- Konu Sahibi Oyledeguzel
Kim ne acı yaşattıysa bir insana, Allah o kişinin canını almadan ayını acıyı ona yaşatmadan zaten o kişinin canını almazmışş..
İlahi adalet diyorumm !!!!
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Tecavuz eden adamla kendi mi evlenmek niyetindeymis, anlayamadim ? Kendisiyle evlenseydi, adamin yaptigi sey suc olmayacak miydi![]()
Bakin, bence konu eski sevgilim evlendi, uzuluyorum degil kesinlikle, suclu bir insanin hakettigini bulmadan elini kolunu sallayarak gezmesi. Arkadasiniz bu adami eski sevgilisi olarak zaten gormemeli artik, kendisine saldiran kisi olarak gormeli. A
Bu adam bir suc islemis ve ceza cekmeden elini kolunu sallaya sallaya geziyor. Bu is ah vah etmekle olmaz. Arkadasiniz ya dava acmali ve sikayette bulunmali (bu konuda bilgili degilim ama Turkiye'deki kadin haklari malum, dava zaman asimina ugramis olabilir). En dogrusu ise evlendigi kadina, ve bu adamin ailesine gercekleri anlatmak, bu kadin bir tecavuzcu sapikla evlendigini bilmeyi hakediyor bence. baska birine boyle bir dehseti yasatan biriyle ben evli olmak istemezdim acikcasi.
ben o olgunluğu gösteremiyorum malesef..
ben nasıl çektiysem, keşke diyen de çeksin ki, bu dünyada adalet olsun...
Geçenlerde bir arkadaşım ile dertleşirken eski sevgilisinin tekrar evlendiğini söyledi.
Ve eski sevgilisi ona 17 yaşında tecavüz etmişti falan çok trajik ve kötü bir hikaye.
Ama kız arkadaşım epey üzülmüştü bu haberi duyunca sanki yaptıkları yanına kalmış gibi vs.
Kendisi şu anda kendini çok sveen bir adamla evli ve 3 tane de pırlanta gibi evladı var.
Mutlu ve sıcacık bir yuvası var ama, kötü günleri psikolojik olarak içinde yaşatıyor.
Bende onunla konuştuktan sonra kendimi düşündüm.
Ben hayatıma ve yaşadıklarıma onun gibi bakmıyorum mesela.
bakış açısı ne kadar da mühim diye düşündüm.
Ben de içimden "eğer ki bana yaşattıkları için bir gün dahi -keşke yapmasaydım bütün bunları demişse mutlu olsun" dedim. Çünkü ben her ne kadar sızısını yaşasam da bazı şeylerin çok şükür huzurum yerinde.
Bazı şeylerin üzüntüsü tamam taşınır ama, nefreti kendimizi de bitiriyor çoğu zaman.
Bir insandan sürekli nefret etmek onu içinde yaşatmaktan başka birşey değil diye düşünüyorum.
O konuşmadan sonra bazı şeyleri daha da farklı düşünmeye başladım.
Benim hiç nefretim olmadı mesela.
O kadar kötü bir evlilik yaşamama rağmen ben bile bazen düşününce nasipmiş deyip geçiyorum.
Sürekli içimde yaşattığım bazı üzüntülerim bugünümü de etkileyip, üzerime ağırlıklarını bırakabiliyor.
Bugün yine o günlerden biri ama, yine de her zaman diyorum
Bir insan eğer "keşke" demişse pişman olmuşsa mutlu olsun..
ben o olgunluğu gösteremiyorum malesef..
ben nasıl çektiysem, keşke diyen de çeksin ki, bu dünyada adalet olsun...
Acaba gozlerim gorecek mi o gunleri????Kim ne acı yaşattıysa bir insana, Allah o kişinin canını almadan ayını acıyı ona yaşatmadan zaten o kişinin canını almazmışş..
ellerine ,klavyene saglikBen de affedecek kadar olgun değilim maalesef.
Benim içimdeki ateş sönmeden sönmesin karşımdakinin de.
Ayrıca bu tecavüz . Ne kadar iğrenç bir duygu olduğunu bile anlatmaya kelimeler yetmez .
Herkes yaşattığını yaşasın.
Oldu, yapacak yapacak "keşke" diyince mutlu olacak öyle mi ?
Peki benim yaşadığım keşkeler ne olacak ?
İnsanın umutları , masumluğu, hayalleri, psikolojisi gidiyor. O öylece hiçbir şey kaybetmeden mutlu mu olacak ?
Yoo, hayır . Buna gerçekten gelemem. Yapılan kötülüğün karşılığı olmayacaksa kötü insan olmak daha güzel bence o zaman.
İyi olup ağlamaktansa ...
Acaba gozlerim gorecek mi o gunleri????
Affetmek büyüklüktür de, tecavüz gibi bir suça nasip mi diyorsunuz? o adam arkadaşınızın kalbini kırsaydı aldatsaydı ayrılsalardı evet böyle düşünebilirdi. Ama ortada çok kötü bir olay var, hakka girmenin alası var, cana kastın alası bir durum var, kim bilir arkadaşınız neler yaşadı neler hissetti, ben olsam içimden öyle mutluluğunu falan dilemek yerine arkadaşıma bunları yapan insanı Allah a havale ederdim...
Kusura bakmayın ama bu affetmek değil hissizleşmek gibi bir şey. Başımıza gelen en kötü olaylarda bile nasip deyip hakkımızı aramadan kabullenmek, bize kötülük eden insanlar için adaletin tecelli etmesini istemek yerine pişmansa mutlu olsun demek bana çok ütopik geliyor...