Eimizin Akrabalaryla likilerimiz...

Eşimin ailesi ile hiç bir zaman parlak ilişkim olmadı..
Kabul ediyorum ki ben de muhteşem bir gelin değilim..hihoyyyt
Aslında sadece verdiklerimi alabilsem bu bile bana yeterdi.. Saygı,kibarlık vs...
Oysa hep benden kapasitemin dışında beklentileri oldu.. Kayınvalidem kendisini annemden daha yakın görmesini istediğini kendi ağzıyla bile söyledi.. Hiç bir zaman anlatamadım,bunun asla mümkün olmayacağını,problemli bir kişilik olduğum için bana çok yakın durulmaması gerektiğini...Evimize gelirken en azından bir telefon etmesi gerektiğini söylemekten dilimde tüy kalmadı artık..:1closedeyes:
Sonraki zamanlarda kocamı mühendis yaptıkları için iyi durumda olduğumuzu ve yaptıkları yemekli düğünün ve salon takımımın ne kadar muhteşem olduğunu söyleyip durdular..Yapılan iyiliklerin,var olan görevlerin sürekli muhabbet konusu olması da yine merakımı cezbetmişti o dönem..:uhm:
Şimdi düşünüyorum da hergün biraz daha kötüye gidiyor ilişkimiz.. Kocamın da benim de hatalarımız var.. Kocam dengeyi değil de evliliğin gerektirdiği sorumluluklarını benimseyemedi,bense rahatıma düşkün,kısıtlanmaktan,büyüklerin üzerime çok düşmesinden hoşlanmadığım için evliliğe alışamadım..Eğer varsa şu evlilik denen kurumun maddeleri biz hiç birini başarı ile uyguluyamadık 3 senede..Böyle karman çorman yaşamaya çalışıyoruz..kaydirigubbakcemile
Az kaldı bir gün elimde patlayacak bu iş..
Bekliyorum sabırla..

Eşimin ailesi ile şimdieye kadar bende bir sorun yaşamadım çok şükür.
Kaldı ki bende iki kayınvalide ve iki kayınpeder var :bbo:
Kayınvalidem çalıştığı için, eşimi çocukları olmayan amcası ve yengesi büyütmüş.
Onlar bizim büyükannemiz ve büyükbabamız. Gerçek anne ve babamıza ne yapıyorsak aynısını onlarada yapma gayretinde bulunuyoruz. Ama hiç bir sorun ve dayatmada yaşamıyoruz. Kayınvalidem çok iyi niyetlidir herşeyi iyiliğimiz için yaptığı aşikar. Kayınpederim biraz otoriterdir. Herşeyden haberi olsun ister ama ben çata çat geldiğim için ses etmez. Ama biz birbirimiz ile uğraşmayı seviyoruz bunun bilincindeyiz.
Görümcem var birtane. Bizden uzakta başka bir şehirde. Ama yanımızda da olsa değişen birşey olmazdı. Karı koca ikiside dünya iyisi. Tatil olsunda gelsinler diye dört göz bakıyoruz. Dayı, amca, hala, teyze ile olması gereken gibi. Ama üst katımızda oturan bir amcamız varki evlerden ırak zaten görüşmüyoruz.
Çok şükür yuvarlanıp gidiyoruz.

yapım gereği ilk başlarda kimseyle samimi olamam zaman isteryerimseniben
yinede samimi olduklarımla bile yerine göre mesafeliyimdirşakkıdı
kayınvalidem hep çok konuşur herkesi çekiştirir kendi kızkardeşini babsını akrabalarını kötülerbenneyaptımki
hayliyle bende samimi değilim eşimin akrabaları ile bayramdan bayrama gideriz eğer ortamı olursa oda kayınvalidemlerle ve eltim kaynımla berabersengözlerimebaksanab
2 eltim var biri daha 18 yeni aldı 2 yaşında kızı var en çok onunla iyi gibiyim tabi mesafeli onuda çekemediğim zamanlar çok :mymeka:
büyük eltim zaten evlendiğimden beri kıskanç birbirimize yalancı gülüşler atıyoruz çoğu zaman atmıyorum bile ben yüzüne bakmıyorum canım isterse:dilcikar:
oldum olası sevmiyorum seveceğimide sanmıyorum kayınvalidemin dengesizliklerini anlatsam ooooo siz bile nefret edersinizkötükedihüso
yinede eşimin annesi-tatlicadiarzu-
hiç bizaman saygısızlık etmedim bunlar içimde etmeyide düşünmüyorum bakalım zaman ne gösterecek..

sana biraz tecrübelerimden bahsedeyim bende evlendikten sonra 2,5 yil esimin ailesyle oturdum..birbirimize alisma sürecinde karsilikli cok fedakarliklarda bulunduk benim gencligimin hatalrini onlar görmedi bende onlarin yasliliklarina verdim yaptiklari bazi hareketleri geldi gecti.ama ilk günden kendi evime tasinana kadarki sürecte hep bi evim olsun özel bir hayatim olsun istedim.neden mi cünkü :

asla yalniz kalamasiniz

kendi evi olan yeni evli ciftlere bakar özenirsin ama sen bir arkadasini bile agirmayamazsin

belki bazi sabahlar hazir sofraya kalmak istersin ama her sabah sen mecbursundur kahvaltiyi kurmaya

koca evin bütün isi senin üstündedir(bende öyleydi bir zaman sonra evin hizmetcisi mi gelinimiyim acaba demeye basladim)

görümcen varsa prensesler gibidir ama sen kocanla bi sinemaya gitmek istesen kapinin arkasindan bakip nereye diye sorarlar

tek özgürlük alanin yatak odandir ama ara sira onada müdahale ederler niye yanimizda oturmuyosun neden odana cekildin gibi

cok harika bir sex hayatiniz olur belki ama bunu hep kisik sesli yapmak
zorundasiniz.aman birisi duyarda diye düsünmekten tadina varmazsin...

sabahlari kalkip dus aldiginda yada gece yatmadan yikandiginda yüzünde bakip kis kis gülerler hatta bazen baskalarina bizimkiler yine yikandi diye duyabilrisin

bir süre sonra hemen torunda torun diye baslarlar

baskalrinin yaninda seni överdee över ama arkandan söverde söver...

kocanla kavga etsen duymasinlar diye kavganin tadini bile cikaramazzsin..eger olurda duyarlarsa bilki tek suclu sensin onun oglu bir melek..

vs vs vs,,,,,,
yazsam okadar cok sey cikar ki..onun icin senin önüne altindan saraylar bile sunsalar tek göz odan olsun, senin mutfagin senin düzenin olsun....
ev ev üstünde olmuyo güzelim

nisanlimin ailesi biraz problemli görümcem kesinlikle arkadaslik edebilecegim bir insan degil fazla sorunlu bence cok acil psikiyatra gitmesi gerek,abisi ve yengesiyle iyi anlasiyorum bir sorunumuz yok. kardesi ve kücük eltim ise ayri bi cinsler acikcasi kücük eltim fazla sessiz oldugu icin biraz uzak durmaya calisiyorum sanki sinsiymis gibi geliyor rahatsiz eden birseyler var ayda bir defa görüstükmü yeter.kayinbabayi görmüyoruz cünkü anne baba ayri.

simdiiiiiiiiiiii en eglenceli kisma geldik kayinvalideye :)))
daha nisanlanmadan kendisiyle harika bir tartismamiz oldu sagolsun saydi döktü kendisi ama daha önceden kendisi hakkinda oglu bilgi verdigi icin hazirlikliydim bende ona saydim döktüm.6 ay sonra bizzat özür diledi sonrasinda sanki öyle birsey yasanmamis gibi balli börek oldu kendisi ammaaa büyük eltim ve esi cok syki sekilde tembihlediler beni kesinlikle kanma sadece yüzüne güler arkandan dolap cevirir kendi yapamazsa kizina yada kücük ogluna yaptirir diye birde fala büyüye merakli oldugunu anlattilar. en iyisi arana biraz mesafe koy biraz resmi dur cekinsin senden dediler.kendileride görüsmüyorlar kayinvalideyle zamaninda cok zararini gördükleri icin.
keskee sorunsuz bi ailem olsaydi keske sorunsuz bi aileye gelin gitseyim ahhhhhhhhh ahhh

kuzeycim çok güzel bir konu...
düşündürdü...hatırlattı...
ban evlenmeye karar verdiğimden beri büyülü gibiyim sanki...düşünüyorum benim bildiğim ben olsam ortalığı yıkacağım şeyleri yapmadım...gülümsedim geçtim hep...Allah beni bildiğinden bir sabır verdi bana galiba...
benim o sakin annem bile celallendi de ben bişey yapmadım...hakikaten ilginç...
ben hep iyiydim eşimin ailesiyle...kız kardeşiyle telefonda saatlerce muhabbet ederim, özelini bilirim, kayınvalidem (özellikle bu haftasonu bende kaldıktan sonra anladımki melenk bile olsa kayınvalide kayınvalidedir...asla seni kızı gibi görmez ve asla annenin tırnağı olamaz...) kasıtlı olarak canımı acıtmaya çalışmaz, oğluyla aram bozulsun istemez, objektif olmayı hep bilmiştir...iyi bir kadındır...ortalamanın üstündedir...ama kayınvalide işte...kayınpederime bayılırım o da bana...
bunun dışında eşim en çok dayıları ve halalarıylsa görüşür...daha yeni evliydik iki yengesi de sanki yıllardır seni tanıyoruz nasıl bir sıcaklık bu demişti...diyorum ya...Allahtan bu hissettiklerim...çünkü ben ilk tanıyana buz dağıyımdır...çoğunluk aynı şeyi düşünür...beni tanıdıkça severler...ama onları ilk anda sevdim ve kendimi de ilk anda sevdirdim...
şuna inanıyorum ve çevreme baktığımda da gençlerde benzer hataları görüyorum...
kendini şartlandırmamak lazım...onlar eşimin ailesi tükaka dememek lazım...bir kere kendinizi de paralasanız o ailenin oğluyla evlisiniz bunu kabul etmek lazım...
ha demiyorumki kötü iseler ezilin...asla...ama saygıyı bozmadan...burda anlatmıştım bir kere ben kötü kayınvalideyle 27 sene yaşadım...hala çıkmadı hayatımızdan...
daha bir yıllık evliyim ve hani derseniz ki neyi farkettin...önyargısız olmak lazım...
0-0 başlamak lazım...ben bunu bilirim...

ilk zamanlar hep kötümser bakmıstım
kaynana kötüdür :1ninca: bana öyle demişlerdi çünkü
bende hep uzak durdum kaynanamdam
ama annem uzaktaydı
hasta olduğumda beni sabahlara kadar bekleyen yemeğim varmı die soram bana her zaman hediyeler alan evimin bi işi olduğunda koşan annem geldiğinde bir dünür değilde bir akrabası gelmiş gibi sevinen ilgilenen her zaman benim tarafımı tutan kaynanamdı annem uzaktaydı ve kaynanam bana gercekten annelik yapıyordu nasıl sevilmez ki bu kadın
şimdi ikisi içinde kaynana kayınpeder canımı veririm
birde görümcem var görümce lafı hiç yakısmıyor o benim öz ablam hiç bir zaman gelin görümce olmadık izi görenler bla kardes der zaten sengözlerimebaksanab

ve akrabalar hele bir dayı ile yengemiz var öz dayımdan daha yakın ve samimiler birde yeğen öz kardesimden hiç bir zaman ayırmadım

düşünüyorum da eşimin ailesinden sevmediğim tek bir insan yok ama hakediyor ediyor hepsi bu sevgiyi ve bu saygıyı :Saruboceq:

Çok zıt yönlerimiz olmasına ragmen eşimin ailesiyle aram genelde iyidir.
Onlar beni olduğum gibi kabul etmeye çalışıyor, ben de onları
KAyınvalidem hep söylüyorum melek gibi
Asla eşimin dengeyi kurmaya çalışmak gibi bi durumu olmadı
Kayınvalidemle ilişkim kesinlikle eşim dışında gelişiyor
Kayınpederim zamanında çok aglattı beni
1 ay yanlarında kaldım aglamadığım gün yoktu
Gelin deyince onun biraz farklı beklentileri oluyor
Ama kendi evime çıkınca ister istemz bana çok karışamadı
Aksidir,huysuzdur ama beni sevdiğini bilirim ben de severim,bazı şeyleri görmemeye çalışırım,kaynanalığı o yapar bana
6 tane görümcem var, biri hariç hepsini çok severim onlar da beni sever, her konuda yardımcı olmaya çalışırlar
Ben hiçbir zaman onlar gibi dört dörtlük bi ev hanımı olamadım
Ama hep yardımcı olmaya çalıştılar,bazı şeyleri görmediler
Birini sevmem onun da beni pek sevdiğini sanmıyorum
Pek görüşmemeye çalışıyorum
Ama bir kaynım var ki, resmen nefret ediyorum
Aylarca görüşmesek niye görüşmüyoruz demem
Evime misafirliğe gelirler, mutlaka kardeşinin evi tabiki gelicekler
Ama insan sadece tv izlemeye gelmez,insan ayda yılda bir kardeşinin evine gelince kardeşiyle sohbet eder,tv'yi evde de izlersin, gelip saatlerce hiç konuşmadan tv izlemek çok sinir bozucu bi durum
Eltim desen pek bir farkı yok
5 çocukları var,kimse dur sus demez bıraksan evi yıkarlar
Bana uzak olsunlar başka bi şey istemem

14 yıldır evliyim...17 yıldır bu ailenin içindeyim...
eşimin ailesiyle benim tabirimle samimi resmiyimdir...
bu zamana kadar bir tatsızlık yaşamadım...
inşallah bundan sonra da yaşamam...
herhalde fazla içli dışlı, sıkı fıkı olmamak lazım...
herkes yerini bilmeli diye düşünüyorum...
herşeye fazla karışmam,evlerinde rahatımdır ama
o mesafeyi de korurum...
her zaman alttan alan taraf olmamalı,her lafı duyup sessiz kalmamalı,
saygı ve sevgi gösteriliyorsa,yine saygı ve sevgi görmeli insan...
herkese ailesiyle mutluluklar diliyorum...
sevgiler...

Ailesiyle de akrabalarıyla da ilk günden beri seviyeli bir ilişkim var.Buna alışamadılar başta.Çünkü ilk günden o ailenin kızı gibi samimi olmamı beklediler.Ben aramızda hep bir mesafe olacağını bunun doğal olduğunu kabul ettirdim bir şekilde.Şimdi öyleyiz.Çok iç içe bir ilişkim olamaz zaten.Herkesin bir sınırı vardır,o sınırları çiğnetmemesi lazım.

bende 14 yıllık evliyim eltimle aram iyidir kardeşimle aynı yaşta annem kardeşinle aynı yaşta sen büyüksün hta da hapsa (yapmadı) hoş görülü olmalısın demişti bir kere onu dinliyorum ve sorun olmauyor tabi karşılıklı böyle şeyler oda genelde sorun çıkarmıyor zaten
karşılıklı saygılı olmakta yarar var hoşgörül olmak lazım çünkü büyük bir aile oluyorsunuz görüşmem nolcakki denmiyo r har yerde karşılayıor insan gerginlik olmasında n çok rahatsız olurum

eşimin ailesiyle aram iyi çok şükür bence herşey karşılıklı .saygı görürsen gösterirsin ben saygısızlık görmediğim için göstermedim.2 görümcem var aramız çok iyi 1 kaynım var onunlada iyiyiz yeni evlendi elti sahibi oldum inşallah onlada iyi anlaşırız
diğer akrabalarıylada çok sık görüşmüyoruz zaten
bir dayısıyla samimiyiz onlarında bir yanlışını görmedim
ama bence herşey karşılıklı tek taraflı iyi olunmuyo eğer birisiyle anlaşamıyorsak en güzeli o insanla mesafeli olmak bunun başka yolu yokyasakkelime

1,5 yıldır evliyim , 7,5 senedir eşimin ailesinin içindeyim
kayınvalidem canım annemdi kucağında uyurdum küçük görümcemle yaşıttık hao ha sen farketmez aynı seviyorum sizi diyordu ve gercekten de öyleydi beni kızı gibi onu annem gibi hatta birbirimizi fazlasıyla seviyorduk...
kayınpederim benim alacağım gelinle evleneceksin demişti ..istemede rezil etmişti ama herkes huyunu bildiği için ses çıkarmadı
ama sonra bana hasta oldu..kendi çocuklarını aramaz beni araradı çocuklarından fazlasını yapmıştı bana..bende çok seviyordum günü birliğine kayınpederimi göreceğim diye 21 saat yol çekmiştim..
görümcelerim..büyüğü aynı abla öz abla herseyımı rahatlıkla paylaşabileceğim insandi..küçüğü ikizimdi..yaşıt olduğumuz için benimki onun onunki benimde çok şey paylaştık..
kayınlarım birbirimizi çok severiz ..
kaldı eltim.. kendi halindeydi fazla muhatabım yoktu yani çok görüşürüz ama oturup sohbet etmememiştik..
aile apartmanında oturuyorum bi altımda eltimler iki altımda da kaynımlar (bekar)
görümcelerim evli 5 dk uzaklıklarda oturuyorlar..
gel zaman git zaman ne zaman ben evlendim kayınvalidemle kayınpederim bana yerleştiler
eltimin bi iki lafıyla güzel aile tablomuz parçalandı..
kimse bana inanmadı inandıramadım öylece eşimle kenara çekildik..sonra gittiler kayınvalidemgiller..
ben kimse ile muhatap olmadım kapısından gectim mi kapısını çalmadım epey zaman gecti..
ramazan dolasıyle iftara davet ettim eski günler geri geldi gibi ama içimdeki yara kapanmadı
kapanmayacak da...kinci değilim ama çok büyük yara aldım...
herkesi Allah a havale ettim..
şimdi ise çok nadir görüşüyoruz mesafe olarak bir birimize yakınken..
eşimle çok mutluyum Allah ayırmasın bozmasın
inşallah biz bir aile oluruz da yaralarımı unuturum...

4 yıldır evliyim.10 yıldırda bu ailenin içindeyim.eltim var bir tane.benden büyük .ama beni çok kıskanıyor gibi geliyor bana.görümcemde var o da büyük benden.onunla çok iyi anlaşırız.kendine ne alsa banada alır.sürekli hediyeler gönderir saolsun.kayınvalidem kendi annem gibi.daha bile ilgili diyebilirim.daha bir tek kötü söz duymadım kendisinden.kayınpederimdende.allah razı olsun.eşimin halaları,amcaları,teyzeleri de çok severler beni.tek elektiriğimiz tutmayan galiba abi ve yenge.bana gösterilen ilgidenmidir bilmiyorum ama ben halimden memnunum.hiç zorluk çekmedim.

Büyük kaynımdan ve eltimden nefret ediyorum hem de çok fazla:mymeka: Son yaptıkları yenilir yutulur değil benle eşimi ayırmak için ellerinden geleni yapıyorlar... Ama avuçlarını yalarlar anca:1closedeyes: Kayın validem ve kayınpederim beni hiç sevmiyor bunu son yaşadığım olaylardan sonra iyi bigüzel anladım bana kapak oldu kesinlikle bundan sonra ablaları hariç eşimin ailesiyle görüşmeme kararı aldım eşimde gayet haklı olduğumdan saygı duyuyor bukadar...

hihoyyytgül gibi geçinip gidiyoruz
delikafadulden delikafadulden delikafadulden

Son düzenleme:
10.yılımın içindeyim evliliğimde. (Yav ne çok olmuş, ben bile kendime hayret ediyorum:1shok:) Ailemin bana verdiği terbiye gereği (ki hala daha söyler anam) ilk yıllarda çok fazla kendimden verdim. Bir dedikleri iki olmazdı. Onlarda öyle alıştılar tabi. Diğer iki eltim yerlerinden kalkmaz, ben yapardım bütün hizmetlerini. Sonra maymun gözünü açtı.(burda maymun ben oluyorum) Eşimde sağ olsun ilk başlarda hiç beni savunmazdı. Kayınvalidem veya kayınpederim bana birşey söylerse bende salak salak oturup ağlardım, haketmediğimi düşünüp. Sonraları baktımki benim herifte iş yok,kendi avukatım oldum. Haksız oldukları yerde lafımı esirgemedim. Şimdide öyleyim.

Arada küslük, huzursuzluk olsun istemem.Olmaması içinde elimden geleni yaparım. Ama daha fazlasını asla. Büyük eltimle iyiyiz çünkü senede 15 gün anca görüşürüzkaydirigubbakcemile3(başka şehirdeler) Ortanca eltimle küs değiliz ama mesafeliyiz. Para çok olunca insanlık elden gidiyorun canlı bir örneği. Ne gördüm delisi.Bir havalar, bir havalar. E dolayısıyla kayınvalide ve kayınpederin tavırları ortanca eltimle kaynıma çok farklı. Para anne ve babayı değiştirirmi?? Değiştiriyormuş işte. Bize olan tavırlarıyla onlara olan tavırları o kadar farklıki(gerçi bununda kavgasını yaptım, ohhh ağzıma sağlık)

neyse anlat, anlat bitmez.

Arkadaşlar merhaba slı günü kaynımın düğünü oldu. yeni eltim geldi. Bugün ikinci günü. Bana yardımcı olabilirmisiniz onlara nezaman gitmemiz lazım. Benim neler yapmam gerek. Sizlere kim ne zaman gelmişti ilk hafta. Birşey hediye :sm_cool:almam gerekirmi

bence onları biraz rahat bırakmanız lazım
balayına çıkmadılar mı:uhm:
ben evlendiğimde hemen herkes üşüşmüştü eve
sinir olmuştum:roflol:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…