Ek Gıdalara Başlıyoruz :)

vallahi ne yedireceğiz ne yedirmeyeceğiz
ne yararlı ne zararlı
ben de şaşırdım vallahi

özellikle dün bir yazı okudum Polikarbonat içerikli biberonlarla ilgili iyice canım sıkıldı

Berceste

BPA diye zararlı bir madde varmış bu biberonlarda ve hormon dengesini bozuyormuş

annem cam biberon kullanamıyor diye gündüzleri polikarbonat biberon geceleri is cam biberonla besliyoruz yağız'ı

9 aydır bebeği polikarbonat biberonla besledikten sonra böyle bir şey duyunca çok üzüldüm

allahım sen bizi koru demekten başka çaremiz yok

hoşgeldin şebnemcim
ben hergün kahvaltısına tereyağ koyuyorum.öğlen yemeklerine de zeytinyağ koyuyorum.pınar,sütaş vs..kendimize aldığımdan koyuyorum.peynir de pınar labne koyuyorum.yumurtayı bir gün veriyorum bir gün vermiyorum.beyazına da geçtik artık ama biraz alerji yaptı,fazla koydum ondan galiba.alerjisi geçene kadar sarısınıda vermicem.

bir küçk soğanın yarısını,2 adet uzun taze fasulyeyi ayıkladım kçük doğrayıp tavaya attım,tavuğunuda köçük doğrayıp attım,hepsini kavurdum.1 orta boy domatesi küçük kesip içine attım pişirdim hepsini,1 bardağa yakın ya da 1 bardak tam bilmiyorum,su ekledim.fasulyeler pişince rondoya koydum,içine de 1 dilim bebe ekmeği ve dolu dolu 2 tatlı kaşık yoğurtla karıştırdım.bi de acıkmış çok :)) bir dolu kaseyi bitirdi maşallah

Ben de iki gündür aynı durumdayım..Nasıl yapıyo o kadar yaaa...
Neyse ki anneannedeyken denk geliyor. Annem elini tutuyor, ben temizliyorum..
Yoksa elini bi soksaaaa...

aynı durum bizde de var.Babaannemin bi lafı var "çok yemenin çok ...maya faydası vardır" der hepkaydirigubbakcemile3 kendisiii süper ninee oluyolar eskiden vergi iadelerini zarflarını bana yazdırır sonra onları kafatan tek tek toplardı biliyonuzmuuu:1shok: neyi sorsan hatırlar çok zeki bi akrep.:) oğlum ona benzer inş...:Saruboceq:

Merhaba arkadaşlar, az önce oğluma kendi ellerimle yaptığım tarhana çorbasını içirdim de pek bir mutlu olarak gelip hemen burda paylaşayım dedim.
Hayatımda tarhana nasıl yoğrulur görmeyen ben, iş başa düşünce annemin de telefon desteği ile tarhana yaptım, bu gün de ilk defa pişirdim ve çok güzel olmuş, sandığım kadar da zor değilmiş yapması,
tarhana bulamayan arkadaşlar isterlerse tarifi yazabilirim ama oğluşum izin veriyor şu an yazmama.alkisalkisalkis

darilgen bende kızıma bugun tarhana yaptım
bebek ekmegı demıssınız marketlerde varmı hıc dıkkat etmedım tabı eylulle gıdılınce sıkılmasın dıe acele bı sekılde alısverıs yapıyorum ne alıp ne almadıgımıda bılmıyorum cok sıkılıyor markette

bugün tarhana günü galiba bende tarhana yaptım pek sevmiyor tarhanayı benimki yarım kase döke saça zor içti
ıcır var marketlerde bebek ekmeği etinin bebe biskvilierinin yanında oluyor genelde

ben soğanı kıymayı biraz kavurdum,havuç ve patates koydum o şekde biraz kavurdum.sonra domates koydum,domates pişince biraz su koydum hepsi pişince içine eti cicibebe ekmeği koydum bir dilim yoğurtla beraber yedirdim kuzuma

kullanıyorum tatlım.ben çok ekmek kullanmıyorum aslında.bide daha önce bu bebe ekmeğinden almıştım ama çok memnun kalmamaıştım bide o zamanlar duru okyanusun pek yemedği zamanlardı,bir daha almamıştım bebe ekmeği.ekmek koyacaksam bizimkinin içinden koyuyordum.geçen gün annem almış.evde olunca şimdi ondan koyuyorum.işin ilginci bu sefer çok memnun kaldım :)

ohh yarasın duru okyonus hanıma ekmekli mamalar ya bide benimki hala bi pirinç tanesini bile yutamıyo biraz pütürtülü versem kızarıp bozarıyo öğürmekten hersey muhallebi kıvamında çok üzülüyorum bu duruma

mysevercim benimkide hala öyle sayılır. yalnız benimkinin alttan iki dişi 31 temnmuzda çıktı,başkada çıkmadı daha.o yüzden ben çok takmadım pütürlü yememe olayını.benim el blendırım 15 kademeli.eskiden 15 . seviyede eziyordum hatta turbosu var bide ona basıyordum.şimdi 5. seviyede eziyorum.çok pütürlü olmuyor gene ama su gibi pütürsüz halinden daha iyi oluyor yinede.eskişden muzu bile cam rendeden geçirirdim.artık meyvelerinin de çatalla eziyorum.sebzeleride ezerim çatalla ama içine mutlaka ya kıyma ya tavuk koyuyorum o yüzden robotu kullanmak zorunda kalıyorum.doktorada söyledim.hiç de geç değil dedi.yavaş yavaş pütürlüye alıştırmaya çalışıyorum dedim.tamam biraz biraz alıştırabilrsin artık dedi.o yüzden sende üzülme hiç.
kimisi daha eklere başlarken rondo kullanmıyor.hep çatala eziyor.belkide doğrusu öyledir bilmiyorum ama benimki biraz fazla pütürlü olursa hatta kıvamı katı gelirse öğrüyo.hala çiğneme olayı gelişmedi tam.direkt yuutvermek istiyo,e katı olursa ya da pütürlü olursa damağına yapışıyo ya da takılıyo tabi.neyse öğrenecekler elbet bi gün

darilgencim uzakmışız canım ya.olsun bi gün görüşürüz inşallah.zaten istanbullular buluşuyor izmirliler buluşmuyor diye çok bozuluyorum yazmışmıydım hatırlamıyorum bende küçükyalıda oturuyorum.çocuk doktorumuz bornovada,migrosun orda :)) Hurşit Apa

benimkide çok pütürlülere öğürüyo.ama daha minnacıklar yaa.öğrenirle nasılsa bazen bi şeyi bi günde öğreniyolar çok hızlı öğreniyorlar yani sırası gelince o da olur takma canım bencede.bizim dişlerde 1 ağustosta çıktı daha küçükler zaten ama koparıyo eline bişey verip denedim üfff fenaa he:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…