Eğitimciler veya bu konud bilgisi olan var mı

Peki Şampiyon

Bir süre etkilenir sonra geçer düzelir konuşması,kızım okula başladığında şiveli bir çocuktan etkilenmişti çok tatlı komik gelmişti bize bir iki ay sürmedi alıştı unuttu onu.

Merhaba" hırçın su ' "yun annesi..
Siz kimsiniz..yorumunuz da sizin kadar saçma..neyin ya da kimin annesi olduğum sizi ilgilendirmez..ha çok merak ediyorsan söyleyeyim kim olduğumu..sen evinde yan gelip yatıp hastalık geçsin diye beklerken ben o her akşam yayınlanan covid testlerini yapan kişiyim..çok şükür oğlumun gurur duyulacak bi annesi var..

Bazı şeyleri burda gereksiz linç haline getiriyorsunuz arkadaşlar.
Siz şive seviyor sevimli buluyor olabilirsiniz. Ama pek çok insan düzgün bir konuşma tarzını tercih eder.
Köylerimizden çıkıp şehirlerde başka hayatlara girdik. Aynı köylü insanlar aynı şiveyle anlaşıyor olabilir ama yüzlerce şiveyi anlayamadığımız bir hayattayız. Haliyle artık herkes farklı yörenin şivesiyle konuşsa kimse kimseyle anlaşamaz. Şive istememek de çok normal.
Benim oğlum Ege, Karadeniz karışık kökenli. Hiçbirinin şivesini istemem. Bu ırkçılık değil. Bir tarafı beğenmemek de değil. Düzgün bir Türkçeyle konuşmasını ve herkes tarafından anlaşılmasını isterim. Bunda da bir terslik yok.

Çok teşekkür ederim size..hayır o değil baştan belirttim memleketim burası diye ben nasıl ırkçılık yapabilirim..kendi memleketim ya,kimseye yapmam zaten de konuda belirttiğim şive benim yöremim şivesi,hala da anlamamak da direniyorlar..bazıları sadece mutsuz hayatlarını burda başkalarına saldırarak başkalarını da mutsuz etmeye odaklanıyorlar ama yemezler..

Buraya yazan bir kadını iki erkekle aynı masaya oturtsak biri güzel bir ses tonuyla, güzel tonlamayla şivesiz konuşsa diğeri herhangi bir işin şivesiyle konuşsa açık ara ilkini tercih eder.
Kendimizi de kandırmayalım.
İşveren olsam da gayet anlaşılır akıcı konuşanı tercih ederim.

sakin ol şampiyon diye giriş yapıp sizi linç etmemelerini beklemeniz enteresan. Önce bu üslubu değiştireceksiniz ki size aşağıda ki gibi cevaplar ile gelmeyecekler.

Merhaba" hırçın su ' "yun annesi..

size de gerek cezalar verildi ....

Sana gelelim ; kendi kitap sitenin reklamını yapmaya çalışmışsın ama bu Türkçe ile o kitapları yazdıysan işiniz oldukça zor demektir. Tutmaz o iş ...

bence böyle düşünmeyin . oğlunuz herşeyin farkında olduğu yaşlarda kendisini düzeltecektir. Diyarbakırlıyım . istabulda yaşıyoruz 2 Oğlum var burda doğmuş olsalarda memlekete gittiklerinde arada doğu şivesini katarlar ve bizim hoşumuza gider. ama buraya dönünce şive nedir bilmezler .

Çocuğunuz bir kaç kelime öğrenebilir arkadaşından fakat çocuğunuz sizden örnek aldığı için çok büyük problem teşkil edeceğini düşünmüyorum, çocuklar çabuk öğrenir , çabuk unutur (belli şeyleri her şeyi değil ) , çabuk değişirler. Yabancı dil öğrenimi alacağı zaman aksanına , gramerine daha çok dikkat etmenizi öneririm.

Evde yatiyosam şanslısın sana iş çıkarmıyorum bilincliyim demektir
Ben kimim ? başlığına konu olan kişiyim

Evde yatiyosam şanslısın sana iş çıkarmıyorum bilincliyim demektir
Ben kimim ? başlığına konu olan kişiyim
Sen bana iş çıkaramazsın,dokunmam sana..gerçekten eğitimciler dedim...sözde eğitimci olup millete sataşan,insanları kışkırtmak için laf atanları değil...

Ben katiliyorum.
Konu sahibesini niye taslanmis gercekten anlayamadim.

Siveli konusmak tabi ki kotu bir durum degil, kulturel zenginligin sonucu guzel bir durum. Ote yandan konu sahibesi cocugum Istanbul Turkcesiyle konussun derse de bunda yanlis hicbir sey yok. Cocugun anadilini sozcukleriyle, konusma bicimiyle, her seyiyle temiz ve duzgun konusmasinda ne kotuluk olabilir ki? Ben Istanbul agziyla konusuyorum ve gayet memnunum, anlasilir ve temiz konusup yaziyorum. Cocugum olursa da herkesin anlayabilecegi sekilde konusup yazmasini isterim.

Etkilenebilir, bol bol kitap okuyun ve onunla sohbet edin konuşturmaya çalışın.

Kitabı gerçekten çok okuyun ama, sanki bir tedaviymişcesine odaklanmalısınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…