Eğitimim yarıda kalacak....

Yurtla da bitmiyor ki..
Eğitim masraflarınızı kim karşılıyor?
Harçlığınızdan arttırarak kalan parayı ödeyebilirsiniz.
Ya da yine 2 kişilikte kalırsınız, her oda arkadaşı sayko çıkacak diye bir şey yok.
Okulda tam bursluyum ve not ortalamam yüksek çok şükür. Annem babam harçlık gönderiyor bana.
Babamın o harçlık üstünden başka beklentileri de var ne yapacağımı bilmiyorım

Tek kişilik oda pahalı olur. Kendinizi ezdirmemeyi öğrenip daha kalabalık odalara bakın. Ayrıca okul dışında çalışabilirsiniz. Size artı kazanç olur.

Okuduğunuz bölümü neden illa kendi şehrinizdeki üniversitede aradınız? Başka yer de olsa en azından Kıbrıs'tan hesaplı olurdu. Bana iki taraf da zorluk çıkartıyorsunuz gibi geldi.

Babam hep böyle benim. Söz verir tutmaz özellikle maddi konularda. Kızı için yaptıkları ağır geliyor çünkü. Mesela ortaokuldayken en büyük hayalim Fransız lisesine gitmekti. Üç sene göndereceğim göndereceğim dedi, bütün Fransız liselerini kazandım göndermiyorum param yok dedi. Diyebilirsiniz ki gerçekten yoktur ama var. Parası olmayan bir insan lüksten kaçınarak yaşar. Başka bir liseye gittim annem babam bölüşerek ödediler liseyi, fakat babam nafakayı vermeyip okul parasına çevirmiş.
Geçen gün babam yine maddi zorluktan dem vurunca ona “ya bu kadar zor durumdaysan şu an oturduğun yerde nasıl oturuyorsun?” Diye sordum. Masaya yumruğunu vurup bağırmaya yeltendi nerede oturayım diye. Antidepresan ve sakinleştirici içip gitmeme rağmen o kadar korktum ki...
Herhalde gittiğimde bırakıp geri geleceğim inancıyla yolladı bilmiyorum ama her türlü bahaneyi sıraladı gitmemem için. Tüm argümanlarını da çürüttüm
Babanızın böyle biri olduğunu bile bile gitmeseydiniz keske sizde. Pek cok insan liseyi devlet okullarında okuyor zaten. Gerci egitim sistemi çok kötü durumda siz de haklısınız ama pek tabi parasız sekilde de okuyabilirdiniz.
Babanız en bastan zaten gitmenizi istememis ama siz yine de gitmissiniz anladıgım kadarıyla. Ben olsam bu karakterdeki bir babaya güvenip gitmezdim. Kıbrısın oldukca pahalı bir yer olduğunu biliyorum. Babanızın parası olabilir ama bazı insanlar boyle bunu cocukları icin harcamak istemezler. Cok iyi bir yerde oturuyor diyorsunuz ama adam sizin icin evini barkını satıp köye mi yerlessin. Özellikle sizin daha ucuz sekilde okuyabilme imkanınız varken ama siz lüksü tercih etmisken. Yanlış anlamayın istediğiniz yerde istediğiniz sekilde okuyabilirsiniz bana ne kime ne ama babanız para vermiyorsa vermek istemiyorsa yapabilecegıniz bir sey yok.

Yine de egitiminizi yarıda bırakmak zorunda kalacağınızı sanmıyorum babanızın vicdanı el vermez bence okulu bırakmanıza

Tek kişilik oda pahalı olur. Kendinizi ezdirmemeyi öğrenip daha kalabalık odalara bakın. Ayrıca okul dışında çalışabilirsiniz. Size artı kazanç olur.

Okuduğunuz bölümü neden illa kendi şehrinizdeki üniversitede aradınız? Başka yer de olsa en azından Kıbrıs'tan hesaplı olurdu. Bana iki taraf da zorluk çıkartıyorsunuz gibi geldi.
Devlet üniversitesi olmasını istiyorduk ayrıca özel üniversitelerde tam burslu yatay geçiş çok zor oluyor diye. Sonuçta bir özel okul parası ödenecekti değil mi? Devlet olsa ve burada olsa para ödemez yurt parası da ödemezdik.
Bir de kendi babamın gerçekten her şeye gücü var ben buna şahidim, neden bana gelince param yok oluyor hiç anlayamıyorum.. babam da maddi boyutunu bilerek gönderdi ilk sene ben anlamadım ki. Bana deseydi en baştan kızım param yok gidemezsin tamam der susar otururdum :(

Babanızın böyle biri olduğunu bile bile gitmeseydiniz keske sizde. Pek cok insan liseyi devlet okullarında okuyor zaten. Gerci egitim sistemi çok kötü durumda siz de haklısınız ama pek tabi parasız sekilde de okuyabilirdiniz.
Babanız en bastan zaten gitmenizi istememis ama siz yine de gitmissiniz anladıgım kadarıyla. Ben olsam bu karakterdeki bir babaya güvenip gitmezdim. Kıbrısın oldukca pahalı bir yer olduğunu biliyorum. Babanızın parası olabilir ama bazı insanlar boyle bunu cocukları icin harcamak istemezler. Cok iyi bir yerde oturuyor diyorsunuz ama adam sizin icin evini barkını satıp köye mi yerlessin. Özellikle sizin daha ucuz sekilde okuyabilme imkanınız varken ama siz lüksü tercih etmisken. Yanlış anlamayın istediğiniz yerde istediğiniz sekilde okuyabilirsiniz bana ne kime ne ama babanız para vermiyorsa vermek istemiyorsa yapabilecegıniz bir sey yok.

Yine de egitiminizi yarıda bırakmak zorunda kalacağınızı sanmıyorum babanızın vicdanı el vermez bence okulu bırakmanıza
Ben yine de o kadar haklı olduğunu sanmıyorum sonuçta bilerek gönderdi. İşin komiği okulun yurtları ucuzdu orada kalmama izin vermedi çok vasat diye. Anlayamıyorum ki. Bana en başından çekip param yok dese ve gerçekten durumunun olmadığını anlasam ısrar da etmem ki. Özel okula da bu lüks takıntısı yüzünden gönderdi yoksa neyime yetmez devlete gitmek. Zaten kendisiyle tek sıkıntım maddiyat da değil ama bu derdin konusu değil.

Ben yine de o kadar haklı olduğunu sanmıyorum sonuçta bilerek gönderdi. İşin komiği okulun yurtları ucuzdu orada kalmama izin vermedi çok vasat diye. Anlayamıyorum ki. Bana en başından çekip param yok dese ve gerçekten durumunun olmadığını anlasam ısrar da etmem ki. Özel okula da bu lüks takıntısı yüzünden gönderdi yoksa neyime yetmez devlete gitmek. Zaten kendisiyle tek sıkıntım maddiyat da değil ama bu derdin konusu değil.
Evet haklısınız babanız biraz tutarsız bir adam galiba. Parası varken sizden esirgemesi de hic hos degil tabiki ama karakteri her zaman böyleymiş ya o yüzden diyorum keske ona güvenip gitmeseydiniz diye:KK43:. Umarım bulursunuz bir çaresini

Tamam şimdi annemle konuşmayı deneyeceğim. Ama babama nasıl açıklayacağım ki? KKTC’ye dönmek için fiyatları yalan söylediğimi bile düşünebilir bu adam :(

Yıllık 10.000tl tek kişilik odada kalabileceğiniz temiz bir yurdu Türkiye’de bulamazsınız. Kıbrıs’ta kira vs hep yıllık diye biliyorum o yüzden 10.000tl dediğiniz rakam yıllık olmalı.
Fiyat uygun. Siz Kıbrıs’ta yaşamak için ne kadar harçlık alıyorsunuz? 1000tl barınma 1000tl yeme içme 500tl acil masraflar ve giyim olsa 2500tl ye geçinmeniz lazım. Zaten barınma peşin ödenir 1500tl size yetmeli. Kıbrısa giderken buradan iki kutu Nutella iki kilo sucuk iki üç kilo peynir iki kavanoz reçel götürebilirsiniz. Zaten size bir dönem rahat yeter. Ekonomik sorun yaşayan öğrenciler bu şekilde yapıyor. Gazino vs yerlerde eğlenceye gidiyor evi olan arkadaşlarında mangal partisi va yapıyorlar genelde. Giyim kuşamı Türkiye’de halledersiniz.

Yıllık 10.000tl tek kişilik odada kalabileceğiniz temiz bir yurdu Türkiye’de bulamazsınız. Kıbrıs’ta kira vs hep yıllık diye biliyorum o yüzden 10.000tl dediğiniz rakam yıllık olmalı.
Fiyat uygun. Siz Kıbrıs’ta yaşamak için ne kadar harçlık alıyorsunuz? 1000tl barınma 1000tl yeme içme 500tl acil masraflar ve giyim olsa 2500tl ye geçinmeniz lazım. Zaten barınma peşin ödenir 1500tl size yetmeli. Kıbrısa giderken buradan iki kutu Nutella iki kilo sucuk iki üç kilo peynir iki kavanoz reçel götürebilirsiniz. Zaten size bir dönem rahat yeter. Ekonomik sorun yaşayan öğrenciler bu şekilde yapıyor. Gazino vs yerlerde eğlenceye gidiyor evi olan arkadaşlarında mangal partisi va yapıyorlar genelde. Giyim kuşamı Türkiye’de halledersiniz.
10 aylık fiyat bu. Evet işte ben de onu diyorum. Aylık 1150 tl kadar bir harçlık alıyorum. Kendime bir çöp almadım KKTCde giyim anlamında dediğiniz gibi hep buradan alıyorum. Dışarı da fazla çıkmam. Evet o tarz yiyecekleri buradan götürüyorum zaten. Yalnız benim bir rahatsızlığım var sürekli kullanmak zorunda olduğum ilaç falan o da çok masraf oluyor.
Ha bir de babamların hediye beklemesi durumu var tabii :(

10 aylık fiyat bu. Evet işte ben de onu diyorum. Aylık 1150 tl kadar bir harçlık alıyorum. Kendime bir çöp almadım KKTCde giyim anlamında dediğiniz gibi hep buradan alıyorum. Dışarı da fazla çıkmam. Evet o tarz yiyecekleri buradan götürüyorum zaten. Yalnız benim bir rahatsızlığım var sürekli kullanmak zorunda olduğum ilaç falan o da çok masraf oluyor.
Ha bir de babamların hediye beklemesi durumu var tabii :KK43:
Anne babanız ayrı sanırım. Anneniz destek oluyor mu? Babanız annenize nafaka vs ödüyorsa anneniz versin üstünü diyor olabilir mi? Kıt kanaat geçinirsiniz 1150tl ye.

Anne babanız ayrı sanırım. Anneniz destek oluyor mu? Babanız annenize nafaka vs ödüyorsa anneniz versin üstünü diyor olabilir mi? Kıt kanaat geçinirsiniz 1150tl ye.
Maalesef ayrılar evet. Nafakayı uzun zaman önce kesti. Annemin durumu da çok iyi değil. Bazen 900 tl ile geçinmek zorunda kaldığım oluyor.

Valla bi yerden kısacaksan o da yurt masrafı olur
Ben de 4 sene 4 kişilik odada kaldım
4 senede on tane falan oda arkadaşı geldi gitti
Biriyle anlaşamadın diye başkaları da olmaz diye bişey yok
Baban 8 bin ödeyebiliyorsa 8 binlik oda bulacaksın başka çare yok gibi görünüyor

Eşim Kıbrıs’ta okumuş. O evde kalmış ama günlük 38-40tl civarı bir paradan bahsediyorsunuz. Öğle ya da akşam yemeğini yurtta halletmeniz gerekecek. Önceden TSK nın marketi olurmuş ordan alışveriş yaparlarmış şimdi kapatılmış sanırım. Kumarhanelere gidip yeme içmenizi bazen oradan karşılayabilirsiniz:)

Yanlış anlamayın ama maalesef öğrencilik böyle. Sanırım size koyan babanızın durumu daha iyi olduğu için beklenti içinde olmanız.

Gönderilen miktar ile okunur. Zorlanırsınız ama eğitiminizi bırakmaya değmez.

Burslu okuduğunuzu yazmışsınız Türkiye de daha ortalama/ortalama altı bir üniversitede okuyabilecekken bunu tercih etmişsiniz. Babanızı da tanıyorsunuzdur huyunu biliyorsunuzdur. Tercihiniz Kıbrıs’tan yana olmuş. Yapacak birşey yok aslında bana zorla para ver de denmez.

Not: Ben 5yıl boyunca 8kişilik devlet yurdunda kaldım. Eşim de Kıbrıs’ta inşaatlarda çalışmış ara sıra yevmiye ile. Ki eşim özel üniversitede okumuş burslu da değil.

Eşim Kıbrıs’ta okumuş. O evde kalmış ama günlük 38-40tl civarı bir paradan bahsediyorsunuz. Öğle ya da akşam yemeğini yurtta halletmeniz gerekecek. Önceden TSK nın marketi olurmuş ordan alışveriş yaparlarmış şimdi kapatılmış sanırım. Kumarhanelere gidip yeme içmenizi bazen oradan karşılayabilirsiniz:)

Yanlış anlamayın ama maalesef öğrencilik böyle. Sanırım size koyan babanızın durumu daha iyi olduğu için beklenti içinde olmanız.

Gönderilen miktar ile okunur. Zorlanırsınız ama eğitiminizi bırakmaya değmez.

Burslu okuduğunuzu yazmışsınız Türkiye de daha ortalama/ortalama altı bir üniversitede okuyabilecekken bunu tercih etmişsiniz. Babanızı da tanıyorsunuzdur huyunu biliyorsunuzdur. Tercihiniz Kıbrıs’tan yana olmuş. Yapacak birşey yok aslında bana zorla para ver de denmez.
Yani şimdi öyle bi market var bildiğim ama ifşa olmamak adına çok yazamıyorum. Ben zaten lüks takıntılı değilim yemeğimi falan yurtta yapıyorum ama gün içinde çok dersim oluyor e haliyle açlıktan bayılmamak adına okulda yemek zorunda kalıyorum. Yani ellere var da bana yok mu durumu bendeki. Azıcık param kalıyor bir de o parayla çikolata içki vs alıp gelmemi bekliyor. Param olmadığını babama söylediğimde de annen para yollamıyor mu niye yollamıyor moduna giriyor.

Yani şimdi öyle bi market var bildiğim ama ifşa olmamak adına çok yazamıyorum. Ben zaten lüks takıntılı değilim yemeğimi falan yurtta yapıyorum ama gün içinde çok dersim oluyor e haliyle açlıktan bayılmamak adına okulda yemek zorunda kalıyorum. Yani ellere var da bana yok mu durumu bendeki. Azıcık param kalıyor bir de o parayla çikolata içki vs alıp gelmemi bekliyor. Param olmadığını babama söylediğimde de annen para yollamıyor mu niye yollamıyor moduna giriyor.
Sizinki daha çok anne baba arasında kalmak.
Anneniz çalışmıyor mu o niye gönderemiyor?

Babanız annenizin durumunu az çok biliyordur. O da annenizin destek olması için inat ediyor galiba.

Kıbrıs’tan dönerken babanızı arayın baba şunlar şunlar var fiyatı şu sana sadece bir tane alabilirim daha fazla istiyorsan bana gönder diyin. Çok büyük beklenti içinde mi bilmiyorum da insan Kıbrıs’tan dönen arkadaşından bile bekliyor bazen. En qzından elim boş dönmek istemiyorum alabileceğim bu diyin.

Ablalar günaydın iyi bayramlar.
Benim için pek bayram değil ama.
Bu sene memleketime yatay geçiş yapmayı planlamıştım. Fakat istediğim üniversite kontenjan açmadı dolayısıyla kıbrısa geri dönmem gerekiyor en azından bir sene daha. Sonraki sene zaten yurtdışına gitme durumum var.
Neyse babam maddi konularda sıkıntı yapıyor. Diyeceksiniz ki adam haklı orası pahalı, durumu olmadığını iddia ediyor fakat çok lüks bir yerde oturuyor hani parası olmayanın oturamayacağı bir yerde. Keza gittiği yerler yaptığı şeyler de durumu olduğunu ispatlıyor. Erkek arkadaşımın da önerisiyle kaldığı yurtta tek kişilik oda bulmaya çalıştık. Yurt müdürü günlerce yurda gelmediğinden ve araya bayram girdiğinden erkek arkadaşım yurt müdürüyle konuşamadı. Yurdun internet sitesinde düşük bir fiyat yazıyor. Ben de bu linki babama attım ve güç bela kabul ettirdim oraya dönmeyi fakat dün akşam yurt müdürüne ulaştım ve yurt müdürü daha yüksek bir fiyat söyledi (Web sayfasındaki fiyatlar güncel değilmiş.) ve aslında o söylediğinden de yüksekmiş o oda, yurt müdürü erkek arkadaşım ve annesiyle tanışık onların hatrı için indirim yapmış.
Ben ne yapacağım şimdi? Babama durumu açmam lazım ama kabul etmeyecek hayır diyecek ve eğitimim yarıda kalacak diye çok korkuyorum :KK43: benzer bir durum yaşayan oldu mu ? Nasıl ikna edeceğim?

Ne kadarını verecekse versin babanız. Üstünü gerekirse borç olarak ver baba öderim deyin ilerisi için. Kararlı olduğunuzu görsünler.

Aynen burda yazdığınız gibi egitimim yarım mi kalsın onca emek ve para boşa mi gitsin deyin. Babanı sonuçta bitecek bi durum okumak da nihayetinde.

Şunu düşünmenizi isterim. Devlet yurdunda kalıp devlet kredisinin yarısını ailesine gönderenler vardı odamda. Bugün 500tl ise bu rakam 250tl ile geçinmeye çalışıyorlardı yani. Tabi bu uç nokta.

Param yetmiyordan ziyade babamın durumu iyi olmasına rağmen bana yeterince para göndermiyor demeniz daha uygun yani insanlar ona göre yorum yapar. Sizin canınızı bu daha çok yakıyor bence.

Babanız da sizinle gelsin Kıbrıs’a bir gün. Onu misafir edin. Günde ne kadar para harcadığınızı görsün. Yurdu da görsün o karar versin orada ikna olur diye düşünüyorum.

Sizinki daha çok anne baba arasında kalmak.
Anneniz çalışmıyor mu o niye gönderemiyor?

Babanız annenizin durumunu az çok biliyordur. O da annenizin destek olması için inat ediyor galiba.

Kıbrıs’tan dönerken babanızı arayın baba şunlar şunlar var fiyatı şu sana sadece bir tane alabilirim daha fazla istiyorsan bana gönder diyin. Çok büyük beklenti içinde mi bilmiyorum da insan Kıbrıs’tan dönen arkadaşından bile bekliyor bazen. En qzından elim boş dönmek istemiyorum alabileceğim bu diyin.
E gönderiyor ama maaş kendisine zor yetiyor. Ne kadar olduğunu bilmiyorum ama lükse durumu olmaması durumunu ben çok iyi görüyorum.
Kiradayız kutu gibi evde ayrıca patili var vs.
Kızmayın bana ama örnek vermek gerekirse mesela babam 200 tl verse cebinde 500 tl oluyor. Annem 200 tl verirse cebindeki tek 200 tlyi vermiş oluyor hatta yoksa bulup buluşturuyor. Bunlar babamı kötülemek için değil ben gördüğümü söylüyorum.
Mesela kışın gelirken ona ve babaanneme topluca yemek için çikolata getirdim. Magnet de getirmiştim ama hepsi kırıldı :( Haziran’da yanıma geldi ve benim alkol hakkımı da kendisine kullandı ben Temmuz ayında bir haftalığına gidince de artık kendime bir şey aldım tabii. Ve bana geçen hafta konuşurken “onlara hiçbir güzelliğim olmadığını” söyledi. Peki...

Şunu düşünmenizi isterim. Devlet yurdunda kalıp devlet kredisinin yarısını ailesine gönderenler vardı odamda. Bugün 500tl ise bu rakam 250tl ile geçinmeye çalışıyorlardı yani. Tabi bu uç nokta.

Param yetmiyordan ziyade babamın durumu iyi olmasına rağmen bana yeterince para göndermiyor demeniz daha uygun yani insanlar ona göre yorum yapar. Sizin canınızı bu daha çok yakıyor bence.

Babanız da sizinle gelsin Kıbrıs’a bir gün. Onu misafir edin. Günde ne kadar para harcadığınızı görsün. Yurdu da görsün o karar versin orada ikna olur diye düşünüyorum.
Aslında mesele para değil.
Mesele ona nasıl açıklayacağım bu fiyat farkını. Kendimi suçluyorum içten içe ama savurgansın diye :(

Back
X