- 22 Eylül 2018
- 1.117
- 885
- 123
- Konu Sahibi tabularasaa
Bence olmaz. Kişinin kendini ne kadar geliştirdiğine bağlı.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bu çok normal istek olması gerekenLisans mezunu olması
Bence yaratıyor en azından dengi olmalı ama dengi diyede fikirlerinede bir bakınDoktora öğrencisiyim. Etraftan taliplerim çıkıyor ama benim eğitim dengimde olmuyorlar. Görüştüklerim oldu ama eğitim sürecimin uzun olduğu hep göze batıyor ve genellikle farkettiğim eğitimli kız ev işi yapmaz algısı var. Erkeklerde kompleks de var kendinden eğitimliyi kaldıramama gibi.kendi eğitim dengimde biriyle mi evlenmememi öneririrsiniz eğitim farkı evliliklerde sorun yaratıyor mu.
KesinlikleBencede sorun oluyor.
Bence önce ahlak , karakter ve kültür en son da eğitime bakılmalı, benim bir arkadaş hemşireydi kimseleri kendine layık görmüyordu annesi diyordu ki benim kızım doktorlara layık, aradan 6 yıl geçti kız hala bekâr, yani demem o ki bu toplara hiç girmeyin efendi ahlaklı ise akademik yönlerine çok takılmayın..Doktora öğrencisiyim. Etraftan taliplerim çıkıyor ama benim eğitim dengimde olmuyorlar. Görüştüklerim oldu ama eğitim sürecimin uzun olduğu hep göze batıyor ve genellikle farkettiğim eğitimli kız ev işi yapmaz algısı var. Erkeklerde kompleks de var kendinden eğitimliyi kaldıramama gibi.kendi eğitim dengimde biriyle mi evlenmememi öneririrsiniz eğitim farkı evliliklerde sorun yaratıyor
Kesinlikle oluyor. Eşimle aramda eğitim farkı pek yok. İkimiz de üniversite mezunuyuz. İkimiz de çalışıyoruz. Buna rağmen benim devlette çalışmam onun özelde çalışması sorun oluyor. Maaş farkı sorun oluyor ama direkt bunlar konuşulmuyor tabi ki. Evlendiğimiz ilk zamanlar başkalarının yanında aşağılamaya çalışırdı. Ailesi maaşımı ve devlette çalışmanın imkanları sorar. Sonra oğullarına bak görüyor musun der ve eşim benim üstüme daha çok gelir. İki senelik evlilikte yeni yeni anlamaya başladım. İlk başlarda sorun yok gibi gözükse de ilerleyen zamanlarda hiç tahmin edemeyeceğin şeyler çıkabiliyor. Bir de kadınlar eskiye göre bir dönüşüm içerisinde. Kendi ayaklarının üstünde duran kadınlar ve eski kafayla yetiştirilen erkekler birbiri ile evlenmeye başladı. Erkekler hala ben ne dersem kadınım onu yapmak zorunda kafasında ama eskide kaldı o çilekeş analarımız. Demem o ki bazen aynı eğitim seviyesi bile yeterli olmuyor. Hayata bakış açısının da aynı olması gerekir.
Lisans mezunu bile gereksiz görüyor bırak liseyi.Doktora öğrencisi bir bayanın lise mezunu biriyle gorüsmek istememesi oldukca normal.
En az lisans mezunu olmalı evleneceğiniz kişinin. Evlilik arkadaşlık akrabalık degildir etrafınızda vardir universite mezunh olmayan arkadasınız iyide anlaşırsınız amenna ama evlilik çok başka.
Egitime önem vermeyen biriyle ben yapamazdım. Mesela oğlum var 5 yasında 4 yasindan beri ingilizce ağırlıklı bir anaokuluna gidiyor esimle iyi bir eğitim almasını ana dili gibi konuşacağı bir yabancı dili olmasını çok istiyoruz. hatta eşim lisedeykn yurtdısına dil okuluna gönderelim diyor. Bu arada gittiği okulda piyano dersi var ve piyano öğretmeni oğlumun piyanoya cok meraklı ögrenmek icin hevesli olduğunu soyledi. esime dedim eve piyano mu alsak cok hevesliymiş hem ögretmeninden ekstra ders aldırırız baktım esim internetten piyanolara bakmaya başlamış alalım tabi dedi.
Bunlar cok basit örnekler ama lise mezunu biriyle evli olsaydım buyuk ihtimal "abartma 4 yasindaki cocuk ingilizceyi piyanoyu ne yapacakmış" diye cevap alirdım.
yani beraber cocuk yetistireceginiz kisi sizinle aynı egitim seviyesinde olmalı yoksa catışma kaçınılmaz.
Doktora öğrencisi bir bayanın lise mezunu biriyle gorüsmek istememesi oldukca normal.
En az lisans mezunu olmalı evleneceğiniz kişinin. Evlilik arkadaşlık akrabalık degildir etrafınızda vardir universite mezunh olmayan arkadasınız iyide anlaşırsınız amenna ama evlilik çok başka.
Egitime önem vermeyen biriyle ben yapamazdım. Mesela oğlum var 5 yasında 4 yasindan beri ingilizce ağırlıklı bir anaokuluna gidiyor esimle iyi bir eğitim almasını ana dili gibi konuşacağı bir yabancı dili olmasını çok istiyoruz. hatta eşim lisedeykn yurtdısına dil okuluna gönderelim diyor. Bu arada gittiği okulda piyano dersi var ve piyano öğretmeni oğlumun piyanoya cok meraklı ögrenmek icin hevesli olduğunu soyledi. esime dedim eve piyano mu alsak cok hevesliymiş hem ögretmeninden ekstra ders aldırırız baktım esim internetten piyanolara bakmaya başlamış alalım tabi dedi.
Bunlar cok basit örnekler ama lise mezunu biriyle evli olsaydım buyuk ihtimal "abartma 4 yasindaki cocuk ingilizceyi piyanoyu ne yapacakmış" diye cevap alirdım.
yani beraber cocuk yetistireceginiz kisi sizinle aynı egitim seviyesinde olmalı yoksa catışma kaçınılmaz.
Mütevazi olma gerçek sanırlar. Fazla tevazu vasattan nasihat dinletir. Boşuna söylememişler bunları...Bazen de insan olsun diyorsun eğitim önemli değil kafan uysun diyorsun vs
Sen böyle saf saf iyi niyetli düşünürken o eğitimsiz aile öyle fesat öyle artiniyetli oluyor ki bakmissin seni aşağıya çekmeye çalışıyor.
Bazen de insan olsun diyorsun eğitim önemli değil kafan uysun diyorsun vs
Sen böyle saf saf iyi niyetli düşünürken o eğitimsiz aile öyle fesat öyle artiniyetli oluyor ki bakmissin seni aşağıya çekmeye çalışıyor.
Mütevazı olayım herkesin şartı aynı değil diyorsun bakıyorsun seni eleştirmeye baslamislar.O zaman da gelip tepene çıkıyorlar. Bazı erkekler (sadece erkekler değil tabi kadınlar da) insanlıktan, kibarlıktan anlamıyor şımarıp tepene çıkıyorlar. Tekmeyi yiyince de pişman olup ah vah ediyorlar.
Bu da kuru avunma kusura bakmayın, bunu diyenlerde genelde eğitimsizlerdir. Eğtiimsizliğin yüceltildiği ender ülkelerdeniz bence. Milyonlarca ilkokul mezunu içinde bir iki tane istisnayı bazı laflarla güzelliyoruz. Oysa benim çevremde gördüğüm çok başka genelde sanata, bilime değer veren okuyan kendini geliştirenler üniversite ve üstü eğitim alanlardır. Genelde ilkokul mezunu olup kendini “geliştirenler” gazetede okuduklarıyla kıraathanede oturup büyük onu çözenlerdir'Eğitim cehaleti alır eşeklik baki kalır.' derler. Önemli olan okumak değil kendini geliştirmek.
Nice ilkokul mezunları var nice profesörleri cebinden çıkarır.
Hayattan ne kazandığın, bakış açını ne derece genişlettiğin önemli.
Bu da kuru avunma kusura bakmayın, bunu diyenlerde genelde eğitimsizlerdir. Eğtiimsizliğin yüceltildiği ender ülkelerdeniz bence. Milyonlarca ilkokul mezunu içinde bir iki tane istisnayı bazı laflarla güzelliyoruz. Oysa benim çevremde gördüğüm çok başka genelde sanata, bilime değer veren okuyan kendini geliştirenler üniversite ve üstü eğitim alanlardır. Genelde ilkokul mezunu olup kendini “geliştirenler” gazetede okuduklarıyla kıraathanede oturup büyük onu çözenlerdir![]()
Kesinlikle öyle.Simdiye kadar ilkokul bitirip profesoru cebinden cıkartacak kimseyle tanışmadım.
Bunu idda edenler biz hayat okulu bitirdik nice universite mezununu cebimizden çıkarırız diyenler aslinda cahil oldukları için her seyi bildiklerini zannederler.
Siz hic bakmayin benim docent olduguma ben ne profesorleri cebimden çıkartırım diyen doçent gordunuz mü? Neden o kişi eğitimli biri. Bildiklerinin de farkında bilmediklerinin de. Bilmediği bir alansa ben bilmiyorum der gayet tabi ama cahil insan öyle değil. Cahil insan bilmediklerinin farkinda olmadığı icin her seyi bildiğini düsünür. bu sözde ondan mütevellit.
Ne demişler "Alimler bazı şeyleri bilir, cahiller ise her şeyi."