Eğitimim yarıda kalacak....

baklavacheesecake

Hâlinden memnun ❤️
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2017
2.849
3.164
133
Ablalar günaydın iyi bayramlar.
Benim için pek bayram değil ama.
Bu sene memleketime yatay geçiş yapmayı planlamıştım. Fakat istediğim üniversite kontenjan açmadı dolayısıyla kıbrısa geri dönmem gerekiyor en azından bir sene daha. Sonraki sene zaten yurtdışına gitme durumum var.
Neyse babam maddi konularda sıkıntı yapıyor. Diyeceksiniz ki adam haklı orası pahalı, durumu olmadığını iddia ediyor fakat çok lüks bir yerde oturuyor hani parası olmayanın oturamayacağı bir yerde. Keza gittiği yerler yaptığı şeyler de durumu olduğunu ispatlıyor. Erkek arkadaşımın da önerisiyle kaldığı yurtta tek kişilik oda bulmaya çalıştık. Yurt müdürü günlerce yurda gelmediğinden ve araya bayram girdiğinden erkek arkadaşım yurt müdürüyle konuşamadı. Yurdun internet sitesinde düşük bir fiyat yazıyor. Ben de bu linki babama attım ve güç bela kabul ettirdim oraya dönmeyi fakat dün akşam yurt müdürüne ulaştım ve yurt müdürü daha yüksek bir fiyat söyledi (Web sayfasındaki fiyatlar güncel değilmiş.) ve aslında o söylediğinden de yüksekmiş o oda, yurt müdürü erkek arkadaşım ve annesiyle tanışık onların hatrı için indirim yapmış.
Ben ne yapacağım şimdi? Babama durumu açmam lazım ama kabul etmeyecek hayır diyecek ve eğitimim yarıda kalacak diye çok korkuyorum benzer bir durum yaşayan oldu mu ? Nasıl ikna edeceğim?
Mesele fiyat değil aslında durumu babama nasıl açıklayacağım diye düşünüyorum. Kendisine yanlış bilgi verildiğini düşünecek. Ne yapmalıyım mesele aslında bu

Son düzenleme:
Babam zaten oraya gitmemem için her şeyi yapıyor. Neymiş akşamları aradığında hep odada oluyormuşum (gece dışarı çıksam sürekli para dayanmaz) asosyalmişim (arkadaşlarım ve sevgilim orada???) burada da hiç arkadaşım yokmuş (yurtdışına gitti samimi olduklarım) bu da ekmeğine yağ sürmek oldu

Burs alabilirsin özel kurumlardan falan. Part time çalışabilirsin. Daha ucuz yurtlar araştırabilirsin. Tek kişilik odalar pahalı olur, 2-4 kişilik oda bakabilirsin. Evinin olduğu şehirde kontenjan açılmadıysa size yakın bir şehir de mi açılmadı, öyle de yapabilirdin yatay geçiş işini.

Benim bölümüm her üniversitede yok aslında hukuk tıp gibi her yerde olan bir bölüm değil

sen de biraz lüksten fedakarlık et
3-4 kişilik odalara bak mesela
Aslında tek kişilikte kalmamı isteyen annem babam. Bu sene yaşadıklarımı gördükten sonra kesinlikle izin vermiyorlar haklı olarak. Burası en uygunu aslında çünkü kıbrısta 12.000 den ucuza yurt yok ama bana indirim yapıldı 10.000 e indirdiler. Mesele bu da değil. Mesele babama nasıl açıklayacağım.

Babanız maddi seyleri problem edecektiyse en basta neden sizi oraya gonderdi ya da siz habersiz falan mı yazdınız kıbrısı? Ona gore yorumum degisecek çünkü.
Babam hep böyle benim. Söz verir tutmaz özellikle maddi konularda. Kızı için yaptıkları ağır geliyor çünkü. Mesela ortaokuldayken en büyük hayalim Fransız lisesine gitmekti. Üç sene göndereceğim göndereceğim dedi, bütün Fransız liselerini kazandım göndermiyorum param yok dedi. Diyebilirsiniz ki gerçekten yoktur ama var. Parası olmayan bir insan lüksten kaçınarak yaşar. Başka bir liseye gittim annem babam bölüşerek ödediler liseyi, fakat babam nafakayı vermeyip okul parasına çevirmiş.
Geçen gün babam yine maddi zorluktan dem vurunca ona “ya bu kadar zor durumdaysan şu an oturduğun yerde nasıl oturuyorsun?” Diye sordum. Masaya yumruğunu vurup bağırmaya yeltendi nerede oturayım diye. Antidepresan ve sakinleştirici içip gitmeme rağmen o kadar korktum ki...
Herhalde gittiğimde bırakıp geri geleceğim inancıyla yolladı bilmiyorum ama her türlü bahaneyi sıraladı gitmemem için. Tüm argümanlarını da çürüttüm

Web sayfasında 8000 yazıyordu fakat bana 10.000 dedi yurt müdürü

Yurtla da bitmiyor ki..
Eğitim masraflarınızı kim karşılıyor?
Harçlığınızdan arttırarak kalan parayı ödeyebilirsiniz.
Ya da yine 2 kişilikte kalırsınız, her oda arkadaşı sayko çıkacak diye bir şey yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…