Bebek Beslenmesi Ek gıda döneminde zorluk

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Defnosun Annesi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2019
135
40
28
34
Merhaba,
Kızım 7 buçuk aylık oldu ama pütürlü şeyleri hala yiyemiyor, kusacak gibi davranıyor. Hatta çoğu şeye öğ böğ yapıyor. Kaşıkla birşey yemek istemiyor, hiç birşeyin tadını sevmiyor. Hala deli gibi anne sütü istiyor ve emiyor. Yoğurt, Merve püreleri, çorba, yumurta sarısı, kaşık maması herşey denedim. 2 hafta sonra işe başlayacağım ve babaannesinin birşey yediremeyecek olmasından çok korkuyorum. Ne yapmalıyım?

merhaba.
Zorlamayın bence bu sefer inat olarakta yemeyebiliyor çocuklar.
Benim kızımda yemek istemediği zamanlar dikkatini dağıtacak şeyler yapıyordum ya müzik açıyordum ya şarkı söylüyordum. Baby einsten ve brainy baby açıyordum. . Kimi bebek yemeknyemeyi sevmiyor malesef oyunlrla birşekikde alıştırmak gerek

merhaba.
Zorlamayın bence bu sefer inat olarakta yemeyebiliyor çocuklar.
Benim kızımda yemek istemediği zamanlar dikkatini dağıtacak şeyler yapıyordum ya müzik açıyordum ya şarkı söylüyordum. Baby einsten ve brainy baby açıyordum. . Kimi bebek yemeknyemeyi sevmiyor malesef oyunlrla birşekikde alıştırmak gerek
Normalde iştahlı bir çocuk hep memeye alsam hep emer, kilo alımı da güzel ama işte ek gıda istemiyor. Zorla yedirmezsem bu sefer de yemeyi öğrenemezse diye korkuyorum herkes alıştırman gerekli filan diyor çünkü.

Mevsiminde sebzeleri bebeğinizin damağında edebileceği kadar yumuşak haşlayın. Haşlanmış sebzeleri, yiyebiliyorsa yumurta, muz gibi yumuşak yiyecekleri çiğ nohut kadar parçalara ayırıp önüne koyun. Sizin verdiğiniz öğünlere tepki gösteriyorsa yemek verdiğiniz tabağı öğrenmiş ve ona da tepki geliştirmiş olabilir. Böyle bir durum olduğunu düşünüyorsanız doğrudan masasına koyun yiyeceklerini. Ve aynı anda siz de masada kendi yemeğinizi yiyin, bebekle özel olarak ilgilenmeyin yedirmek için. Önce oynar, sonra zamanla tadına bakar, yer mutlaka.

Mevsiminde sebzeleri bebeğinizin damağında edebileceği kadar yumuşak haşlayın. Haşlanmış sebzeleri, yiyebiliyorsa yumurta, muz gibi yumuşak yiyecekleri çiğ nohut kadar parçalara ayırıp önüne koyun. Sizin verdiğiniz öğünlere tepki gösteriyorsa yemek verdiğiniz tabağı öğrenmiş ve ona da tepki geliştirmiş olabilir. Böyle bir durum olduğunu düşünüyorsanız doğrudan masasına koyun yiyeceklerini. Ve aynı anda siz de masada kendi yemeğinizi yiyin, bebekle özel olarak ilgilenmeyin yedirmek için. Önce oynar, sonra zamanla tadına bakar, yer mutlaka.
Her gün yedirmek için yeterince uğraşıyorum zaten, bir de bu dediğinizi denerim.
Teşekkürler

Çocuklara yemek yedirirken acaba yiyecek mi diye gerildiğimizde enteresan bir şekilde bunu hissediyorlar be kusur döngüye giriliyor. Bence hiç zorlamayın. Parmak gıda denen salatalık gibi şeyleri verir kendisi kemirsin. Kendileri tutup yerken daha çok keyif alıyorlar

Hala yediremiyorum, ağzını kapatıyor kaşığı istemiyor. Karnı acıkınca da ben emzirene kadar ağlıyor. Ben de kıyamayıp emziriyorum. Ne yapacağım ben ya :/

Back
X