Ek Gıdalara Başlıyoruz :)

kızlar maşallah hepinizin kuzularınıza, benimkinin alerjisi var, kan testi yapıldı, bulunamadı, doktor bir sürü şeyi kesti, çok zayıfladı, 8 kilo sadece %25 lik dilime düşmüş ne yedireceğimi şaşırdım, yoğurt çok severdi. artık süt ürünleri yoğurt, peynir, tereyağ yasak, yumurta 2 aydır yemiyor zaten o da yasak. dahası havuç, patates, kabak yasak... tavuk balığa geçemedik hala... çok üzülüyorum...

morcadı çok geçmiş olsun canım, nerede yaptırdın testi bilmiyorum ama bunu çok detaylı yaparak hemen belirleyen yerler var , gerçi eminim araştırmışsındır, kıyamam bebişine

morcadı geçmiş olsun cnm bebişine
geçen hafta piroşa vişneli jöle yaptım, kaynanam bahçeden vişne toplayıp vermişti kaynattım suyunuda içti çok sevdi,jöleyide 2 bardak vişne suyuna 2-3 kaşık nişasta koyarak yaptım yedi maşallah

morcadı geçmiş olsun
mutlaka başka bir doktora da görün
böyle önemli konularda birden fazla doktorun görüşünü almak gerekir
süt ürünleri alerji yapabilir ama havuç kabak patates niye yasak onu anlamadım
sebze de yiyemezse başka ne yiyecek kuzucuk

çok sağolun kızlar. testi düzen lab.da yaptırdık, 2 tüp kan aldılar damla damla aktı dakikalarca... tek başımaydım, dayanamadım, durup durup ağladı kuzum... bu testlerin %50 gibi doğruluk payı varmış, testte bi şiy çıkmaması alerji yok demek diilmiş. zaten kızımın kolları bacakları çok fena. kıpkırmızı, kabardı, kaşıntı yok sadece. kendi doktoru bi prof önerdi, ona götürdük. cerrahpaşanın başı, çocuk alerji uzmanı.
patates, havuç,kabakta nişasta çokmuş,dokunabilirmiş bi de beta karoten gibi bi madde varmış, alerjen olabilirmiş. bu hafta ilk kez kabak verdim, yenileri çıkar mı diye bakıcaz. khv yapıyordu, yoğurdunu yiyodu ne güzel. artık meyve, fasulye, bezelye semizotu yediriyorum pirinçli soğanlı. bu arada ekmek, makarna da yasak. çok zorlanıyorum. inek sütü içermeyen mamalar aldık, pirinçunuyla pişirip meyve katıp muhallebi olarak yedirmeye çalışıyorum ama kötü kokuyor, daha alışamadı. 4 aylıkken 3 hafta süren ishali olmuştu, gözleye gözleye benim yediğim yumurtadan olduğunu bulduk. 5 aydır yumurta yemiyorum, içinde yumurta olan herhangi bi şiy yesem anında dokunuyo ona. köfte, fırın sütlaç dalıp yesem bile kötü oluyor. artık ben de inek sütünü kestim. keçi yoğurdu yapıp yemeye çalışıyorum, peyniri fena değil de yoğurdu çekilmiyor. kızıma onu da henüz veremezmişim. bu arada görümcem arıyor, sen hamileyken çok yumurta yemiştin ondan olmuştur diyor ya. çıldırıtıyor beni. şimdi bütün çocuklar alerjik boşver yoğurt ver diye başımın etini yiyor...babası çok alerjikmiş, ırsı sanırım. zaten eşim şimdi sedef hastası, ilişkisi var diyorlar. yerden halıları falan da kaldırdık. napacağımı şaşırdım valla...

morcadı geçmiş olsun canım benim oğlumunda yumurtaya alerjisi var canım babasınında var yani diyeceim ok, alerji olayı birazda genetik ailde alerji problemi olanlar varsa onlara sor bakalım neler alerji yapıyormuş onlardan uzak durursunuz buarada alerji testleri en iyi sonuçları iki yaşından sonra verirmiş yani şimdi teste bazıları çıkmayabilirmiş

morcadı çok geçmiş olsun,inşallah bir an evvel alerjisinin olduğu madde bulunurda yavrucak rahat rahat yer mamalarını.golden goat var biliyorsundur sanırım,keçi sütü maması.ondanmı veriyorsun bilmiyorum ama sizin durumunuz için çok uygun
şuraya bi ba istersen cnm GOLDEN GOAT

Mor Cadı Allah yardımcın olsun canım.. Çok zor işiniz ama sabırla üstesinden gelebilirsin canım. Hepimizden daha fazla uğraşmanı gerekiyor senin. ınşallah alerji kaynağını bulabilirsiniz kısa sürede.

Dün ıspanak yapmıştım 3 saat de yemek vermemiştim nasıl bayıla bayıla yedi maşallah :) öğleden sonra da bir armut, süt ve bir bisküvili karışımını yedi. Bugün anneannesi köfte yapacak kuzuya. Bir de tutmuş sofrabezini serecekmiş, köfteleri de önüne koyacakmış, banusu da onu yiyecekmiş. Olduuuu dedim :)) ama annem kararlı bakalım ne olacak :)

kızlar zahmet olmazsa siz ortalama kaç saatte bir besliyosunuz bebklerinizi ben bu işi bi türlü tutturamadımda yazabilirmisiniz teşekkürler.

Selam kızlar
Morcadı geçmiş olsun canım İnşallah saydıkların hepsine allejisi yoktur
Bende dün Pınarın muz püreli 6-12 ay için olan sütünden aldım içine cici bebe koyup biberonla vereyim dedim yemedi ama sanırım aç değildi.Sabah kahvaltısına koydum onun yarısını yedi.Dün akşamda Arı mama muhallebi yaptım yedi çok sevindim sanırım gece biraz tok tuttu normalde 4-5 kez kalkardı 3-4 kez kalktı

ceyremcim 4-5 saatte bir besliyorum ben.çoğunlukla 4 saat oluyor ama 5 saat olursada çok acıkmış oluyor ve çok güzel yiyor.sende bebeğinin acıkma zamanına göre besliyeceksin

bu akşam kızıma balık yedirdim ilk kez.her ne kadar deniz balığı yedirmek için çabalasamda olmadı.napalım bidakine inşallah.baya sevdi gibi maşallah.yanında salata suyuna batırlımış ekmek içleri de yedirdim.üstünede bir küçük kavonoz meyve yedi.ama hala bizim içeceklerimizdeydi gözü

valla benim kızım iyice acıkınca ve tadınıda beğenirse baya güzel yiyor.ama daha önce verirsem ancak ara öğün olarak meyve,meyveli yoğurt gibi bişiler yediriyorum o da yarım kase filan oluyor. öyle 2.5 saat arayla mama versem zaten ana öğüne acıkmış olmazki.hatta bu yüzden çoğu zaman ara öğün yediremiyorum ben.yoğurdunu öğle ve akşam yemeklerinde yediriyorum,meyveyide ya kahvaltısına karıştırıyorum ya da bir şekilde yedirmeye çalışıyorum

morcadı çok geçmiş olsun canım...
Ben hiçbir problem yokken ne yedirsem diye baya sıkıntı çekerken sen nasıl yapacaksın bilemiyorum..Allah yardımcın olsun ve bebişine acil şifalar versin...

morcadı cumartesi günü hürriyet'te bir haber okudum çölyak hastalığı ile ilgili
glutenli ürünlerde bebeğine alerji yapıyor olabilir
doktorunuza çölyak ile alakalı bir şey olabilir mi diye sorabilirsin
doktorlar bizden daha iyi bilir ama biz de araştıra araştıra amatör doktor olduk diyorum
çölyak hastalığının testi normalde çok zormuş ama şimdi yeni bir test cihazı çıkmış
eczanelerde satılan parmaktan şekeri ölçen cihaz gibi bir cihaz yapmışlar
o cihazla parmaktan kan alıp kısa sürede sonuç alınabiliyormuş

hepinize çok çok teşekkür ederim, sağolun iyi ki varsınız... remedios haklısın onu da bir sorayım doktoruna çok teşekkürler...ay başında tatile ve eşimin memleketine gideceğiz, bakalım oralarda yemek işini nasıl halledicem?...

Morcadı geçmiş olsun canım.

benim kızda hala ishal ve fazla iştahı yok
Sık sık şekerli tuzlu su ve normal su içiriyorum.
Akşamda muz verdim inş. faydası olur

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…