Ek Gıdalara Başlıyoruz :)

ye canım ye :))) benimki de 4,5 aylık oldu artık.4,5 aylık olunca pürelere geçin dedi dr. muz ve kivi de eşlik edicekmiş tabi artık.yarın bende deneyim diyorum.bugün meyveli yoğurt öğünlerimizi geçtik.yarın bi denicem.sonucu mutlaka yazarım :)

yaa muz kabızlık yapar 6. aydan sonra verilmeli diolar, portakal filen de pişik yaptırırmış, ne bilim yav denesemmi, aman benim oğlan mıymıntı yaaa hiçbişeyi sevmiyo, işim zor vallaa benim şyle ağzını açı açıverse ne iyi olcek

muz a kabız yapar diyolar,kiviye alerji riski yüksek diyolar,mandalina portakal gaz yapar diyolar.anam ne yicek bu çocuklar valla şaşırdım bende artık.muzun üstüne su verirsen kabız yapmaz.kendinden bil.muzun üstüne su içince ishal bile yapabilir hatta

aman valla al benden de o kadar ne yedirceksek bu sıpalara, ya benimki su manyaaaa zaten, mama veriyom istemiyo su veriyom lukur lukur niye böle bi anlasam sinirim bozuluyo valla

o zaman bu durumu avantaja çevirebilirsin,muzu sever belki.üstünede su verdinmi bişey olmaz heralde

ya işte bizim soruunumuz orda, beyfendi bişey yiceni anlıyo anında redediyo, ama suyu verdinmi lukur lukur, ya daha biberonu ağzına yaklaştırırken ittirmeye başlıyo, yani ne verdiğimin önemi yok önemli olan yiyecek bişeyler vermiş olmam, çocuk katiyen istemiyo, ama suyu ver hiç itiraz etmiyo, anlamıyom valla

canım ben veriyorum ..1 aylıkken başladım..sadece anne sütü verdiğim son 3,5 ay o zaman da verdim..şimdi de ek gıdaya geçtik...arkasından yine veriyorum suyu..

verme diyorlar ama bazen evler çok sıcak oluyordu..ben dinlemedim doktoru..

az önce piroşa elma püresi verdim yavrum suratını buruştura buruştura bi hal oldu bende tattım elma ekşiymiş baya kırmızıydı aslında ekşi gibi durmuyodu ama,baştan yemek istedide ekşi gelince bi kaç kaşık zorla verdim bi daha kilitledi ağzını açmadı minikkuş:))

benim bıdığa da dedesi geçen akşam elma yalattı :)
ilk defa süt ve mama dışında bir tat aldı aa bide rezene var.. ağlayarak tekrar istedi elmayı çook tatlıydı bebişim

Bende dün hero babynin kahvaltı ve gece mamalarından aldım,muhallebi yapılanlardan.Ama henüz denemedim.
Bebelac kavanoz maması aldım,elma şeftali,muz karışıkmış,anneme kolaylık olur diye aldım.Ben kendim yaparım yoksa.Onuda henüz vermedim.

Bir de cici bebe aldım.
ışte onu verdim nasıl yaptım; Biraz elma suyu sıktım içine 2 cici bebe ezdim kaşıkla iyice yedirdim.bayıla bayıla yedi.Yüzü gözü battı:))
Akşam gezmede de pudingden bi iki lokma yedirdim.Onuda çok sevdi.

Bu akşamda biz yemek yerken annem turşu yalattı ben ekşi tuzlu sevmez diye düşündüm ama yalamak istedi.Ama vermedirtmedim tuz yasak diye.Hem turşunun bi faydasıda olmaz.Sadece değişik tada tepkisini merak etik.

Haa birde peynirli makarnanın peynirini yalattık.

Biz yalatıp tattırıyoz artık,her şeyi zaten zamanı geldi.Kızım istiyor.

Akşam emzirdim üstüne mama yaptım.Sütüm doyurmuyor zaten.Mamasına bi tane cici bebe atıp blendırdan geçirdim.onuda çok sevdi.

ınşallah kaka sorunu yaşamayız.

bizde bugün ilk kez elma ve havuç suyu dışında bişeyler yedik ,bebelac devam sütlü pirinçli mama ,bebelac elma armut şeftali püresi ,ikisinide bayıla bayıla yedi kuzucuk..

biz uzun zaman olduğu için genelde 5. aydan itibaren olan herşeyi veriyoruz..
bu ara kemirme eğilimleri fazla olduğu için geçen ben havuç yerken havucun diğer tarafını tuttum ağzına hem kemirdi hemde hoşuna gitti damaklarını kaşıdı kendim ısırmak için alıncada ağladı tekrar verdim iyice salyaları aka aka kemirdi kerem beyyyy..atom karıncam benim..:))

pazar günü bende aldım sütlü pirinçli bebelactan.akşam öğününde veriyorum yarım ölçü ( 70 ml suyla hazırlıyorum) bayılıyo.ya öncesinde ya sonrasında emziriyorum.ama 2 gündür meyvelerini yemiyo.elma ve armuta bayılırdı yemiyo.yoğurt sevmiyordu zaten ama elma karıştırınca yiyordu öyle de yemiyor.kivi denedim,ekşi geldi sevmedi.ekşi şeyleri sevmiyo benimki tatlı seviyo.kavonoz mamalarından bende aldım.elma havuç püresi aldım sevmedi yemedi ama havuçla ilk tanışması.bende baktım tadına bende beğenmedim.sanırım içindeki havucu biraz pişirmişler ve çok baskın tadı.pirinçli sebze püresi aldım onda da havuç var ama ondan sevmeye sevmeye 3-4 kaşık yedi.onu da ilk kez tattı.yarın tekrar denicem bakalım inşallah yer.hero baby bisküviden aldım bi de 4. aydan itibaren yazıyo ama bisküvi için henüz erken olduğu yazıyor her yerde,bende kendim yiyorum onu :))))

ekşi şeyleri benimkide sevmiyo saphıra ama geçen gün babası portakal yalattı hüüpp hüüpp emip suyunu çekti:))bugün de muz denemek istiyorum kabız yapmaz inş.

bende muzlu muhallebi vermiştim ibolyacım bişey olmamıştı ona güvenip verdim birazda sevdi ama muzu hatta ağladı biraz daha verdim,bide bişey sorcam piroşun kakası nerdeyse 1 haftadır koyu yeşil ilk doğduğundaki gibi demir ilacından mıdır yoksa yediklerindenmi?üşüdü desem evin ısısı hep aynı her yeri sıcacık hep...

pirayecim demir ilacındandır.. çünki benimkilerinde arada öyle oluyordu 2 gündür vermeyi unutuyorum kakaları açık sarı olmuş.. uyansınlar bugün verecem inşallah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…