- 7 Haziran 2017
- 2.849
- 3.164
- 133
- Konu Sahibi baklavacheesecake

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kuşum sitedeki işlerimi bitireyim, okuyup yorumlamaya çalışacağımYokuspokus
Mune D damdan yorumlarınızı seviyorum bir de siz el atın şu duruma
antidepresanla duruyorum sakinleşmek için
Banyo ve tuvaletler ortaktı okulun yurdunda , ondan istemedi özellikle (takıntısı var)Aralarda okulun yurduna vasat dedi babam yazmışsın
Orada kalırım okurum de resti çek
Ödemiyorsa özel yurdu orada kal
10000 çok değil gibi burada kaç lira ki yurtlar
Yokuspokus
Mune D damdan yorumlarınızı seviyorum bir de siz el atın şu duruma
antidepresanla duruyorum sakinleşmek için
Banyo ve tuvaletler ortaktı okulun yurdunda , ondan istemedi özellikle (takıntısı var)
Evet yani yurtlar çok pahalı ben her şeyden kısmaya çalıştım
Evli fakat çocuğu yok. Eşi bu durumları bilmiyor eminim çünkü baharda yurt mevzusu meydana çıktığında “baban kapora vermeyi kabul etmedi ama sen hiç korkma gerçekten ortada kalmayacaksın rahatsızlığın var” dedi.Tamam işte
Madem o parayı veremiyorsun orada kalacağım diyeceksin
Ben okuyacağım sen ödeyemiyorsan en ucuz yöntemi bulacağım diye direteceksin
Babanın eşi başka çocuğu var mı
Babamla aramızda çok büyük bir mesafe var. Çok çabuk sinirlenen bir insan. Kızma ama ben yüksek doz antidepresan ve sakinleştirici içip gidiyorum babamla konuşmayabaklavacheesecake okuduğum kadarıyla, tek odaya çıkman kendini maddi olarak zora sokmaktan başka bir işe yaramayacak; ilaç parana kadar kısıyorsun zaten. Bir sene sonra yurt dışı planım var da demişsin, bir sene, amacı olan biri için kendini derslere verince çabucak geçecek bir zaman aralığı. 4-5 kişilik bir apart dairesi de düşünebilirsin. Herkes eski oda arkadaşın gibi berbat değil, biraz da ona göre muhatap olursun, bir sene böyle geçer.
Babanla iletişim konusunda ise şunu söyleyeceğim; az buçuk anlamışsın babanın para konusunda eli evladına nasıl sıkı olduğunu, anne-baba ayrı, nafaka kesilmiş. Sözler verilmiş yarı yolda bırakılmış, halini pek umursamamış.
Nasıl konuşursun babanla? Ürkek korkak mesafeli mi? Gülerek sarılıp zıplayıp öperek, överek; gerektiği yerde bir tutam fiyatları şişirip olayları değiştirerek anlatsan, pişkinliğe vursan, değişir mi babanın ayarları sence? Öyle bi kapısı var mı?
İsteyeceğin paranın yükseğini talep et, sonra "Ama bu kadar versen de yeter ben idare ederim" diye vicdanına oyna.
Atıyorum sana lazım olan para 100 lira olsun, babandan mecburi göstererek 250 lira iste:
"Baba şunun şunun için 250 lira gerekiyor.. Ama sen 150 göndersen de olur ben idare etmeye çalışacağım." vs... En düşük 100 lira cebinde ve bu zaten senin istediğin miktar.
Bu bi ikna tekniğidir; düzgün kullanabilirsen bu tarz konuşmaları, babandan her seferinde gerçekte ihtiyacın olan miktarı koparırsın.
Devlet üniversitesi olmasını istiyorduk ayrıca özel üniversitelerde tam burslu yatay geçiş çok zor oluyor diye. Sonuçta bir özel okul parası ödenecekti değil mi? Devlet olsa ve burada olsa para ödemez yurt parası da ödemezdik.
Bir de kendi babamın gerçekten her şeye gücü var ben buna şahidim, neden bana gelince param yok oluyor hiç anlayamıyorum.. babam da maddi boyutunu bilerek gönderdi ilk sene ben anlamadım ki. Bana deseydi en baştan kızım param yok gidemezsin tamam der susar otururdum![]()
Aralarda okulun yurduna vasat dedi babam yazmışsın
Orada kalırım okurum de resti çek
Ödemiyorsa özel yurdu orada kal
10000 çok değil gibi burada kaç lira ki yurtlar
Benim evim değil. Babamla annem ayrıBen zaten özel okula gidin demedim. Devlet okuluna gidin. Aynı şehir olmasa bile masrafınız azalırdı. Ufak tefek iş bulurdunuz. Neden illa her şeyi zorlaştırıyorsunuz? Pahalı bir yere neden gittiniz? Lisede bile devlet okulu istememişsiniz. O zaman susar otururdum diyorsunuz ama şimdi yok deyince susup oturuyor musunuz? Parası var, lüks yerde yaşıyor diyorsunuz. O ev sizin de eviniz sonuçta. Siz nasıl özel okul, tek kişilik oda istiyorsanız o adam da lüks yerde oturabilir. Kendi parası. Sizin yapacağınız şey devlet okuluna gidip burs almak ya da haftasonu çalışmak olacaktı. Babanız da destekletecekti okuyacaktınız. Keşke herkesin özel okulda, tek kişilik odada okuma şansı olsa ama yok. Kendinizi yönetmeyi bilin babanızdan önce. Kendi imkanlarınızı zorlayın babanızınkini değil. Sizde biraz genişlik gördüm.
Şöyle sorayım siz ne kadar para ile geçinebilirsiniz? Ne düşünüyorsunuz? Babanız öncesinde hep çömert miydi sonradan mı parayı kıstı? Babanız yaklaşık ayda 2000tl size ödeme yapıyor. 2500 olduğunda yetecekse gelir gider kağıdınızı hazırlayın koyun önüne. Geliri iyi birisi ise 500tl yi sorun etmez. Kavga dövüş de olsa verir bence. Ancak kendi gelirini de düşünmek lazım. Yeni bir ailesi daha var. Geliri ne kadar acaba? Kendisinin 10bin üstü geliri varsa (eşinin maaşı hariç) 2500tl yi verir size.Benim evim değil. Babamla annem ayrıbenim okuduğum bölüm her üniversitede olmadığı için gidemedim. Devlet okulunu istemeyen ben değildim lise için kendisi attı öneriyi. Anneme onu ben okutacağım dedi bize söz verdi üniversite masrafları bende dedi, elimizde yazılı kanıtı var. Ayrıca okuldan tam burs alıp gittim, hazırlıktan bile muaf sayıldım burada girdiğim bir sınav sayesinde. Ayrıca mesele burada söz verip en can alıcı noktada vazgeçip bizi zorda bırakması.
Ben gene de onu haklı bulamıyorum üzgünüm![]()
Ya ben nedense onu haklı bulamıyorumSenin gibi bi arkadaşım vardı üniversitede. Erkekti o. Babası annesi ayrı. Babası durumu iyi ama sayısız evlilik yapmış ve çocukları ile alakadar değil. Bu arada iç anadolu 'da uygun bi yerde okuduk.
Bu arkadaş çok parasız kaldı çok borç aldı çok zor şekilde okula devam etti. Biz destek olduk. Fakat şunu gözlemledim. Benim babam böyle bi adam olsa kendimi garanti altına alırdım. 3 ay yaz tatilini değerlendir para biriktirirdim. Ama o arkadaş yapmazdı. Hala da yapmıyor. Peki sen çalıştın mı ? Kenara birikim yaptın mı ?
Galiba hayır.
Guvenemeyeceginiz insanlara güvenmek zorunda bırakırsanız kendinizi ortada kalırsınız.
Ben sırf harçlık kazanmak için kısa süreli çok çalıştım. Bayramlarda mağazalarda 10 gün çalışıp 500 lira aldım. Bu dediklerim bi kaç sene.. şimdi 600 liradan aşağı değildir.
Sırf kendi paramı kazandım diyebilmek için 7 saat bulaşık yikadigim da oldu. Gece 2 de işten çıktığımda.. hepsini kendi öz-saygım için yaptım.
Babanızın çok parası olabilir. Ama bunu sizinle paylaşmıyor ise neyin savaşını verebilirsiniz ?
Diğer konularına göz gezdirdigimde de biraz pasif buldum seni açıkçası. Her insan iyi ve güzel sözden anlamaz.
Bugün sakinleştiriciler ile babasına kendini ifade etmekte zorlanan biri ileride başka insanlar ile nasıl özgüven ile konuşabilir ki ?
Durumdan çok huzursuz isen hayatının iplerini kendi ellerine alacaksın. Kaderini başkasının iki dudak arasına bırakmadan..
Kesinlikle mune abla haklı.Böyle okurken faydası olmayan insanlar sen işe başlayınca maddi beklenti içine girerler ,çevremde gördüm örneklerini.Bu şartlar altında geçiş yapılabiliyorsa bölümünün bulunduğu devlet okuluna geçip,kyk yurdunda kalman en doğrusu.Haftasonları çalışabilirsin part time.Güçlü ol,imkanları zorla canım .Ablacım,
valla babanın durumu iyi olmasa hadi neyse diyeceğim ama bir lokma maaşla ek iş yapıp 4-5 çocuk okutan nice babaları da görünce, o adamları evlatları sırtlarında taşısa vefa borcunu ödeyemez diye düşünüyorum, bir taraftan da bakıyorum senin babanın tek evladına böyle zulmetmesini mantığım almıyor, tek çocuk yahu üstelik durumu da iyiyken, gaza getirmiş gibi olmayayım ama cidden babanın yaptığı insanlığa sığmaz, millet gençler okusun diye hiç tanımadıkları çocuklara maddi destek sağlarken hem senden evlatlık bekleyip hem 3 kuruş harçlıkla hediyeler beklemesi, seni altı üstü bir yurt için böyle dertlendirmesi hoş değil, madem kendi diyor tek kişilik odada kalacaksın diye, o zaman 8 değil 12 bin lira istendiğini söyleyeceksin, ortada bir kandırmaca olmadığına göre inanmıyor tavırlarına girerse tamam baba arıyorum yurt müdürünü kendin sor tek kişilik oda fiyatlarını diyeceksin, normal fiyat 12 bin değil mi? Müdürle konuşunca 12 bin olduğunu öğrenecek, versin 12 bini, hiç indirim aldım da deme, hatta gerekirse ağla ben okumak istiyorum diye, babalıktan gir vicdandan çık, bırak isterse bağırsın çağırsın, benim hayallerim vardı, notlarımda yüksekken hayatını çöpe at mı diyorsun baba de, kendini ifade etmeye korkuyorsan duygusal bir mektup yaz, yurt numarasını da not olarak düş, benim yalan söyleyecek kadar alçalacağımı düşünüyorsan lütfen sen ara konuş tek kişilik oda fiyatlarını diye belirt.
Orada okuyup mesleğini eline almak için babana karşı elinden geleni yap çocuğum, bu babadan sana hayır yok çünkü, bir an önce kendi hayatını kurmak için eğitimine dört elle sarılman şart, kaybedecek zamanında yok, hayatta bir yer edinmek istiyorsan tırnaklarınla kazıyacaksın.