yok yasda kucuk olunca yeni yeni idrak etmeye ogrenmeye basliyorsn cogu seyi
Olsun hepimiz yavaş yavaş öğreniyoruz gerektikçe. Ben de 2 hafta öncesine kadar rahim filmi diye birşey duymamıştım:) Sana verilen filme bakarsan birkaç farklı zamana ait görüntü olduğunu görürsün. İlk görüntüyü ilacı vermeye başlamadan önce yani rahim boşken çektiler. Sadece kemikler görünüyor. En azından bende öyle. Zaten "önce bir boş çekelim" dediklerini de duydum. Tetkik adına ne işe yarıyor o görüntü bilmiyorum ama benim orda kaldığım süreyi hesaplamama yaradı :)

Valla eve geldimde bende bakdimda hic bisey anlamadm senin nasil sonuc iyidir ins.

canım nasıl geçti hsg çekimin

canım nasıl geçti hsg çekimin
Canım sonuç güzel çok şükür. Sen daha yaptırmadın değil mi? Ağrıyı tarif etmem gerekirse, benim normalde hiç regl ağrım olmaz, o gözle değerlendirirsem "ne olduğunu anlamadan bitti, sıfır ağrı" diyemem. Ama kısa sürüyor neticede, korkmaya gerek yok. Yumurtalıklarımdaki hissiyat güçlü bir regl krampı gibiydi. Biraz dişimi sıkmam gerekti. Doktorla teknisyen sürekli koordine olarak çekim aldılar. Sanırım en iyi çekim açısını ayarlamaya çalışıyorlardı. Doktor bir ara "doğum var mı" diye sordu. Belki bana özel bir durumdu bilemiyorum.
İşlemi hiç ağrısız geçenler de varmış. Dediğim gibi ben pek regl ağrısı nedir bilmeyen bir insanım. Regl ağrısına aşina kişiler için çok ağrısız bir işlem diyebilirim. Haa yine de işlem sonrasını çok yürümeli hareketli geçirmeyecek şekilde planlamakta fayda var bence.
Merkezde 10 dakikada bir rahim filmi çekiliyordu, şaşırdım. Bu anlamda ekibin çok tecrübeli olduğu kesin.

Çekilmişsindir inşaallah temiz çıkmıştır önce açmak için bir alet var onu yerleştiriyor, bunu jinekolojik muayenede de takmışlardı bana o yüzden garipsemedim, sonrasında jinekolojik muayenedeki gibi birşey sokuluyor ilaç onun içinden veriliyor bu ilaç tüplerden geçecek mi geçmeyecek mi ona bakıyorlar röntgen cihazı gibi zaten yattığın yerde bir yandan ilaç veriliyor bir yandan çekiliyor. Büyük ekranlar var onlardan kendinde görüyorsun o arada Çektirmeyeler için yazmış olalım burada kalsın

YOK ARKADAŞIM DAHA ÇEKTİRMEDİM BENDE Bİ SONRKİ AY ADET BİTİMİNDE GİDECEM İNŞALLAH AĞRI İŞİ ÇOK KORKUTUYOR VALLAHİ BENİ AMA ÖYLE KASILIP KIVRIM KIVRIM KIVRILACAĞIN Bİ AĞRI DEĞİL SANIRIM DİMİ BİRDENE KADAR ÖDEDİN CEVAT BEYE Mİ HÜLYA HANIMA MI GİTTİN NASILDI CANIM

Yok yok, öyle kıvrandıracak bir ağrı yok asla. Doktor benden film istediğinde 9. günümdü, o yüzden hemen ertesi gün için aramıştım. "En erken 17:10'a randevu verebiliriz, işleminizi Hülya Hanım yapacak" dediler. Ben de çok fark etmeyeceğini düşündüğüm için sorgulamadım. Cevat Bey de orada, odasındaydı. Tüm film ve raporlara o da göz atıyormuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…