Eğitim Farki

Cigeripesparayok

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2016
151
65
98
27
Merhaba kizlar evlenmis yada suan boyle bir iliski yasayan arkadaslara soruyorum daha gencim suan yeni bir iliskim var ben universite mezunuyum sevgilim lise terk ilerde ciddi dusundugum zaman sizce bu durum sıkıntı olur mu

Kişilikle alakalı.
Kendisini yetiştiren birikimli birisi ise tabi ki sorun olmaz.
Ama eğitimi bitirip hayatına faydali olacak hiç bir şey katmayip ot gibi yaşıyorsa büyük sorun..

Olur. Kültür farkı da olacak elbet. Sen sonuçta üniversite okurken türlü memleketlerden türlü insanlarla tanıştın arkadaşlık ettin ama o aynı sınırlar içinde kaldı.
Fakat asıl sorun şuuu. Kompleks yapacaktır ilerde. Tabii sen üniversite mezunusun yaaa sen bilirsin ben bilmem, sen anlarsın ben anlamam... gibi... iyi düşün

Kendinden bi düşün. Üni ortamındaki arkdşlrınla muhabbetini.. bi de lisedeki muhabbetlerini
Ve aynı evin içindesin üstelik aylarca
Üni arkadaşların size gelecek İngilizce muhabbetler espriler olacak kocan sana diyecek ki “daha gelmesinler “

Evet bu durumlari bende cok dusunuyorum suan henuz belkide boyle seyleri dusunmek icin erken kafami karistiran seylerde ailemin ilerde buyuk bir tepki vericek olmasi

Bakın konu iş değil benim kocam aylık 7bin alıyor ama bu beni anlamadığı gerçeğini değiştirmiyor. Lütfen tek aşk yönünden bakma şimdi canım Aşkım hediyeler düşünceli tavırlar ya sonra?

Üniversite okumak ilim sahibi yapabilir ama irfan sahibi yapmaz.
Bende üniversite de okudum fakat diğer insanlardan farklı bir utopya içerisinde görmüyorum kendimi.
İnsanları öncelikle tanıma şansı verin o egolar sizleri mutsuz kılar.

Suan aşıklık bir durumum yok hani derler yaninda mutluyum ama dedigim gibi ileriye donuk oldu ki bir sey oldu sorun olur diye dusunuyorum

Eğerki adam kendini kulturel olarak geliştirmişse ve calisip cabalayip evini gecindirecek kapasiteyede sahipse onun hicbir eksikligi yoktur.
Tam aksine sirf okul gordum diye kendini ustun goruyorsan yada ailen bu sekilde dusunuyorsa sorunu kendinizde arayın.

Size bu konuda katiliyorum kesinlikle bu durumu yadirgamiyorum benim suan bu sorunu kafama takma sebebim ailem benim dusuncemle onlarinki ayni degil

Hayir kesinlikle kendimi ustun gordugum icin degil fakat ailem bu sekil dusunmuyor yoksa benim icin problem degil ama onlarin onayi olmadan yada iliskimi desteklememeleri beni uzer

Ben biraz niye lise terk olduğunu sorgulardım açıkçası. Lise mezunu olsa problem değil, herkes üniversite okuyacak diye bir kural yok -ki bazı üniversiteler lisenin devamı gibi zaten. Ama neden terk etmiş maddi sebepler mi yoksa okumak istememesi mi? Bana yetti yeaa ben okumadım ne gerek gibi bir tiple anlaşabileceğimi sanmazdım. Ama imkansızlıklar olduysa o zaman ayrı. Bakış açılarımız aşağı yukarı aynıysa, aynı etkinliklerden zevk alıyorsak, birlikte hoş vakit geçirebiliyorsak problem etmezdim eğitim durumunu. Ama dediğim gibi liseyi neden terk ettiğinin benim için önemi olurdu. Kişiliği hakkında ipucu verir bana bu.

Suan aşıklık bir durumum yok hani derler yaninda mutluyum ama dedigim gibi ileriye donuk oldu ki bir sey oldu sorun olur diye dusunuyorum
Nolur çok iyi düşün onun kötü zamanki hallerine bak tavırlarına bak gözünü kapatma insan biraz pimpirikli olmalı konuşmalarına bak sana karşı kaba mı kabalaşmaya meyillimi herşeyimi gözlemle

Maalesef sorun olmasının ihtimali daha fazla. Birde karakterlik kişilikle alakalı. Ama kompleks yapıyorlar daha çok. Lise sondayken sevgilim bana “Üniversite” okuma demişti. Kendisi lise mezunu. Tabii okuyorum 2’inci üniversitemi. Gerçekten sorun oluyor. :)

Size bu konuda katiliyorum kesinlikle bu durumu yadirgamiyorum benim suan bu sorunu kafama takma sebebim ailem benim dusuncemle onlarinki ayni degil

Sizin için özel yazmadım.Genel olarak böyle bir tepki gösteriliyor sakın böyle bir durum için guzel insanlardan olmayın.Siz güveniyor ve inanmıyorsaniz bu doğrudur.

Soyle anlatiyim zamaninda okumak istememis fakat suan kendine ilerde dukkan acmak istedigi icin okulu bitirmek istiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…