Eğitim mi,evlilik mi?

Eger en başta böyle bir ilişkiye başlamamış olsaydım şuanda çok iyi bir bölümde okuyan başarılı bir ögrenci olucaktım ama ben bu ilişki için feda ettim egitimimi bu saatten sonra yeniden bir başlangıçmı yoksa sevgimin arkasında durmam gerektigimi karar verememişken ben okumam gerektiginin inanın farkına varamıyorum ailem ayrılayım diye psikologa bile götürdü beni 5 senede ailemide kendimide seviyorum dedigim insanıda yıprattım ben..

Bu yaptıklarının hata olduğunu biliyorsun di mi?
Neden hatanın üzerine yeni yanlışlar yapmaya çalışıyorsun peki?
Yepyeni güzel bir gelecek kurmak yerine daha da zorluğu arzuluyorsun?
Amacın nedir yani,ufacık yaşta evlilik,eş,aile,iş,parasızlık,çocuk vs.sorunlarıyla boğuşup "Acıların Kadını" filminde başrol oynamak mı?

:D
Kırk katır mı dersiin kırk satır mı hesabı ...
ve bin nasihattan bir nusubet iyidir demişler.
Sana tavsiyem bir derdim var / eş ve aile konusuna gir de oku hele .. Neler var .

Canım kardeşim zor bir durumda kalmışsın.Keşke zamanında hiç bu tür işlere bulaşmasaydın.Okumak için geç kalmış değilsin.Gerçekten okumanın yaşı yoktur.İnsan her an bir şeyler öğrenmelidir.Ama gideceğin bölümün de gerçekten çok iyi bir bölüm olması lazım.Artık herkes üniversite mezunu.Nitelikli bir şekilde yetişmelisin.Karşındaki arkadaşının niyeti belli ki ciddi.Ama arkadaşın nasıl birisi?ne gibi yanlışları ve doğruları var bunu bilmemiz lazım.Bazen gerçekten üniversite her şey olmuyor.Bakınız Ali Ağaoğlu Lise son sınıftan terk.Kendinizi geliştirmeye bakın.Mesela yabancı dil öğrenin,hızlı okuma kursuna gidin,bilgisayar öğrenin.Diğer insanlardan farklı bir şeyler yapın
Sevgilerimle:72:

Ben pişman olmayacagım bir karar vermek istiyorum.Gerçekten zor durumdayım

Her cümlen ayrı bir şaşkınlığıma neden oluyor!
Okursan,meslek sahibi olursan,para kazanırsan pişman olacaksın öyle mi?
Bak kardeşim dost acı söylermiş. Bu adam seni gerçekten sevseydi meslek sahibi olmanı kendisi isterdi.
İnsanlar sevdiklerini iyi yerlerde görmek isterler.
Adam senin okuyup da kendine güvenmeni istemiyor bunu göremiyorsun sanırım.

Seni sevdiğini düşündüğün kişi gerçekten seni seviyorsa eğer eğitimini bitirmenide destekler .
Çocuk gibi mantıksızsın gerçekten ..
Bir sürü kız okuyabilmek için çırpınıyor kendini parçalıyor be .. Sen elinin tersiyle yitmişsin kaç yıl boyunca .
Birde üzerine bölüm beğenmiyorsun , bunca yıl ara verdikten sonra kazanman yeterince zorken zaten hala kafanı bu saçma konuyla meşgul ediyorsun .

Her cümlen ayrı bir şaşkınlığıma neden oluyor!
Okursan,meslek sahibi olursan,para kazanırsan pişman olacaksın öyle mi?
Bak kardeşim dost acı söylermiş. Bu adam seni gerçekten sevseydi meslek sahibi olmanı kendisi isterdi.
İnsanlar sevdiklerini iyi yerlerde görmek isterler.
Adam senin okuyup da kendine güvenmeni istemiyor bunu göremiyorsun sanırım.

Kelimesi kelimesine katılıyorum .. Şımarık küçük çocuklar gibi davranıyorsun.

Son düzenleme:
Bölüm begenmeme gibi bir durum asla söz konusu degil sadece istedigim sey üniyi bitirdikten sonra iyki okumuşum diyecegim meslegimi elime alacagım bir bölümde okumak çünkü ben zor bir dönemden geçiyorum ve sil baştan baslayacagım arkamda sevdigim insanı bırakarak... ailem bana konuları yetiştirirsin diyor ama yetiştirmem imkansızmış gibi yazılar gördükçe ben hiç başlama nasıl olsa yetişmez diyorum

Bölüm begenmeme gibi bir durum asla söz konusu degil sadece istedigim sey üniyi bitirdikten sonra iyki okumuşum diyecegim meslegimi elime alacagım bir bölümde okumak çünkü ben zor bir dönemden geçiyorum ve sil baştan baslayacagım arkamda sevdigim insanı bırakarak... ailem bana konuları yetiştirirsin diyor ama yetiştirmem imkansızmış gibi yazılar gördükçe ben hiç başlama nasıl olsa yetişmez diyorum

Yetişmez dersen tabii ki yetişmez!
Nasıl düşünürsen öyle olur,mantık basit,yaparım dersin yaparsın,yapamam dersin yapamazsın,hayat senin...
Sevdiğin ama seni sevmeyen insanı arkanda bırakacaksın pek bir kaybın olmaz,üzülme...

hasbinallah fesüphanallah :37:
bu yaşta evlilik neyine :4:
dersini çalış ,oku, meslek sahibi ol, mesleğini eline al ne kocalar bulursun be yavrucum
evlilik büyük bir sorumluluktur farkında değilsin sanırım :20:
erkek arkadaşın çok seviyorsa bekler ve dip not ailenin onaylamadığı bir işe kalkışma sevgi karın doyurmuyor
aşk biter kalırsın yine ailene...kimse için aileni karşına alma
eşin ne kadar zengin olursa olsun çalışan bir bayan olmak kendi paranı dilediğince harcamak ayrı bir keyif...
zamane gençliği ne kadar hızlı allahım yetişemiyorum
20 yaşımda evliliğin e sinden haberim yoktu değil 5 yıllık flört :53:
29 yaşımda zor ikna oldum evlenmeye direnecek bir engelim kalmadı çünkü(okul+meslek)
hiç birşey için geç değil ben üniv.den 27 yaşında mezun oldum.hiçde gocunmadım :51:

bi de ilişkiye emek verdim demiyolar mı deliriyorum
ne kadar emek verirsen ver, sonunda bi şey elde edemeyeceksem bırakırım ben o adamı
okumak gibisi var mı ya:31:

senin yerinde olsam ;
oturur , önüme kitabı alır , ders çalışırdım. konuları yetiştirmeye çalışırım.
erkek arkadaşın beklerse bekler, beklemezse de yapacak bişey yok , kendisi bilir.

Onun istedigi benle bir yuva kurmak ama ben bunu uzattıkca istemez hale geliyor..Ailesi her sene dügün yapıcaz diye beklıyor ama her sene benim ailem istemedigi için yine olmuyor ve o ben rezil olmaktan bıktım önümüzdeki yazda olmazsa ayrılalım diyor..

Bana Öyle Geldi ki; Kendisi Eğitimsiz ve Sen Okuyunca Komplekse Girecek Bu Genç Arkadaş..:31:

Kafamı dolduran okdr çok sey varki, düşünüyorum kendi kendime ayrılırsak o baskasıyla evlenir 5yıllık sevgilimi kendi ellerimle baskasına teslim ederim.. o elinden geleni yapmısken ben kendimi suçlu hissediyorum ama bi tarafta da üniversite :( yeteri kadar bekledim bundan sonra beklemem diyor..yani önümüzdeki yaz yönüm belli olucak

Sanırım Bu İlişki 5 Yıl İçinde Alışkanlık Haline Gelmiş..:19:
Yorum Yapan Arkadaşlarımdan Hiç Kimse Evlen Bırak Okulu ve Aileni Dememiş..:20:
Bu Senin Karar Vermene Yardımcı Olmuyor mu?:31:
Yanlış İşler Peşinde Olduğunun Farkına Varmadın mı Hala?

Hiç anlayacak birisi degil çok aşırı kıskanç ve beklemez bunu biliyorum...Onada ailesi oku diyor her imkanı saglıyor ama oda üniversiteye benimle evlenme düşüncesiyle gitmiyor :S

Yahu Beklemesin..:19:
Üstüne Üstelik Anlayışsız vee Aşırı Kıskanç Biriymiş, Böyle İnsanla Ömür Geçer mi? :31:
Dışarı Çıktığında Sürekli Arayacak, Ya da Çıkmana İzin Vermeyecek..:31:

O Yanlış Karar Verdi Okulunu Bıraktı Diye Sen de mi Yanlış Karar Vereceksin..:31:
O Sorumsuz Diye Sen de mi Sorumsuz Olacaksın..:31:
İkinizde Okumayın, Aferin Size..:19:
İlerde Sende Çocuklarını Okutma Tamam mı ?:31:
Verirsin Elin Oğluna Onun Bunun Pisliğini Temizler..:19:

Lütfen Artık Başını İki Elinin Arasına Al ve Düşün !!
Sana Yemeyip Yediren, Giymeyip Giydiren, Bir Dediğini İki Etmeyen, Bir Anne - Baba mı ?:40:
Yoksa Okumanı İstemeyen, Anlayışsız, Kıskanç, Kompleksli, Kendine Öz Güveni Sıfır, Ailene ve Ailesine Saygısı Olmayan, Hayatını Birleştireceği İnsanın Düşüncesine Saygısı Olmayan Bir Sevgili mi?:40:

biraz gerçekçi omak gerek,şu zamandan sonra konuları yetiştirmen çok zor,ama bir sonraki sene için rahat olur,Yani 2 yılın var bence kazanabilmen için.Zaten yaşın da büyük değil,o zamana kadar iyice hazırlanırsın.Avşar olunca ne olacak ,onu anlamadım,avşarlar öz türklerdendir,oğuz boylarından biridir.

Benim Zamanımda Bir Kadın Vardı Aynı Kampüsteydik..
Annemle Yaşıttı..:27:
3 Oğlu Çocuğu Vardı..:31:
Ders Bitince Koştura Koştura Eve Gider Çocuklarına Yemek Hazırlardı..:27:
İnsan İstesin Yeter..:31:
Bizi Hayvanlardan Üstün Kılan Tek Şey Akıldır..:34:

Miskokulum Sağol Bacım Ya..
Sayende Avşarlar'ı Öğrendim.. :27:

Eger en başta böyle bir ilişkiye başlamamış olsaydım şuanda çok iyi bir bölümde okuyan başarılı bir ögrenci olucaktım ama ben bu ilişki için feda ettim egitimimi bu saatten sonra yeniden bir başlangıçmı yoksa sevgimin arkasında durmam gerektigimi karar verememişken ben okumam gerektiginin inanın farkına varamıyorum ailem ayrılayım diye psikologa bile götürdü beni 5 senede ailemide kendimide seviyorum dedigim insanıda yıprattım ben..

Eee Artık Farkına Var Lütfen..:51:
Zamanında Yaptığın Hataların Farkındasın, Daha Neyi Bekliyorsun ?:26:
Yazık Değil mi? Annene Babana..:77:
Arkanda Bıraktıklarına Dön de Bir Bak Kim Onlar ?:34:

Bir Daha Bu Topiğe Geldiğimde Güzel Şeyler Okumak İstiyorum..:38::38:

Son düzenleme:
Tavsiyeleriniz için çok teşekür ederim hakkımda hayırlısı ne ise o olsun konuları yetiştirmeye çalışıcam belki yapabilirim :85:

evlenip evlenmemek senin kararın bir şey diyemem ama bence dersane için asla geç değil benim gittiğim dersanede iki tane abla vardı ve ikisininde çoçukları vardı . otıp istiyodu ilk sene ankara olmadığından giremedi ama ikjinci senesi abartmıyorum kadın türkiye 1.si oldu hemde meslek lisesi çıkışlıydı ve 2 çocuğu vardı sen daha 91liymişsin bu sene asla geç değil bence evlensende evlenmesende açıköğretim bile olsa eğitime devam et

20 yaş.Ne güzel bir yaş.
Bu yaşlar üniversite yıllarıyla geçirilmeli.
Makarna ve yumurtadan oluşan bol muhabbetli, bol kahkahalı öğrenci sofraları görülmeli.
Son parayla alınan simit ev arkadaşıyla paylaşılırken zehir gibi bir çay demlenmeli.
Sınav öncesi bütün gece kahve üstüne kahve içerek ders çalıştıktan sonra uyandığında sınavının 15 dk önce başladığı görülmeli.
Sonra mezuniyet gecesi.
Sonra mezuniyet töreni.
Annen keple fotoğrafını çekebilmek için parmaklıklardan sarkmalı.
Baban o fotoğrafta beline gururla sarılmalı.
Güzeldir üniversite, unutulmazdır.
Ancak her şeyden evvel benim ülkemin kadınları artık okuyayım mı evleneyim mi diye sormamalı.
Beklemeyenin yolu açık olsun, demek ki senin ekonomik özgürlüğünü kazanmış, kendi ayakları üzerinde durabilen bir kadın olmanı destekleyecek kadar sevmemiş beyimiz derim.
Bu soruyu sormana bile gerek yoktu aslında.
Eşi ve ailesi bölümüne gir, hayatı ekonomik anlamda eşine bağlı olduğu için nelere boyun eğen kadınlar var.
Onlara sor istersen.
Bir kadın kendi hayatını kurabilecek fırsatı elinin tersiyle itiyorsa, ömrünün geri kalanını pişmanlıkla geçirecek demektir.

Hayir!
kesinlikle okumalisin!!!!!

yasin daha ne ki??

insanlar 50 yasindan sonra üniversite okuyor!

yapma bunu kendine lütfen,inan ki hayat öyle kolay degil ve evlenmende hem henüz erken!

ah be canim sanki yurtdisinda hersey hazir önüne mi gelecek?
ordada calismalisin ve egitimin yoksa iyi bir is bulmanda cok zor olabilir...

önce egitim de sevgiline!!!
gideceksin ailenden ayri bi ülkede cok zorluk cekersin,dil olsun cevre,kültür,ama meslegini al eline vee o da eger ciddi ise bekler hic degilse 2-3 yil daha!

ama bence aklini kullan ve oku!:34:

20 yaş.Ne güzel bir yaş.
Makarna ve yumurtadan oluşan bol muhabbetli, bol kahkahalı öğrenci sofraları görülmeli.
Son parayla alınan simit ev arkadaşıyla paylaşılırken zehir gibi bir çay demlenmeli.
Sınav öncesi bütün gece kahve üstüne kahve içerek ders çalıştıktan sonra uyandığında sınavının 15 dk önce başladığı görülmeli.
Sonra mezuniyet gecesi.
Sonra mezuniyet töreni.
Ancak her şeyden evvel benim ülkemin kadınları artık okuyayım mı evleneyim mi diye sormamalı.
Beklemeyenin yolu açık olsun, demek ki senin ekonomik özgürlüğünü kazanmış, kendi ayakları üzerinde durabilen bir kadın olmanı destekleyecek kadar sevmemiş beyimiz derim.
Eşi ve ailesi bölümüne gir, hayatı ekonomik anlamda eşine bağlı olduğu için nelere boyun eğen kadınlar var.
Onlara sor istersen.
Bir kadın kendi hayatını kurabilecek fırsatı elinin tersiyle itiyorsa, ömrünün geri kalanını pişmanlıkla geçirecek demektir.

o kadar güzel anlatmışsınız ki..
anlayamıyorum evlenmeyi aceleye getiren insanları..
bi oku bakalım, mesleğini eline al, ayaklarının üzerinde dur,bir sosyal güvencen olsun, sonra evlilik zaten olur..
bi 5 yıl daha bekleyin ya..ama okuyun!!!

20 yaş.Ne güzel bir yaş.
Sonra mezuniyet gecesi.
Sonra mezuniyet töreni.
Onlara sor istersen.

Bu güzel yorumunuz için çok teşekür ederim :69: bunları düşününce gerçekten okumalıyım diyorum sonra bir telefonla kararımı degiştiriyorum sevgilim arıyor evlilikten bahsediyor kafam yeniden allak bullak oluyor

Hayir!
kesinlikle okumalisin!!!!!

yasin daha ne ki??

insanlar 50 yasindan sonra üniversite okuyor!

yapma bunu kendine lütfen,inan ki hayat öyle kolay degil ve evlenmende hem henüz erken!

ah be canim sanki yurtdisinda hersey hazir önüne mi gelecek?
ordada calismalisin ve egitimin yoksa iyi bir is bulmanda cok zor olabilir...

önce egitim de sevgiline!!!
gideceksin ailenden ayri bi ülkede cok zorluk cekersin,dil olsun cevre,kültür,ama meslegini al eline vee o da eger ciddi ise bekler hic degilse 2-3 yil daha!

ama bence aklini kullan ve oku!:34:

çalışırsam yapabilirim galiba çünkü ben gerçekten başarılı bir ögrenciydim tek korkum konuları yetiştirememem ama dershane sınava kadar tüm konuları yetiştiricez diyor sizcede yapabilirmiyim :85:

Back
X