- 5 Eylül 2021
- 331
- 490
- 18
- Konu Sahibi misafiroyuncu34
-
Hiç bir şey bilmiyosunuz bari daha fazla konuşup da rezil olmayın. Öyle köklü üniversiteler var ki iki yıllık verdiği eğitim lisans eğitimden iyi evet. Ayrıca, lisans ve önlisans mezunlarına devletSiziin fikriniz elbette saygı duyuyorum. Kampüs derkenlisanstan bile ddaha mı iyi eğitim verirler güldürmeyin beni tamamm önlisans lise aynı değğil deyin ama bunları demeyin haksızlık etmeyin. Benim demek istediğim şu örneğin katip olacaksınız lise mezunu olsanızda başvurabilirsiniz önlisans olsannızda. Girdiğiniz sınav aynı devlet bile eşit bakarken siz neden böyle bakıyorsunuz ? Ki ddaha söylemek istediğim çok şey var ama siz bana lisanstan daha iyi olduğunu yazmışsınız ne desem boş o yüzzdenn yormak istemiyorum kendimi
Hadi liseden sonra böyle bir meslek edinme yoluna gitse adam, tamamdı dediğin gibi, ilkokuldan sonra direkt işe mi sokmuş ailesi, araları okumadım. O aile o adamın sırtından da inmez şimdi. Öğrenim durumundan daha önemli sorunlar çıkacak, deşelim bakalım.
Hayatım, ama kamuya açık bir mecrada eline kitabı alıp konuşuyorsan, bir beş dakika Google'a bakarsın be.kuzum Sabahattin Ali kim hangi yıllarda yaşamış ne iş yapar onu biliyorlar mıdır sence?başın öne eğilmesinnn aldırma gönüll aldırmaa yi duymuşlardır ama
aklıma MFÖ nün Ali desidero şarkısı geldi.tam da bu konuya cuk oturuyorHayatım, ama kamuya açık bir mecrada eline kitabı alıp konuşuyorsan, bir beş dakika Google'a bakarsın be.
Siz neyin kafasını yaşamışsınız burda anlamadım. Lisans yapanlara doktora yurtdışı onlara laf ettiğim yok. Sadece demek istediğim lise eşittir önlisans. Çoğu önlisans mezunları sınavsız geçip lisansa tamamlayamayan sırf ortam görmek için aile baskısından kurtulmak için giden ergenlere dolu.ne kadar da basite indirgemişsiniz pesss.ben ve benim gibi lisaans mezunları yüksek yapanlar herkes gezip tozarken ders çalıştılar ödevler sundular stajlara gittiler hoca kahrı çektiler dil öğrendiler her sınav öncesi stres yaşadılar sınav sonucunu beklerken ufak kalp atakları geçirdiler ha tonla da para harcadılar aileleri fedakarlıklar yaptı.ha bunları yok sayıp kendimi lise ilkokul mezunuyla eşit mi görecektim bir de.onlara saygı duyarım ama asla eşit görmem.doktora yapmış yurtdışında kabul görmüş kişi de kendini benle denk görmesin üstündür 2 gömlek en az
arkadaşım tartışmak istemiyorum sizinle.her önlisans aynı değildir her lisans ın aynı olmadığı gibi.açıköğretim lisansla örgün eğitimde aynı değildir mesela.boğaziçinde bilkentte başkentte odtü de önlisans okumak zordur.öncelikle hazırlık var ingilizceyi iyice öğrenip o hazırlığı geçmek zorundasınnn.2 yılda geçemezsen atılırsın okuldanSi
Siz neyin kafasını yaşamışsınız burda anlamadım. Lisans yapanlara doktora yurtdışı onlara laf ettiğim yok. Sadece demek istediğim lise eşittir önlisans. Çoğu önlisans mezunları sınavsız geçip lisansa tamamlayamayan sırf ortam görmek için aile baskısından kurtulmak için giden ergenlere dolu.
Siziin fikriniz elbette saygı duyuyorum. Kampüs derkenlisanstan bile ddaha mı iyi eğitim verirler güldürmeyin beni tamamm önlisans lise aynı değğil deyin ama bunları demeyin haksızlık etmeyin. Benim demek istediğim şu örneğin katip olacaksınız lise mezunu olsanızda başvurabilirsiniz önlisans olsannızda. Girdiğiniz sınav aynı devlet bile eşit bakarken siz neden böyle bakıyorsunuz ? Ki ddaha söylemek istediğim çok şey var ama siz bana lisanstan daha iyi olduğunu yazmışsınız ne desem boş o yüzzdenn yormak istemiyorum kendimi
Odyometri diye bir bölüm vardı iki yıllık, çoğu mühendislikten yüksek puanla alıyordu valla. Benim zamanımda da epey popülerdi. 240'la falan mühendislik bölümleri varken, odyo 350'lerle falan alıyordu yani.Saygı duymuş haliniz mi? Gülmekten ağlayan emojiyle dalga geçerek saygı olmaz yalnız. Dikkatinizden kaçmış sanırım alıntıladığınız üye ‘iyi’ üniversitelerin ön lisansı daha iyidir demiş. Ön lisans lisanstan iyi dememiş. Şöyle bir örnek vereyim Galatasaray üniversitesinden ön lisans mezunu bir tanıdığım var. Denizcilik üzerine bir bölümdü tam adını hatırlamıyorum. Gayette harıl harıl çalışıyordu. Her ön lisansı küçük şehirlerde liseden bozma dağ başı binalarda, barajı az biraz geçenlerin gittiği yer olarak görmeyin yani.
bizim ülkeye has galiba iki yıllık mı dört yıllık mı muhabbeti.idealist değilsen istersen sekiz yıl oku sen.çok gördük mikrofon tutulunca en bilinesi sorularda salak gibi kalan mezunları ve artık işletme mezunlarının muhasebe işi bile bulmakta zorlandığı günümüzde iki yıllık muhasebe, işletme, pazarlama, dış ticaret gibi bölümler okuyorsanız çok gereksizdir...kaldı ki gelir seviyesinin eğitim seviyesinden daha önemli olduğu, sosyal statüyü belirlediği ülkemizde üniversite mezunu olmak çok matah bir şey değildir...her an bir hayat üniversitesi mezunu gelip engin kültür birikimiyle sizi ezmeye kalkabilir asdfghHiç bir şey bilmiyosunuz bari daha fazla konuşup da rezil olmayın. Öyle köklü üniversiteler var ki iki yıllık verdiği eğitim lisans eğitimden iyi evet. Ayrıca, lisans ve önlisans mezunlarına devlet
tabi ki aynı gözle bakmıyor. Seçebildikleri kadrolar aynı değil. Ya googlea açın bakın burada saçlamayacağınıza.
aynen öyle.ben turizm lisans mezunuyum aynı okulumda yakın arkadaşım da önlisans okudu aynı bölümü tek orta yanımız ingilizce hazırlıktı.ama o mesleğe hemen başladı tırnaklarıyla kazıya kazıya en alttan başlayarak otel genel müdürü oldu zincir otellerden birinde.ama lise mezunu ortaokul mezunu otel genel müdürü hatta müdürü ne gördüm ne de duydummSaygı duymuş haliniz mi? Gülmekten ağlayan emojiyle dalga geçerek saygı olmaz yalnız. Dikkatinizden kaçmış sanırım alıntıladığınız üye ‘iyi’ üniversitelerin ön lisansı daha iyidir demiş. Ön lisans lisanstan iyi dememiş. Şöyle bir örnek vereyim Galatasaray üniversitesinden ön lisans mezunu bir tanıdığım var. Denizcilik üzerine bir bölümdü tam adını hatırlamıyorum. Gayette harıl harıl çalışıyordu. Her ön lisansı küçük şehirlerde liseden bozma dağ başı binalarda, barajı az biraz geçenlerin gittiği yer olarak görmeyin yani.
aklıma MFÖ nün Ali desidero şarkısı geldi.tam da bu konuya cuk oturuyor
Boğaziçi'nin önlisans bölümü yok. Top tier devlet üniversitelerinde yok daha doğrusu.Boğaziçi önlisans allahın unuttuğu yer üniversitesi lisansı ona katlar ikiye böler mesela
Önlisansın bazı bölümleri dört yıllıklardan daha iyi. Düşünceniz çok saçma gerçekten. Benim arkadaşımın sıralaması eşit ağırlıkta 50 bin civarıydı ama iki yıllık tercih etti. Ben 90 bin yaptım mesela ama lisans tercih ettim. Lisansa puanı yetmeyen önlisans seçiyor gibi bir durum yok. Belli ki iyi bilmediğiniz bir konu.KPSS bile girildiğinde önlisans lisse aynı değğil miydi ben mi yanlış biliyorum. Üzgünüm ama günümüz şartlarında okumadan geçiyorlar ve üniversite puan düşmesine rağmen liseliler önlisans bile yerleşemediler -bile. Bence günümüzde okulun bi anlamı yok insann kendini ne kadar geliştirebiliyor o önemli. Bu sene online sınav sistem geldi de millet liseden mezun oldu
Esnafın bile okumuşu farklı yahu.Profil resminde 10₺ gözlük, esnaf olduğu için kapalı mekanda takılmış şekilde. Yanda araba anahtarı tercihen doblo. Parantez içinde -kAhpeSİn be düNyA-
Tebrik ederim siziBoğaziçi'nin önlisans bölümü yok. Top tier devlet üniversitelerinde yok daha doğrusu.
Önlisansın bazı bölümleri dört yıllıklardan daha iyi. Düşünceniz çok saçma gerçekten. Benim arkadaşımın sıralaması eşit ağırlıkta 50 bin civarıydı ama iki yıllık tercih etti. Ben 90 bin yaptım mesela ama lisans tercih ettim. Lisansa puanı yetmeyen önlisans seçiyor gibi bir durum yok. Belli ki iyi bilmediğiniz bir konu.
Yaşı merak ettim, 90 bin sıralama ile eşit ağırlıkta üniye giriliyorsa şu son 8 10 senedir maksimum.Boğaziçi'nin önlisans bölümü yok. Top tier devlet üniversitelerinde yok daha doğrusu.
Önlisansın bazı bölümleri dört yıllıklardan daha iyi. Düşünceniz çok saçma gerçekten. Benim arkadaşımın sıralaması eşit ağırlıkta 50 bin civarıydı ama iki yıllık tercih etti. Ben 90 bin yaptım mesela ama lisans tercih ettim. Lisansa puanı yetmeyen önlisans seçiyor gibi bir durum yok. Belli ki iyi bilmediğiniz bir konu.
Hanımefendi hayat okuldan ibaret değil? 10 a çarpıyordan kastım çok bilgili ve işinde çok iyi?Mesele akademik olarak gelişmeniz değil sadece. Bir ortaokul mezunu insan sizi 10’a çarpabiliyorsa bir yerlerde eksiğiniz var demektir. Ne kadar inkar ederseniz edin...
Bizim zamanımızda vardı. Hatta eşimin ilk üniversitesi boğaziçi iki yıllık bilgisayar. Şimdi hakkında hiç bir fikrim yok ben 2008 mezunuyumBoğaziçi'nin önlisans bölümü yok. Top tier devlet üniversitelerinde yok daha doğrusu.
Bende hakaret etmedim zaten. Anlatmak istediğim kısmı farklı noktalara çekiyorsunuz?Zannetmem ikinci üni. başladım bu sene
Yalnız öyle barajı geçerek de girmedim bu seferkine de . Hatta inanır mısınız kelime haznem geniştir hakaret etmem insanlara kendimi ifade edebiliyorum .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?