Eğitim,kültür ve Aileler..

meLike_18

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2010
275
0
96
Çankırı
Konuyu doğru yere açtım mı bilmiyorum ama benm bir sevgilim var henüz yeniyiz işte 2.aymıza grdik ama bu 2 ayda sanki hep yanyanaymışız gibi hissettik.O şuanda Tuncelide asker.Aynı liseden mezun olduk ama benden büyük 4 yaş var aramızda lise mezunu anlayacağınız bende liseyi bitirdikten sonra Üniversite okumaya başladım 2 yıllık bir bölüm ama hiç okumamaktan iyidir. Neyse anneme bu konuyu açtım biz seviyoruz anne hemen nişan olsun demiyorum sana zaman ver süre tanı bize dedim.İşi yok gücü yok asgari ücretle bi ev nasıl geçinebilir.Üstelik sen üniversite mezunu olmuş olcaksın o lise mezunu arada eğitim farkı var dedi.Bende o kendini geliştiriyo dedm ne kadar geliştirirse geliştirsin senin kadar bilgili değildir dedi.Mutlaka anlaşamadığınız bir nokta çıkar dedi.Sonra işte seni sevmiyor yok gönül eğlendirmek için konuşuyor falan dedi.Bu benmle konuşurken geçmişte yaptıgı herşeyi anlattı.Karı kız hayatı olduğunu,içki içtigini arada.. Sonra geceleri arabayla yada motorla gezdiğini ankaraya gidip dul bayanlarla görüştügünü ama hatamı anladım dedi geçmişi geri getiremem istemesem sana söylemem ama sana karşı hep dürüst olmak istiyorum dedi.Bende geçmişin değil gelecegine yön ver aynı hataları tekrarlarsan beni kaybedersin dönüp arkama bakmam dedi.Seni tanımadan önce kızlarla dalga geçmeyi düşünüyordum askerden gelince hergün bir kızla çıkıp ayrılcaktım. Gece kız görürsem yolda arabaya alıcaktım devamını tahmın edebilirsiniz.Hiç düzgün kız kalmamış artık hepsi bozulmuş diye düşünüyodum en son sözlümden ayrıldıgımda dedi.Evlensemde görürü usulu dıyordu.Şimdi sen çıktın karşıma Allahım bi insan bu kadar düzgün mü olur ben bunu hakediyormuyum acaba diye düşünüyorum diyo.Bazen geliyo beni bilgilerinle eziyosun ama sonra bişi oluyo tek lafınla beni mutlu ediyosun dedi.Düşünüyorumda bi evimiz olsa sennle beni eve baglayan tek sen olursun diyo :)) Annesine anlatmş oglum oda digerleri gibi olmasın snra bak demiş oda yok anne bu farklı demiş hep alttan alıyo ,ben kızınca sesini çıkartmıyo,en kötü kavgamız kıskançlık demiş ben bu kızı seviyorum demiş ya bununla evlenirim Allah nasip ederse yada bekar hayatını yaşarm demiş.En kötü ihtimal akrabalardan biriyle evlenyrm ama gene melikeyi severim anne demiş :)) Annem yemin ediyor dengin değil senin ben seni elaleme hizmetçi ol diye mi baktım eline meslegini al dengini al baktım diyo.Sonra gidiyo babama sölüyo babamda ayrı laf ediyor.Sonra kardeşim geliyor oda bir laf ediyo iyice skıldım ve bunaldım.Napıcam nasıl aşıcam bilmiyorum seviyorum yada hoşlanıyorum ama annem vermezse mecbur ayrılcam,ama bn onnla yaşlanıyım istyrm annem vermem benm istedigim uygun gördüğüm diyo başka bişe demiyor Ha olurda sen meslegini alırsan,senn seviyenden biri üni mezunu biri olurda onun işi olursa konuşursan haa o zaman tamam derim 2niiznde işi yok benden bişey beklemeyin diyo napıcam yada napmalyım Ablalarım yaşıtlarım nolur akıl verinn çaresizim aglamaktan gözlerim şişti artık

canım hiçbir anne evladının kötülüğünü istemez,hiçbişey için acele edip hem anneni hem kendini üzme..benim eşimde çok hızlı yaşamış,her hafta sevgili değiştirmiş zamanında...bana da artık herşeyden elimi ayağımı çektim,erkeğin herşeyi yaşamışı makbuldur gözü aklı dışarda kalmaz demişti ....sonra ne oldu evliliğimin ilk yıllarında hamileyken aldatıldım...demem o ki büyük sözü dinlemek gerekir bazen...

Son düzenleme:
anneni dinle derim....
her zaman haklı çıkıyolar...
bunun dışında adam asker ve askerde böyle fazla bağlanmalar olabilir birine karşı..
askerlik bitince değişebilir...

senin böyle gayri ahlaki bir yaşamın olsa geçmişte o kabullenirmiydi bu durumu bunu soracaksın ohh yani erkekler her haltı yesin sonra seni buldum duruldum oldu başka?

iş konusuna gelince kesinlikle elin ekmek tutsun acele etme evlilik her zaman olur,şimdi gözün hiçbişey görmüyor belki ama evlilik flört gibi olmuyor..maddi olarak kesinlikle ayaklarınızın üzerinde durabilmelisiniz gerçekten çok büyük 1 sorumluluk..maddi zorluklar başlayınca birbirinizi kırmayada başlıyorsunuz çevremde bir çok kişi de gördüğüm şey bu,ondan sonra evlilikte,sevgi de zedeleniyor tabi..

Evet haklısınız ama engel olamıyorum kendime,onun sesini duymadan yada msjını görmeden engel olamıyorum..Oda farkında aramızda bu farkı ilerde çok sorun olucak diyo aileler yüzünden sıkıntı yaşıycaz aşabilcekmyz bakalım diyo ama bilmyrm çok kararsızım
anneni dinle derim....
her zaman haklı çıkıyolar...
bunun dışında adam asker ve askerde böyle fazla bağlanmalar olabilir birine karşı..
askerlik bitince değişebilir...
Hep haklı çıkıyorlar Annemde öle diyor askerden gelince gözü açılcak o zaman pııır gitcek sen gene aglıycan diyo
senin böyle gayri ahlaki bir yaşamın olsa geçmişte o kabullenirmiydi bu durumu bunu soracaksın ohh yani erkekler her haltı yesin sonra seni buldum duruldum oldu başka?

eşinin meslek sahibi olması çok önemli.Ailenin tepki göstermesine şaşırmadım.zamana bırak diyeceğim ama ozamanda karşı taraf ümitlenmiş olacak,sana tavsiyem ekonomik ve akademik açıdan sana uygun bir arkadaş seç.çünki şuanda ona karşı hissettiklerin zamanla azalacak ve ozaman anne ve babanın ne söylemek istediklerini anlayacaksın.

bu arada annene de uygun bir dinle anlat,üniversite mezunu olmak demek insan olmak demekle aynı şey değil...çevremde gördüğüm üniversite mezunu olan,konum olarak çok iyi yerlere gelmiş ve eşine zerre kadar değer vermeyen hatta şiddet kullanan insanlar var,bunun yanı sıra sevgili babacım ilkokul mezunu,işçi emeklisi ama onunla her ortama rahatça gireriz,elinden gazetesi,bulmacası düşmez her konuda bilgi sahibidir,anneminde bizimde gözümüzün içine bakar ve herkes onların evliliklerine imrenir...insan olsun,değer versin bende kız çocuk annesiyim ve bu devirde doğru insan bulmanın ne kadar zor olduğunu görüyor ve endişeleniyorum açıkçası
yani bir işi olsun ayakları üzerinde durabilsin illaki üniversite okuyarak olmuyor kendi çalışkan olmalı insan...

Son düzenleme:

Öncelikle merhaba, özellikle siyahla belirttiğim kısım gösteriyor ki aslında siz onu alttan aldığınız sürece sessiz kaldığınız sürece ilişkiniz güzel gidiyor tam tersini deneyim isterseniz evlenmeden bir de çünkü evlendikten sonra çok geç kalmış olabilirsiniz. Anneniz eğitim konusunda fazla abartmış gibi geldi neticede aranızda uçurum yok eğitim konusunda siz iki yıllık üniversite okuyorsunuz o ise lise mezunu ileride evlenirseniz bana göre eğitim durumunuzdan değil erkek arkadaşınızın bu düşüncelerinden ve baskılarından dolayı mutsuz olabilirsiniz.

daha 2 aylık bir ilişki ve

askerden gelince değişebiir buna hazırlıklı ol,

bu kadar kısa sürede çok fazla güvenme ve aileni onun için karşına alma derim ,

zamana bırak bakalım biraz tanımaya çalışş,

Haklısınız aslında.. Mesela şuan benimle tanışmak isteyen bir inşaat mühendisi var görmüş benim resmimi arkadaşta begenmiş görüşmek istiyorum demiş benden direk olmaz benim konuştugum varken biriyle daha görüşemem arkadaş olursa görüşürm ama sevgili olmam demiştim.Şimdi kafamda o mühendiste var haftaya onunlada görüşcem bakalım ama napıcam bilmyrm
İlla ki çalışmalı kendini yetiştirmelisin tabi ki üniversiteye mezunu olup eşine dayak atanda var,samimi olmayıp azarlayanda..Rabbim hakkımda hayırlı insanı nasip eylesin ömrüme
Bilmiyorum ki hep alttan almamı bekliyor sanırım.Mesele şey diye tartışmıştık sen bana çıkma teklifi ediceksin dedi benden bn bi erkege asla teklf etmem dedm.Oda ediceksin Aşkını mı seçiyosun gururunu mu görücem şimdi dedi. Bende ben he geve yatarken dua ediyrm Ömrüm ömrüne nasip olsun diye daha ne istiyosun dedim.Olmaz teklif ediceksn diye tuttuurdu bende hayır dedim inatlaştık baktım olmuyo konuyu hemen değiştrdm unuttu :18:

annene sonuna kadar hak verdim.

geçmişte yaşadıkları bir tarafa, düşünce şekli korkunç.ne demek gece yolda gördüğüm kızı arabaya alacaktım her gün biriyle olacaktım... kusura bakma ama bildiğin sapık zihniyeti,öyle bir anda durulmaz.

Yine Annem haklı çıktıı

Canım evlilik çok güzel bişey ama doğru insanla,zamanı gelince elbet oda olur ama herşeyden önce bu hayatta kendin için bişeyler yapman...İnsanın bi zamandan sonra geriye bakınca yaptıkları bıraktıkları çok önemli...Annen senin kötülüğünü elbet istemez ama bazen duygusal davrandığı anlarda olabilir bu duygusallık bazen istemese de annen tarafından zarar görmeni sağlayabilir...buna karşı sen her zaman mantıklı ve ne istediğini bilen birisi olmalısın...Önce o 2 yıllık okulunu bitirmediysen bitir sonra 4 yıllığa tamamla güzel bir iş bul ayakların bir yere bassın sonra evliliği düşün derim...Elbet insan kaderini yaşıyor ama tedbir bizden takdir Rabbim'in...

farkli kulturden biriyle evlenmek cok zor...evlendin bu seferde evliligi yurutmek icin ugras dur...keske siparis koca edilse..hani istedigimiz ozellikte...

Bilmiyorum ki hep alttan almamı bekliyor sanırım.Mesele şey diye tartışmıştık sen bana çıkma teklifi ediceksin dedi benden bn bi erkege asla teklf etmem dedm.Oda ediceksin Aşkını mı seçiyosun gururunu mu görücem şimdi dedi. Bende ben he geve yatarken dua ediyrm Ömrüm ömrüne nasip olsun diye daha ne istiyosun dedim.Olmaz teklif ediceksn diye tuttuurdu bende hayır dedim inatlaştık baktım olmuyo konuyu hemen değiştrdm unuttu :18:[/QUOTE]

Canım benim, 34 yaşındayım ve benden küçük olduğunu düşünerek bu şekilde hitap ediyorum. Görünüyor ki siz yapı olarak birbirinize çokta benzemiyorsunuz. Şu an aşkın gözü kördür derler ya o heyecanı yaşıyorsunuz. Ama dediğm gibi annen eğitim konusunda haklı diyemem ama görülüyor ki sizin yapı olarak aranızda uçurum var. Bence acele etme demeyeceğim sana bir abla tavsiyesi bu yapıda bir insanla bir ömür geçirmek çok zordur. Kendi hayatını mahvetme.

Güzel yorumunuz için teşekkür ederim Allah razı olsun. :) 2 yılda dışardan adalet yada sağlık üzerine bir bölüm okumak planım var ama hayırlısı bakalım..Kararsızım bu aralar kafam karışık o yüzden karar alamıyorum

farkli kulturden biriyle evlenmek cok zor...evlendin bu seferde evliligi yurutmek icin ugras dur...keske siparis koca edilse..hani istedigimiz ozellikte...
Bu seferde onun için ugraşıcam desene :S Vazgeçmek lazım..

Canım benim, 34 yaşındayım ve benden küçük olduğunu düşünerek bu şekilde hitap ediyorum. Görünüyor ki siz yapı olarak birbirinize çokta benzemiyorsunuz. Şu an aşkın gözü kördür derler ya o heyecanı yaşıyorsunuz. Ama dediğm gibi annen eğitim konusunda haklı diyemem ama görülüyor ki sizin yapı olarak aranızda uçurum var. Bence acele etme demeyeceğim sana bir abla tavsiyesi bu yapıda bir insanla bir ömür geçirmek çok zordur. Kendi hayatını mahvetme.[/QUOTE]

Evet ablacım küçüğüm 20 yaşındayım işte.. Annemde uymuyorsunuz yapamazsın sen onunla diyor.Oda inat bende inatım zıtlaştıysam elimi degmem o derece inadım. :S Acele etmiyorum ama kararsızlık çekiyrm mühendisle görüşmem doğru olurmu?

Evet ablacım küçüğüm 20 yaşındayım işte.. Annemde uymuyorsunuz yapamazsın sen onunla diyor.Oda inat bende inatım zıtlaştıysam elimi degmem o derece inadım. :S Acele etmiyorum ama kararsızlık çekiyrm mühendisle görüşmem doğru olurmu?[/QUOTE]

Görüşmekten bir şey olmaz sonuçta aklına yatarsa birbirinizi tanımak için zaman verebilirsiniz en azından okulunuz bitene kadar, o süre içerisinde baktın olmuyor ayırırsınız yollarınızı, sonuçta karşı tarafı tanıman için bu gerekli. Ama evlilik konusunda sakın acele etme arkadaş olarak görüş derim ben. Ön planda okulun olmalı, okulu bitirip meslek sahibi olursan hayatın boyunca kendi ayaklarının üzerinde durabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…