Eim niye byle davranyor?:(

Yok güzelim sen degil ben yanilmisim....bosver senin canin sagolsun.

Simdi laf oyunu yapma gulsum sultan ne kadar samimiydik ki senle,
topiklerden yorumlarini okumusumdur, rep vermisimdir o kadar,
fazla diyaloga girdigimizi hatirlamiyorum, yaniliyor muyum?

yani birbirimizi yorumlarimizdan taniyoruz, fazlasi yok,
sen'li ben'li olmaktan kastim bu'dur...

Seninde canin sagolsun...

Simdi laf oyunu yapma gulsum sultan ne kadar samimiydik ki senle,
topiklerden yorumlarini okumusumdur, rep vermisimdir o kadar,
fazla diyaloga girdigimizi hatirlamiyorum, yaniliyor muyum?

yani birbirimizi yorumlarimizdan taniyoruz, fazlasi yok,
sen'li ben'li olmaktan kastim bu'dur...

Seninde canin sagolsun...

Evet dogru...fazla bir diyalogmuz olmadi...ama ben yinede bu zamana kadar sizli bizli oldugmuzu hatirlamiyorum...o yüzden diyorum ya....ben yanilmisim demekki sen degil.

Ayrica ben ayin oyun yapmam güzelim...tarzim degil...sadece senin bana siz diye hitap etmen tuhafima gitti bunu dile getirdim....uzatmaya gerek yok....

cok haklısıın senin eşinde bir cinslik var benim eşime babam iş vermiş dahi olsaydı saygılı olurdu ( eziklik hissetsede ) bence eşiniz çalışmayı sevmior armut piş agzıma düş istiyor ama nereye kadar hasta babacıgınızın suanda moralinin en yüksek seviyede olması gerekirken onun moral bozması hiç hoş değil kendi babasına siz aynı sekilde davransanız yıkarlar ortalıgı
bence iice konusun

Hata bastan yapilmis...
Oh ne ala... dügünü kiz tarafi yapsin; evi kiz tarafi düzsün; isi kiz tarafi kursun...
Böyle herkes evlenir!
Müsade etseydiniz de, esiniz erkek oldugunu bir hatirlasaydi!!!
O zaman belki simdi cocuk gibi davranmazdi...!
Ki bu cocukta mazur görülebilir; ama evlenmis baba adayi olan bir erkek icin kesinlikle tavirlari cok saygisizca...
Ona karsi yapilan haksizliklar da vardir belki calisma aninda vs.; ama yapilan iyiligin karsiliginda bunlar görmezden gelinmeli...

sanırım yeterınce kendıne guvenı yok..bu yuzdende guçlu gıbı davrandıgını sanıyor...kimseye minnetim yok demek ıster gıbı..ama ezıklıgınden ve kendıne olan guvensızlıgınden olmus şankı..
bırde yabancı memlekete gelınce bocalamısta olabılır...ayak uyduramıyordur...memleket özlemı vardır vs....
ama bunların hiçbirisi ona bu saygısızgı yapma hakkını vermez...buda yıne kendıne guvensızlıgınden ...yaptıgı saygısızlık...farkında degıl...

canim, bence türkiyeden almanyaya gittigi icinde kendini biraz yalniz hissediyordur.
Ve kendi karakterindede nankörlük varsa, yapilan her iyilik ona batiyor. En güzeli esinin
baska bir ise girmesi olacaktir, bu arada, dil kursuna yazilmali.
O simdi herseye hazir kondugu icin, benimseyemiyor. Hersey ona yabanci, annenin babaninmis
gibi geliyor....

Evet dogru...fazla bir diyalogmuz olmadi...ama ben yinede bu zamana kadar sizli bizli oldugmuzu hatirlamiyorum...o yüzden diyorum ya....ben yanilmisim demekki sen degil.

Ayrica ben ayin oyun yapmam güzelim...tarzim degil...sadece senin bana siz diye hitap etmen tuhafima gitti bunu dile getirdim....uzatmaya gerek yok....

Demek ki dedigim gibi senli benli olacak kadar samimi olmamisiz, bu durumda
fazla sasirmaya gerek yok :))
ve sizden kastimda sen ve senin gibi dusunenler icindi yani genelleme yapmistim :)

sanırım yeterınce kendıne guvenı yok..bu yuzdende guçlu gıbı davrandıgını sanıyor...kimseye minnetim yok demek ıster gıbı..ama ezıklıgınden ve kendıne olan guvensızlıgınden olmus şankı..
bırde yabancı memlekete gelınce bocalamısta olabılır...ayak uyduramıyordur...memleket özlemı vardır vs....
ama bunların hiçbirisi ona bu saygısızgı yapma hakkını vermez...buda yıne kendıne guvensızlıgınden ...yaptıgı saygısızlık...farkında degıl...

Iste bence kilit nokta da bu..
Esin farkinda degil bazi seylerin ..
Ve evet,maalesef kendine güveni yok..
Bambaska bir memleketten,bambaska bir hayata gecis yapti..
Havasi baska,insanlari baska, dilleri baska.. Nasil bocalamasin ki..
Biz erkek gözüyle bakamasakta, o babanin yardimlariyla biseylere tutunmayi kendine kuruntu yapmis olabilir.
Kendini eksik hissediyor olabilir.
Bunu sana acik acik söylemese de,bastirdigi,icine dert ettigi seyleri böyle disari atiyor olabilir..

Ben simdilik esine "nankör" diye itham etmektense, bu hareketlerini yeni hayatina alisma sürecindeki sana belli edemedigi psikolojik sorunlarina bagliyorum.
Daha cok yeni hersey.
Sadece biraz sabir diyorum. Senin de desteginle zamanla kendine güveni oturacaktir.

Ben her zamanki gibi Gülsüm Sultan a katiliyorum....her konusmasini okudum, harikasin....
Zilanur'a burdan ilk basta hayirlisi olsun hamileligi diyorum...Allah mutluluklar versin daima...insallah esin bir is bulup calisir ve görür yurt disinda nasil oluyormus!!!!

arkadaslar esimle konusdum, kahvaltiyi erken yapmasi cok acikmis dayanamamis o yüzde erken baslamis, yüzü asik olmasinin sebebide yorgun halsiz oldugu yüzünden mis....
babam bu arada isyerimizi satmak istiyor, bu damad bu isi yapamaz biz daha fazla yorulmayalim diyor, esim de satmasin demiyor, diyorum ona nerede caliscaksin almanca kursa gidiyorsun nerede is bulacagiz sana hemen? is heryerde var diyor yeterki calismak iste, ben her ise girerim diyor.....
öyle günler olduki babam ona cok kizdi bagirdi cünkü babam birsey anlatiyor o yapmiyor degisik yapiyor, birde esim cok unutkan, babamda "baska seyleri unutmaz is konusuna gelince unutu veriyor "diyor, gercekden esim cok unutkan, ama ailesine gelsin hic unutmaz cin gibi dir o zaman...
esim aslinda iyi bir insan, kahveye gitmiyor git mac izle diyorum, evde gül gibi karim varken niye disariya cikayim diyor, dün izin günüydü evde kalmak istedi "disariya cikmayalim evde kalalim dedi" bende bir sey demedim, istirahat etti, evde okey oynadik bilgisayarda yemek yedik güldük oynasdik, bazen babam üzerine gidiyor ama iyiligi icin, bu is yerini babam bize devredecekdi ama bakdiki esim pek bu isi sevmedi ögrenmekde istemiyor bakiyorki hep ben kosduruyorum babam vazgecdi bize vermeken, haklida ben bas edemem co isi var
imbiss demek kücük döner dükkani, pizza tantuni börek pide falan satiyoruz,
7 aydir esim orada calsiyor kednisi alisveris listesini hazirlamasini bile ögrenmdi o kadar isteksiz,
temizlik yaparim diyor hep temizlik ediyor, yahu diyorum temizlige isci var sen bu malzemeleri yapmayi hazirlamayi ögren ögreniyorum ya diyor,
günü gününe belli olmuyor anliyacaginiz, bu erkek milletini kim anladiki
işsiz bir insanla evlenmişsiniz her şeyi göze alarak.şimdi babanız iş buldu diye onun her hareketini eleştirmek eşinizi çok üzer.bazen insan bedensel olarak yorulmaz ama ruhen bu davranışlar eşinizi çok yorar.sürekli yorgunum,halsizim demesinin altında bence duygusal bir yorgunluk ve bir depresyon yatıyor olabilir.kırgındır öyle davranmışta olabilir o anda.ezik mi davransın nasıl davransın ki.aynı saniyede mi yesin içsin ne yapsın.ben bir kabahat görmedim.

is bulmusda bulaniyor!birde yurtdisinda insanin kendi isinin patronu olmasi ne demek bilemessiniz!senin esin bence cok tembel.armut pis agzima dus hesabi.
yahu almanya gibi yerde baban onu is sahibi yapmak istiyor bunu degerlendirecigine begenmiyor.
daha cokkkkkk sorunlar yasarsiniz siz bak gorursun.

Kimbilir almanyayi ne saniyordu yan gelip yatacagini paralar havadan ucacaginimi saniyordu buraya geldiginde...
Kirilmayin ama tr den gelen erkekler icin burda is bulmak cok ama cok zor bir durum ben yüksek okul mezunu oldugum halde suan issizim...
O bunun degerini bilecegine bide surat yapiyor...
Bence ona haddini bildirmenin zamani gelmis...
Tehdit et ya adam gibi calisirsin düzgün yada issiz kalir sürülürsün burdan kendin sec de...
Terbiyesizligin alasi...
Keske sen gitseydin tr ye ve görseydi sorumlulugun ne kadar zor oldugunu...
O saniyorki burda kayinpederinin is vermesiyle sorumluluk aldim...
Babandanda allah razi olsun canimm...
Bunu cogu kisi yapmaz hatta yapamaz cünkü suan almanyanin durumu cok vahim...
Ama sana sunu söyleyeyimm ona haddini bildirmessen öyle simarir gider...
Ve öyle insanlarda buraya gelipde biseyler kazanmayi haketmiyor bence...

cokiyi anlayabiliyorum seni. benım esım de ailesinden hiçbirşey görmedi 6 yıllık evliyiz hep benim ailem yardım etti düşünün 7 aydır kredimiz var onu bile kardeşlerim ödüyor. ama bizimki napıyor onlara karsı yıne suratı asık yine kırıcı. erkeklere iyi davranmıcaksın ben bunu çok iyi anladım. sürekli el üzerınde tutarsın ama gün gelir tek bir kelimeyle yaptıgınız bütün herseyı öder. onun için bence kimseye iyilik yapmaya değmez....

cokiyi anlayabiliyorum seni. benım esım de ailesinden hiçbirşey görmedi 6 yıllık evliyiz hep benim ailem yardım etti düşünün 7 aydır kredimiz var onu bile kardeşlerim ödüyor. ama bizimki napıyor onlara karsı yıne suratı asık yine kırıcı. erkeklere iyi davranmıcaksın ben bunu çok iyi anladım. sürekli el üzerınde tutarsın ama gün gelir tek bir kelimeyle yaptıgınız bütün herseyı öder. onun için bence kimseye iyilik yapmaya değmez....

Bir insandaki en cirkin özelliklerden biridir bu Nankörlük....:olmaz:

Iylik, saygi, sevgi bunlarin hepsi hakk edene yapilir arkadasim....bence daha fazla Kardeslerinin kullanilmasina izin verme....:kahve:

Ayrica böylesini ne diye el üstünde tutarsinizki?

Aslinda tam tersini yapmak lazim, sürekli yaptigin iylikleri yüzüne vurup asalayacaksin....komplekslerini ancak böyle yeniyor bu türler...:kızgın:

Rahat dürtüyor eşini. Belki çalışmayı sevmiyordur , buda olabilir.Mis gibi kurulu düzen var , geç işinin başına çalış işte. Değirmenin suyu nasılsa geliyor diye bir rehavet çökmüş bence eşine , silkelenip kendine gelmesi lazım..

bu aralari iyiyiz ya aramz bozuk degildi sadece surat asmasi üzüyordu beni, ve konusdum isteyerek yapmiyorum yorgunum halsizim diyor......
18.11. dogum günüydü kutladiki, evi mumlarla süsledim pasta yaptim masayi süsledim müzik acdim, isden geldi neye ugradigini ssirdi cok sevindi durmadan tesekkür etti, dans ettik cok güzel gecdi gecemiz:) ve bana ilk defa dogum günü kutladigini söyledi... esimin ailesi dogum günü kutlamiyor, güya günahmis..... biz kutluyoruz ailece kutladik annemler hediye aldi sabah verdiler esim sevindi tesekkür etti....
bence esim kendi ailesine kiziyor..hep bana "internete girdilermi, evi aradilarmi" diye soruyor bende oyk aramadilar nettede degiller deyince surati bir karis oluyor...ailesi onu hic düsümüyor ki bir arayip sorayim oglum ne yapiyor diye, evi yaptilar kira ödeme derdi yok, bizim daireyide kiraya verip onun parasiyalda borclarini ödiyecekler esimde ses yok....

valla canım heme hemen her erkek aynıdır desek yerıdır. bız gecım sıkıntısı cekerız hep benım ailem yardım destek cıkar kendı ailesının hıc umrunda olmaz ama esım annemlere gıttıgımızde yada benım akrabalarımın yanına gıttıgmzde konusmaz annemlerde gıder dıger odada pc takılır .. benı cok mahcup eder bu hareketlerıyle ama konsmakta care etmedı düzelmedı valla ben de artık napım bu adam böle dıyorum..umursamıyorum artık

Back
X