Eğitim farkı ileride sorun olur mu?

Ben esimle tanistigim zaman kardesimin ilk sordugu soru suydu: egitim durumu nasil?
Kadin erkekten daha fazla maas alirsa bazi erkeklerin egosu tavan yapiyor ve bu sorun olabiliyor evlilikte.
Bence ya ayni yada erkek üstte olmali.
Tabi her erkek icin sorun olur demiyorum
Fakat disardan gözlemledigim kadar öyle

illa sorun olacak diye bişey yok. bence kesinlikle kişilikle alakalı.
bir zamanlar sevgilim bana çok yardımcı olmuştu okumam için.
bi başkasıda aslında öyle. her zaman çok istediğm şeydir okumak. hep okuyayım kafasındayım hala ve hep desteklenmiştir. kişilik diyorum :)

Lisans ve üzerinde nasıl bir aydınlanma yaşıyosunuz ya nolur bana da anlatın :) lisansüstü eğitimin bana akademik anlamda katkısı tabiki oldu, bir sürü yeni şey öğrendim işimle ilgili, ilgi alanımla alakalı ama kişilik özellikleri ve hayat görüşüm açısından hala üniversite zamanındaki insanım. Yani bi aşamadan sonra yüksek lisans doktora eğitimi bana ekstra Özellik katmadı? Herhalde sorun bende.

Anlaşma konusu sıkıntı olmuyor, her konu hakkında bilgisi var, oturup her konuda bilgi alışverişi yapabiliyoruz. Cevremde kimse var mi bilmiyorum gerçekten, çok arayışta olan birisi değilim. Bu ilişkinin bile nasıl başladığını anlamadım desem yeridir:)

Ailesinin ve sizin ailenizin eğitim durumları nasıl? Eğitim farkınız var da kültür farkınız var mı? Örneğin her iki ailede kadın-erkek eşitliğine bakış nasıl, ev işleri nasıl paylaşılıyor, misafir geldiğinde görev dağılımı nasıl oluyor vs. bunlar çok önemli.

Lisans ve üzerinde nasıl bir aydınlanma yaşıyosunuz ya nolur bana da anlatın :) lisansüstü eğitimin bana akademik anlamda katkısı tabiki oldu, bir sürü yeni şey öğrendim işimle ilgili, ilgi alanımla alakalı ama kişilik özellikleri ve hayat görüşüm açısından hala üniversite zamanındaki insanım. Yani bi aşamadan sonra yüksek lisans doktora eğitimi bana ekstra Özellik katmadı? Herhalde sorun bende.

Kızının doktora yapmasını isteyen bir aileyle, oğluna “maddi sıkıntımız var ama sen mutlaka okuyacaksın, bir şekilde hallederiz, yarı-zamanlı çalış ama okulunu bitir” demeyen aile arasında çok ciddi kültürel (hayata bakış açısından) fark olabilir. Yoksa üniversite terk ile doktora arasında çok büyük fark yok.

Arkadaşlar merhaba 3 hafta kadar önce yeni bir ilişkiye başladım, 4,5 aydır tanışıyorduk ve bir anda sevgili olmaya karar verdik. Bir ortamda dertlesirken tanıştık birbirimizle, once dostça mesajlar falan derken, nasil olduğunu anlamadan sevgili olduk.
Uzak mesafedeyiz, ben yüksek lisans yaptığım için başka bir şehirde eğitim görüyorum. Şimdilik ilgisi çok iyi her sabah günaydın mesajları, aramalar falan çok iyi durumdayız ben yakın bir zamanda yanına gideceğim, o büyük şehirde yaşıyor ben oldukça küçük bir şehirdeyim. Rahat olmamiz için ilk buluşmamız onun yanında olsun istiyoruz...
Fakat şöyle bir sorun var ki o maddi imkansızlıklar yüzünden üniversiteyi yarım bırakmış ve okuyamamis benimse akademik kariyer hedefim var. Bu durum ilerleyen zamanlarda aramizda büyük bir soruna neden olur mu? Ben asla bu durumu yüzüne vurmam ama erkeklik gururu ileride bu durumu önemser mi? Bu konuda çok düşünceliyim, kararsızım...
İyki vurmassınız, sorun edecek olsa şuan sevgili olmazdınız, bence siz bunu sorun etmişssiniz şimdideden

Kızının doktora yapmasını isteyen bir aileyle, oğluna “maddi sıkıntımız var ama sen mutlaka okuyacaksın, bir şekilde hallederiz, yarı-zamanlı çalış ama okulunu bitir” demeyen aile arasında çok ciddi kültürel (hayata bakış açısından) fark olabilir. Yoksa üniversite terk ile doktora arasında çok büyük fark yok.

Anlıyorum, benim eşim de maddi sıkıntılar yüzünden okulu tamamlayamayıp çalışmaya başlayanlardan.
Her ailenin imkanı ve fedakarlığı aynı olmuyor.

Konu sahibinin sevgilisi zaten onu yüksek lisans yaparken tanımış sevmiş buna sonradan karşı çıkması acayip olur.

Maddi durumu nasıl?
Sizden fazla para kazanıyorsa sorun etmez bunu. Zaten para kazanma endekslidir erkekler.Ama sizden az kazanıyorsa ve arada uçurum denecek bir fazlalıksa büyük sorunlar olur.

ben kadınların eğitim olarak kendilerinden düşük erkeklerle olmasını hoş karşılamıyorum mesele iyi biri olması değil yani iyidir ama yarın ne olacağını bilemezsin o ayrı olay senin gelişmeni engeller yoğun otokontrole iter..
erkeğin yüksek eğitimli olması sorun olmuyor ama kadın olunca misal sen yarın doktora yapmak isteyeceksin kafanda bin soru acaba kompleks yapar mı acaba kendini ezilmiş hisseder mi vs..
neden bunları çekeceksin ki?

Sorun olmuyor olması eskidendi. Şimdi erkeklerin bir çoğu eğitim seviyesi kendilerine denk kadınları tercih ediyor.Eşim çalışmasın diyenler bile ama üniversite mezunu bir mesleği olsun diyorlar. Benim yaşımdaki erkek iş arkadaşlarımın arasında eşi çalışmayan çok ama hep de üniversite mezunu kadınlar.

Benim nişanlım meslek yapdi ben avukatim ve iki bölüm daha okudum. Sorun yok. Mutluyuz. Kişiliğinize bağlı bir durum

Çok büyük sorun olur ben 4 yıllık üniversite mezunuyum 2 yıllık mezunuyla evlendim herzaman sorun yaşadık.Evlenmeden çok uyardı ailem ama dinlemedim hiçbir zaman anlaşmadık ama sona geldik artık.Oturup bir kelime bile konuşlanıyorsun senin baktığın yerden bakmıyor olaya gerçekten eğitim herşey.Şimdiki aklım olsaydı ah ah.......

Çok net bir şekilde söylüyorum kısa bir süre iyi gider ama heyecan bitince büyük sorunlar çıkar.

Erkeğin kendini ispat edeceği bir alana ihtiyacı var. Bu bir yetenek yada maddi güç olabilir. Ama her anlamda yetersizse o iş zor

Fikirler için teşekkürler arkadaşlar, kendisinin okuyamama nedeni babasının o çok küçükken vefat etmiş olması ve çalışmak zorunda kalması:(
Fikirlerimiz açısından bir sorun yok, ilişkimiz yeni olduğu için ne kadar kazandığını bilmiyorum hiç sormadım bunu. Zaten beni de ilgilendirmiyor onun geliri şimdilik, çünkü yeni bir ilişkide olduğumuz için daha evlilik hayalleri falan kurmak fazla abes oluyor:)
Kendisini geliştirmiş birisi, öyle katı düşünceleri yok, zaten şimdilik iyiyiz ama yanına gittiğimde ne olacak onu da bilmiyorum, benim sorma nedenim çevremden çok tepki almış olmamdı, o benim durumumu ben onun durumunu en başından beri biliyordum. Benim lisansta çift anadal yaptığımı iyi bir bölüm mezunu olduğumu zaten biliyor.
Evlilik gibi düşüncelerim zaten yok, çeşitli sebeplerden dolayı evlenmek benim için oldukça korkutucu bir durum, gelecek ne gösterir bilemem ama şimdilik biraz olsun tanımak istiyorum. Evet ileride büyük ihtimalle üzüleceğim ama yaşım daha genç ve hayatta insan kendi deneyimlerini yaşamadan uslanmiyor galiba:)

Arkadaşlar merhaba 3 hafta kadar önce yeni bir ilişkiye başladım, 4,5 aydır tanışıyorduk ve bir anda sevgili olmaya karar verdik. Bir ortamda dertlesirken tanıştık birbirimizle, once dostça mesajlar falan derken, nasil olduğunu anlamadan sevgili olduk.
Uzak mesafedeyiz, ben yüksek lisans yaptığım için başka bir şehirde eğitim görüyorum. Şimdilik ilgisi çok iyi her sabah günaydın mesajları, aramalar falan çok iyi durumdayız ben yakın bir zamanda yanına gideceğim, o büyük şehirde yaşıyor ben oldukça küçük bir şehirdeyim. Rahat olmamiz için ilk buluşmamız onun yanında olsun istiyoruz...
Fakat şöyle bir sorun var ki o maddi imkansızlıklar yüzünden üniversiteyi yarım bırakmış ve okuyamamis benimse akademik kariyer hedefim var. Bu durum ilerleyen zamanlarda aramizda büyük bir soruna neden olur mu? Ben asla bu durumu yüzüne vurmam ama erkeklik gururu ileride bu durumu önemser mi? Bu konuda çok düşünceliyim, kararsızım...
degisir degil on milyon kere degisir 100 milyon kere degisir ne olursa olsun herkez dengiyle evlenmeli tamam simdi yazarlar okumamıs ama kendini gelistirmisler var diye kac tane yani allah askına söyleyin
kendine göre birini bull

Eğer özgüvenli gelişime açık biriyse sorun olmaz. Kıt düşünceli ve karşısındakini bastırmaya yönelik bir kişiliği varsa belli edecektir.

Yorumum yanlış anlaşılmasın. Ne insanlar var okumuş ama yanlış düşünen tipler.. Bence zamanla tanıyın birbirinizi gerçekten tanıyıp anlarsanız mesafe ,eğitim veya maddi bir sıkıntı olmaz diye düşünüyorum

Eğitim seviyesinden ziyade kazanılan para açısından sorun oluyor. Kafa yapılarınız uyuşuyorsa eğitimi sorun olmayabilir. Ama siz ondan fazla para kazanabilecek bir durumdaysanız, evet sorun olur.

Erkek eğitim olarak yüksekken bile sorun,bence hiç bulaşmayın.
Kariyerini tamamla,işini eline al ondan sonra koca bir dünya var.

Back
X