Ehlıyet benım de hakkım degıl mı ? ):

yerden göğe kadar haklısın..
biz yapıyoruz...
onları adam sanıyoruz..
özgüvensiz yaratıklara kendimizi zayıf gösterirsek
onlara da güven gelir sanıyoruz..

zaten üç kuruşluk insana beş kuruşluk değer biçersen,
oda kendini on kuruş sanar kasım kasım kasılırmış...

Benim eşimde nişanlıyken ehliyet kursuna gidicem dediğim için ayrılmak istedi . Bi kaç gün konuşmadık daha sonra kendisi aradı .Kime sormuşsa herkes onu hatalı bulmuş . . . Ehliyet kursuna yazıldıktan sonra ona söyledim . .Neyse ehliyet almama bişey demedi daha sonra bu kezde araba almamakarşı çıktı .Şimdi çok pişman.Artık istesede biraz zor. .
Kimseyi örnek gösterek yada birileriyle kendinizi kıyaslayarak çıkmayın eşnizin karşısına . . Ev hanımı bayanda alır ehliyet 60-70 yaşındaki anneside . . Artık araba kullanmayı bilmek lüks değil . . Gerekli bir ihtiyaç . .O yüzden ayrım yaparsanız yanlş olur . .
Çalışan bir bayan olarak elbette ehliyetinizde imkanınız warsa arabanızda olmalı .Yarın öbür gün bebeğiniz olduğunda arabaya daha çok ihtiyacınız olucak .Bunlardan da bahsedebilrisiniz eşinize . .

Bir de şu var..
Konu sahibinin eşi için söylemiyorum kesinlikle.
Ama adam bebekliğinden beri, bir don almak için kocasının eline bakan, onun gönlünü yapabilirse bir berber parası kopartabilen (çoğu kez bunun için rezilce kadınlığını kullanması gereken), kocasından gizli gizli iş çeviren, yakalanmaktan korkan, hiçbir kararı kendisi veremeyen, izinsiz annesine bile gidemeyen, annesini evine çağıramayan, ailenin ortak mevzularında fikri sorulmayan, kenarda köşede ağlayan, ama kocasına dırdır etmekten (o da cesareti varsa) başka bir aksiyon alma seçeneği olmayan, "çocuğum için" bahanesiyle herşeye katlanan ezik bir anneyle büyüyor.. Gördüğü kadın profili bu, model bu..
Aynısını değilse de bir benzerini eşindne bekliyor, adamın kafasındaki algı bu..
Bunu psikiyatrlar bile aylarca sürecek bir tedavi ile belki düzeltir.
Adamın eşi ne yapsın, ağladığı sızladığı ile kalıyor..
Eşimizin ailesi çok önemli işte, gerçekten..

Eleferam konu açmış, canım senin de hakkın tabii ki. Ben çok merak ediyordum bu yemek mevzusunu nasıl geçti falan diye yazmışsın burda, sanırım yine yaranamamışsın bunlara. Boşver şimdi bebeğin olmadığı için psikolojik olarak kötüsün ama benim annemin 8 sene olmamış çocukları, dedemler laf etmişler anneme çocuğun olmuyor diye ama aslında sorun babamdaymış. Sonra tedavi olup biz doğmuşuz. Herşeyin bir çaresi var, üzme kendini. Hatta al kayınvalideni doktora git, sorun sendeyse çözülür değilse onlar da anlamış olur. Takma kafana.
Ehliyet konusu ben de geçen sene aldım, dediler artık stajer sürücü sistemi gelecek biran önce başvurun diye ben de başvurdum. Eşine bunu söyle artık sistem değişiyor, hatta değişmiş bile olabilir, biran önce başvur ehliyetini al.
Ev hanımlığı konusunda senin niyetini bildiğim için öyle düşünmediğini biliyorum. Sen ben kendim para kazanıyorum eşim ehliyet almama müsade etmiyor, görümcem ev hanımı ama o alabiliyor diyorsun. Bir de gerçekten ehliyet artık lüks değil, herkesin alması gereken birşey ama çalışan bir bayanın ev hanımına göre daha çok ihtiyacı olur sonuçta. Çünkü benim çevremde ev hanımı olup haftada 1-2 kez arabasını kullanan bayanlar var, o da alışverişe, gezmeye giderken. Onda da taksiye falan binebilir ama çalışan bir bayanın her gün ihtiyacı var. Ben arabamızı almadan önce o kadar sıkılmıştım ki nerdeyse hergün taksiye biniyordum, bir arkadaşım arabasını bırakmıştı bana lazım değil şuanda diye iki hafta bizde kaldı kullandık. Yani bir ev hanımıyla çalışan bayanın ihtiyaçları farklı.

Son düzenleme:
Araba alıp sen ödeyeceksin ama ehliyet alamayacaksın, eşin şaka gibi gerçekten.
Ben olsam almazdım.
Ödemeye gelince sorumluluk biniyor üstüne de, İstanbul şartlarında araba kullanmanın sorumluluğunu mu alamayacakmışsın.
Bu çocuk mevzunda ,eşin mi sana yetiştiriyor annesinin söylediklerini.
Eşin pek dersini almamış sanırım, çocuk konusunda bir sıkıntınız varsa bile 3 yaşında çocuk musunuz, kayınvaliden mi götürecekmiş seni doktora, herkes bir sıkıntısı varsa eğer doktor bulur gider, bu konuda haddini aşmış kayınvalide.
Ben açıkçası eşine bir hata yapmışsan bile, bunun karşılığında vicdan yapıp ya da özür mahiyetinde ailesini çağırmanı yanlış buldum, arada bir sıkıntı varsa da bu eşinle senin sıkıntın olmalı, birşekilde çözersiniz, ailesine karşı bir borcun yok bence.
İş konusunda da Allah yardımcın olsun, insan evinden çok işinde vakit geçiriyor, huzuru yoksa işinde zor gerçekten.

İzin verip vermeme hakkını nerden buluyorlar bu erkekler merak ediyorum doğrusu?

İstanbul trafiğinde araba kullanılmazmış. Kullananlar nasıl kullanıyorlar acaba? Herkes ceninken mi öğreniyor?

Deli ederler bunlar adamı yaa. Feminist duygularım kabardı vallahi

neden eşi öğretmek zorunda ki. kursa gidersin öğrenirsin. öğrenemedin mi kurstaki hocadan bir kaç özel ders alırsın. ben dahil bir çok arkadaşım böyle öğrendik. hatta özel ders bile almadık, biraz cesaretle oluyor.
bu arada eşinden gizli yapman taraftarı değilim ben de. ama neden izin aldığını anlayamadım. bir kaç kursla konuşursun, akşam eşine bunlar bunlar var bir karar verelim de kursa gideyim dersin.

ehliyetin bu kadar pahalı olduğuna ben de şaşırdım. gerçekten bu kadar arttı mı ya? ama bildiğim kadarıyla malesef kursa kayıt olmadan ehliyet alınmıyor.tabi son bir kaç aydan beri değişmediyse bu.

tabi senin de hakkın eleferacım, benim 50 yaşındaki kayınvalidem bile alıyor bu ay. ilkokul mezunu kadın daha başka hiç bir sınava girmediği halde çalıştı o kadar inş o da alıcak. kocası evde oğulları herkes var ama o yine de azmetti aldı. istanbulda o da. bir kadın olarak kayınvalidemin bu yaptığıyla gurur duydum ben.
para konusu da 800 lira için seçim yapma şansı tanıması çok ilginç geldi bana eşinin ama bence onun korkusu başka gibi.
belki de senin sıfır arabayı onun kadar iyi kullanamayacağını düşünüyor. insan yeni öğrenirken çizdiriyor arabanın sağını solunu mutlaka bi hata yapılıyor ilk başlarda özellikle park ederken. bizzat denedim biliyorsun erkeklerin arabaları kıymetlidir. yoksa para bahanesi bence eşinin. ayrıca senin lazer masrafına karışması da hiç hoş olmamış, çalışan bir kadınsın sonuçta, epilasyon çok önemli bir problem her gün işe giden bi bayan için. her gün kontrol etmeden etek giyemezsin kolsuz giyemezsin.
oturup kocanla sanki ciddi ciddi konuşsan halledebilirmişsiniz gibi geldi bana. dünyanın bin türlü hali var, ona bişey olsa araba kullanırken allah korusun fenalaşsa, arabayı kenara çekecek onu hastaneye kadar götürecek biri lazım yanında.

Yorum yazan herkese bır bır tesekkur ederım, ılgınız, destegınız ve hatta elestırılerınız ıcın.
ısler yogun oldugu ıcın arada gızlı gızlı okumaya calıstım yorumları.
Henuz hepsını bıtıremedım de.

Oncelıkle, ev hanımı ıfademe acıklık getıreyım.
Kesınlıkle art nıyetle yazmadım.
Labelcıgım, benı anlamıs.
Ben calısan bır bayanın daha cok ıhtıyacı oldugunu ıfade etmek ıstemıstım.
Yınede kırdıgım herkesten ozur dılıyorum.

Dun aksam once sakın sakın anlatmaya calıstım.
Ne kadar arzu ettıgımı, ıhtıyac duydugumu v.s. soyledım.
yok, ıkna olmadı.
Zaten oncesınde 'arabayı almaktan vazgectım' demıstı.
Ama ben ehlıyetten vazgecmedıgım ıcın usul usul ısrara devam ettım.
Oda en sonunda 'ben hayatta oldugum surece ehlıyet alamazsın' dedı
'nedenını acıkla' dıyorum, 'ıstemıyorum' dıyor sadece.
Bılıyorum, ınatlasıyor benımle.

Bana resmen haksızlık yapıyor bu adam.
Ama kesın kararımı soyledım, 'ehlıyet almayacaksam, araba ıcın 1 TL dahı odemem' dedım.
Bunu bıle kabul edıyor, yeter kı ehlıyet almayayım

Gecenın sonuna dogru, 'sana araba kullanmayı ogretırım, ama ehlıyet alamazsın' demeye basladı.

Yok, emınım sırf bana ınat olsun dıye yapıyor, baska acıklaması yok.
Benım stratejık bır sekılde cozmem gerek bu sorunu.
Ondan habersız kursa gıderek degıl.
Bunu yapmak kolay, fakat sonrasında yasayacaklarımı ben bılıyorum.
Ve ben onları yasamak ıstemıyorum.

Tıryandafıla, yıne ıyı nıyetlı davranan ben oldum.
Esımı mutlu etmek ıstedım, bunun ıcındı gururumun onune gecısım.
Davet yapmadan ıkı gun once de kayınvalıdemın soyledıgı sozu ogrendım esımden.
Evet, benım akıllı kocam gelıp annesının laflarını bana yetıstırıyor.
Sonrada, neden onları sevmıyorsun oluyor.
Allah ıcın, nesını seveyım?
Laf mı yanı; 'cocugunuz olmuyorsa, elefera yı doktora gotureyım' sozu.
Sankı, cocugun olmamasından bır ben sorumluyum!
Yada oyle ıse bıle, ben bu sorunu esımle halledemıyorum da,
kayınvalıdemın benım elımden tutup, doktora goturmesını beklıyorum.

İş yerıme gelınce, artık sabrım oyle tukenmıs kı, kımseyı memnun etmek ıcın bırseyler yapmak ıstemıyorum.
Ustume cok geldıler, kendı ıslerını bana paslayıp, kendılerıne mola verdıler.
Bende gıdıp patrona anlattım olanları. Tabıı dort ay yuttuktan sonra.
Sımdı bana tek laf edemıyorlar ama muhabbette etmıyorlar.
Iyı olmak ısterdım ama kımse ıyılıkten anlamıyor.
En ıyısı boyle olmak.

Son düzenleme:

Gecen seneye kadar bende oyle dusunuyordum.
Oylekı, evımızı alırken annemın dugunumde taktıgı bılezıge kadar cıkardım verdım.
Yurt dısında (henuz esımle yenı tanısmısken) yaptıgım kaza sonucu kazandıgım tazmınatı bankadan cektıgım gıbı, elıne saydım.
Gecen yıl ne kadar calıstıysam, kendıme kucuk bır harclık bırakıp, yıne esımın elıne saydım.
Ama sonuc ne oldu bılıyor musun?
Aldıgımız o ev, esımın evı oldu.
Herkes bır anda akbaba gıbı saldırdı, benım evım, benım oglumun evı dıye.
Tazmınatı kazandıgımda, esıme gozun aydın denıldı.
Sımdı rahatsız oluyorum, ıcımden gelmıyor ortak yatırım yapmak.
Ben calısacagım, araba alacagım, ehlıyetım olmayacak, o arabayı kullanmayacagım.
Kayınvalıdem de, oglumun arabası var, dıye gogsunu gere gere dolasacak.
Yok oyle yagma, eskıdendı o!

Neden esınden ızın alıyorsun kı, dıyenlere de katılmıyorum.
Mutsuz olmak ıstemıyorum da ondan!
Evet, ehlıyet ıstıyorum ama huzuru daha cok ıstıyorum.
Ehlıyet yoksa, arabada yok.
Ben esıme kesın restımı cektım, bundan da benı vazgecıremez.

Son düzenleme:
eşinize bir de bu yönden bakmasını söyleyin; ona bişey olursa siz kullanabilirsiniz arabayı..yani tamam trafiğe çıkmam ama benim isteğim acil durumlar için deyin..

annem ehliyet kursuna giderken 70 yaşında bi teyze de vardı, eşi devamlı rahatsızlanıyormuş,arabaları da varmış ama hep başkalarına muhtaç kalıyorlarmış hastaneye gitmek için, kadın 70 yaşında ehliyet alıyor..ne güzel bi düşünce..

ayrıca da eşinizin size güvenerek araba almasını doğru bulmadım ben, tabi ki eşler maddi yükümlülükleri birlikte omuzlamalı- imkan dahilinde- ama eşinizin ödemeleri direk size yıkması hoş değil bence.."sen ödersin" cümlesi beni rahatsız etti..

bu arada 800 tl ne yahu..şaşırrrrdımmm!! izmirde 400 e kral gibi ehliyet alınabiliyor vallahi..

Son düzenleme:

Onu da denedım, 'bırak, öleyım' dıyor.
Ehliyet almama ızın vermek yerıne, ölmeyi tercih edıyorsa kendı bılır.
Ama dedım ya, ehlıyet yoksa araba da yok.
En azından ben almam, kendı ımkanları ıle alsın, hıc de umursamam!
Sabah bana dıyor kı,
'bız bır butunuz!'
Annesı, orası oglumun evı derken, nıye annesıne bunu demedı?
Gecsin bunları, yemıyorum artık.

Bence bir müddet bu ehliyet mevzusunu rafa kaldırın canım..
K.valide ziyareti, görümcelerin ehliyet alacak olması vs derken aranızda biraz da güç yarışına dönüştü ehliyet mevzusu..

İkinizde sakinleşin önce, ehliyetten daha önemli bu..
Biraz gezin tozun, başka şeyler konuşun. Sonra tatlı tatlı yeniden açarsın konuyu. anladığım kadarıyla araba kullanmana karşı değil. Öğretirim demiş çünkü. Ehliyete karşı olması için ne sebep olabilir?

Kurs ücreti geliyor aklıma, o olabilir mi?
Veya hani ehliyet dersinde hocanın sana yakınlaşmasından mı çekiniyor? O da yanında bulunur isterse. Benim hep babam yanımdaydı mesela, arka koltukta otururdu. Ayrıca eğer istemezsen direksiyon dersi almayabiliyorsun, biliyorum ben deme şansın var.

Ehliyet konusunda aynen eşimi anlattınız
5 yıldır istiyorum dil döküyorum ama yok ikna edemiyorum
ben sana araba vermem aklım sende kalır vb. şeyler
Tamam arabayı verme kullanmayayım ama ehliyeti alayım diyorum
o zaman kullanmayacağın ehliyeti neden alasın ki diyor bana
aynen sizin eşiniz gibi sadece inat ediyor
5 yıl oldu ya bi insan 5 yılda ikna olmaz mı
çocuk yokken rahat rahat alabilirdim hiçbir engelim yoktu (

Pohpohlanmayı seviyor erkekler, bu bir gerçek..
Annesi oğlunu pohpohlamış "oğlumun evi" demiş, itiraz etmez kolay kolay. Biz kadınlarız öyle ince düşünen. "hayır anne, kocamla ikimizin evi bu" diyecek olan.. Bunu demek gerektiğini akıl eden..
Erkekler çok düz mantık, bir art niyet bile görmemiştir o ifadede, hoşuna bile gitmiştir. Annem gurur duyuyor benimle diye..
Sen de biraz uygula bu taktiği, "aslansın, canımsın, kaplansın" gibisinden. Yani şu güç yarışına bir son vermek gerek önce..

Eve gıdınce devam ederım yazmaya
ıyı geldı uzun zaman sonra sızınle dertlesmek.
ıyı kı varsınız.

belki de sizi kıskanıyoor...,,eşinize hayatımsen bana araba kullanmasını öğret varsın ehliyetim olmasın ortak bir noktada buluşabilirz de..
vee arabayı kullanmayı öğrenince çıkın trafiğe yiyin cezayı alın ehliyeti :)

belki bu yolla anlayabilir...
ama araç kullanmayı öğrenin.
ehliyet işini de tatlı bir şekilde halledersiniz.

Kurs parası 350-450 (Ankarada 350)
Yazılı Sınav Parası 50
Direksiyon Sınavı 50
Emniyet Harç Parası 252

Toplam 750 lira.

Bu para sadece o belgeyi kimlik gibi kullanmaya yarar. Eğer pratik yapmayı öğrenebileceğiniz kimse yoksa 400 lirayı da özel ders icin gözden cıkarsan 1000 lirayı buluyor.

Erkeklerde işi inada bindirme durumu hat safhada. Ölürüm de alamazsın, ben ölünce al.... Noluyoruz yahu. Alt tarafı araba kullanıcaz; THY ye pilot olmuyoruz.

Kendimizden, isteklerimizden fedakarlık yaptıkça tepemize çıkıyorlar. T.C. bana verdiği yasal hakkı kullanmama eşim hangi sıfatla izin vermez ki. İzin vermek de yanlış bence. Fikir bile belirtmemesi lazım.

Ama işte evlilikte alınan kararların, atılacak adımların iki kişinin rızası alınarak olması gerekiyor. Evinde huzursuz olmaktansa kendimizi geri çekmeyi yeğliyoruz. Klasik çilekeş Türk kadını işte.

Sen onu alttan alttan işle. Tavrını da koy ki ne kadar üzüldüğünü görsün paşam...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…