Eğitim mi,evlilik mi?

Bu güzel yorumunuz için çok teşekür ederim :69: bunları düşününce gerçekten okumalıyım diyorum sonra bir telefonla kararımı degiştiriyorum sevgilim arıyor evlilikten bahsediyor kafam yeniden allak bullak oluyor

Yapma, yazık etme hayatına.
Evlilik kaçmıyor be güzelim.
Sevgilinin anlattığı o evlilik hayalleri illa bu yaşta mı gerçekleşecek?
25-26-30 yaşında olmuyor mu?
Ha dediğim gibi beklemem diyen adamın kapısını sen aç, ayakkabılarını sen çevir.
Okumayı şart koş evlenmek için.
Ne insanlar çıkacak karşına.Ne "adamlar".
5 yıllık emek diyorsun, insanlar 20 yıllık evliliklerini bitiriyor be yavrum.
Akıllı ol.
Sevgilinin söyledikleri için, sen okumasan da çok erken bence.
Üç gün sonra cicim günleri geçince saçı süprge evresine gireceksin işin olmadığı için.
Sonra ben bir keresteyle evliyim diye konu açacaksın buraya.
Konulara gelince, yetişir merak etme.
Yeter ki işi ciddiye al, kararlı ol.

çok cesaretlisin gençliğin verdiği bir cesaret heralde 24 yaşındayım bursadan samsuna gtmeye korkuyorum hatta yapamam diye düşünüyorum aman pişman olma

2012 yılına girmemize 2 ay kaldı...

ve hala eğitim mi, evlilikmi diye düşünceye girenleri gördükçe çıldırıyorum.

evlen sen kızım... sen okumazsın...okuyacak olan insan gelipte buda acaba okusam mı, ama aşkıma da çok emek verdim 5 seneeeee...

ya senin ailen, seni 20 yaşına getirene kadar ne emek verdi, bunu da sorguluyormusun?

evlen, çoluk çocuk doğur, 40 ı na gelincede ben yaşamıyorum, zevk almıyorum hayattan diye bu foruma konu aç sende...

sen kendine değer versen hayatını evlilkle değil hangi meslek edinmeliyimle şekillendirmeye çalışırdın..

insan ömrünün ortalama 70 lere çıktığı bu zamanda 20 yaşında evlenmesende bişey kaybetmezsin...ama okumazsan çok şey kaybedersin emin ol...

ailen için mi okuyacaksın? okumak insanın içinden gelir. kendin için oku. illa ki iş... çalışmak için değil. okumak ayrı bir kültürdür, kampüs hayatıdan çeşit çeşit insanlar görürsün vizyonun değişir. oku, diplomanı al gene evlen. ister çaış ister çalışma. 30yaşında da evlenilir ama 30 yaşında okumak çok zor olur. herşey yaşında güzel.

evliliği masal zannediyorsun sanırım. çok zor birşey. hepimiz büyük aşklarla evlendik emin ol. ama herkesin aklından bi "acaba yanlış mı ettim" geçmiştir. ben 27 yaşımda evlendim. Üni okudum, master yaptım. İşsizim... olsun elbet bir gün işim olur. pek çok konuda kendimi gleiştirdim. bugün eşim bilemediği herşeyi bana sorar. çevirilerini bana yaptırır. onun gözünde beni yücelten bir şey bu... neden bunu elde etmeyesin?

bak annem 16sında evlendirilmiş. okutulmamış. benim okumamı çok istedi. 16da evlenmiş, 17de anne olmuş, 18 olmadan evlat acısını tatmış, babam da genç aşırı kıskançlıklar, sorumsuzluklar... genç evlenen çok ezilir diyim sana. neyse annem der ki 21 yaşımda sen doğduğunda, 5 senelik evliydim aşk falan kalmamıştı, bir çok evlat acısı yaşadım. gelecğe dair tek umudum sevincim sendin. 21 yaşımda hayatım bitmişti.... ben 21 yaşında üniden yeni mezun oluyordum.

kendine bunu niye yaşatasın?

üstelik eşinin istediği kadar maddi durumu iyi olsun yarın bir gün bir şey almak istediğinde "ne gerek var" bile dese ki der elbet, inan ağrına gider.

bu devirde lisans mezunları bile zor iş buluyor. ben senin yerinde olsam, ailemde arkamdayken okur, kurslara gider... kendimi oldukça eğitirdim. bak şimdi işsizim. tamam diplomam var ama kursa gitmek istesem gidemiyorum koca parasıyla.

kafanı taşlara vurursun.

bu arada, bende mühendisilik mezunuyum sayısalcıyım. sayısalcı olmak sana dezavantaj değil avantaj ağlar.

sözelciler unutmuştur tekrar ezberlemeleri lazım.

ama sayısalcıysan mantığı zaten biliyorsun yeniden bir şey öğrenmeyeceksin hızlanmak için pratik yapacaksın. işin daha kolay.

tarih. coğrafya .... unutulr ama bak kaç yaşındayım hala matematik su gibi ezberimde gene girsem össye gene matematikten full çekerim.

Yani kendine bahana arama.

canımm ailen istemiyosa kesinlikle bırakk derimm benimde vardı bii ilişkimm hemde ilkimdii ooo hiçç ayrılamamm zannetmştmm değer verirdi sever sayrdıı.ama ailem isemedi die bıraktım şimdi ise nişanlıyımm ama başka biriylee..iiikii ayrılmışımm çnkü nişanlım ayrıldığım ilkimden çokktaa üstünn karakter kişilikk vee makam bakımındann...ii düşünn ailenn dediğini yap..çokk daha iileri çıkacak karşınaaaa emin ol

2012 yılına girmemize 2 ay kaldı...

ve hala eğitim mi, evlilikmi diye düşünceye girenleri gördükçe çıldırıyorum.

evlen sen kızım... sen okumazsın...okuyacak olan insan gelipte buda acaba okusam mı, ama aşkıma da çok emek verdim 5 seneeeee...

ya senin ailen, seni 20 yaşına getirene kadar ne emek verdi, bunu da sorguluyormusun?

evlen, çoluk çocuk doğur, 40 ı na gelincede ben yaşamıyorum, zevk almıyorum hayattan diye bu foruma konu aç sende...

sen kendine değer versen hayatını evlilkle değil hangi meslek edinmeliyimle şekillendirmeye çalışırdın..

insan ömrünün ortalama 70 lere çıktığı bu zamanda 20 yaşında evlenmesende bişey kaybetmezsin...ama okumazsan çok şey kaybedersin emin ol...

:46::46::46::46:

öncelikle merhaba ben okumayı diil evliiği seçtim ama şimdiki aklım olsa önce okulum sonra eş,benden başarısıs arkadalarım öğretmenlik yaparken ben evde pinekliyorum.allahtan açıktan okunabilecek bir mesleğim var ve şu an hazırlanıyorum.ben ce okul sonra evlilik yok yine ben bildiğimi okurum dersen sen bilirsin.hem evlilik hemde örgün öğretim zor bir ikili...:20::20::20:

Merhabalar,
Ben size bunu yazıyorum çünkü gerçekten kararsız bir durumdayım..
Çok başarılı bir ilkögretim sonrasında lise hayatım başladı.Lise 1 de başarım devam etti fakat Lise 2de bir ilişkiye basladım bu durum beni derslerden soguttu ve ondan sonrasında hiç adapte olamadım.Öyle böyle derken liseyi hiç takılmadan 2009yılında bitirdim ama 5yıldır devam eden bir ilişkim var ve geçen sene beni istemeye geldiler.Ailem sevdigim insanı kesinlikle istemiyor sebepleri ise şunlar:( Fransada yasıyormus ailesi bize uygun degilmiş..belki saçma gelebilir ama birde avşarlarmış :( 5yıldır devam ediyor ama hala istemiyorlar ve benim ailem ben okuyum diye herseyi yapıyor egitim şart bir bayan için diyorlar bu senede sevgilime söyleyemedm ama dershaneye yazıldım.Sevdigim insan ise artık neyi bekliyoruz seneye evlenicez aileni ikna et diyor...Maddi olarak gerçekten durumları yasadıgım sehirde sayılı zenginlerden diyebilirim sevdigim insanın ama ailem :((Ben liseyi 2009da bitirdim ve ozmndan bu zamana ders çalışmadım şöylede birşey var başarısız arkadaslarımı bile üniversitede görmek beni üzüyor nitekim bu senede çalışmadıgım için iyi bir puan alamadım...1991dogumluyum dershaneye bu sene basladım sayısalcıyım..Kafamda ki kaygılar ise şöyledir, ben dershaneye sizce çokmu geç kaldım ve 20 yaşında biri için dershane komikmi kaçar..Egitimi bi kenara bırakıp sevdigim insanla evlenip fransayamı gitmeliyim :( Sayısaldan gidecegim için sizce konuları yetiştirebilirmiyim..Ve sıkı bir tempo sonucunda ben gerçekten iyi bir bölüm kazanabilirmiyim? çünkü okuyacaksam gerçekten iyi bir bölümde okumak istiyorm.Lütfen bana tavsiyelerinizi yazınız gerçekten ne yapacagımı şaşırdım :( :43:

kizcagizim 20 ya$ dershane icin tabii ki gec falan degil...yas takintisi yapma cunku cok gencsin, hatta cok kucuksun bile diyebiliriz.
evlilik her zaman oluyor ama her zaman okula gidemezin...bunu unutma...once egitim...sonra koca...
hayatini amacsiz bir ev kadini(ev hanimlari yanlis anlamasin lutfen ama isin gercegi bu) olarak mi gecirmek istersin yoksa iyi kotu meslegi ve isi olan kendi ayaklari uzerinde durabilen, kendi parasini kazanan ve kafasina gore harcayan yoksa yillarca esinin eline bakan biri mi olmak istersin?
esiyle anlasamadigi zaman evliligini sonlandirmak istediginde baba evine donup anne baba eline mi bakmak ya da istemedigin bir evlilige maddi durumun olmadigi icin katlanip hayatindan vazgecmek mi istersin?
ha simdi ben sana ev kadinligi kotu ve ev kadinlari bombos bir hayat yasiyorlar demiyorum tabii, esim cok zengin olsaydi belki surekli calismazdim ya da part-time calisabilecegim bir is bulurdum mesela :37: ama "kendi ayaklari uzerinde durabilme" kavramini hep aklinda bulundur, bunun onemini anlatmaya calisiyorum...
hayatta hic kimseye, annene babana bile muhtac olmayacak sekilde yasamalisin...
ekonomik ozgurlugunu eline aldiktan sonra ne yaparsan yap ama egitim zamaninda onceligi kocaya degil egitimine vermelisin, sonra yasin gecince egitimini yarida biraktigina cok pisman olursun...
koca, evlilik, cocuk oyle kacirilabilecek seyler degil...20 yasinda evlenmeyip te atiyorum 28 yasinda evlenirsen bir sey kaybetmezsin (aksine olgunlasmis biri olarak daha iyi bir evlilik yurutursun) ama evlilik ugruna egitimini yarida birakirsan cok sey kaybedersin canm hayatinin hatasi olur...

ayrica,
yurt disina giden erkek arkadasiyla evlenmis biri olarak tasvip etmiyorum yurt disina evliligi cunku aileden uzak kalmak kadar insana koyan bir sey yok...
bir de orada kocanin ailesi olursa surekli onlarla beraber olacaksin kendi aileni dogru duzgun goremeyeceksin bile...
ha diyince yurt disina cikilmiyor...

bana sorarsan cok toysun...
bu sorulari sorman bile hayattan, evlilikten, aileden bir haber oldugunu gosteriyor...okumayacak bile olsan evlilik icin acele etme derim cunku daha cok olgunlasman gerekiyor...cok kucuksun...
biz de ayni yollardan gectik bazi hatalar yaptik umarim sen yapmazsin...

senin yerinde olsam ;
oturur , önüme kitabı alır , ders çalışırdım. konuları yetiştirmeye çalışırım.
erkek arkadaşın beklerse bekler, beklemezse de yapacak bişey yok , kendisi bilir.

aynen...
dunyaki tek erkek bu mu arkadasim beklemezse beklemesin...

Bu güzel yorumunuz için çok teşekür ederim :69: bunları düşününce gerçekten okumalıyım diyorum sonra bir telefonla kararımı degiştiriyorum sevgilim arıyor evlilikten bahsediyor kafam yeniden allak bullak oluyor

sen kendi hayatini kendin dusunmezsen erkek arkadasin niye, nasil dusunsun?
dedigim gibi cok kucuksun...
evlenme, hayati ogren once...
egitimini al...kendini gelistir...kultur sahibi ol...is sahibi ol... bu arada evlilik ve iliskiler hakkinda da bilgi edin cunku evlilik hayal ettigin gibi pamuk prensesle prensin evliligi gibi yuzyillarca mutlu mesut gitmiyo...masal degil...gercek hayattaki evliliklere bir goz at...
mesela "bir derdim var" bolumune gir bu sitedeki, orada "esi ve esinin ailesi" bolumundeki topicleri oku zaten evlilikten sogursun :37: :35:

sakın eğitimini tamamlamadan bi işe girmeden evlenme,mutlaka kendi ayaklarının üstünde durmalısın,bi mesleğin olmalı,bugün çalışmasan bile ilerde zor durumda kaldığında kimseye muhtaç olmadan yaşayabilmesin,gerektiğinde yağabiliceğin bi işin,mesleğin olmalı

bak teyzemde lisede tanışmış kocasıyla,aile istemediği halde illa evlenicem diye tutturmuş,üstelik annem ona çok iyi bi iş de bulmuşken..herşeyi o çok emek(!) verdiği ilişkisi için yarım bırakmış,hayatını bitirmiş..

şimdi mi??

3 aydır baba evinde oğluyla..işi yok gücü yok,şu yaştan sonra babasının annesinin eline bakıyo,annem yardım yapıyo arada,kim ne verirse o yani:5:ama bi mesleği olsaydı okumuş olsaydı en azından kendi düzenini kurardı oğluyla yaşar giderlerdi,kimseye muhtaç olmadan,kimsenin eline bakmadan...o yıllarını verdiği kocasının umrunda bile değil,telefon bile etmiyo,aç mısın açıkta mısınız,bi şeye ihtiyacınız var mı diye

sende aklına başına topla mutlaka oku!yarın seninde başına böyle bi olay gelmeyeceği ne malum,fransalarda dımdızlak kalmayacağın ne malum,ne yapacaksın o zaman?

senin okumanı istemiyosa zaten bırak gitsin eğer gerçekten seviyosa okulunu da bekler..önce kendini düşün,sen kendini düşünmezsen sonra kimse seni düşünmez!:25:

canım eğitimin herşeyden önemli olmalı,kesinlikle madem çok seviyorsunuz birbirinizi,biraz daha sıksın dişini erkek arkadaşın ne olacak yani.
hem sen onu niye türkiyeye yerleşmek için ikna etmiyorsun?

91 doğumlusun ve evlilik düşünüyorsun ,bence herşeyden önemli şu anda eğitimin olmalı,bak bende 90lıyım hem ünv.okuyorum,hem çalışıyorum ve hayatmda kimse yok,istemiyorum çünkü hayatında biri olduğunda geziyosun ,tozuyosun ,derslere adapte olamıyorsun o yüzden bence eğitimini ,mesleğni al eline,bu devirde eğitim tahsil çok öneml,i,hem türkiyenin şartlarınıda biliyorsun ki,artık tezgahtarlığa en az lise mezunu arıyrlar düşün bunları,hem oralarda yalnız başına nasıl yapacaksın,dil ,insan bilmezsin etmezsin,körü körüne ateşe yürüme derim ben.

sımdı farketım dershaneye baslaman guzel bence daha cok gencsın oku bı meslegın olsun bunu hıcbı kotu yanı olmaz nıtelıklı bır ınsan olmak guzel bısey evlılıkte olur elbet ama ılerısını bıde soyle dsun yaslandıgında bu meslegının kudretı sonucunda guzel yasıcan bence oku hıc okumamaktan ıyıdır=)

20 yaş eğitim için geç kalınmış bir yaş değil dershanene git güzel bir bölüm kazan ailen arkanda seni destekliyor ayaklarının üzerinde durmayı öğren önce çok erken bir yaşta ciddi bir ilişki yaşamaya başlamışssın emekte vermişsin arkdşını ikna et eğitimini tamamlamanı beklesin seviyorsa zaten bekler ailen zaten istemiyormuş ailene rest çekip gidersen gönülsüzce bu iş olursa ilerdede hayat bu belli olmaz seni yüz üstü bıraktığında ailene döncek yüz bulmazsın kendinde hayatını mahvetme sediğin insanda iyiliğini istiyorsa zaten sana destek olur hayatını kurtarmaya bak ilerde pişman olursan dönüşün olmaz unutma kimse içinde hayatını mahvetmeye değmez

Bugüne kadar ''ben eğitimi eşim için tamamlamadım,evlendim ve hiç pişman olmadım'' diyen bir tek kişi BULAMAZSINIZ.

Herkes pişmandır, herkes eski günlere dönebilmek için herşeyini verecek kadar pişmandır.

BİRDE, yıllarca emek verip, sonsuz güvenip, çok sevip evlenipte düşman olan onbinlerce insan var..Sevgi herşey değildir..
Emekte biryere kadar.

Eğer kendine emek vermeyip bu kadar fedakar davranırsanız sonunuz da herkes gibi kaçınılmaz olur; bir ömür ''dolusu ah keşkeler ''

Sevgililik çok farklı, evlilik daha başka. Şuanki gibi sanmayın herşeyi, sanmayın ki aynı düzende devam edecek.

Onu yüzüstü bırakmak istemiyorum demişsiniz ya, eğer o sizi düşünüyorsa zaten siz istesenizde okulunuzu bırakmanıza asla müsade etmez.

arkadaşım 24 yaşında buyıl onca zaman aradan sonra girdi kazandı ve okumaya başladı bile. senin yaşın çok genç çok. mutlaka ekmeğini eline al . çok seven insan bekler zaten

bence siz sitedeki hanımları dinlemeyin,gidin evlenin

hem bi sürü emek vermişsinizz,erkek neslide tükeniyor,hadi sevgili bulduk evlilğe ikna da zor. emme sizin irkekiniz evlilik istiyo

bulunmaz hint kumaşı valla:6: ben bitirdimde noldu.hiç... kpssye hazırlanmaya bile takatim yok artık,hem şifre felanda vermezler bana

bak bende evdeyim sizde

gidin yurtdışına hamburger satın,wc temizleyin,2.sınıf vatandaş muamelesi görün

ama para kazanırsınız fena mı?

dersaneye gtsenizde o sevgili zırt pırt arar,ona laf yetiştirmekten derste anlamazsınız

işiniz zor,okumak insanın içinde olmalı bence

Aynı şeyleri yazıcam burdaki arkadaşlarımla o yüzden tekrarlamıyayım okulun senin hayattaki önceliğin olsun sonra pişman olursun...

Her ikiside çok öenmlii ama ilk önceliğin etiğimin devam ediyosaa önce okul derimm sonra evlilik...

Back
X