Ederi kadarlar....

Parayı veriyorsun temizletiyorsun.

eşin iyiyse diğerleriyle uğraşmak çok saçma yine sen bilirsin.

dogum yaptim esimin ailesinden tek bir insan arayip sormadi beni.küs falan da degiliz hic bi sorunumuz yoktu.onlara tek bi kelime etmedim ama o gunden beri hakettiklerinden bir nokta fazla degr vermiyorum.hic umursamiyorum onlari

Boş ver canım ya. Sen eşinle aranı iyi tut. Öbür seferde her şeye burunlarını sokuyorlar valla bence o daha kötü

zaten aranız iyi değilmiş. huylarını suylarını da biliyorsunuz. ee neye dertlenip sinirleniyorsunuz bu kadar anlamadım. zaten sevmediğim insan beni arayıp hatrımı sorsa bu benim hoşuma gitmez ki.

Eşimin dedesinin doğum gününü kutladığımız da kayınvalidem sordu ne zaman doğum günün diye neredeyse üç senedir evliyim hala aylar var doğum günüm e hatırlar mı bilmem keşke hatırlamasa daha memnun olurum o gün onunla muhatap olmamak beni daha mutlu eder.Ayni tip görümceden bende de var birtane ama bizi değil eşimin ailesini sömürür en son çocuğu için abisinin eski tek kişilik bazasini alıp götürmüş yatsın diye duydum güle güle bir hal oldum:))

Ekstra burunlarından getirmek , öç almak için , geçmişin acısını çıkartmak vs. için hiç bir şey yapma.
Onları unut. Temiz bir sayfa aç ve ;
Bundan sonra hayatına onlar yokmuş gibi devam et, onlar sana ne yapıyorsa sende o kadarını yap ve bırak.
Önemseme.

Yok yere doğum öncesi kendinizi negatif enerji ile doldurmuşsunuz.
Hayatınıza aldığınız kadardır insanlar bunu unutmayın lütfen.

Kayınvalide ve kayınpeder ve görümce ile mecbursunuz görüşmeye, eşiniz var.
Kendi aile bireylerinizle eşiniz nedeniyle görüşemediğinizi bir düşünsenize? Ne kadar absürd olurdu değil mi?
Aynı şey kendi eşiniz için de geçerli.
Kaldı ki doğacak olan bebeğinizin, dedesi, babaannesi ve halası var, bunu görmezden gelemezsiniz.

İnsanlar size iyilik yapar, destek olur, ihtiyaçlarınızı karşılar veya tam tersi ilgisiz olurlar.
Bu çok önemli değil bence, siz de size verilen değer kadar karşınızdakine değer verirsiniz olur biter.
Mesafeler koyarsınız araya, sık görüşmeleriniz olmaz, ancak bıçak gibi kesemezsiniz.

Ayrıca, doğum yaptığınızda, öncesinde ve sonrasında kimse birşey yapmak zorunda değil.
Tabii ki aranmalı, hal hatır sorulmalı, ihtiyaçlar sorulmalı, ancak bunu yapmadılar diye de "tü kaka" olmamalılar.
Mecburiyetleri yok.

Diyeceğim o ki, boş yere kendinizi doldurmayın, bilemeyin.
Gün gelir hiç ummadığınızdan ummadığınız birşey görür duyar şaşırır kalırsınız.
Ölümlü dünyada bu kadar negatif yaşamaya yer yok bence.

Arkadaşlar , kayınvalidemlearin beni aramaması temizlik zaten derken normal bi ev temizliği anlamında değil yani. BAzı arkadaşlar hep öyle anlamışlarda ekstra belirtmek istedim. Doğumdan sonra Allah izin verirse çok yüz vermemeyi bundan önce yaptığım şeyleri yapmayı düşünmüyorum özellikle görümceme. Haa şu ana kadar maddi manevi sömürdüklerini hazmetsin biraz, ondann sonra da soda içsin çünkü bundan sonra eski ben olmayacak inşallah. Haaa durup durup bilenmek değilde nasıl hak ediyorsa o şekilde davranacağım. HAk ettiğini alacak bundan sonra benden

Eşim istediği kadar görüşebilir ailesi ile onları gittiğinde. Tabii ki annesi babasıdır atacak halimiz yok. Ama eski sıklıkta ne gitmeyi ne de davet etmeyi düşünüyorum.

konu para ve temizlik olsa bu kadar önemli olmazdı
Canım ilkinde de, ikincisinde de evimi kendim temizledim. Kimseden bir şey beklemedim. İkincisinde çok zor geçti hamilelik sürecim reflüden ayakta duramıyor, geceleri kusuyor ve hep sol tarafıma yatıyordum. Tansiyon, açlık ve tokluk şekerlerimin ikisi de problemdi. Aç kalsam ayrı, tok olsam ayrı bir dertti. Kaburga ağrılarımdan bahsetmiyorum bile. İki eltim var iyi insanlar Allah razı olsun. Hiçbir şey beklemedim onlardan yinede. Gel desem gelirlerdi. Yardım edecek birisi varsa eşim vardı çünkü. Elinden geldiğince de yaptı sağolsun. Son ayım ramazana denk geldi ve temizliğe gelen işini iyi yapan ve güvendiğim bir ablam vardı. İstersen geleyim dedi ama 56 yaşında oruç tutuyor çağırmadım. Doğumuma neredeyse 10 gün falan var. Eşim işten geldi, süpürdü, sildi toz aldı. Doğum olacağını hissetmişim gibi hayatında bir defa cam silmiş ben kalktım cam sildim. Temizlik şirketlerinden daha önce tecrübem olduğu için çağırmadım. Arefe gününden bir gün önce kontrole diye gittim, yatışımı verdi doktorum. Eşimi aradım gelme kesinleşince seni haberdar edeceğim dedim. Annemi aradım oturmuş baklava açıyor, nasıl kalkıp geleyim şimdi dedi. Hak da verdim. Eltilerimi aradım, biri gelip büyük kızımı almayı teklif etti, diğeri çalışıyor kesinleşince haber ver dedi. Biri kızıma baktı, diğeri iki gece yanımda kaldı bayram sabahı da ablam geldi.

Benim yapım bu. Yapabileceğim şeyi kimseye yaptırmak istemem. Eltimle aramızda bir temizlik muhabbeti geçti geleyim dedi, kabul etmedim. Ben söylemesem kadın nereden bilecek benim derdimi. Üç tane çocuğu var zaten onlara mı yetişsin bana mı?

Alınacak darılacak ve gücenecek bir şey yok. Dur bakalım bir doğum yaptığında nasıl olacak? Belki gelip yemeğini de yapacak, temizliğe de yardım edecek.

Ya burdaki bazı ınsanlar neden aramasını beklıyorsunki yazıyor ya deliriyorum galiba aile olmak ne demek bisey bldkleri yok tek tabancalar yada asırı huysuzlarji kmseyi cekemıyorlar kendileri gbi olssun herkes ıstıyorlar şaka gbi tabiki arıycak sorcak halinizi hatrınızı ben olsam bende cok darılırım aileye yaaa bu oldu dogur sokaga sal ne hali varsa görsünnnn oyle seymi varya

Arkadaşım konu temizlik değil ki :) arayıp sormamaları. Çok şükür karı koca çalışıyoruz, üstesinden gelecek durumdayız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…