- 10 Nisan 2014
- 42.591
- 113.983
- 798
- Konu Sahibi misafiroyuncu34
cem yılmaz boğaziçi turizm önlisans mezunu meselaVardı valla hepsinde önlisans. Şimdi olmaması yanlış bence. Eğitimleri taş çıkartır çünkü.
Sus sus yaşlı hissettim kendimi yine![]()

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
cem yılmaz boğaziçi turizm önlisans mezunu meselaVardı valla hepsinde önlisans. Şimdi olmaması yanlış bence. Eğitimleri taş çıkartır çünkü.
Sus sus yaşlı hissettim kendimi yine![]()
Zoru mu var, şuan yüksek lisans bile zorunlu gibi bir şey oldu işe alım sürecinde.İşte şimdi çok da zor değil okumak, ondan dolayı bu soruda niye adam ilkokulla kalmış diye sorguladılar.
Bu tarz şenlikler ve üniversite kültürü dediğimiz şeyleri bilinçli olarak yok ediyorlar zaten. Muhtemelen bilirsiniz Odtü şenliklerini, atanan son rektör bütçe yok diyerek izin vermemişti şenliğe. Boğaziçi olayları zaten bu senenin gündemiydi.Şenlik, şu 15 sene öncenin şenlikleri her türlü festivali sollardı.
Topluluklar, etkinlikler, söyleşiler ve daha sayamadığım birçok madde.
Ya 100 binle mühendislik iyi bile, 300 bin barajı var ve o sıralamalarda bir sürü mühendislik var zaten. Benim sayısal sıralamam 180 bin civarlarındaydı baya da mühendislikler geliyordu. Taşra da değil yani, bilindik üniversiteler. Şimdi herhangi bir bölüm okumak çok kolay evet ama eskiye kıyasla sınava giren insan sayısı da çok fazla ve rekabet daha büyük. Eğitim sistemi eskiye kıyasla çok farklı.
Eğitim seviyesi değil ‘cahillik’ sorun çıkartır. Bir işin ustasıymış ne güzel.Merhaba hanımlar;
Biri ile tanıştırıldım. ön lisans mezunuyum. o ilkokul mezunu. ben ömür boyu okumayı öğrenmeyi isteyen biriyim. hatta mesleğim dışı eğitimler alıp kendimi geliştiriyorum sürekli.
inanılmaz kibar görgülü nezaket sahibi bir insan. eğitim durumunu sormak aklıma dahi gelmedi kendiliğinden söylemese asla anlamazdım.
ben muhasebeciyim o altın ustası
merak ettiğim bu şekilde evlenip ileride sorun yaşayan var mı ?
Yok vallahi filmdelisi hanımcığım, eğitimsiz koca makbulmüş buraya göre.Zoru mu var, şuan yüksek lisans bile zorunlu gibi bir şey oldu işe alım sürecinde.
Kaldı ki üni diplomasız adam ender yani, konu sahibinin bahsettiği kişi ağaç kavuğundan çıkmış olmalı.
Senelerdir hadi bir yüksek lisans yapayım diyorum, sonra ne yapacağım asla kurumsal ya da memuriyet gibi bir iş tercihim olmayacak, masa başı çalışmayacağım daha doğrusu bir iş yerine gitmeyeceğim, yükseği ne yapacağım diyorum.
Ama hobi olarak yapsam fena olmayacak gibi, çoluk çocuk var bir yerde örneği olmak durumundayız.
Yanlış anlamayın da siz doktor olsanız o çöpçü olsa evet sorun olur . Ama şu anda bir sorun olacağını sanmıyorum . Sevgi her şeyin üstesinden geliyor. Enişte de kaldırım mühendisi değil işinde gücünde adam ne 4 yıllık bitiren adamlar var evde yan gelip yatıyorlar.Merhaba hanımlar;
Biri ile tanıştırıldım. ön lisans mezunuyum. o ilkokul mezunu. ben ömür boyu okumayı öğrenmeyi isteyen biriyim. hatta mesleğim dışı eğitimler alıp kendimi geliştiriyorum sürekli.
inanılmaz kibar görgülü nezaket sahibi bir insan. eğitim durumunu sormak aklıma dahi gelmedi kendiliğinden söylemese asla anlamazdım.
Son rektöre gelene kadar, ugt topluluğu yapar şenliği ve bir dönem başkanı çok çok yakın liseden arkadaşımdı.Bu tarz şenlikler ve üniversite kültürü dediğimiz şeyleri bilinçli olarak yok ediyorlar zaten. Muhtemelen bilirsiniz Odtü şenliklerini, atanan son rektör bütçe yok diyerek izin vermemişti şenliğe. Boğaziçi olayları zaten bu senenin gündemiydi.
Yeni nesil olarak çok şanssız olduğumuzu düşünüyorum. Eskiler kendi zamanlarındaki festivalleri, dünyaca ünlü grupların konserlerini anlatıyor ama şu an ülkede gençliğe ve eğlenmeye dair bir şey kalmadı. Festivaller saçma sapan rapçilerin playback yaparak sahnede zıplamasından ibaret. Yabancı gruplar ülkeye uğramıyor bile. Her yerde kiralar o kadar pahalı ki, aile desteği olmadan eve çıkmak bir hayat kurmak çok zor. Kısacası herkes mutsuz ve gergin artık bu ülkede.
İyi para kazanıyor demek istemiş sanırım.İşte eğer ortaokul mezunu birisi sizi bilgisiyle 10a çarpabiliyorsa evet hayat okuldan ibaret değilin canlı örneğisiniz. Kendinizi geliştirememişsiniz çünkü. İşinde çok iyi olmasının da konuyla ilgisini hiç anlamadım? Benim annemin kuzeni 10 numara boyacı mesela boş zamanı yok nerdeyse işinde çok iyi şimdi kalkıp işinde iyi diye beni çarpıp bölüyor mu?
Son rektöre gelene kadar, ugt topluluğu yapar şenliği ve bir dönem başkanı çok çok yakın liseden arkadaşımdı.
Onlar bile ne zorluklar çekti, bütçe verilmedi bağışlar alıp sponsorlar bulup kılı kırk yarıp yaptılar.
Konukların uçak bileti ve konaklamalarını ceplerinden karşıladıkları oldu.
Çok da yeni değil bu anlattığım, nereden baksak 15 sene var.
Ama işte vizyon ve öğreti burada.
Ha yok yasakmış para yokmuş deyip çekilmediler.
Üzülüyorum siz gençler adına lakin bunu değiştirebilecek olan yine sizlersiniz.
Büyüklerinizi örnek alıp ayaklarınızı yere sağlam basıp ve orayı ciddi anlamda bir hayat öğretisi olarak görürseniz, diploma değil dünya perspektifi kazanmış olursunuz.
İyi para kazanıyor demek istemiş sanırım.
Eşinin orta halli bir geliri olsaydı , işinde 10 numara, beni ikiye katlar gibi söylemleri olmazdı çok büyük ihtimalle.
Şenlik 10 senedir neredeyse yok, olsa da tadı yok zaten, belediye konseri misali.Haydi eğitimi bitirdiler bari şenliği bitirmeselerdi beşenlik iyidir, Rock müziği, eski 45likleri, gezmesi, yemesi içmesi
Benim zamanımda bir kez çok çok güzel bir etkinliğe dek geldim, adı Canlı Kütüphane stili bir şeydi. Toplumun önyargılı olduğu biriyle misal trans birey, HIV taşıyıcısı gibi, sohbet etme şansı yakalıyorsun. Çok çok güzel bir etkinlikti.
Malesef uzun vadede sıkıntı olma şansı yüksek..Merhaba hanımlar;
sorun cikarMerhaba hanımlar;
Valla egitim farki genel de hem ekonomik olarak hem de kultur acisindan onemli. Mesela girdiginiz ortamlarda esiniz oldugunda bi sorun olurmu sohbete katilir mi konustugunuz konulardan anlar mi ayni sekilde siz de onun ortaminda egreti dururmusunuz ? Maddi acidan cok fark varmi araniz da bunlar evlilik ilerleyip borca harca girince cok sorun yaratir bir de eger siz fazla maas aliyorsaniz erkekler bunu cok sorun yaparlarMerhaba hanımlar;