- 2 Ekim 2009
- 3.339
- 78
- 163
İyi de kuşum bu bizim hatamız değil mi?
Adamın kendini bir b.k sanmasına sebep olan yine biz kadınlar değil miyiz?
Peki bunu neden yapıyoruz?
Adamdan ehliyet sahibi olmak için izin alınıyor,adam da hee ben neymişim havasında "hayır ehliyetin olamaz,ama sen bana araba al" diyor!
Güleyim mi ağlayayım mı?
yerden göğe kadar haklısın..
biz yapıyoruz...
onları adam sanıyoruz..
özgüvensiz yaratıklara kendimizi zayıf gösterirsek
onlara da güven gelir sanıyoruz..
zaten üç kuruşluk insana beş kuruşluk değer biçersen,
oda kendini on kuruş sanar kasım kasım kasılırmış...
ah ah sorma bende hala ne araba kullanmayı biliyorum ne bir ehliyetim var.
sana şunu demek istiyorum diyelim ehliyet aldın ama sana araba kullanmasını kim öğretecek eşinde bu konuda inat ederse o ehliyet cüzdanında kalacak. çok var böyle tanıdıklarım.
Ehliyet 800 TL mi...
Bugün daha fazla şaşıramam hiç birşeye..
Ben üniversitede 3. sınıftayken, harçlıklarımı arttırarak almıştım ehliyet.. Bu kadar pahalı olsa kesin alamazdım, herhalde bu meret sonradan böyle pahalandı..
Bir de cahil cühela soru soracağım şimdi..,
Ehliyet almak için kurs şart mı ?? Hani o sınava harç yatırıp giremez mi ehliyet almak isteyen biri?
zaten üç kuruşluk insana beş kuruşluk değer biçersen,
oda kendini on kuruş sanar kasım kasım kasılırmış...
benim karım ne o zaman derken?
evlilik kurumunda eşlerin kazandıkları paralar ortak yatırımlar için kullanılır benim bildiğim.. kar-zarar muhasebesi gözüyle bakarsanız, çok canınız sıkılır daha..
eşinize bir de bu yönden bakmasını söyleyin; ona bişey olursa siz kullanabilirsiniz arabayı..yani tamam trafiğe çıkmam ama benim isteğim acil durumlar için deyin..
annem ehliyet kursuna giderken 70 yaşında bi teyze de vardı, eşi devamlı rahatsızlanıyormuş,arabaları da varmış ama hep başkalarına muhtaç kalıyorlarmış hastaneye gitmek için, kadın 70 yaşında ehliyet alıyor..ne güzel bi düşünce..
ayrıca da eşinizin size güvenerek araba almasını doğru bulmadım ben, tabi ki eşler maddi yükümlülükleri birlikte omuzlamalı- imkan dahilinde- ama eşinizin ödemeleri direk size yıkması hoş değil bence.."sen ödersin" cümlesi beni rahatsız etti..
Onu da denedım, 'bırak, öleyım' dıyor.
Ehliyet almama ızın vermek yerıne, ölmeyi tercih edıyorsa kendı bılır.
Ama dedım ya, ehlıyet yoksa araba da yok.
En azından ben almam, kendı ımkanları ıle alsın, hıc de umursamam!
Sabah bana dıyor kı,
'bız bır butunuz!'
Annesı, orası oglumun evı derken, nıye annesıne bunu demedı?
Gecsin bunları, yemıyorum artık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?