EĞİTİM FARKI SORUN ÇIKARTIR MI ?

İşte şimdi çok da zor değil okumak, ondan dolayı bu soruda niye adam ilkokulla kalmış diye sorguladılar.
Zoru mu var, şuan yüksek lisans bile zorunlu gibi bir şey oldu işe alım sürecinde.
Kaldı ki üni diplomasız adam ender yani, konu sahibinin bahsettiği kişi ağaç kavuğundan çıkmış olmalı.

Senelerdir hadi bir yüksek lisans yapayım diyorum, sonra ne yapacağım asla kurumsal ya da memuriyet gibi bir iş tercihim olmayacak, masa başı çalışmayacağım daha doğrusu bir iş yerine gitmeyeceğim, yükseği ne yapacağım diyorum.
Ama hobi olarak yapsam fena olmayacak gibi, çoluk çocuk var bir yerde örneği olmak durumundayız.

Şenlik, şu 15 sene öncenin şenlikleri her türlü festivali sollardı.
Topluluklar, etkinlikler, söyleşiler ve daha sayamadığım birçok madde.
Bu tarz şenlikler ve üniversite kültürü dediğimiz şeyleri bilinçli olarak yok ediyorlar zaten. Muhtemelen bilirsiniz Odtü şenliklerini, atanan son rektör bütçe yok diyerek izin vermemişti şenliğe. Boğaziçi olayları zaten bu senenin gündemiydi.

Yeni nesil olarak çok şanssız olduğumuzu düşünüyorum. Eskiler kendi zamanlarındaki festivalleri, dünyaca ünlü grupların konserlerini anlatıyor ama şu an ülkede gençliğe ve eğlenmeye dair bir şey kalmadı. Festivaller saçma sapan rapçilerin playback yaparak sahnede zıplamasından ibaret. Yabancı gruplar ülkeye uğramıyor bile. Her yerde kiralar o kadar pahalı ki, aile desteği olmadan eve çıkmak bir hayat kurmak çok zor. Kısacası herkes mutsuz ve gergin artık bu ülkede.

Ya 100 binle mühendislik iyi bile, 300 bin barajı var ve o sıralamalarda bir sürü mühendislik var zaten. Benim sayısal sıralamam 180 bin civarlarındaydı baya da mühendislikler geliyordu. Taşra da değil yani, bilindik üniversiteler. Şimdi herhangi bir bölüm okumak çok kolay evet ama eskiye kıyasla sınava giren insan sayısı da çok fazla ve rekabet daha büyük. Eğitim sistemi eskiye kıyasla çok farklı.

benim zamanimda 180 bininci olan universite kapisinin onunden gecemezdi.

giren sayisida cok az degildi 2 milyona yakin öğrenci giriyordu.

Neyse yaslandiğimiz ortaya cıkmıs oldu:halay:

Merhaba hanımlar;

Biri ile tanıştırıldım. ön lisans mezunuyum. o ilkokul mezunu. ben ömür boyu okumayı öğrenmeyi isteyen biriyim. hatta mesleğim dışı eğitimler alıp kendimi geliştiriyorum sürekli.
inanılmaz kibar görgülü nezaket sahibi bir insan. eğitim durumunu sormak aklıma dahi gelmedi kendiliğinden söylemese asla anlamazdım.
ben muhasebeciyim o altın ustası
merak ettiğim bu şekilde evlenip ileride sorun yaşayan var mı ?
Eğitim seviyesi değil ‘cahillik’ sorun çıkartır. Bir işin ustasıymış ne güzel.

Zoru mu var, şuan yüksek lisans bile zorunlu gibi bir şey oldu işe alım sürecinde.
Kaldı ki üni diplomasız adam ender yani, konu sahibinin bahsettiği kişi ağaç kavuğundan çıkmış olmalı.

Senelerdir hadi bir yüksek lisans yapayım diyorum, sonra ne yapacağım asla kurumsal ya da memuriyet gibi bir iş tercihim olmayacak, masa başı çalışmayacağım daha doğrusu bir iş yerine gitmeyeceğim, yükseği ne yapacağım diyorum.
Ama hobi olarak yapsam fena olmayacak gibi, çoluk çocuk var bir yerde örneği olmak durumundayız.
Yok vallahi filmdelisi hanımcığım, eğitimsiz koca makbulmüş buraya göre. :deli: Ne kötülük varsa üniversite mezunundan çıkıyormuş.
Konu sahibi 38 yaşında görünüyor, adam da hadi 40'larında desek, yine de normal değil ilkokul ya. :KK64:

Merhaba hanımlar;

Biri ile tanıştırıldım. ön lisans mezunuyum. o ilkokul mezunu. ben ömür boyu okumayı öğrenmeyi isteyen biriyim. hatta mesleğim dışı eğitimler alıp kendimi geliştiriyorum sürekli.
inanılmaz kibar görgülü nezaket sahibi bir insan. eğitim durumunu sormak aklıma dahi gelmedi kendiliğinden söylemese asla anlamazdım.
Yanlış anlamayın da siz doktor olsanız o çöpçü olsa evet sorun olur . Ama şu anda bir sorun olacağını sanmıyorum . Sevgi her şeyin üstesinden geliyor. Enişte de kaldırım mühendisi değil işinde gücünde adam ne 4 yıllık bitiren adamlar var evde yan gelip yatıyorlar.

Bu tarz şenlikler ve üniversite kültürü dediğimiz şeyleri bilinçli olarak yok ediyorlar zaten. Muhtemelen bilirsiniz Odtü şenliklerini, atanan son rektör bütçe yok diyerek izin vermemişti şenliğe. Boğaziçi olayları zaten bu senenin gündemiydi.

Yeni nesil olarak çok şanssız olduğumuzu düşünüyorum. Eskiler kendi zamanlarındaki festivalleri, dünyaca ünlü grupların konserlerini anlatıyor ama şu an ülkede gençliğe ve eğlenmeye dair bir şey kalmadı. Festivaller saçma sapan rapçilerin playback yaparak sahnede zıplamasından ibaret. Yabancı gruplar ülkeye uğramıyor bile. Her yerde kiralar o kadar pahalı ki, aile desteği olmadan eve çıkmak bir hayat kurmak çok zor. Kısacası herkes mutsuz ve gergin artık bu ülkede.
Son rektöre gelene kadar, ugt topluluğu yapar şenliği ve bir dönem başkanı çok çok yakın liseden arkadaşımdı.
Onlar bile ne zorluklar çekti, bütçe verilmedi bağışlar alıp sponsorlar bulup kılı kırk yarıp yaptılar.
Konukların uçak bileti ve konaklamalarını ceplerinden karşıladıkları oldu.
Çok da yeni değil bu anlattığım, nereden baksak 15 sene var.
Ama işte vizyon ve öğreti burada.
Ha yok yasakmış para yokmuş deyip çekilmediler.

Üzülüyorum siz gençler adına lakin bunu değiştirebilecek olan yine sizlersiniz.
Büyüklerinizi örnek alıp ayaklarınızı yere sağlam basıp ve orayı ciddi anlamda bir hayat öğretisi olarak görürseniz, diploma değil dünya perspektifi kazanmış olursunuz.

İşte eğer ortaokul mezunu birisi sizi bilgisiyle 10a çarpabiliyorsa evet hayat okuldan ibaret değilin canlı örneğisiniz. Kendinizi geliştirememişsiniz çünkü. İşinde çok iyi olmasının da konuyla ilgisini hiç anlamadım? Benim annemin kuzeni 10 numara boyacı mesela boş zamanı yok nerdeyse işinde çok iyi şimdi kalkıp işinde iyi diye beni çarpıp bölüyor mu?
İyi para kazanıyor demek istemiş sanırım.

Eşinin orta halli bir geliri olsaydı , işinde 10 numara, beni ikiye katlar gibi söylemleri olmazdı çok büyük ihtimalle.

Zor konu.

Oturdugunuzda konusacak konunuz oluyor mu bunu anlamak lazim. Bu da 1 2 bulusmayla olmaz malesef. Zamana yayın biraz.

Mesela diyelim ki evlendiniz, haftasonu icin beklentiniz ortak mi? Siz egitim, kurs, aktivite vs takilirken adam tv karsisinda yatmak mi ister mesela? Bence oyle olur yoksa coktan aciktan lise bitirirdi. Belki tv karsisinda yatmaz ama cok size hitap edecek tercihleri de olacagini dusunmuyorum.

Yine de önyargili olmadan deneyin, ama ciddi adim atip baglanmayin. Iyice ölcüp tartın.

Son rektöre gelene kadar, ugt topluluğu yapar şenliği ve bir dönem başkanı çok çok yakın liseden arkadaşımdı.
Onlar bile ne zorluklar çekti, bütçe verilmedi bağışlar alıp sponsorlar bulup kılı kırk yarıp yaptılar.
Konukların uçak bileti ve konaklamalarını ceplerinden karşıladıkları oldu.
Çok da yeni değil bu anlattığım, nereden baksak 15 sene var.
Ama işte vizyon ve öğreti burada.
Ha yok yasakmış para yokmuş deyip çekilmediler.

Üzülüyorum siz gençler adına lakin bunu değiştirebilecek olan yine sizlersiniz.
Büyüklerinizi örnek alıp ayaklarınızı yere sağlam basıp ve orayı ciddi anlamda bir hayat öğretisi olarak görürseniz, diploma değil dünya perspektifi kazanmış olursunuz.

Haydi eğitimi bitirdiler bari şenliği bitirmeselerdi be😶 şenlik iyidir, Rock müziği, eski 45likleri, gezmesi, yemesi içmesi❣️

Benim zamanımda bir kez çok çok güzel bir etkinliğe dek geldim, adı Canlı Kütüphane stili bir şeydi. Toplumun önyargılı olduğu biriyle misal trans birey, HIV taşıyıcısı gibi, sohbet etme şansı yakalıyorsun. Çok çok güzel bir etkinlikti.

Haydi eğitimi bitirdiler bari şenliği bitirmeselerdi be😶 şenlik iyidir, Rock müziği, eski 45likleri, gezmesi, yemesi içmesi❣️

Benim zamanımda bir kez çok çok güzel bir etkinliğe dek geldim, adı Canlı Kütüphane stili bir şeydi. Toplumun önyargılı olduğu biriyle misal trans birey, HIV taşıyıcısı gibi, sohbet etme şansı yakalıyorsun. Çok çok güzel bir etkinlikti.
Şenlik 10 senedir neredeyse yok, olsa da tadı yok zaten, belediye konseri misali.
Çoğu kişi bilmez ama şenlik haftasında gündüzleri de klasik müzik, tiyatro oyunları, sergiler vb etkinlikleri de olur, adeta bir büyükelçilik kokteyli tadında ‘sanat’ gibi sanat deneyimler, ustalarıyla birebir söyleşebilir, kadehimizi yudumlayıp sosyalleşebilirdik.

Bir zamanlar işte, güzel zamanlar…

Merhaba hanımlar;

Malesef uzun vadede sıkıntı olma şansı yüksek..
Şimdi sorun olmasada erkekler bunu bir sure sonra kendine yediremiyor ve karsısımdaki yermeye başliyor...
Ama tabi cok duzgun bir aileden geliyordur karekteri tam oturmustur sorun olamayabilirde bilemedim kesin net bisey soylemek zor

Konu çok uzun hepsini okuyamadım.
Elimdeki bilgiler adam altın işinde, arabası konu sahibinden düşük model ve Boğaziçi'nde eskiden 2 yıllık bölümler varmış.

Eğitim ve ilişkiler konusunda ben bağlantı kurabilen bir insan değilim. Bizde fark var, sorun yaşamıyoruz. Yaşamadık da. Tek çekincem çocuğumun eğitimine benimkinin aksi bir fikir belirtir mi şeklinde vardı. O da olmadı.

Bence insanlar gerçekten saatlerce sohbet edebiliyorsa, ailevi problem yoksa, biri saksı gibi otururken diğeri eve girmek istemeyen iki farklı insan değilse, maddi sorun sürekli yoksa, ten uyumu varsa ilişkiler o kadar da zor değil.

Ek olarak bir süredir numeroloji ile ilgileniyorum, insanların bazıları gerçekten kendi işini yapmak, alım satım yapmak vs gibi işler için doğuyor. Daha bu hafta biriyle çalıştım, çalıştığım kişinin doktor olduğunu biliyorum, önden söylemişti, ama tipolojisinde kariyer enerjisinde falan asla çıkmadı bu durum. Hatta keşke söylemeseydiniz falan dedim. Sonuç olarak analizinde herhangi bir sağlık alanı, hümanistik bir şey yoktu. Ben de olduğu gibi söyledim. Ailesini memnun etmek için doktor olmuş, hayatından memnun değilmiş. Emekli olacağım iş kesinlikle bu değil dedi. Hangi meslek hangi eğitim olursa olsun mendine gerçekten uygun işler yapan insanlar kesinlikle çok şanslı ve mutlu.

Merhaba hanımlar;

sorun cikar

Merhaba hanımlar;

Valla egitim farki genel de hem ekonomik olarak hem de kultur acisindan onemli. Mesela girdiginiz ortamlarda esiniz oldugunda bi sorun olurmu sohbete katilir mi konustugunuz konulardan anlar mi ayni sekilde siz de onun ortaminda egreti dururmusunuz ? Maddi acidan cok fark varmi araniz da bunlar evlilik ilerleyip borca harca girince cok sorun yaratir bir de eger siz fazla maas aliyorsaniz erkekler bunu cok sorun yaparlar

ben doktora okuyorum eşim önlisans terk yani lise mezunu. ama eşim birçok işte çalışmış, birçok insan tanımış iletişim konusunda kendini geliştirmiş ayrıca üniversite ortamını görmüş yani tamamen kopuk değil. aramızda hiç konusu geçmedi yani ben eskiden ilk zamanlar içimden düşünmedim değil sorun çıkar mı evlenince konusu açılır mı diye ama bir yıldır evliyiz konuştuğumuz sohbet ettiğimiz konular aynı birbirimizle sohbetten keyif alıyoruz şuan için hiç sorun olmuyor.

soruyu sormanız bile abes hani doktor eczacı falan olsanız neyse diyeceğim de yani elle tutulur bir tarafı yok sorduğunuz sorunun. anlaşabiliyorsanız bunun mezuniyet ile alakası yok ki siz ona bunu hissettirirseniz eğer iyi aklı başında biri ise sizi bırakması lazım.

Back
X