- 5 Haziran 2016
- 970
- 740
- 103
- Konu Sahibi bayanpukina
-
Eğitim sorun değil bence ama zevklerinizin farklı olması ailelerin farklı olması sorun bence . Hatta ailelerin farklı olması o kadar büyük bir sorun ki şu an göze Batmasa da evlendikten sonra öyle rahatsız ediyor ki o farklılıklar..üni mezunuyum özelde çalışıyorum, kpssye de çalışıyorum bu aralar. daha önce üyesi olduğum topluluğun bir whatsapp grubu vardı çıkmamıştım gruptan ve oradan biriyle tanıştım. Sorun şu ki bu insan lise mezunu, farklı şehirlerde yaşıyoruz ama işi dolayısıyla yaşadığım ile gelip gidiyor, liseden sonra okumamış ve kendi işleri olduğu için onun başında. belli ki okumayıda pek sevmeyen birisi, dahası bana göre daha muhafazakar ama zıt kutuplar birbirini çeker hesabı mesajlaşmak hoşuma gidiyor, sevdiğimiz bir çok şey farklı, daha başbaşa vakit geçirmedik. bugun bu konuyu açtım olmayacağını söyledim ben daha rahatım sana göre vs vs dedim konuşmayalım bence daha fazla dedim hatta ama ne dediysem açıklamalar yaptı ve ısrarla şans vermemi istiyor ailelerimiz bile farklı, aklım çok karışık kızlar ya napmalıyım sizce? nasıl olur sizce ?
mühendisim, henüz başında olduğumuzdan sanırım ben ne kadar terssem o o kadar alattan alıyortıp okumadıysan sorun degıl diger bölumler önemsız artık anlasabılıyormusunuz?
bende bugün kendime bunu dedim ona da yazdım ama şuan yine ikna etti bende burada konu açtım kafamı çok karıştırdı.Eğitim düzeyi farklı, hayata bakış açısı farklı, aile yapısı, dini görüş bir ilişkide uyumlu olması gereken her şey farklı. Peki bu ısrar niye? Bir insan mutsuz olacağı belli bir ilişkiye niye başlamaya çalışır?
bende bugün kendime bunu dedim ona da yazdım ama şuan yine ikna etti bende burada konu açtım kafamı çok karıştırdı.
ailelerinizin yaşam şekli ve görüşü yakın mıydı pekiVallahi herşey okumakla da olmuyor ki. Okumak meslek sahibi olmak güzel bir şey. Ama sadece belli bir dereceye kadar okuyup evini fıstık gibi geçindiren belli bir işe sahip olup işine eşine bağlı nice erkekler var. Ama mesela bir arkadaşım geçen sene evlenmişti. Eşi de üniversite mezunuydu. Ama istemeye geldiklerinde işi yoktu. Bulurum havasındaydı. Kızın ailesi de, çocuk nasılsa üniversite mezunu iş bulur deyip verdiler. Evlendiler. 1 sene hiiiç çalışmadı adam. İş aramıyordu bile. Hep aileler destek çıktı. Geçen ay boşandılar. Hep bu iş konusu yüzünden. Çünkü huzursuzluk geçimsizlik oldu. Herşey nerden mezun olduğnla alakalı olmuyor maalesef. Mutluluklar dilerim ama başka sorunlar var bana kalırsa. Bu arada eşim lise mezunu ben üniversite. Herşey yolunda
evet o kadar doğru ki, sanırım zenginiği de beni bıraz etkiledi ne kadar kendime itiraf edeemsemde...Öncelikle üniversite mezunu var üniversite mezunu var...
Bence eğitim düzeyleri, aile yapısı, yaşam biçimi ilişkiyi çok etkileyen detaylar. Baştan yapamayacağınızı düşündüyseniz o ikna sözlerine aldanmayın hiç.
Ha bir yerde kendini geliştirmiş insanın ne mezunu olduğu önemsiz olur ama aile yapısı, yaşam biçimi bunlar değişmez ve çok büyük sorunlar çıkartabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?