Eimizin Akrabalaryla likilerimiz...

sorun olarak sormuyorum kendi annesi babasına davrandığı gibi mi davranıyor yoksa bariz fark var mı

tabiki kendi annesi gibi asla olamaz benim annem . benceolur diyende öz annem gibi seviyorum diyende kendini kandırır. ama çok bariz bir fark yok saygıda kusur etmiyor.ve senin benim annemle aran kötü . bende senin anneni takmam gii bir düşüncesi hiç yok. eşimin . bu iyi niyetinden dolayı kaynanam ne derse desin susuyorum)

bu aralar kaynım ve eltimle bozuğuzalsanaalsanasmile
inşallah bu defa eşim kardeşinin gerçek yüzünü görmüştür
küs kalmalarını istemem ama eşimin artık kardeşine hakettiği kadar değer vermesini istiyorum
çünkü bugüne kadar yaptığı hiçbir insanlığı haketmedi kaynım:1no2:

şuan nişanlıyım kayınvalidem çok .ii hergün arar eli kolu dolu gelir sarıolır eder ewlenince değişir dio bnm arkadaşlar öle olur mu dersiniz bnde onu seviyorum inş. bozulmaz

canım o cümleyi söylemeden önceki konuşmayı bilmiyorum ama berki konu üzerine ortayı bulmak için ikinizide kırmamak için yarı eşi yarı annesi demiştir...
bu arada aynısını benim kayınvalidemde yapıo biz ayrı şehirlerdeyiz webcamin kamerasından sanki oğlunu tartıo zayıfladınmı ne... çok kilo almışın bu kadar hamur işi yapma yakında günlük menü verirse şaşırmamyasakkelime

Saygı mutlak, sevgi özelmiş.
Ben o özel duyguyu malesef hiç birine hissetmiyorum.
Yerini herkes kendi belirliyormuş.

Saygı,sevgi,hoşgörü çercevesinde iyi ilişkiler kurabilmeyi başaranlardanız ne mutlu ki.

Evliliğin ilk yıllarında bir takım problemler yaşandı yaşanmasına fakat sorunlara hapsolmadan,takılı kalmadan,birbirimizi tanıyarak,anlayarak üstesinden geldik.Birbirimizin sınırlarını öğrendik ve bu hassasiyetle hareket ettik.

Kayınvalidem,kayınpederim,kaynım,görümcem,eltim,cocuklar kocaman bir aileyiz...

3 aylık nişanlıyım, nişanlanmadan öncede sonrada tüm sülalesinii tanıdım nerdeyse, ben ne zaman gitsem evi doldurur tıka basa, bu kız nişanlı utanırmı çekinirmi, doldurmuyum evi demez, düşüncesiz kadın.Tıka basa doldurur, bi pasta alırım giderken tüm sülalesini kim varsa çağırır, bunaldım artık daha şimdiden. nişanlımlada tartışmamıza sebep oluyor artık, yoruldum bıktırdı çünkü ya.

''biz kalabalıgız baglıyız sen yabacısındır bunlara, ama alışıcaksın''
alışmak zorundamıyım ya rahatsız işte. sevmiyorum onu artık

*Yanımda aşkımı bebek gibi sever,oğlusum canım cicm, oğlunu övmeler habire,
*beni istemeye geldiklerinde bizim bitanecik oğlumuza bu kızımız kısmetmiş lafları
* oğlum bitane, bilmemne, bana hiç övgü yok, artık yengesi demişti gelinimizde çok iyi ama diye.
* daha 1 aylık nişanlı değildim bana ''sen bize uygunmusun deilmisin'' muhabbeti yapar habire, ***komşuların lafını getirir, '' siz süper bi ailesiniz size uygunlarmı değillermi'' diye sorup duruyorlar lafları bitmesi sürekli bunu söyledi.

nişanlanmışız düşünün, ''akrabalar oğlunu kaçıracaklar çok yakışıklı diyorlar'' dedi kaç kez, hasta kadın ya gercekten.
*** kahvaltı masasında oturuyorum habire gözü üstümdedir süzüm süzüm süzer.

O güler yüzünün altında iş karıştırır, görüşmediğim aileminbazı fertlerini habire sorar, damarıma basmak için, öyle dolmuşum ki artık onu sevmiyorum

en son eşya bakmak için gitmiştim yorgun argın dönüyoruz yine evi doldurdu,
onlara gittiğim ilk akşamdan daha içeri girmişim bi soluklanmışım hemen telefonlara sarılır çağırır birilerini.
eve gelmişiz biraz dinlenicez yok, kız kardeşini çağırır yok eltisini yok abisini, kadın rahatsız bana sülale gösterisi yapıyo, daha evlenmeden bıktım

onu tanıyanlar ne güler yüzlü ne hoş kadın diyo, hadi cnm en kötüsüde o ya, o güler yüzünün altına saklanıyo, bişeyde demeyince tepemize çıktı bıktım usandım onun akrabalarından. Onlarda kalmak mecburiyetindeyim çünkü ayrı şehirdeyiz, eşyayı ordan bakıyoruz. ama artık onun yanına gitmek onlarda kalmak dahi istemez oldum. bir öğretmenevinde kalıcam , yine onlarda kalmıcam. Sinir kadın!

Ay bir dedikocudurlar ki sorma,ilk yıllar arkrabalaryla görüşüyorduk tabi nasıl olduklarını bilmiyordum ki ben de temiz kalpli tabi,sonra bize her geldiklerinde laf sokup duruyorlardı,bir açığı bulmak için elinden geleni yapıyorlardı bulamayınca da kıskançlıktan saçmalıyorlardı.Sonra ben de ilişimi kestim,arık urumda bile değiller,arık sorun kayınvalidem o da aynı sülale olunca bize gelince çok iyiken çayını kafeni içerken laf sokup duruyor ben ise hiç bir zaman cevabını veremiyorum,bu huymdan da nefret ediyorum sadece keni kendimi üzüyorum ya da eşime söylüyorum ama o da temiz kalpli olunca ancak boş ver deyip duruyor,ama karar verdim bundan sonra anında cevabını söylecem yeti artık,bunlar sülale olarak aynı bir tekl eşim kime benzemişse hala saf,,,,

Eşimin ailesini sevmiyorum arkadaş

saygı okey, ama sevmiyorum
işleri güçleri bende kusur bulmak...

kaynana olurken kadınların gelinlerine abartılı sevgi göstermeleri bile itici:)

ben kaynana olurken yapmıcam

Cok iyi bir aileden evlendigim icin, esimin ailesini cok seviyorum.
Onlarda bana karsi öyleler. Cok iyi bir secim yapmisim. Hepsi basi acik, cagdas insanlar, dahadami rahat etmiyeyim. Kendi ailemde bu kadar mutlu degilim, cünkü benim ailem kapali ve beni oldugum gibi kabul etmiyorlar ne yazikki. Onun icin esimin ailesinin yaninda cok mutlu olurum, konusmalarimiz, sohbetlerimiz, herseyimiz ici acicidir, ailem gibi degiller. Allahima sükürler olsun. Cok güleriz cok sakalasiriz, herkes kendi sinirlarini bilir, hersey sevgi saygidir orda.

sadece başı açık insanlar mı çağdaş oluyor

Bıktım artık otlakçılardan!!!
Ben çalışıyorum. Çocuklarıma kayınvalidem bakıyor. Allah razı olsun ondan, eksik olmasın iyiki bakıyor.
Ama ben etrafındaki yiyici, otlakçı tayfasından bıktım usandım. Çocuklarım onun evinde dengeli beslensinler, gıdasız kalmasınlar diye eşim de ben de habire alır dururuz oraya. Buz dolabını doldururuz. Bir gün elimiz boş gitmemişizdir. Fakat bizim çocuklarımıza aldığımız şeyleri gelen giden ortak olup bitiriyor. Ayıptır söylemesi balık alıp akşam yemeğine gideriz. Bir bakmışsın balığı seven bütün sülalesi orda. Ciğerci kedileri gibi üşüşmüşler sofraya bizim kısıtlı bütçemize kendimize kadar aldığımız yemekten güdük kadar tabaklara paylaştırılmış ve biz doymadan o sofradan kalkmışız. Birgün çocuğumuza kahvaltılık almıştık. Anlarsınız ya işte yavrumuz yesin diye peynirin tereyağın en iyiisinden, balın en kalitelisinden. Fazla paramız yok ama ona kadar aldık işte. Kayınvalideme bu peynir, bal çocuğun ona kadar aldık dedim üstüne basa basa. Bunda gücenecek darılacak bir durum yok. Bizim çocuğumuzun onların torunlarının sağlığı için alındı bu gıdalar. Aman yarabbim o gün ve ondan sonra birkaç gün daha kahvaltı sofralarına görümcemden ve sanki cebinde akrep varmış gibi elini cebine sokmaya korkan cimri kocasından tutun, kaynının çocukları, eltisi, v.s v.s akrabaları doluşmuşlar sofraya. Kayınvalidemde mahçup olamamak için çıkarmış bizim aldıklarımızı sofraya. Bir hafta geçmedi bitmiş çocuğun yiyecekleri. Ee nooldu anne, çabuk bitmiş dedim. Dedi kızım işte böyle böyle. Nasıl tepemin tası attı anlatamam. Saygıda asla kusur etmeyen bir gelinimdir. Ağzımı açıp tek kelime söylemedim. Ama eşimle konuştum. Bundan sonra ya günlük alıcaz offyaaa bilemiyorum ne yapıcaz... Ona da annenle konuş dedim. Çocuğun beslenmesinin önemli olduğunu aktar dedim. İnşallah konuşur.:97::97:

Böyle bir genelleme yapmak yanlış olur tabii

canım giyimle kılıkla gerçekten ilgisi yok..
biz ona cahillik diyelim çağın gerisinde kalmak değil de..

mesela benim kaynanam tam bi cahil
ona göre açık giyinen bütün kadınlar şeydir,

kapalı giyinen kendilerinin de dedikodudan başka işi yok

ben d e kapalıyım ama en azından ölçümü yerimi bilirim:82:

o yüzden dir ki....
bende başı kapalıları çağdaşlıkla alakası olmadığını savunanaları anlamam anlayamam
her insan farklıdır ayrıdır....
başı açıkta cahil olabiliyor mesela.....
kapalı bi insan açık insana nazaran daha ileri görüşlü düşünebiliyor....

o yüzden böyle genellemeler duyduğumda üzülüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…