- 10 Ekim 2020
- 1.997
- 8.773
- 88
- Konu Sahibi misafiroyuncu34
-
19 yaşındayım 90 bin bir şey miYaşı merak ettim, 90 bin sıralama ile eşit ağırlıkta üniye giriliyorsa şu son 8 10 senedir maksimum.
Malum ben lisansa başladığımda 70 küsür olan üni sayısı, mezun olurken 110 sonra da önlenemez bir hızla artmıştı.
Onla alakalı herhalde.
Ben de onu diyorum hayat okuldan ibaret değil, siz okuldan sonra yerinizde saymışsınız ki ortaokul mezunu eşiniz sizi kat kat geçmişHanımefendi hayat okuldan ibaret değil? 10 a çarpıyordan kastım çok bilgili ve işinde çok iyi?
şu an var mı bilmiyorum ama eskiden vardı evet.Bizim zamanımızda vardı. Hatta eşimin ilk üniversitesi boğaziçi iki yıllık bilgisayar. Şimdi hakkında hiç bir fikrim yok ben 2008 mezunuyum
Okuldan sonra yerimde saydığımı nereden çıkardınız? Okuldan sonra yerimde saysaydım,iyi bir devlet dairesinde,iyi bir mevkide çalışıyor olmazdım. Siz insanları okumuşluk derecesine göre etiket etmeye devam edinBen de onu diyorum hayat okuldan ibaret değil, siz okuldan sonra yerinizde saymışsınız ki ortaokul mezunu eşiniz sizi kat kat geçmiş
Ahshshsshsh19 yaşındayım 90 bin bir şey mi600 bine kadar giriliyor
Ay ben de ilk defa duydum boğaziçinde önceden iki yıllık bölüm olduğunu. Zaman farklı olduğu için sistem de değişmiş baya.Bizim zamanımızda vardı. Hatta eşimin ilk üniversitesi boğaziçi iki yıllık bilgisayar. Şimdi hakkında hiç bir fikrim yok ben 2008 mezunuyum
Evet bir de bunun kpss de bile devlet önlisans ve liseliye aynı gözle bakmış diyenleri vardır ki akıllara zarar:)bizim ülkeye has galiba iki yıllık mı dört yıllık mı muhabbeti.idealist değilsen istersen sekiz yıl oku sen.çok gördük mikrofon tutulunca en bilinesi sorularda salak gibi kalan mezunları ve artık işletme mezunlarının muhasebe işi bile bulmakta zorlandığı günümüzde iki yıllık muhasebe, işletme, pazarlama, dış ticaret gibi bölümler okuyorsanız çok gereksizdir...kaldı ki gelir seviyesinin eğitim seviyesinden daha önemli olduğu, sosyal statüyü belirlediği ülkemizde üniversite mezunu olmak çok matah bir şey değildir...her an bir hayat üniversitesi mezunu gelip engin kültür birikimiyle sizi ezmeye kalkabilir asdfgh
Öpücük niye?Okuldan sonra yerimde saydığımı nereden çıkardınız? Okuldan sonra yerimde saysaydım,iyi bir devlet dairesinde,iyi bir mevkide çalışıyor olmazdım. Siz insanları okumuşluk derecesine göre etiket etmeye devam edin
Hanımefendi hayat okuldan ibaret değil? 10 a çarpıyordan kastım çok bilgili ve işinde çok iyi?
Yaşı merak ettim, 90 bin sıralama ile eşit ağırlıkta üniye giriliyorsa şu son 8 10 senedir maksimum.
Malum ben lisansa başladığımda 70 küsür olan üni sayısı, mezun olurken 110 sonra da önlenemez bir hızla artmıştı.
Onla alakalı herhalde.
Vallahi ben yazacaktım da neyse dedimÖpücük niye?
Devlet memurları kendini geliştiriyor muydu deyip kendimi linçletmeye zemin hazırlıyorum
Vardı valla hepsinde önlisans. Şimdi olmaması yanlış bence. Eğitimleri taş çıkartır çünkü.Ay ben de ilk defa duydum boğaziçinde önceden iki yıllık bölüm olduğunu. Zaman farklı olduğu için sistem de değişmiş baya.
Şimdi sen üniversiteden mezun olduğunda ben 6 yaşında mıydım
Doğru diyorsunuz önceden üniversite kazanmak daha zormuş denk görülemez şimdikiyle.Ahshshsshsh
Zorunlu ilköğretimi bağlamışlar desenize
Size yazdıktan sonra baktım, şuan 210 üni var.
Bizlerin zamanında ilk 20 binde olursan ancak üni okuyabilirdin, ola ki tercih etmeyen vs ile bir nebze 30 40 bine inerdi.
Bir önceki jenerasyondan bahsetmeyeyim isterseniz.
O sebeple şuan kazandığınız üniversite ve alacağınız eğitimle, bizlerinkini kıyaslamak veyahut denk görmek bile abes.
Resmen mahalle arası üni dikmişler, sonra vay efendim işsizlik.
Önemli olanın nicelik olmadığını, meselenin daima ‘nitelik’ olduğunu yeniden görüyoruz.
+++HER insanın değer verdiği şeyler başkadır. Araba onun için önemsizse modelini yenilemeyebilir.
Arabasının modeli çok iyi olup da borç harç içinde yüzen insanlar da var. O yüzden kesin ölçüt değil.
Ayol bu sene barajı aşağı çektiler. Onu da duymadıysanız, ben söylemiş olayım. Hep beraber kalp krizi geçirebilelim.Vallahi ben yazacaktım da neyse dedim
Memuriyetle gelişmenin manası ne?
Hele ki bizim ülkede her şey puan sistemi ve sorulardan ibaretken, bunu nasıl kıstas olarak alabiliyoruz?
Siz beni anlamak istediğiniz yerden anlıyorsunuz ama sorun yokEvet bir de bunun kpss de bile devlet önlisans ve liseliye aynı gözle bakmış diyenleri vardır ki akıllara zarar:)
Bakıyorum da tahsil durumlarını küçümseyenlere, hepsi ya okuyamamış olup içinde ukte kalanlar, ya da okumayı becerememiş insanlar.
Ülkenin eğitim sistemi matah değil evet. Saçmalıklarla dolu. Bildiğinizi sandığınız şeyleri dile getirirken daha da saçma hale getiriyosunuz yalnız.
Üni diploması sahibi olmak bir zamanlar vizyon da demekti çünkü girmesi zordu ve dolayısıyla sınırlı bir eğitim kadrosu vardı.Doğru diyorsunuz önceden üniversite kazanmak daha zormuş denk görülemez şimdikiyle.
Şimdi isteyen herkes okuyabilir -mesela ben hahsjwıasd- o yüzden yazmıştım önceki mesajlarımda üniversite mezunu olmayı daha farklı bir vizyona sahip olmakla bir tutmuyorum. Aynı şekilde bu zamanda okumak çok kolayken ilkokul mezunu olmak da biraz garip.
Ya 100 binle mühendislik iyi bile, 300 bin barajı var ve o sıralamalarda bir sürü mühendislik var zaten. Benim sayısal sıralamam 180 bin civarlarındaydı baya da mühendislikler geliyordu. Taşra da değil yani, bilindik üniversiteler. Şimdi herhangi bir bölüm okumak çok kolay evet ama eskiye kıyasla sınava giren insan sayısı da çok fazla ve rekabet daha büyük. Eğitim sistemi eskiye kıyasla çok farklı.100 binle sayisaldan muhendislik yazan var.
Onu okudum sosyal medyada, adını yazan girseydi demiştim hatta yorumumda.Ayol bu sene barajı aşağı çektiler. Onu da duymadıysanız, ben söylemiş olayım. Hep beraber kalp krizi geçirebilelim.
140'a çekmişlerdi geçenlerde haberlerde gördüm.
İşte şimdi çok da zor değil okumak, ondan dolayı bu soruda niye adam ilkokulla kalmış diye sorguladılar.Onu okudum sosyal medyada, adını yazan girseydi demiştim hatta yorumumda.
Yazık yani onca sınav kağıdı, gözetmen, birçok materyal falan israfı.
‘Sen nereye gideceksin, yaz kızım’ şeklinde soru cevap en mantıklısı herhalde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?