EĞİTİM FARKI SORUN ÇIKARTIR MI ?

Ha bir de ek olarak, ilkokul mezunu biri kendini geliştirerek, üniversite mezunu olan sizi geçiyorsa, bu aldığınız eğitimle alakalıdır. Üniversite kavramı ile alakalı değildir. Şahsen ben aldığım eğitime güveniyorum, o nedenle küçümsemiyorum. Tutup da ilkokul mezununun eğitimsizliği ile benim eğitimim denk diyemem. Çünkü bu doğru değil.

Hastalikli olmaya gerek yok aslinda. Bu konudan bagimsiz olarak maddi durumu daha luks araclara erişebiliyorken ortalama araclari olan tanidigim insanlar var.

Bir elindeki parayla ve daha az borcla birseyler alanlar var, bir de daha fazla yillarca borc isine girerek birseyler alanlar var.

Tabi ki benim anlattigim tarz insanlar toplumda cidden cok az, cunku insanlarin cogu kendisinin olmayan parayi harcama derdinde.

Altinda x marka pahali araci olup senede bir defa 1 haftalik tatile giden insanlar da var cevremde. Halbuki o arabayi alabiliyorsa senede bikac kere tatil gormesi, bir iki ulkeye gitmesi lazimdi. Degisik tercihler olabiliyor.

Bilmiyorum ama bana çoğalıyorlarmış gibi geliyor, hangi insan 7/24 full klimayla ısınsa faturasını rahatça ödeyecek imkandayken karısına dağlardan odun toplattırır ya da ne bileyim çoluk çocuk istediği kıyafeti giyebilecek imkandayken yamalı kıyafetlerle gezer?
Bir tanesi her alışverişte ne hikmetse cüzdanını unuturdu alışveriş bize kitlenirdi bir tanesi lise çağındaki oğluna telefon almaya erindi, ki çocuk okuldan sonra babasının yanında çalışıyordu, dış görünüşten ziyade zira yanıltıcı olabiliyor, maddi analizi bir yerde oturup kahve içerken ödeme esnasında elinin ne kadar titrediğine göre yapmaya başladım

Aklıma geldi bir arkadaşım biriyle tanışmıştı, adamın durumunu biliyorduk iyiydi, kadını sabahtan akşama kadar arabayla gezdirip acıktın mı diye bile sormamıştı, başka biri de ki tvde de görünmeye başladı imkanı varken arkadaşıma termosla çay getirtip bir bankta yine arkadaşımın getirdiklerini yiyip içip gitmişti, adamlar artık tuhaflaşıyor bence

Bu konu kisiden kisiye değisir.

Biri önlisans biri ilkokul mezunu tanidiklarim gayette mutlu bir evlilikleri var. onlisans bitiren kadin ama öylesine bitirmis hic is hayati olmamiş kocasiyla kafa yapıları aynı hic sorun yasamıyorlar. Mesela okul oncesi egitimi kari koca gereksiz goruyorlar annesi cocuklarina ben ona evde renkleri ögretirim bir iki de sarki ogrettim mi tamam diyor. anaokuluna verecegim parayla eve mobilya alirim fotografini ceker instagrama atarim kafasinda biri.

Ben ilkokul mezunu biriyle yapamam ama. oğlum 6 yasinda 3 yildir okul oncesi egitim alıyor. ingilizceyi anadili gibi kullanmasini cok istiyoruz. cift dilli bir anaokuluna yazdirdik. Gerekirse 10 yıllik koltuk takiminda otururum ama oğlumuzun bu yasları geri gelmez dil ogreniminin en hizli oldugu donemde ingilizce egitim alsin diye ugrasıyoruz. Esim yabanci firmada calisiyor is yerinde olsun mail yazatken olsun hep ingilizce konusuyorlar. o ingilizce zaten bilmeli bir tane daha yabancı dil lazım yanina diyor.

Bu sadece kucuk bir ornek. demek istedigim hayata bakis aciniz ayniysa sorun yok anlasanlar var.

Bilgiyi, egitimi asagilamak hobi oldu cunku. Beyaz yaka misin tu kakasin, profesor mu oldun heh arabam seninkine bin basar. Ozellikle sozde bilgi yarismalarinda bilincli olarak cok iyi egitim almis kisiler sacma sapan sorularla elenip, sosyal medyada dalga konusu edilip ilkokul mezunu, koyden gelmis amcalar ove ove bitirilemiyor. Uzun zamandir bu sistematik sekilde kodlaniyor insanlara malesef. Bilgi, egitim, gorgu, kultur asagilaniyor. Toplum da sistematik olarak yozlasiyor, daha ne kadar yozlasabilirse.

Üzücü tabi. Hele bir de kendi eğitimini küçümsemek daha da üzücü. 18 yıl okudum ben, şimdi tutup da nasıl diyeyim 5'i bitirmiş biriyle aynı seviyede eğitimim diye? O sıralarda geçirdiğim günlere yazık olur, anamın babamın döktüğü paralara yazık olur. Daha da önemlisi harcanan milli servete yazık. Gözünüzü seveyim, eğitim mühim bir meseledir, azıcık önemseyin ya hu.

Bilmiyorum benim çevremde tek tük böyle insanlar. Çok yoğun şekilde maruz kalmadım böylelerine.

Bu kadar fark bence sorun çıkartır. Kibarlık falan önemli tabi ama iş kibarlıkla bitmiyor. Düşünce yapısı değişiyor insanın eğitimle. İlkokul da çok az yaa İlköğretim bile zorunlu artık yani nasıl ilkokulda kalmış bu adamın eğitimi onu anlamadım

bu arada 30 yasindayim benim zamanimda bile herkes bir sekilde liseye gidip bitiriyordu. hadi universiteye gidememis olsun ama ilkokul mezunu kalmakta nedir. liseye bile gitmemek. Ancak ortaokulda cok sorunlu 1 2 ogrenci okumamistir herhalde liseyi gerisi liseyi okuyup bitirdiler.

Simdi sorsan maddi sebepler ailevi sebepler felan der ama ne ailesinin durumu olmadigi halde okuyan insanlar varken bunlar bana bahane geliyor şu devirde.

Uç noktalara hastalıklı gözüyle bakıyorum ben açıkçası. Bankada milyonları varken 98 model araba kullanan insan da hastalıklıdır, bir ton borcu varken son model arabaya binen de.

Sizinki eğitim farklı değil, uçurum adeta.
Denk eğitimlerde bile farklılıklar olur çünkü bireyin ne mezunu olduğundan öte, ailesinin onu yetiştiren insanların kültürü önemli bence.
Ne kadar doktora yapmış olursa olsun, onu yetiştiren anne baba eğer okuma yazma seviyesinde kalmış ise, o insanın geliştiği tek alan ‘akademik’ oluyor bana kalırsa.
Hayat standartları, zevkleri, alışkanlık ya da devam için gereksinim duyduğu özellikler tamamen aileyle şekillenen bir durum.
Görgü okullarda öğretilen bir şey değil, geniş ufuk da öyle.

O 18 seneyi boş beleş geçirip bir ilkokul mezununun bile gerisinde kalabilen insanlar varmış bu konuda gördüğüm kadarıyla. Enteresan yaşamlar.

Ohooo, zibilyon tane tanıdığım var bu var yemezlerden.
Para, insanın hayatında bir refah sağlamıyorsa hiçtir.
Bunu bile anlayabilmek, o ekonomik düzeye göre yaşamak bir görgüdür işte.

Valla benim annem bile 60 yaşında liseyi bitirmiş yani 45 yıl önce.. İlkokul mezunu bana biraz absürt geldi bu devirde

O 18 seneyi boş beleş geçirip bir ilkokul mezununun bile gerisinde kalabilen insanlar varmış bu konuda gördüğüm kadarıyla. Enteresan yaşamlar.
Dedim ya Kudra, o da şahsın aldığı eğitimin kalitesiyle alakalı. Benimki öyle değildi. Dereceyle girdim, dereceyle mezun oldum. Her üniversite mezunu 2.00 ortalamayla mezun olmuyor. Genellemek aşırı saçma bu sebeple.
Barajı zor geçenler de var derece yapanlar da. Niye hepsi aynı kefeye konuyor, anlamadım.
18 sene okuyup, bir arpa boyu yol gidemediysen, bu üniversitenin sorunu değil ki zaten.

Öğretmen bir arkadaşım ilkokul mezunu eşi icin benden daha çok bilgili, kültürlü demişti, ben de o senin ayıbın demiştim son görüşmemiz oldu sanırım, sonrasını hatırlamıyorum

Eşini yücelteceğim diye kendini, aldığı eğitimi yok saymakta değişik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…