Eğitim mi,evlilik mi?

Birbirinizi seviyorsanız senin eğitimini tamamlamanı beklesin.Sen kendi ayakların üzerinde durduktan sonra ailen zaten seçimlerine çok ta müdahale etmek istemez bence.Eğer onun istediği evlilik deil de gerçekten sen isen o da beklemeye kabul etmeli.En azından evliyken de bir garantin olur.
Ayrıca 20 25 30 yaşında bile dershaneye gidenler var.Ben neden böyle bir mantık kurdun anlayamadım da.

Onun istedigi benle bir yuva kurmak ama ben bunu uzattıkca istemez hale geliyor..Ailesi her sene dügün yapıcaz diye beklıyor ama her sene benim ailem istemedigi için yine olmuyor ve o ben rezil olmaktan bıktım önümüzdeki yazda olmazsa ayrılalım diyor..

Onun istedigi benle bir yuva kurmak ama ben bunu uzattıkca istemez hale geliyor..Ailesi her sene dügün yapıcaz diye beklıyor ama her sene benim ailem istemedigi için yine olmuyor ve o ben rezil olmaktan bıktım önümüzdeki yazda olmazsa ayrılalım diyor..

Olur mu öyle şey cnm senin aklın kabul ediyor mu bunu? Seninle gerçekten evlenmek isteyen insan bekler.Hem neden acele ediyor,neden eğitimini beklemiyor düşündünmü hiç? 20 yaş çok erken zaten.

Son düzenleme:
Olur mu öyle şey cnm senin aklın kabul ediyor mu bunu? Seninle gerçekten evlenmek isteyen insan bekler.Hem neden acele ediyor,neden eğitimini beklemiyor düşündünmü hiç? 20 yaş çok erken zaten.

Ben karmakarışık duygular içerisindeyken mantıklı düşünemiyorum ne istedigimi bilmez bi hal aldım. ben size kendimi şu sözlerle ifade edeyim sanki benim için yazılmış :(((

Hani insan bazen ne ileri, ne geri tek bir adım atamaz ya..Birini yanında tutmayı bilmez ama onun yokluğunu da istemez.Kaybetmeyi göze alamaz ama kazanmak için mücadele etmez.Bağlanmaya cesaret edemez ama ondan tamamen kopmayı da beceremez.Ne sevilmekten vazgeçer,ne sevmeyi bilir.Hani çok sonra zaman geçer savrulurlar ya o zaman dökülür dudaklardan,itiraf edercesine...
“Ne gözümü alabildim, ne göze alabildim.."

ben eminimki seninkide zamanla tatlıya bağlanır.Seni seven bekler ama sende seviyosun ve seni onlar dershnayede gitmio olarak biliyolar.Söylemen gerekirdi. Zamanı erteledikçe o da sevmedğini istemedğini ya da aklını karıştıran olduğunu düşünür haliyle.Ben olsam herşeyim hazır olsa sevgilimide hazır bilsem neden evlenmiyo diye şüphelenirim.Ayrıca kültürle okumuş olmanın bi alakası yok bence.ailesinde okumuş insan olmayabilir canım.Bence bu senin ailenin onları küçük gördüğünü gösterir.Nitekim benim annem lise mezunu ev hanımı ama ben değil bunu çevremdeki herkes biliyorki annemin bilmedgi bi knu pek yok ya da söyle diyelim her knuya hakim olucak derecede bilgisi var.Gel gelelim dr. bir dayım var güüüya 6 sene tıp okumuş ama annesine babasına saygı yok çevrye saygı yok ben bilirim ben ederim gbi aşağılayıcı bir tutumda olunca napayım ben onun kültürünü.yere batsın.. bence ailen yanlş düşünüyor sende eğerki seviyorsan ona okumak istedgni açıkca belirt snçta karşı gelmez yani evlenipte üni.ye gelen kaç yaşında çocukları olan insanlar var yani.20 yaşın nesi varki hem? herkes evlenilir mi diyor. eğer sen evliliği yürtebilcğini düşünysan evlen yani.Bzim üni.gbi bi durum olmasa ikimizinde kesin evlenirdik yani.resmi olarak.

Ben karmakarışık duygular içerisindeyken mantıklı düşünemiyorum ne istedigimi bilmez bi hal aldım. ben size kendimi şu sözlerle ifade edeyim sanki benim için yazılmış :(((

Hani insan bazen ne ileri, ne geri tek bir adım atamaz ya..Birini yanında tutmayı bilmez ama onun yokluğunu da istemez.Kaybetmeyi göze alamaz ama kazanmak için mücadele etmez.Bağlanmaya cesaret edemez ama ondan tamamen kopmayı da beceremez.Ne sevilmekten vazgeçer,ne sevmeyi bilir.Hani çok sonra zaman geçer savrulurlar ya o zaman dökülür dudaklardan,itiraf edercesine...
“Ne gözümü alabildim, ne göze alabildim.."

Bak cnm sonuçta 2 seçeneğin var.Ya onu seçeceksin,ya okulu..Ama hangisini seçersen seç,dierinde hep aklın kalıcak.Okulu seçsen aklın onda olucak,evlenmeyi seçsen okusaydım daha mı iyi olucaktı diyeceksin,ailemi karşıma mı aldım diye düşündüğün zamanlar olucak.
Beklemekse bunların ortası.En azından bunların birini seçmenden daha iyi bir seçenek.Sanırım sen onun beklemek istemesinden korkuyorsun.Ama seviyorsa beklesin yaa dimi

ayrıca o senin dershaneye gttiğni bile bilmiyor değil mi? o yüzden eğitimini beklemiyor diye birşey yokki..söylesen anlatsan anlar yani..Derki durumumuz var ne gereği var der ama sende güzelce anlatırsan anlar yani.. bak ne diyorum okuypta evli oln bi srü insan var yahu

Bak cnm sonuçta 2 seçeneğin var.Ya onu seçeceksin,ya okulu..Ama hangisini seçersen seç,dierinde hep aklın kalıcak.Okulu seçsen aklın onda olucak,evlenmeyi seçsen okusaydım daha mı iyi olucaktı diyeceksin,ailemi karşıma mı aldım diye düşündüğün zamanlar olucak.
Beklemekse bunların ortası.En azından bunların birini seçmenden daha iyi bir seçenek.Sanırım sen onun beklemek istemesinden korkuyorsun.Ama seviyorsa beklesin yaa dimi

Kafamı dolduran okdr çok sey varki, düşünüyorum kendi kendime ayrılırsak o baskasıyla evlenir 5yıllık sevgilimi kendi ellerimle baskasına teslim ederim.. o elinden geleni yapmısken ben kendimi suçlu hissediyorum ama bi tarafta da üniversite :( yeteri kadar bekledim bundan sonra beklemem diyor..yani önümüzdeki yaz yönüm belli olucak

ayrıca o senin dershaneye gttiğni bile bilmiyor değil mi? o yüzden eğitimini beklemiyor diye birşey yokki..söylesen anlatsan anlar yani..Derki durumumuz var ne gereği var der ama sende güzelce anlatırsan anlar yani.. bak ne diyorum okuypta evli oln bi srü insan var yahu

Hiç anlayacak birisi degil çok aşırı kıskanç ve beklemez bunu biliyorum...Onada ailesi oku diyor her imkanı saglıyor ama oda üniversiteye benimle evlenme düşüncesiyle gitmiyor :S

üniversiteye herşekilde gidilir. 35 yaşında da olsan istediğin bölümü çalışır azmeder okursun. bence hata ediyosun bu sadece benim fikrim. ama zaten kararsızsan evlenmek istemiyosundur. yoksa zaten evlenmeye can atıyo olsaydın evlenir ve su anda da derslerine çalışıyor olurdun. bence samimice anlatsaydın sana destek bile olurdu yani.

e tamam sende de aynı üni.ye gidin ne varki benim erkek arkadşımda haddinden fazla kıskanç ama sen tavrını koyarsan erkeklere karşı sorun olmaz ben 2 senedir bu 3 .senem üni.ye gidiyorum 2 3 erkekle ders için 1 2 kere knşmuşumdur dahsı yok. seviyosan sende o tür şeylerden feragat ediceksin. hatta evli olsanız bile ailelerinz destek çıksaydı eğer evlenip aynı evde bile oturablrdnz üni.de kafa yapınız uyuştuktan snra sorun olmaz bence.dediğim gibi o da seni bekliyor. sen gitmiysn diye gitmiyo dershneye baksana sen ondn gizli iş yapıosun su anda sen kararlılığını anlat bakalım bi de böyle böyle ısrar et ikna et.ikimiz aynı üni.ye gidicez falan de yani biraz heveslendir onu da.

Sizin yerinizde olsam eğitimime devam ederdim, okurdum. Öyle de yapıyorum zaten.Ben de 91 doğumluyum ve benim de 5 yıldır süren bir ilişkim var. Ama bu sene üniversitede 3. senem olacak.Farklı şehirlerdeyiz ve de isteyince her şeyi yapabiliyor insan.Erkek arkadaşınız neden sizi beklemiyor? Eğitimin her şeyden önce geldiğinin farkında değil mi?Benim erkek arkadaşımla aramda yaş farkı var. O şu an okumuyor, iş hayatında ve evlenecek yaşta. Ama her zaman bekleyeceğini söyledi. Ayrıca ben küçük yaşta gurbete giden pek kimsenin mutlu olduğunu görmedim. Ya aldatılıyorlar, ya da memleket özlemiyle tutuşuyorlar. Bir teyzem de üniversite sınavına girdiği yaz Almanya ya gelin gitti. Hep der şimdiki aklım olsa asla,sen de sakın yapma diye. Okumak için kaç yaşında olursan ol geç değildir. Benim sınıfımda 35 yaşında evli, çocuklu bir abla var. Üstelik eşi normalde oturdukları şehirde çalıştığı için şu an ikisi farklı şehirdeler. Bak evli çiftler bile eğitim için ayda bir görüşmeyi göze alabiliyorlar.Daha iyi bir meslek sahibi olabilmek,daha bilgili bir eş,daha bilinçli bir anne olabilmek için, eğitim her şey için şart.

bende senle aynı yaştayım canım.üni 3 e geçtim ve sözlüyüm,kasımda nişanım olacak,seneyede Allah nasip ederse düğünüm.
benim ailemde eğitime çok önem verir.sözlümde ailemde okula devam ememi destekliyor.
son sene evli olacağım ama ona rağmen eğitimimden taviz vermeyeceğim,okulu bitirip,kpss ye hazırlanacağım hemen.
yani demek istediğim şu...
bi ilişkin olabilir bu normal...fakat 'birinden biri' seçimine gerek yok.
okuluna devam et,sevgilinde seni düşünüyorsa desteklyecektir zaten.
ama asla eğitiminden vazgeçme... :20:

Karar veremeyen bir insan olmak kadar kötü birşey yok.. Yapacagım seçim ne olursa olsun bi tarafı üzecegim iki arada bir derede kaldım kimse üzülmeden cıkabilsem keske bu işin içinden hem bi taraf üzülecek hem ben üzülecegim inşallah en dogru kararı veririm bunun için sürekli dua ediyorum

biraz gerçekçi omak gerek,şu zamandan sonra konuları yetiştirmen çok zor,ama bir sonraki sene için rahat olur,Yani 2 yılın var bence kazanabilmen için.Zaten yaşın da büyük değil,o zamana kadar iyice hazırlanırsın.Avşar olunca ne olacak ,onu anlamadım,avşarlar öz türklerdendir,oğuz boylarından biridir.

biraz gerçekçi omak gerek,şu zamandan sonra konuları yetiştirmen çok zor,ama bir sonraki sene için rahat olur,Yani 2 yılın var bence kazanabilmen için.Zaten yaşın da büyük değil,o zamana kadar iyice hazırlanırsın.Avşar olunca ne olacak ,onu anlamadım,avşarlar öz türklerdendir,oğuz boylarından biridir.

Konuları yetiştirememmi :(

Merhabalar,
Ben size bunu yazıyorum çünkü gerçekten kararsız bir durumdayım..
Çok başarılı bir ilkögretim sonrasında lise hayatım başladı.Lise 1 de başarım devam etti fakat Lise 2de bir ilişkiye basladım bu durum beni derslerden soguttu ve ondan sonrasında hiç adapte olamadım.Öyle böyle derken liseyi hiç takılmadan 2009yılında bitirdim ama 5yıldır devam eden bir ilişkim var ve geçen sene beni istemeye geldiler.Ailem sevdigim insanı kesinlikle istemiyor sebepleri ise şunlar:( Fransada yasıyormus ailesi bize uygun degilmiş..belki saçma gelebilir ama birde avşarlarmış :( 5yıldır devam ediyor ama hala istemiyorlar ve benim ailem ben okuyum diye herseyi yapıyor egitim şart bir bayan için diyorlar bu senede sevgilime söyleyemedm ama dershaneye yazıldım.Sevdigim insan ise artık neyi bekliyoruz seneye evlenicez aileni ikna et diyor...Maddi olarak gerçekten durumları yasadıgım sehirde sayılı zenginlerden diyebilirim sevdigim insanın ama ailem :((Ben liseyi 2009da bitirdim ve ozmndan bu zamana ders çalışmadım şöylede birşey var başarısız arkadaslarımı bile üniversitede görmek beni üzüyor nitekim bu senede çalışmadıgım için iyi bir puan alamadım...1991dogumluyum dershaneye bu sene basladım sayısalcıyım..Kafamda ki kaygılar ise şöyledir, ben dershaneye sizce çokmu geç kaldım ve 20 yaşında biri için dershane komikmi kaçar..Egitimi bi kenara bırakıp sevdigim insanla evlenip fransayamı gitmeliyim :( Sayısaldan gidecegim için sizce konuları yetiştirebilirmiyim..Ve sıkı bir tempo sonucunda ben gerçekten iyi bir bölüm kazanabilirmiyim? çünkü okuyacaksam gerçekten iyi bir bölümde okumak istiyorm.Lütfen bana tavsiyelerinizi yazınız gerçekten ne yapacagımı şaşırdım :( :43:

evlenmek için bence daha çok erken. ki senin katedecek daha çok yolun var. önce eğitimini tamamla asla evlilik düşünme bu süre içinde.yaş olarak hiçde geç kalmış sayılmazsın eğitimin yaşı yok. benim arkasım(23 yasında) şu an açıktan liseyi yeni bitirdi be üniversite sınavına hazırlanıyo.dersaneye gidiyo. düşün yani.. eğer sevgilin seni gerçekten seviyosa bi beş sene daha bekleyecektir. hem bu süre içinde ailen de belki sevdiğin insana daha ılımlı bakar. ne olursa olsun ailenin onayı da çok önemli sakın bi hata yapma..

Son düzenleyen: Moderatör:
evlenmek için bence daha çok erken. ki senin katedecek daha çok yolun var. önce eğitimini tamamla asla evlilik düşünme bu süre içinde.yaş olarak hiçde geç kalmış sayılmazsın eğitimin yaşı yok. benim arkasım(23 yasında) şu an açıktan liseyi yeni bitirdi be üniversite sınavına hazırlanıyo.dersaneye gidiyo. düşün yani.. eğer sevgilin seni gerçekten seviyosa bi beş sene daha bekleyecektir. hem bu süre içinde ailen de belki sevdiğin insana daha ılımlı bakar. ne olursa olsun ailenin onayı da çok önemli sakın bi hata yapma..

Benim ailem bu evlilige kesinlikle onay vermiyor yani olsa bile ailemin onay vermedigi bi evliligi yapmıs olacagım ama şöylede birşey var 5yıldır ayrılmamışım bunu onlarda biliyor neden hala ılımlı olmuyorlar :( tek söyledikleri okumam gerektiği

Benim ailem bu evlilige kesinlikle onay vermiyor yani olsa bile ailemin onay vermedigi bi evliligi yapmıs olacagım ama şöylede birşey var 5yıldır ayrılmamışım bunu onlarda biliyor neden hala ılımlı olmuyorlar :( tek söyledikleri okumam gerektiği

Çok ama çok şaşkınım!
Küçük bir kız çocuğu olduğunu düşündüm ilk okuduğumda,hani 15ine gelmeden,ergenlik tripleri atan bir kız çocuğu!
Oysa kocaman genç kızsın ve ailenin tek söylediği okuman gerektiğimiş.
Sen de okuman gerektiğini,evlilik için önünde ne kadar uzun yol olduğunu göremiyor musun gerçekten?

Madem üye oldun buraya,azıcık oku bakalım,koca koca kadınların ne dertleri var?
Eğitimleri ve meslekleri olmadığı için kocalarının ve ailelerinin ne eziyetlerini çekiyorlar,ama neden boşanamıyorlar sence?
Hiç mi kendine saygın yok!
Bile bile nasıl kendini yok sayarsın?
Aşık olmak,flört etmek elbette harika ama mesleğini eline almadan evlenmek istemek de neyin nesi?

Çok ama çok şaşkınım!
Küçük bir kız çocuğu olduğunu düşündüm ilk okuduğumda,hani 15ine gelmeden,ergenlik tripleri atan bir kız çocuğu!
Oysa kocaman genç kızsın ve ailenin tek söylediği okuman gerektiğimiş.
Sen de okuman gerektiğini,evlilik için önünde ne kadar uzun yol olduğunu göremiyor musun gerçekten?

Eger en başta böyle bir ilişkiye başlamamış olsaydım şuanda çok iyi bir bölümde okuyan başarılı bir ögrenci olucaktım ama ben bu ilişki için feda ettim egitimimi bu saatten sonra yeniden bir başlangıçmı yoksa sevgimin arkasında durmam gerektigimi karar verememişken ben okumam gerektiginin inanın farkına varamıyorum ailem ayrılayım diye psikologa bile götürdü beni 5 senede ailemide kendimide seviyorum dedigim insanıda yıprattım ben..

Back
X