Nasil cekiyorlar biraz bahsedebikirmsnz nasil bir alet takiyorlar cnm yancakmi bn normal jinekolojik muayaneye bile alisamamis bir insanim orda bile agliyrm kasiyorum kndimi cok[/QUOT
Spekulum denilen bir alet var hani smear testi falan yapıyorlar ya, işte o aleti yerleştiriyorlar ondan sonrasını anlamıyorsun zaten. İçine bir sıvı veriyorlar. Hissetmiyorsun bile. Hiç korkma
Bn o alettten korkuyrm yani sonucda orayi acicak of bilmiyrm ya insallah cok iyi olur agrisiz acisiz
korkulcak kadar birsey yok canm . bende echomarda cektirdim gayet memnun.kaldimBn o alettten korkuyrm yani sonucda orayi acicak of bilmiyrm ya insallah cok iyi olur agrisiz acisiz
Korkma hiç. Zaten saniyelik bir şey o aletin oraya girmesiBn o alettten korkuyrm yani sonucda orayi acicak of bilmiyrm ya insallah cok iyi olur agrisiz acisiz
Ah cnm ben regl agrisini dibine kdar yasayanlardanim yatakdan kalkamiyrm agridan insallah iyi gecer ya smdi hazirlanip ylla cikacagim Allah guc kuvvet cesaret versin insallah.Ben de bugün çektirdim. Aletin takılması anlık birşey, orada bi acı yok kesinlikle. Sıvının rahme verilmesi esnasında da ılık ılık ufak bir his oldu. Ama yumurtalıklarımdaki basıncı ben çok net hissettim, güçlü bir regl krampı gibiydi.
Herhalde bitmek üzere derken sancı biraz daha arttı. Doktorla operatör sürekli koordine olarak tekrar çekim aldılar. Doktor bir ara "doğum var mı" diye sordu. Belki bana özel bir durumdu bilemiyorum, açıklama yapmadılar; kimseyi korkutmak istemem. Zaten şunu eklemem gerek; ben normalde pek regl ağrısı nedir bilmeyen bir insanım. Regl ağrısına aşina kişiler için çok ağrısız bir işlem diyebilirim.
O zaman hiçbir şey hissetmeyeceksiniz mrak etmeyin. Oldu mu nasıl geçti?Ah cnm ben regl agrisini dibine kdar yasayanlardanim yatakdan kalkamiyrm agridan insallah iyi gecer ya smdi hazirlanip ylla cikacagim Allah guc kuvvet cesaret versin insallah.
Evet cnm aleti takarken bi aci yok sadece ilaci vrrdikden snra kasigima kramp gibi bir agri girdi adet agrisi gibi 2 uc dakika kdr surdu islem kisa suruyor dayanilmicak birsey yokmus cok sukur bugunde dinlendim ara ara agri oldu o kdr korkulcak bsey ykmus ben cok korkyyrdum ama cevat beyde cok iyi ilgilendi davrandi Allah razi olsnnO zaman hiçbir şey hissetmeyeceksiniz mrak etmeyin. Oldu mu nasıl geçti?
Geçmiş olsun; sonuç da güzeldir inşallah.Evet cnm aleti takarken bi aci yok sadece ilaci vrrdikden snra kasigima kramp gibi bir agri girdi adet agrisi gibi 2 uc dakika kdr surdu islem kisa suruyor dayanilmicak birsey yokmus cok sukur bugunde dinlendim ara ara agri oldu o kdr korkulcak bsey ykmus ben cok korkyyrdum ama cevat beyde cok iyi ilgilendi davrandi Allah razi olsnn
Sanada gecmis olsun canim. Cok sukur bir sorun yok. Yazfdigini pek anlamadm ama ilacsiz rahim filmidemi oluyormus bn ilk cekindim icin pek bilgim yok yasda kucuk olunca yeni yeni idrak etmeye ogrenmeye basliyorsn cogu seyiGeçmiş olsun; sonuç da güzeldir inşallah.
Benim de gece yatana kadar ağrım ve gaz gibi şiskinliğim vardı (akşam 5’te çekildim); ama sabah uyandığımda eser kalmamıştı. Hiç kanama olmaması da çok güzel.
Bu arada filmden kontrol ettim; ilk film ile (boş ilaçsız hali) sonuncu (boşalmakta olan rahim) arasında tam 8 dk var bende.
Olsun hepimiz yavaş yavaş öğreniyoruz gerektikçe. Ben de 2 hafta öncesine kadar rahim filmi diye birşey duymamıştım:) Sana verilen filme bakarsan birkaç farklı zamana ait görüntü olduğunu görürsün. İlk görüntüyü ilacı vermeye başlamadan önce yani rahim boşken çektiler. Sadece kemikler görünüyor. En azından bende öyle. Zaten "önce bir boş çekelim" dediklerini de duydum. Tetkik adına ne işe yarıyor o görüntü bilmiyorum ama benim orda kaldığım süreyi hesaplamama yaradı :)Sanada gecmis olsun canim. Cok sukur bir sorun yok. Yazfdigini pek anlamadm ama ilacsiz rahim filmidemi oluyormus bn ilk cekindim icin pek bilgim yok yasda kucuk olunca yeni yeni idrak etmeye ogrenmeye basliyorsn cogu seyi
Valla eve geldimde bende bakdimda hic bisey anlamadm senin nasil sonuc iyidir ins.Olsun hepimiz yavaş yavaş öğreniyoruz gerektikçe. Ben de 2 hafta öncesine kadar rahim filmi diye birşey duymamıştım:) Sana verilen filme bakarsan birkaç farklı zamana ait görüntü olduğunu görürsün. İlk görüntüyü ilacı vermeye başlamadan önce yani rahim boşken çektiler. Sadece kemikler görünüyor. En azından bende öyle. Zaten "önce bir boş çekelim" dediklerini de duydum. Tetkik adına ne işe yarıyor o görüntü bilmiyorum ama benim orda kaldığım süreyi hesaplamama yaradı :)
Sağol canım; benim de sonuç iyi çıktı çok şükür. Cevat Bey'in sitesinde epey detaylı anlatımlar ve örnek filamler var, ilgini çekiyorsa.Valla eve geldimde bende bakdimda hic bisey anlamadm senin nasil sonuc iyidir ins.
canım nasıl geçti hsg çekiminMerhabalar, ben de yarın için randevu aldım. Deneyimimi paylaşırım sizlerle.
Herkes Cevat Bey'den söz etmiş, web sitesinde de hep onun adı geçiyor. Ancak bana Hülya adından bir hanım doktorun ismini verdiler.
Hülya Hanım'la deneyimi olan var mı acaba?
Canım sonuç güzel çok şükür. Sen daha yaptırmadın değil mi? Ağrıyı tarif etmem gerekirse, benim normalde hiç regl ağrım olmaz, o gözle değerlendirirsem "ne olduğunu anlamadan bitti, sıfır ağrı" diyemem. Ama kısa sürüyor neticede, korkmaya gerek yok. Yumurtalıklarımdaki hissiyat güçlü bir regl krampı gibiydi. Biraz dişimi sıkmam gerekti. Doktorla teknisyen sürekli koordine olarak çekim aldılar. Sanırım en iyi çekim açısını ayarlamaya çalışıyorlardı. Doktor bir ara "doğum var mı" diye sordu. Belki bana özel bir durumdu bilemiyorum.canım nasıl geçti hsg çekimin
YOK ARKADAŞIM DAHA ÇEKTİRMEDİM BENDE Bİ SONRKİ AY ADET BİTİMİNDE GİDECEM İNŞALLAH AĞRI İŞİ ÇOK KORKUTUYOR VALLAHİ BENİ AMA ÖYLE KASILIP KIVRIM KIVRIM KIVRILACAĞIN Bİ AĞRI DEĞİL SANIRIM DİMİ BİRDENE KADAR ÖDEDİN CEVAT BEYE Mİ HÜLYA HANIMA MI GİTTİN NASILDI CANIMCanım sonuç güzel çok şükür. Sen daha yaptırmadın değil mi? Ağrıyı tarif etmem gerekirse, benim normalde hiç regl ağrım olmaz, o gözle değerlendirirsem "ne olduğunu anlamadan bitti, sıfır ağrı" diyemem. Ama kısa sürüyor neticede, korkmaya gerek yok. Yumurtalıklarımdaki hissiyat güçlü bir regl krampı gibiydi. Biraz dişimi sıkmam gerekti. Doktorla teknisyen sürekli koordine olarak çekim aldılar. Sanırım en iyi çekim açısını ayarlamaya çalışıyorlardı. Doktor bir ara "doğum var mı" diye sordu. Belki bana özel bir durumdu bilemiyorum.
İşlemi hiç ağrısız geçenler de varmış. Dediğim gibi ben pek regl ağrısı nedir bilmeyen bir insanım. Regl ağrısına aşina kişiler için çok ağrısız bir işlem diyebilirim. Haa yine de işlem sonrasını çok yürümeli hareketli geçirmeyecek şekilde planlamakta fayda var bence.
Merkezde 10 dakikada bir rahim filmi çekiliyordu, şaşırdım. Bu anlamda ekibin çok tecrübeli olduğu kesin.
Yok yok, öyle kıvrandıracak bir ağrı yok asla. Doktor benden film istediğinde 9. günümdü, o yüzden hemen ertesi gün için aramıştım. "En erken 17:10'a randevu verebiliriz, işleminizi Hülya Hanım yapacak" dediler. Ben de çok fark etmeyeceğini düşündüğüm için sorgulamadım. Cevat Bey de orada, odasındaydı. Tüm film ve raporlara o da göz atıyormuş.YOK ARKADAŞIM DAHA ÇEKTİRMEDİM BENDE Bİ SONRKİ AY ADET BİTİMİNDE GİDECEM İNŞALLAH AĞRI İŞİ ÇOK KORKUTUYOR VALLAHİ BENİ AMA ÖYLE KASILIP KIVRIM KIVRIM KIVRILACAĞIN Bİ AĞRI DEĞİL SANIRIM DİMİ BİRDENE KADAR ÖDEDİN CEVAT BEYE Mİ HÜLYA HANIMA MI GİTTİN NASILDI CANIM
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?