- 24 Haziran 2018
- 975
- 721
- 33
- 34
- Konu Sahibi tabularasaa
-
Erkekler kadın ilerledikçe kaprislenecek gibiBence evet. Sorun yaratmayanı yok mudur dersen elbet vardır. Ama ben eğitim açısından kendime denk birini isterim.
KatılıyorumAyni eğitime sahip erkekler bile bu konuda çok cahil birde olmayanı dusunemiyorum bile.
Benim karşılaştıklarımda sizin dediğiniz gibiler. Önüme taş koyacak türden. Ders çalışsan gözüne batacak şu iş kaldı diyecek gibi...Bence az cok ayni seviyede olsa daha iyi oluyor. Mesela ikisinde doktor olsa birbirlerinin zorluklarini daha iyi anliyorlar. Kariyer de destekleniyor. Benim etrafta daha cok sahit oldugum: bir cok erkek kadinin daha basarili oldugunu hazmedemiyor. Bazilari acik acik kadinin kariyerini engelliyor. Iyi gecinenler de vardir, ama onlar cogunlukta degil
Kendilerini kanıtlama çabasına giriyorlar. İlla eğitim durumuma denk olsun demeden görüştüklerim oldu.Biri ilkokul, ortaokul mezunu veya terk, öteki univ. mezunu şeklinde arada uçurum yoksa illa herşeyin denk olmasi gerektigini dusunmuyorum ben.
Yine de kişilere göre değisir. İlla okullar denk olsun, illa meslegi denk olsun yokksa konuşamam diyen bile gordum.
Ne istiyorsaniz onu yapin yani.
Evet ilgi alanları beğeniler hayata bakış farkı farkediyor. Konuşacak ortak nokta olmuyor. Karşındaki ne olunuyor şimdi bunu okununca diyor.Bence fark eder . Eşim benden daha çok eğitimli . Anlaşıyoruz ama hicbir ortak noktamız yok . Ben kendimi kötü hissediyorum . O sürekli kendini geliştiriyor ben ise öylece sade bir insanım . O beni hiç yadırgamadı hissettirmedi bile sadece bir şeye önem ver ve ilgin olsun dedi onu bile beceremedim . Ama azda olsa seviye yakın olsa daha iyi olur . Tabii en önemli şey insan olması .
Benim istediğim de bu ama çok bu şey istiyorum acaba diye düşünüyorum da bazenKendi denginizi bulun her açıdan sadece eğitim degil kültür hayata bakış açısı sizinle aynı görüse sahip perspektifi geniş olan birini .
genellikle farkettiğim eğitimli kız ev işi yapmaz algısı var.
Bunları görüştükçe bende anladım. Misafir karşılayıp aileye gidip gelmektan başka beklentisi yok erkeklerin hayattan.Bencede sorun oluyor.
Kendilerini kanıtlama çabasına giriyorlar. İlla eğitim durumuma denk olsun demeden görüştüklerim oldu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?