eğitim seviyesi sorun olur mu ?

Eğitimden ziyade ayrı dünyaların insanıymışsınız gibi geldi bana.

Tabi bir de üniversite mezunu işsizleri ve lise mezunu iş adamlarını saymak lazım. Hatta şuna daha çok inanıyorum. Eğer bir insan lisede bıraktıysa daha da yükselebiliyor. Ticarete atılma,küçük yaşta kendini geliştirme şansı oluyor.

kariyer acisindan bakiyorsak, bazi mesleklere erken atilmak daha onemlidir,
adam okumayi sevmiyor ve de basarili degilse en guzelini yapip erkenden is hayatina atilmis derim ben.

Tabi size uymaz o farkli da,
genel bir kural olarak sorun olur dememek lazim bence.

Evlilik uçlarda yaşanmıyor eğer farklı olduğunuzu düşünüyorsanız bence devam etmeyin çünkü insan sevilmek ister sevmek ister belli bir noktadan sonra çatışmalar siddetlenicek ve ama beni seviyor diceksiniz

Bence bu tip konularda her ilişki farklı sonuçlanır ama genel olarak konuşmak gerekirse eğitim ve kültür farkı çok büyük sorun bana göre. Geçmişte benzerini yaşadım, şimdi iyi ki bitmiş diyorum.
Siz akıllıca davranmışsınız, ısrarına yenilmeyin derim. Elbet size, kültürünüze, ailenize daha uygun biri ile tanışırsınız, hiç merak etmeyin.

Tabiiki öyle. Ben şahsen çok kişi tanıyorum böyle lise ilk okul vs terk fakat hepsinin yanında onlarca mühendis çalışıyor. Burada önemli olan şey kişinin kendini geliştirmesi ve eğitimi. Eğitim derken okuldan bahsetmiyorum, kişinin kendisini eğitmesinden sürekli bir gelişim içerisinde olmasından bahsediyorum.
Nobel ödüllü meşhur yazar Bernard Shaw: Eğitimime okul yüzünden uzunca bir süre ara vermek zorunda kaldım.
İşin özeti bu aslında... :)

Eğitim görmek ve eğitimli insan arasında çooook fark var .
Yani her okuyan insan çok eğitimli , çok kültürlü olmuyor.
Bence siz eğitimden evvel başka şeyleri düşünmelisiniz. Örneğin yetişme tarzınızı.

Bir muhendisle bir lise mezunu olmaz bence
Kendini gelistirme palavrasina inanmam,cok kendini gelistirebilecek insan lise mezunu olarak kalmaz su devirde,kalmamali.

Bence lise mezunu olması sorun değil. Karşımdaki kişi kendini geliştirmiş , öğrenmeyi seven, okumayı seven biriyse ben sorun etmezdim üniversite meselesini.
Ne okumuş cahiller gördü bu gözler.
Ama senin konuştuğun kişinin yaşam şekli , kültürü sana pek uygun değil gibi.Karşı tarafın nasıl yaşadığı, değerleri çok önemli.
Daha bugün bir konu açıldı bir hanım kız 7 aylık evli daha eşiyle kültürleri, yaşam şekilleri farklı. Neler anlatmış kız.Aç oku.

Reactions: 000
Mesele lise mezunu olup olmaması değil, mesele kendini ne kadar geliştirdiği kafa yapısının ne durumda olduğu. Şu da bir gerçek ki ne olursa olsun gidilen okullar, mekanlar, ülkeler şehirler, kurslar oralarda tanışılan insanlar, okunan kitaplar, dergiler insanın ufkunu genişletiyor. Yani ben üni okumadım gerek duymadım, babamın işinde çalışıyorum zaten güzel de para kazanıyorum kafası varsa salla gitsin.

Hemen bakıyorum

Konunun egıtım seviyesiyle ilgisi yok. Hayat gorusu ile alakalı sıkayetlerınız. Soyle soylıyım sız memur olursanız onun işi memleketinde oldugu için orada yasamanız gerekecek. Dolayısıyla aynı goruse sahip olmadıgınız ailesi ile de muhtemelen altlı ustlu falan oturacaksınız evlenirseniz.Bu geldi aklıma ilk

Izin verirsen kendimden ornek vererek yola cikmak istiyorum. Esim lise mezunu, ustelik kisa donem lisesi. Ben ise universtede masterini yapmis biriyim. Esim bilmem kac is yaptiktan sonra su anda kendi sirketinde elinden gelse 7/24 calisacak, cok seviyor calismayi ve asiri caliskan. Ben ise okul bittiginden beri ayni is yerinde, garantici bir kafayla, kendimi gelistiriyorum elbette ama is degistirmiyorum mesela:) memur olmanin dezavantaji belkide. herneyse.
Hayata cok farkli bakan ailelerin cocuklariyiz. Benim ailem bugunlerinde mutlu olmayi, huzurlu olmayi onemseyen insanlar. Evlatlariyla guzel bir ortamda yasayabilmek icin ellerinden geleni yapan insanlar. Onun ailesi ise kiz evlatlarini hice sayarken ogullarini yucelten insanlar. Buna ragmen esim agam pasam kafasinda asla degil. Ayrica 5 konunun 3u para hakkindadir.
Esim bazi konularda cok tutucudur, cok oldschooldur. Beni cileden cikarir bazi zamanlarda. Ama her daim orta yolu buluruz. Bunun sebebi ise karakterlerimiz. Ikimizde birbirimize karsi merhametliyiz, vicdanliyiz, saygiliyiz, hormetliyiz. Ara sira patlasakta birbirimize, buyuk kavga etsek bile, bikac gune yeniden toparlariz kaldigimiz yerden devam ederiz.

Karakteri cok onemli. Ailesiyle olan muhabbeti cok onemli. Nekadar etkileniyor onlardan? Nekadar dinliyor sozlerini?
Ayrica neden hala bir araya gelemediniz ki. Bulusup gorusmek, karsi karsiya olmak, biseyleri goz goze diz dize konusmak cok onemli.

Valla ben de "önemli olan sevgi" modundayken eski erkek arkadaşımda gördüm ki başka şeyler de önemli. İsterse dünyanın en iyi insanı olsun. Ve ikimiz de muhafazakardik aile yapımız uyuyordu düşün. Ama ben yüksek lisans yapıyordum, o ise onlisansı açıktan bitirmişti. Üniversite sadece iş diploma değil vizyondur, bakış açısı katar. İstisnaları elbet vardır veya ben lise mezunuyum donanimliyim diyen insanlar olabilir. Ama istisnalar kaideyi bozmaz

Sizin egitimden cok daha fazla sorunlarınız var
Baslıga istinaden ise hayr sorun olmaz ben ylisans mezunuyum eşim değil sorun oluyormu hayır neden olsun

Teşekkürler mutluluklar dilerim İş yoğunluğundan onun bir araya gelemedik, ailecek aynı işi yapıyorlar, ailesiyle yaşıyor Bayagıda bağlı ailesine anladığım kadarıyla, kültür farkımız var maalesef cok fazla ama yarın her şeye rağmen görüşeceğim sanırım, tabı büyük ihtimalle aşırı gerileceğim ofkafam çok karışıkw

Evlenene kadar her şeye evet diyecek, evlendikten sonra sizi değiştirmeye çalışacak. Aileler farklı, her ne kadar önemli olan insanın kendini eğitmesi ama dediğiniz en ufak şeyden ima çıkartacak. Bu biraz zor görünüyor. Ataların dediği gibi davul bile dengi dengine.

Başlığa ithafen yazıyorum. %80 sorun oluyor. Ama adam ya da kadın ileri görüşlü, esnek, kendine güvenen bir insansa hiçte sorun olmuyor. Ama binde bir çıkıyor böyle iliskiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…