Merhabalar,
Ben size bunu yazıyorum çünkü gerçekten kararsız bir durumdayım..
Çok başarılı bir ilkögretim sonrasında lise hayatım başladı.Lise 1 de başarım devam etti fakat Lise 2de bir ilişkiye basladım bu durum beni derslerden soguttu ve ondan sonrasında hiç adapte olamadım.Öyle böyle derken liseyi hiç takılmadan 2009yılında bitirdim ama 5yıldır devam eden bir ilişkim var ve geçen sene beni istemeye geldiler.Ailem sevdigim insanı kesinlikle istemiyor sebepleri ise şunlar

Fransada yasıyormus ailesi bize uygun degilmiş..belki saçma gelebilir ama birde avşarlarmış

5yıldır devam ediyor ama hala istemiyorlar ve benim ailem ben okuyum diye herseyi yapıyor egitim şart bir bayan için diyorlar bu senede sevgilime söyleyemedm ama dershaneye yazıldım.Sevdigim insan ise artık neyi bekliyoruz seneye evlenicez aileni ikna et diyor...Maddi olarak gerçekten durumları yasadıgım sehirde sayılı zenginlerden diyebilirim sevdigim insanın ama ailem

(Ben liseyi 2009da bitirdim ve ozmndan bu zamana ders çalışmadım şöylede birşey var başarısız arkadaslarımı bile üniversitede görmek beni üzüyor nitekim bu senede çalışmadıgım için iyi bir puan alamadım...1991dogumluyum dershaneye bu sene basladım sayısalcıyım..Kafamda ki kaygılar ise şöyledir, ben dershaneye sizce çokmu geç kaldım ve 20 yaşında biri için dershane komikmi kaçar..Egitimi bi kenara bırakıp sevdigim insanla evlenip fransayamı gitmeliyim

Sayısaldan gidecegim için sizce konuları yetiştirebilirmiyim..Ve sıkı bir tempo sonucunda ben gerçekten iyi bir bölüm kazanabilirmiyim? çünkü okuyacaksam gerçekten iyi bir bölümde okumak istiyorm.Lütfen bana tavsiyelerinizi yazınız gerçekten ne yapacagımı şaşırdım
kizcagizim 20 ya$ dershane icin tabii ki gec falan degil...yas takintisi yapma cunku cok gencsin, hatta cok kucuksun bile diyebiliriz.
evlilik her zaman oluyor ama her zaman okula gidemezin...bunu unutma...once egitim...sonra koca...
hayatini amacsiz bir ev kadini(ev hanimlari yanlis anlamasin lutfen ama isin gercegi bu) olarak mi gecirmek istersin yoksa iyi kotu meslegi ve isi olan kendi ayaklari uzerinde durabilen, kendi parasini kazanan ve kafasina gore harcayan yoksa yillarca esinin eline bakan biri mi olmak istersin?
esiyle anlasamadigi zaman evliligini sonlandirmak istediginde baba evine donup anne baba eline mi bakmak ya da istemedigin bir evlilige maddi durumun olmadigi icin katlanip hayatindan vazgecmek mi istersin?
ha simdi ben sana ev kadinligi kotu ve ev kadinlari bombos bir hayat yasiyorlar demiyorum tabii, esim cok zengin olsaydi belki surekli calismazdim ya da part-time calisabilecegim bir is bulurdum mesela

ama "kendi ayaklari uzerinde durabilme" kavramini hep aklinda bulundur, bunun onemini anlatmaya calisiyorum...
hayatta hic kimseye, annene babana bile muhtac olmayacak sekilde yasamalisin...
ekonomik ozgurlugunu eline aldiktan sonra ne yaparsan yap ama egitim zamaninda onceligi kocaya degil egitimine vermelisin, sonra yasin gecince egitimini yarida biraktigina cok pisman olursun...
koca, evlilik, cocuk oyle kacirilabilecek seyler degil...20 yasinda evlenmeyip te atiyorum 28 yasinda evlenirsen bir sey kaybetmezsin (aksine olgunlasmis biri olarak daha iyi bir evlilik yurutursun) ama evlilik ugruna egitimini yarida birakirsan cok sey kaybedersin canm hayatinin hatasi olur...
ayrica,
yurt disina giden erkek arkadasiyla evlenmis biri olarak tasvip etmiyorum yurt disina evliligi cunku aileden uzak kalmak kadar insana koyan bir sey yok...
bir de orada kocanin ailesi olursa surekli onlarla beraber olacaksin kendi aileni dogru duzgun goremeyeceksin bile...
ha diyince yurt disina cikilmiyor...
bana sorarsan cok toysun...
bu sorulari sorman bile hayattan, evlilikten, aileden bir haber oldugunu gosteriyor...okumayacak bile olsan evlilik icin acele etme derim cunku daha cok olgunlasman gerekiyor...cok kucuksun...
biz de ayni yollardan gectik bazi hatalar yaptik umarim sen yapmazsin...