Kızlar dediğim gibi ehliyetim var hemen hemen alalı bir sene olucak fakat otomatik vites kullanmayı bilmiyorum bilen varsa kısaca anlatabilir mi??
Kızlar dediğim gibi ehliyetim var hemen hemen alalı bir sene olucak fakat otomatik vites kullanmayı bilmiyorum bilen varsa kısaca anlatabilir mi??
Araba park halinde iken P dedir vites.
Kontağı sağa çevirin ,göstergeler yanacaktır,onlar sönünce tekrar çevirin ve arabayı çalıştırın.
Sağ ayağınız frene basılı şekilde (sağdaki pedal gaz,soldaki fren) arabanın vitesini P den D ye geçirin ,ayağınızı frenden çekip hafifçe gaza basın(fren ve gaza aynı ayakla basmazsanız karışır,ikisi içinde sağ ayağınızı kullanın) ve artık gidiyorsunuz.
Geri gitmek için aynı şekilde ayağınız frende iken R ye getirin freni.
Arabayı park ettiğinizde ise vitesi tekrar P konumuna getirip bırakın.
geriye gitmek için ...................................R
ileri gitmek için.............................. ........D
çalışır halde durmak için(ışıklarda vs.) ..........N
durduğunda ................................................ P
yokuş inerken........................................... 2 bukadarcık
bide kesinlikle sol ayak yok
Araba park halinde iken P dedir vites.
Kontağı sağa çevirin ,göstergeler yanacaktır,onlar sönünce tekrar çevirin ve arabayı çalıştırın.
Sağ ayağınız frene basılı şekilde (sağdaki pedal gaz,soldaki fren) arabanın vitesini P den D ye geçirin ,ayağınızı frenden çekip hafifçe gaza basın(fren ve gaza aynı ayakla basmazsanız karışır,ikisi içinde sağ ayağınızı kullanın) ve artık gidiyorsunuz.
Geri gitmek için aynı şekilde ayağınız frende iken R ye getirin freni.
Arabayı park ettiğinizde ise vitesi tekrar P konumuna getirip bırakın.
biz burda anlatana kadar hazır youtube açılmışken nimetlerinden faydalansana canım:26:.
Bız ne kadar anlatacagız ki? Görerek öğren
vallahi çok kolay P de çalıştırıyosun D ye tak tam gaz ileri R ye tak geri işte bu kadar
kırmızı ışıkta P ye al muhabbet et :)
Teşekkürler neden sol ayak yok ben solağımda :)
Karıştırmam umarım :)
Hımm şimdi anladım haklısınız karışması muhtemel bu dediğinizi uygulayacağım :)solak olanlar sol ayağıdamı kullanamıyor:26: normal viteste debriyajı hep solla kullanıyorduk ama otomatikte debriyaj olmayınca sol ayağı saklamak zorundayız yoksa karışa biliyor iki ayağı birden kullanınca.
arkadaş kırmızı ışıkta P demişte N olması gerekiyor o
otomatik viteste bişi yok ki :)
otomatiğe alıyorsun gaza basıyorsun gidiyor :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?