Ek gıda döneminde zorluk

Defnosun Annesi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2019
135
40
28
34
Merhaba,
Kızım 7 buçuk aylık oldu ama pütürlü şeyleri hala yiyemiyor, kusacak gibi davranıyor. Hatta çoğu şeye öğ böğ yapıyor. Kaşıkla birşey yemek istemiyor, hiç birşeyin tadını sevmiyor. Hala deli gibi anne sütü istiyor ve emiyor. Yoğurt, Merve püreleri, çorba, yumurta sarısı, kaşık maması herşey denedim. 2 hafta sonra işe başlayacağım ve babaannesinin birşey yediremeyecek olmasından çok korkuyorum. Ne yapmalıyım?

Ayında verdin hep bazı şeyleri, ve hep püre halindeydi değil mi? Diş çıkarıyor olabilir, ancak tarhana çorbası, arpa çorbası, şehriye çorbası, erişte vs vermeye çalış. Parmak gıdalar ver. Eline tutuştur patatesi, ekmeği. Döke saça yesin. Ayına uyanlar zorluk çeker. Bal, süt hariç herşeyden yedir, pekmez, domates (alerjisi yoksa) patlıcan vs. Eğer vermemeye devam edersen daha da zorluk çekersin.

Bir kadın vardı, o da hep püre halinde verirdi, 7 yaşına kadar. Bir gün çocuğa büyük lokma vereyim demiş, çocuk boğulma tehlikesi geçirmiş, boğazı gelişmemiş, yemek borusu genişlememiş diye. Tamam 7 abartılı bir yaş ancak bunu örnek alabilirsin.

Ayında verdin hep bazı şeyleri, ve hep püre halindeydi değil mi? Diş çıkarıyor olabilir, ancak tarhana çorbası, arpa çorbası, şehriye çorbası, erişte vs vermeye çalış. Parmak gıdalar ver. Eline tutuştur patatesi, ekmeği. Döke saça yesin. Ayına uyanlar zorluk çeker. Bal, süt hariç herşeyden yedir, pekmez, domates (alerjisi yoksa) patlıcan vs. Eğer vermemeye devam edersen daha da zorluk çekersin.

Bir kadın vardı, o da hep püre halinde verirdi, 7 yaşına kadar. Bir gün çocuğa büyük lokma vereyim demiş, çocuk boğulma tehlikesi geçirmiş, boğazı gelişmemiş, yemek borusu genişlememiş diye. Tamam 7 abartılı bir yaş ancak bunu örnek alabilirsin.
İlk 6 ay sadece emdi, 1 aydır veriyorum ek gıda hep de püre halinde. Sadece yumurta sarısını sevmedi diye yoğurdun içerisine koyup öyle yedirdim. Ama pütürlü geçtim sade yoğurdu bile 6-7 kaşık yedikten sonra ağzını kapatıyor ve yemiyor. Acaba doydu mu diye denemek için memeye alıyorum emiyor da. O zaman neden ağzını kapatıyor anlamıyorum

Merhaba, bir çözüm bulabildiniz mi? Benim bıdık daha yeni 6 aylık oldu yavaştan başladım ek gıdaya henüz tattırma aşamasındayım. İlk önce yoğurt ve sonrasında sebzelere geçtim. Çatalla ezdikten sonra biraz da kendi sütümü ekliyorum, reddetmiyor öyle olunca. Şu ana kadar neler denediniz bilmiyorum ama, denemediyseniz eğer bir de bunu deneyin isterseniz. Bir de doktoruyla görüştünüz mü bu durumu?

İlk 6 ay sadece emdi, 1 aydır veriyorum ek gıda hep de püre halinde. Sadece yumurta sarısını sevmedi diye yoğurdun içerisine koyup öyle yedirdim. Ama pütürlü geçtim sade yoğurdu bile 6-7 kaşık yedikten sonra ağzını kapatıyor ve yemiyor. Acaba doydu mu diye denemek için memeye alıyorum emiyor da. O zaman neden ağzını kapatıyor anlamıyorum
Ama zaten ek gıdaya geceli bir ay olmuş çocuğun 6 7 kaşık yemesi normal o yemeyene kadar ver sonra bırak. Emmek bebekler için bir karın doyurma değildir sadece, sen 7/24 emzirsen o çocuk emer 'yok anne tokum şuan sagol 1 saat sonra bir daha dene' demez

Back
X