- 29 Mart 2018
- 13.208
- 46.527
- 548
- 27
- Konu Sahibi bayanpukina
-
Tabi bir de üniversite mezunu işsizleri ve lise mezunu iş adamlarını saymak lazım. Hatta şuna daha çok inanıyorum. Eğer bir insan lisede bıraktıysa daha da yükselebiliyor. Ticarete atılma,küçük yaşta kendini geliştirme şansı oluyor.Üniversite mezunu ve hemde derece bitirmiş birisi olarak söylüyorum ki bu üniversite mezunu tipler kendisini ne zannediyor, kendisini nerelerde görüyor hiç anlamıyorum. Etraf üniversite mezunu kaynıyor zaten.
Hiçbir üstünlüğünüz yok kardeşim. Hatta ne okuyanlar ne mezunlar gördüm zırrr cahildi.
Adam namusu ile helal parasını kazanıyorsa senin üniversite okuman bunun yanında sıfırdır.
Aranızda başka farklılıklar vardır orası ayrı tabi.
Evlilik uçlarda yaşanmıyor eğer farklı olduğunuzu düşünüyorsanız bence devam etmeyin çünkü insan sevilmek ister sevmek ister belli bir noktadan sonra çatışmalar siddetlenicek ve ama beni seviyor diceksinizüni mezunuyum özelde çalışıyorum, kpssye de çalışıyorum bu aralar. daha önce üyesi olduğum topluluğun bir whatsapp grubu vardı çıkmamıştım gruptan ve oradan biriyle tanıştım. Sorun şu ki bu insan lise mezunu, farklı şehirlerde yaşıyoruz ama işi dolayısıyla yaşadığım ile gelip gidiyor, liseden sonra okumamış ve kendi işleri olduğu için onun başında. belli ki okumayıda pek sevmeyen birisi, dahası bana göre daha muhafazakar ama zıt kutuplar birbirini çeker hesabı mesajlaşmak hoşuma gidiyor, sevdiğimiz bir çok şey farklı, daha başbaşa vakit geçirmedik. bugun bu konuyu açtım olmayacağını söyledim ben daha rahatım sana göre vs vs dedim konuşmayalım bence daha fazla dedim hatta ama ne dediysem açıklamalar yaptı ve ısrarla şans vermemi istiyor ailelerimiz bile farklı, aklım çok karışık kızlar ya napmalıyım sizce? nasıl olur sizce ?
Eğitimden ziyade ayrı dünyaların insanıymışsınız gibi geldi bana.
üni mezunuyum özelde çalışıyorum, kpssye de çalışıyorum bu aralar. daha önce üyesi olduğum topluluğun bir whatsapp grubu vardı çıkmamıştım gruptan ve oradan biriyle tanıştım. Sorun şu ki bu insan lise mezunu, farklı şehirlerde yaşıyoruz ama işi dolayısıyla yaşadığım ile gelip gidiyor, liseden sonra okumamış ve kendi işleri olduğu için onun başında. belli ki okumayıda pek sevmeyen birisi, dahası bana göre daha muhafazakar ama zıt kutuplar birbirini çeker hesabı mesajlaşmak hoşuma gidiyor, sevdiğimiz bir çok şey farklı, daha başbaşa vakit geçirmedik. bugun bu konuyu açtım olmayacağını söyledim ben daha rahatım sana göre vs vs dedim konuşmayalım bence daha fazla dedim hatta ama ne dediysem açıklamalar yaptı ve ısrarla şans vermemi istiyor ailelerimiz bile farklı, aklım çok karışık kızlar ya napmalıyım sizce? nasıl olur sizce ?
Tabiiki öyle. Ben şahsen çok kişi tanıyorum böyle lise ilk okul vs terk fakat hepsinin yanında onlarca mühendis çalışıyor. Burada önemli olan şey kişinin kendini geliştirmesi ve eğitimi. Eğitim derken okuldan bahsetmiyorum, kişinin kendisini eğitmesinden sürekli bir gelişim içerisinde olmasından bahsediyorum.Tabi bir de üniversite mezunu işsizleri ve lise mezunu iş adamlarını saymak lazım. Hatta şuna daha çok inanıyorum. Eğer bir insan lisede bıraktıysa daha da yükselebiliyor. Ticarete atılma,küçük yaşta kendini geliştirme şansı oluyor.
Ekran yakaladım aklım karıştıkça açıp okuyacağım maalesef haklısınızBir muhendisle bir lise mezunu olmaz bence
Kendini gelistirme palavrasina inanmam,cok kendini gelistirebilecek insan lise mezunu olarak kalmaz su devirde,kalmamali.
Hemen bakıyorumBence lise mezunu olması sorun değil. Karşımdaki kişi kendini geliştirmiş , öğrenmeyi seven, okumayı seven biriyse ben sorun etmezdim üniversite meselesini.
Ne okumuş cahiller gördü bu gözler.
Ama senin konuştuğun kişinin yaşam şekli , kültürü sana pek uygun değil gibi.Karşı tarafın nasıl yaşadığı, değerleri çok önemli.
Daha bugün bir konu açıldı bir hanım kız 7 aylık evli daha eşiyle kültürleri, yaşam şekilleri farklı. Neler anlatmış kız.Aç oku.
Konunun egıtım seviyesiyle ilgisi yok. Hayat gorusu ile alakalı sıkayetlerınız. Soyle soylıyım sız memur olursanız onun işi memleketinde oldugu için orada yasamanız gerekecek. Dolayısıyla aynı goruse sahip olmadıgınız ailesi ile de muhtemelen altlı ustlu falan oturacaksınız evlenirseniz.Bu geldi aklıma ilküni mezunuyum özelde çalışıyorum, kpssye de çalışıyorum bu aralar. daha önce üyesi olduğum topluluğun bir whatsapp grubu vardı çıkmamıştım gruptan ve oradan biriyle tanıştım. Sorun şu ki bu insan lise mezunu, farklı şehirlerde yaşıyoruz ama işi dolayısıyla yaşadığım ile gelip gidiyor, liseden sonra okumamış ve kendi işleri olduğu için onun başında. belli ki okumayıda pek sevmeyen birisi, dahası bana göre daha muhafazakar ama zıt kutuplar birbirini çeker hesabı mesajlaşmak hoşuma gidiyor, sevdiğimiz bir çok şey farklı, daha başbaşa vakit geçirmedik. bugun bu konuyu açtım olmayacağını söyledim ben daha rahatım sana göre vs vs dedim konuşmayalım bence daha fazla dedim hatta ama ne dediysem açıklamalar yaptı ve ısrarla şans vermemi istiyor ailelerimiz bile farklı, aklım çok karışık kızlar ya napmalıyım sizce? nasıl olur sizce ?
Teşekkürler mutluluklar dilerimIzin verirsen kendimden ornek vererek yola cikmak istiyorum. Esim lise mezunu, ustelik kisa donem lisesi. Ben ise universtede masterini yapmis biriyim. Esim bilmem kac is yaptiktan sonra su anda kendi sirketinde elinden gelse 7/24 calisacak, cok seviyor calismayi ve asiri caliskan. Ben ise okul bittiginden beri ayni is yerinde, garantici bir kafayla, kendimi gelistiriyorum elbette ama is degistirmiyorum mesela:) memur olmanin dezavantaji belkide. herneyse.
Hayata cok farkli bakan ailelerin cocuklariyiz. Benim ailem bugunlerinde mutlu olmayi, huzurlu olmayi onemseyen insanlar. Evlatlariyla guzel bir ortamda yasayabilmek icin ellerinden geleni yapan insanlar. Onun ailesi ise kiz evlatlarini hice sayarken ogullarini yucelten insanlar. Buna ragmen esim agam pasam kafasinda asla degil. Ayrica 5 konunun 3u para hakkindadir.
Esim bazi konularda cok tutucudur, cok oldschooldur. Beni cileden cikarir bazi zamanlarda. Ama her daim orta yolu buluruz. Bunun sebebi ise karakterlerimiz. Ikimizde birbirimize karsi merhametliyiz, vicdanliyiz, saygiliyiz, hormetliyiz. Ara sira patlasakta birbirimize, buyuk kavga etsek bile, bikac gune yeniden toparlariz kaldigimiz yerden devam ederiz.
Karakteri cok onemli. Ailesiyle olan muhabbeti cok onemli. Nekadar etkileniyor onlardan? Nekadar dinliyor sozlerini?
Ayrica neden hala bir araya gelemediniz ki. Bulusup gorusmek, karsi karsiya olmak, biseyleri goz goze diz dize konusmak cok onemli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?