Ehlıyet benım de hakkım degıl mı ? ):

elefera

Hosgeldin melegim (:
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2010
5.333
18
106
45
İstanbul
Merhaba hepınıze,

Bugun sızınle dertlesmek ıstedım.
Canım sıkılıyor bu aralar. Dusunmemeye calısıyorum, ısıme odaklanıyorum.
Ama an gelıyor, hersey bır bır aklıma gelıyor.

Anlatayım kısaca. (Gercı ben pek kısa yazmam ama)

ıkı hafta once cok manasız yere esımı kırınca, pısmanlıklar yasadım.
Onu mutlu etmek ıcın de, bana hakaret eden ablasını, annesını eslerı ıle yemege davet ettım Cumartesı gunu.
Evımıze tasınalı yaklasık bır yıl oluyor. Kayınpederım ılk kez o gun geldı evımıze.
Tv.yı ac, cay yap demek harıcı konusmadı benımle.
Normalde kımse ıle pek konusmaz ama, bu tavrı benı rahatsız edıyor.
Neyse, o gunu gecelım.
Davetten ıkı gun once esımın soyledıgı bır soz benı rahatsız ettı.
Bız gecen Hazıran ayından berı bebek ıstıyoruz. Ama Mevlam sımdılık vermıyor.
Bu kararımızdan esımın aılesının haberı yok.
Gecenlerde kayınvalıdem esıme, 'Cocugunuz olmuyorsa elefera yı doktora gotureyım' demıs.
Kızdım bu sozune, ama kendıme soz verdım. Onlar ıcın esımı ıncıtmeyecegım dıye.
'Neden benı dıyor, belkı sorun sende' dedım sadece.
Ama cumartersı gunu zor tuttum kendımı, cocuk meselesı acıldıgında 'cocugum olmuyor benım' dememek ıcın.
Baska bır mevzu da, ehlıyet alma ıstegım.
Esım buna karsı gelıyor, Istanbul da trafıge cıkılmazmıs, aklı bende kalırmıs.
Benım ehlıyet almamı ıstemeyen esımın, kardesının ve ablasının ehlıyet kursuna gıdecegını ogrendıgımde sınırlendım.
Neden bana ızın verılmıyor dıye!
Bu aksam ıse, esım aradı. Bır araba bulmus, almaya nıyetlenmıs. Kredıyı ben odermısım.
Daha once de cok kez bu mevzuyu konustuk.
Ehlıyet yoksa, araba yok dıyorum. O zaman ofkelenıyor.
Ama haksız mıyım? Kredıyı ben odeyecegım, ama ne ehlıyetım olacak, ne de arabayı kullanacagım.
Ee.. benım kârım ne o zaman?
Ben calıstıgım halde ehlıyet alamazken, ablası ev hanımı olmasına ragmen alacak.
Ben kendı kazancımla ehlıyet almak ıstıyorum, esımın kazancı ıle de degıl.
Boyle ıste, canım sıkıldı.
Zaten ıs yerımde de sorunlarım var ):
Ofıstekıler gruplasmıs durumda.
Ben ne yapsam goze batıyor.
En son, benı ezmelerıne dayanamayıp, patrona sıkayet ettım.
Bunu ogrendıler tabıı. Ve o gunden sonra gergınlık daha da arttı.
Kısacası... Mutsuzum bu aralar.

Son düzenleme:
çok üzüldüm

ya bide yanlış anlamadıysam sen görümcene araba mı alacaksın yani sen
çalışıcaksın alıcaksın ne diye alasın ki Allah Allah

eşine isteklerıne saygılı olmalı her ınsanın özendiği yapmak ıstediği şeyler vardır
araba kullanmak gibi
o senı kısıtlıyorsa anlat üzüldüğünü söyle
anlamıyorsa sende onu kısıtla nasıl bişeymıs görsün kusura bakma ama bu tip erkeklere
gıcık oluyorum ne yanı ne sen onun kölesisin ne o senın kölen
beraber bı hayat yaşıyorsanız bırbırınızı daha da mutlu etmek ıcın bır aradasınız
hayatı cehennem etmek ıcın değil dimi ?

Yılın belli dönemlerinde ehliyet kursları açılıyor.Gidersiniz alırsınız.
Eşiniz olmaz deyiverdi diye olmayacak bir iş midir bu?
Hem araba al hem kullanama

ehliyeti de alırım arabayı da alırım kredisini de öderim o kocanız sizin sahibiniz değil

Kaç defa yazıp sildim..Birşeyler yazayım diyorum, yazamıyorum.. İnsanın kendi hayatına sözü geçemediği dönemlerde , başka birine birşey diyebilme cesaretini bulamıyor kendinde.
....

Ehliyet konusunda biraz zaman geçtikten sonra, aranız iyiyken tekrarlayın isteğinizi.. Çok istediğinizi alamazsanız içinizde ukte kalacağını söyleyin. Ehliyet alan herkes trafiğe hemen çıkmadığını zaman gerektiğini söyleyin.. Zamanla kabul edeceğine eminim..

Lütfen kavga anında, ya da kötü anında söylemeyin.Bu bayanlar için kötü sonuçlara neden oluyor.Yine kırılan, gücenen bizler oluyoruz.

Sanki derdi trafiğe çıkmak değilde kıskançlık gibi geldi eşinizin, yanılıyor muyum ?..

ay_she,Gorumceme almayacagız. Kendımıze. Yada ben esıme alacagım dıyeyım.
Cunku o arabayı ben kulanmayacagım. Ehlıyetım de olmayacak.

piranhaa ,
Esımı kırmadan bu sorunu cozmek ıstıyorum ben.
Gıdıp, kayıt olsam ondan ızınsız, sorun olur bılıyorum.

Ama alt tarafı ehlıyet bu.
Ustelık dedım kı, madem aklın bende kalır, ehlıyetı alayım, yıne ıstersen kullanmam arabayı.
Ama, bırak sunu alayım.
Yok dıyor, baska bırsey demıyor.

Benım asıl uzuldugum su;
Evlılıgımızın ılk aylarında, kardesı dedı kı esıme,
'abı, hanı evlenınce yengemle benı ehlıyet kursuna gonderecektın'
Esımde, 'bu aralar maddı bakımdan musaıt degılım' dedı.
Evet, degıldı.
Ama, o zamanlar kardesı ıle ehlıyet almama ızın veren adam, bugun neden ızın vermıyor anlamıyorum.
Ustelık o zamanlar benım boyle bır talebım yoktu.

ehliyet alıcağını söyleme git al bence birde senin paranla araba almaya kalkıyor bunn gelip sana nasıl söyleyebiliyor yüzü kızarmadan anlamıyorum. hayat isteklerimizi erteliycek kadar uzun de değil ilerde keşke diyebiliceğin hatalar yapma

Bırsen, bende ıkna olmuyorum zaten trafıge cıkmamı ıstemedıgıne.
Bu nedenle sorun edıyorum kendıme bunu.
Ve gercekten bu benım ıcımde ukte kalacak.
Bırde ben bekarken her ıstedıgını yapan bırıydım.
Sımdı, ehlıyet ıcın ızın almak, gururuma dokunuyor.

Bırde su var.
ıkı ay kadar once ben lazer epılasyon yaptırmak ıstedım.
Esımde 'secımını yap, ya ehlıyet ya epılasyon' dedı.
Ben o anda epılasyonu tercıh ettım ve seanslara basladım.
Yanı, derdı trafık olsa, secenek olarak bana bunu sunar mı?

Mıhrı, dedım ya tatlılıkla halletmek ıstıyorum sorunumu.
O sekılde alırsam, gercekten buyuk sorunlarla karsılasırım.
Ben sorun yasamak ıstemıyorum.

Not: Esım bırazdan gelecegı ıcın yorumlarınıza daha sonra yanıt verebılırım.

Kesinlikle gizlice ve inatla alınmamasından yanayım.. Evlilik hayatını sallantıya alır böyle hareketler.

Sanırım zamana bırakmanız gerekiyor. En iyi anlarını yakalayıp , tekrar tekrar söylemek..

Kıskançlık , ego v.s gibi nedenlerden dolayı başka bahalerin arkasına sığınan çok erkek var..Bizlerde zamanla çok taviz verirsek iyice had aşılıyor..Taviz verilmezse yine biz bayanlar yıpranıyoruz..

Ne diyeyim böylelerine akıl, bizlerede sabır versin Mevlam.

canım benımm para meselesıne hıc girmesem daha iyi ama,eşine şöyle anlatmayı denesen,ehlıyet göz çıkarmaz,maazallah ya sana bişey olursa de,o zaman atlar arabaya sen gidersin,bak bebegımız olur lazım olur sen benı yetiştirirsinn de,
ben kendı adıma eşimle çoookkk sorunum var ,ama bu araba konusunda en cok o yureklendırdı benı,ve ben bıgun altımda araba varken hıc kullanmaya cesaret edemezken onun en yakınını doktora goturdum bı cesaret Allah kımseyı zorda bırakmasın ama ya sana bısey olursa ya bebek ıcın lazım olursa de,güzel bi zamanda söyle canım

ehliyetin çok gerekli olduğunu düşünüyorum.. bi arkadaşımın babası hasta arabaları olduğu halde annesi götürüp getiremiyor niye ehliyet yok ! hem bi otobüse kadın olarak binsinde eşiniz görsün bakalım ne zaman aklının kalmasının gerektiğini ! bence mantıklı sebepleri açıklayın anlıcaktır.. bide bıktırma politikası var sizi bi yerlere götürmek zorunda bırakın, taksiyle gitmek zorunda kalın, geç kalın, toplu taşımada rahatsız olduğunuzu belirtin araba bile alınır =) kocaya olmasada babaya denenmiş yöntemler =)​

Arkadaşım sen eşin sana seçim yap dediği zaman yapmışsın hatayı ehliyetide alırım lazerde yaptırırım diyecektin.

walla ben bu dönemde her insanın kadın değil insanın yüzme bisiklet otomobil hatta ve hatta motorsiklet kullanmayı bilmesi gerektiğini düşünüyorum bu kadar felaket varken ve kapımızdayken tsunamisi depremi güneş patlaması derken herşeyi bilmeli her kötü duruma hazırlanmalıyız einstein der ki 3. dünya savaşını bilmem ama 4. dünya savaşı taşla sopayla olacak o yüzden hepimize ben dahil tavsiyem özellikle motorsiklet ve telsiz kullanmayı öğrenmeyi tavsiye ediyorum (tesiz tüm iletişim aletleri devre dışı kaldığında çalışacak tek alettir motor da malum arabadan çok daha basit ilerler bi afet durumunda her yere girebilir)

bu ne demek ya nasıl yani nasıl o bişey yaparken sizdne izin alıyor mu bakın soruyor mu demiyorum izin alıyor mu bişey yaparken evet sorarsın ama izin almka hele seçim yapmak ne demek hem de çalışıyor para kazanıyorken

bir de kusura bakmayın da şu güzellikle hallet sorun çıkmasın kocan konuşursan anlar diyenleri ben anlayamıyorum güzellikle anlayacak adam zaten kendi güzellikle bunu düşünür hiç sorun çıkmadan kendi teklif eder zaten bu adamlar güzellikten falan anlamaz ya neden sürekli kendimizi kandırıyoruz

Ben calıstıgım halde ehlıyet alamazken, ablası ev hanımı olmasına ragmen alacak.

Öncelikle su cümlenize takıldım ev hanımı olmasına ragmen derken.
sizin kadar onunda hakkı ev hanımlarına ehliyet gerekli olamaz mı?
tamam calısan ınsanın daha fazla ıhtıyacı olabilir. olabilir ama bu kıstas hic hos olmamıs bence.

Sizin icinse tabiki almalısınız ehliyetinizi.
eger ımkanınız yetıyorsa hem araba taksidine girin hem onun gonlu olsun hem sızın.
Yada sızde ona 2 secenek sunun ya lazer ya ehliyet yerıne onun ıstedıgı bıseyı kıyaslayın
bakalım hosuna gıdecek mı?
keske ılk bastan ıkısınıde ıstedıgınızı soyleseydınız.
Mutlaka esınızı ıkna edin araba taksidi ödemeden önce ehliyetını almalısınız.
ve kararlılıgınızı sürdürün önce ehliyet sonra araba.

Son düzenleyen: Moderatör:
canım bende ev hanımıyım ayrıca öğrenciyim kurduğun cümlenin kasıtlı olmadığını kızgınlıkla yazdığının farkındayım ama bozulmadım desem yalan olur bende ehliyet alcam bu yaz istanbuldayken ebnim eşimde izin vermedi trafik zor zaten alsanda cesaret edip kullanamazsın die onay vermed şimdi ise ehliyet paramı kendisi biriktirdi memlekette alcam bende inş
ehliyet her bayanın hakkı ve artık bir ihtiyaç bence iyilikle söyle zaten zamanla düşünceleri değişir merak etme sende on sart koş mesela araba alırız taksitlerini öederim ama ehliyetimide alırım de ama iyi niyetle en şirin halinle söyle nihayetinde seninde ihtiyacın olduğu zamnalar olur bugün olmasa yarın yarın olmasa bir başka zaman bunu ona anlatırsın güzelce olur mu ?

merhaba elefera..
daha onceki konunu biliyorum..buna dayanarak biseyler yazacagim umarim ciddiye alirsin..
biseyler yaparken evet esine danis ama yapman konusunda kararli ol.onu uzmek istememen guzel ama kendini de dusun..sen kendini dusunmezsen emin ol kimse seni dusunmez,belli bir yere kadar dusunur esin bile olsa..
konunu okudugumda aklima ilk gelen belki de ben art niyetliyim bilmiyorum ama icime dogan seyi yazacagim..
esinin araba alma istegi ve kardeslerinin de birden ehliyet alma dusuncesi bana farkli seyler dusundurdu..araba alindigini varsayarsak buyuk olasilikla sen kullanmayi bilmiyorsun ne var yani kardeslerim kullansin diyecek gibi hissettim..
araba alacak senin paranla oysaki sen benim senin paran ayrimi yapmiyorsun yanlis hatirlamiyorsam son kurusuna kadar parani esine veren birisin..ama esin senin paranla oderiz krediyi diyoo..
esinle aran bozulmasin diye sonuna kadar alttan alip en son durumda patlama..uzulmeni istemem iyi dusun,tasin..cunku bastan esin seni nasil bilirse oyle gider..dogru bildigini yap mutlaka ve bunu da esine guzel sekilde anlat..
yanlis anlama yazdiklarimi seni uzmek icin yazmadim eski konularini, esin ve ailesi hakkinda biseyler biliyorum az cok ve seni uyarmak istedim..

Henüz evli değilim ancak bir şeyler için karşı tarafın gönlü olmadan yapıldığında sorun olabileceğini biliyorum.
Yalnız sizin durumunuz bana farklı geldi.Kendi kendime de sinirlendim açıkçası biraz.Siz araba alacaksınız ama kullanma hakkınız yok.Adalet mi bu?Çok istiyorsa arabasını kendisi alsın..Yanlış anlamayın ama hem eş parası yiyecek hem de o eşe saygı duymayacak.Güzellikle anlatmaya devam edin..Ayrıca sorun bakalım önceden bana ya lazer ya ehliyet dediğinde trafiğin sorun olduğunu bilmiyordun?Şimdi ne değişti? diye..
Ehliyeti aldıktan sonra hızlandırılmış direksiyon kurslarıyla çoğu insanın da bunu becerdiğini söyleyin.Güzellikle anlamadığı zaman da sen kabul et ya da etme ben bu ehliyeti alacağım deyin.İnatlaşmak hoş değil ama o da size saygı duymalı.​

GÖRÜMCEM EHLİYET ALACAK HEM DE EV HANIMIYKEN...
Bu çok yanlış bir cümle ben çocuğum doğana kadar çalıştım
15 aydır ev hanımıyım ve ev hanımlığı basit bişey değil
dünyanın en zor mesleği
mesai saati yok
dinlenme saati yok
ve hergün aynı olaylar tekrarlanıyor kısır döngü
ayrıca görümcenizin ehliyet alması görümceniz ve görümcenizin eşi arasındaki mesele
sizinle neden kıyasladınız ki?

diğer tüm yazdıklarınızda sonuna kadar haklısınız
neden araba taksitlerini ödeyipte
hiç kullanmayasınız bunu asla kabul etmeyin
lazer veya ehliyetse
sizde
önce ehliyet sonra araba diye şart koşun o halde
ve gerçekten bebek olduğu zaman ehliyet şart
kendimden örnek vermek gerekirse benim çevrem hep avrupa yakasında ben anadolu yakasındayım
anadolu yakasındaki çevremde yinede araç mesafesinde taksiyle toplu taşımayla falan çok zor oluyor
umraım en kısa zamanda ehliyetinizi almaya ikna edersiniz eşinizi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…