eğitim seviyesi sorun olur mu ?

teşekkürler cevabınız için, evet haklısınız ama bende olmayacagını biliyorum, neden direttiğimi çözemiyorum ama tac mahalı hiç duymamış biriyle gelecek düşünmem ne kadar doğru ki zaten...

Hayata aynı pencereden bakmıyorsaniz o ilişki sırtınıza sadece kambur olur. Eğitim sorunu basit bir sorun değil kabul ama aranızda uyumlu hiçbir şey yok belli ki. Flört döneminde farklı tutumlar cezbedici olurken iş ciddiye bindiğinde o farklılıklar size eziyet olacak.

İlerleyen süreçte bu farklılıklar çok problem oluyor. Özellikle aile yapıları, dünya görüşlerinin farklı olması, muhafazakarlık. Eşim ailesine genel olarak benzemez ama bazen öyle bir an gelir ki ailesinin kopyası bir davranış sergiler. Ne eğitim ne başka bir şey bu durumu değiştiremiyor ya da çok zor değiştirir diyeyim.

Eşim lise mezunu, ben 2 ayrı üniv bitirdim ikisi de 4 yıllık.. Ama genel kültür, bilgi, vs olarak; eşim kat kat üstün benden. Evin bir odasını kendine kütüphane yaptı. Yani eğer kendini geliştirdiyse; eğitim konusuna çok takılmayın.
Ama muhafazakarlık, kültür ve farklılık konusuna gelince; o konuda mutlaka sıkıntılar olacaktır.

Şimdilik uzaktan yaşantıyla birbirini çeken zıt kutuplar yeri gelir öyle bir iter ki birbirini şaşar kalırsınız. Lise mezunu olması tek problem olsa hadi neyse; kendini geliştirmiş ve karakterli biriyse boşverin lise mezunu olmasını derim. Ailelerin uyumsuzluğu başlı başına bir problem; cahil cühela insanların, gün yüzü görmüş insanlarla bir araya gelmesi korkunç bir durum. Bırakın ileri şeyleri, oturup iki kelime bile edilmeyecek insanlar çıkıyor bir de tam uyumsuzluk. Bence aile uyumsuzluğunuz uzak durmanız için büyük bir neden. Zıt kutup çekiciliğine de aldanmayın; şimdilik toz pembe ve çekici geliyor size. Zamanı geldiğinde oturup konuşup anlaşamayacağınız, kendi bildiğini okuyup sizin fikirlerinize değer vermeyecek biriyle başbaşa kaldığınızda çok üzülürsünüz. Kendinize ve ailenize uyumlu birini bulmanızı öneririm.

olmuyor ablacım. lise mezunu olduğu bir yerden sonra belli ediyor kendini. zıt kutuplar bugün çeker yarın iter birbirini. bu çekim yabancı bir erkek tarafından beğenilmenin verdiği hoşnutluk. üç aya o geçer yerini alışma alır. alışmak sevmekten beter bağlar adamı. bir bakmışsın aynı evde yaşıyorsunuz. gerçekçi ol, hayat hülyalarla geçmiyor. alışmadan ayrıl.

Ailesi sizinkine benzemeyen, daha muhafazakar biriyle evlenmeyin. Sizin konuda lise mezunu olması önemsiz kalmış

Bende burdaki bir cok arkadas gibi insan kendini gelistirsin, egitim nedir ki vs diye dusunuyordum eskiden ama hic de oyle degilmis. Egitim seviyesi tahmin ettiginizden de onemli.
Ailelerin uyumu da cok onemli.
Ortak noktalarinizin coklugu da anlasabilirliginizle dogru orantili.
Velhasilkelam oyumu olumsuz kullaniyorum ikinizin iliskisi icin.

Saydıgın sebepler hep dış etkenler..egıtım,aıle vs. peki sizin aranızda ki iletişim nasıl?

Dönemimizde zaten hemen hemen herkes üniversite mezunu ve bir çoğu işsiz. Önemli olan insanlık, ne kadar okuduğu değil bence. Üniversite mezunu olup eşine şiddet uygulayanı da gördü bu gözler.

Bence egitim de onemli aile de. Lise mezunu olup, iyi bir geliri olmasaydi gorusmezdiniz bence.

Üniversite mezunu ve hemde derece bitirmiş birisi olarak söylüyorum ki bu üniversite mezunu tipler kendisini ne zannediyor, kendisini nerelerde görüyor hiç anlamıyorum. Etraf üniversite mezunu kaynıyor zaten.
Hiçbir üstünlüğünüz yok kardeşim. Hatta ne okuyanlar ne mezunlar gördüm zırrr cahildi.
Adam namusu ile helal parasını kazanıyorsa senin üniversite okuman bunun yanında sıfırdır.
Aranızda başka farklılıklar vardır orası ayrı tabi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…