- Konu Sahibi misafiroyuncu34
-
Nedense hep ilkokul mezunu ama "kendini geliştirmiş" adam, üniversite mezunundan evla görülür. Biz niye göremiyorsak bu kendini geliştirmiş adamları acaba? Binde bir olduğundan olmasın sakın? Bir de kendini geliştirip ne yapıyor mesela? Netflix'ten dizi mi izliyor?
Valla ben dereceyle girmedim, çok iyi bir üniversiteden de mezun değilim. Ama bırak ilkokul mezunu biriyle anlaşmayı ya da onun kültürel olarak beni geçmesini çoğu üniversite mezununu da eşekten düşmüşe çeviririm birikimimle. İlkokul mezunu gelip beni 2’ye çarpacakmışDedim ya Kudra, o da şahsın aldığı eğitimin kalitesiyle alakalı. Benimki öyle değildi. Dereceyle girdim, dereceyle mezun oldum. Her üniversite mezunu 2.00 ortalamayla mezun olmuyor. Genellemek aşırı saçma bu sebeple.
Barajı zor geçenler de var derece yapanlar da. Niye hepsi aynı kefeye konuyor, anlamadım.
18 sene okuyup, bir arpa boyu yol gidemediysen, bu üniversitenin sorunu değil ki zaten.
Aynen öyle Tahinciğim. Madem öyle hiç fakülteye girip de kontenjan işgal etmeseymiş, madem ilkokul mezunu düzeyinin bile aşağısında kalmışsa eğitim seviyesi. Yerine kendini geliştirmeye daha hevesli biri girerdi belki, mis gibi de öğretmen olurdu.Öğretmen bir arkadaşım ilkokul mezunu eşi icin benden daha çok bilgili, kültürlü demişti, ben de o da senin ayıbın demiştimson görüşmemiz oldu sanırım, sonrasını hatırlamıyorum
Eşini yücelteceğim diye kendini, aldığı eğitimi yok saymakta değişik.
Valla benim annem bile 60 yaşında liseyi bitirmiş yani 45 yıl önce.. İlkokul mezunu bana biraz absürt geldi bu devirde
Valla benim annem bile 60 yaşında liseyi bitirmiş yani 45 yıl önce.. İlkokul mezunu bana biraz absürt geldi bu devirde
Aynen aynen anneannem için de ilköğretim bitirmiş diyebilirim tabi o zaman ortaokuldu. Hep kadınlardan örnek veriyorum da erkekler o zamanlar daha çok okutulurmuş dedem üni mezunu mesela rahmetli ben 40 yaşındayım ordan hesap et, babam desen mühendis geçen yıl 67 yaşında vefat etti. Dedem şimdi yaşasa 90 yaşında olacaktı.Benim babaannem de ilkokuldan fazla okumuş diye hatirliyorum.
Kocamızla dünya görüşümüz benzer olmayacaksa, oturup bunu tartışamayacaksak evlenmenin anlamı ne? Bakkal amcayla da dünya görüşü konuşmuyorum ben.Eğitim farkı ilerde sıkıntı oluşturur diyemem .. Çünkü bazı meziyetler ve insanlığın henüz diploması yok .. Oturup dünya görüşü tartışacak değilseniz pek sorun olmaz
Aynen öyle Tahinciğim. Madem öyle hiç fakülteye girip de kontenjan işgal etmeseymiş, madem ilkokul mezunu düzeyinin bile aşağısında kalmışsa eğitim seviyesi. Yerine kendini geliştirmeye daha hevesli biri girerdi belki, mis gibi de öğretmen olurdu.
Karşılaştırabilmek için birimlerin aynı olması gerekiyor, bir ölçme kuralıdır. Bir kere birimler aynı değil. Ben diyorum Tolstoy, sen diyorsun La casa de papel.aynen öyle
ben de game of thrones izliyorum diyor
ben de pahalı restoranta gidiyorum diyor
voila! işte kendinizi geliştirdiniz.
hele bir de parayı bulmuşsa
kızım sen de tolstoy okumuşsun da ben senden daha fazla kazanıyorum der.
çocuk gelişimiyle ilgili bir şey dersin of bu zırvalara da inanıyor musunuz be oğlum der
film açarsın ahaha kült değil küt film içimi baydı der
ama mi..nt e gidiyor ya az pişmiş et söyler elit olur, geliştirmiş olur. Budur.
Diyorum ya Kudracığım, böyle bir şeyin mümkünatı yok. Eğer kendini şartlayıp hiçbir şey öğrenmeyeceğim ben, üniversite bana hiçbir şey katmayacak diye başlarsan ancak öyle olur. E bunda da okulun ne suçu var? Suçun topu sende yani.Valla ben dereceyle girmedim, çok iyi bir üniversiteden de mezun değilim. Ama bırak ilkokul mezunu biriyle anlaşmayı ya da onun kültürel olarak beni geçmesini çoğu üniversite mezununu da eşekten düşmüşe çeviririm birikimimle. İlkokul mezunu gelip beni 2’ye çarpacakmış
İşte buradaki espiri de bu dünya görüşü tartışırsanız aradaki eğitim seviyesi sıkıntı olur demek istiyorumKocamızla dünya görüşümüz benzer olmayacaksa, oturup bunu tartışamayacaksak evlenmenin anlamı ne? Bakkal amcayla da dünya görüşü konuşmuyorum ben.
Valla eğitimsizliğin yüceltmesi olamaz bence, olursa da o yoruma "farklı" gülerimaaa olur mu simdi başlar "ne ilkokul mezunlari profesorlere tas çikartiyor" guzellemeleri. oldu o zaman niye okullar var ki sadece okuma yazma ogretip birakalim herkes kendini gelistirsin.
Bir toplumun egitim seviyesi duserse suc oranı, geri kalmisliği artar. Bunu ben demiyorum bilimsel araştirmalar diyor.
Eğitim farkı ilerde sıkıntı oluşturur diyemem .. Çünkü bazı meziyetler ve insanlığın henüz diploması yok .. Oturup dünya görüşü tartışacak değilseniz pek sorun olmazSonuçta açık oturum programı moderatörlüğü yapmacağız ve karşımızda İlber Ortaylı yok
Bir de insan içine girme durumu var. İlkokul mezunu bir adamı eşli iş yemeğine nasıl götüreceksin mesela?ya bi de öyle bir nüans ki bu şimdi örneklendiremiyorum ki
yani öyle şunu yaptımla olacak iş değil o kültür işte ne bileyim
küfür ediş şeklin bile farklı oluyor
he senin ettiğin de küfür o da küfür diyorsun di mi o bile öyle olmuyor yaa
bir de arkadaş çevrenin farkı oluyor yani her şey her şey şu an özel bi konu olmalı ki anlaşılsın.
İzlediğin kemal sunal filminden aldığın ders bile farklı olabiliyor.
İşte buradaki espiri de bu dünya görüşü tartışırsanız aradaki eğitim seviyesi sıkıntı olur demek istiyorumOnu konusmayacaksak ne konusacagiz? Ayrica insanlarin dunya gorusu yaşam bicimini de etkilemez mi hem? Sasiriyorum gercekten.
Amaç kocayı yüceltmek aslında. Ama onu yüceltirken kendini yerin dibine soktuğunun farkında değil.Karşılaştırabilmek için birimlerin aynı olması gerekiyor, bir ölçme kuralıdır. Bir kere birimler aynı değil. Ben diyorum Tolstoy, sen diyorsun La casa de papel.
Var böyle tanıdıklarım, kitap ismi söylüyorsun. Diyor ki filmi var mı? Neymiş, beyzade uzun uzun odaklanamıyormuş, kitap sıkıyormuş.
Diyorum ya Kudracığım, böyle bir şeyin mümkünatı yok. Eğer kendini şartlayıp Hiçbir şey öğrenmeyeceğim ben, üniversite bana hiçbir şey katmayacak diye başlarsan ancak öyle olur. E bunda da okulun ne suçu var. Suçun topu sende yani.
Niye bunu yapıyorlar, onu da anlamadım. Koskoca dört seneyi boş geçirdim demek övünülecek bir şey değil ki.
Bir de insan içine girme durumu var. İlkokul mezunu bir adamı eşli iş yemeğine nasıl götüreceksin mesela?
Benim eşimin müdürleri çinli, yemeklerde ingilizce ortak dil olarak tercih ediliyor. Ben ilkokul mezunu olsam adam bana tercümanlık mı yapacaktı o yemeklerde
O yorumunuzdan bu çıkmıyordu kiİşte buradaki espiri de bu dünya görüşü tartışırsanız aradaki eğitim seviyesi sıkıntı olur demek istiyorum
Tabi ki tatlım, fark olmaz olur mu? Olmasa herkes okuma yazma öğrenir, hayatına devam ederdi. Avcı toplayıcı seviyesinde devam ederdik hayata.ya bi de öyle bir nüans ki bu şimdi örneklendiremiyorum ki
yani öyle şunu yaptımla olacak iş değil o kültür işte ne bileyim
küfür ediş şeklin bile farklı oluyor
he senin ettiğin de küfür o da küfür diyorsun di mi o bile öyle olmuyor yaa
bir de arkadaş çevrenin farkı oluyor yani her şey her şey şu an özel bi konu olmalı ki anlaşılsın.
İzlediğin kemal sunal filminden aldığın ders bile farklı olabiliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?