Ek Gıdalara Başlıyoruz :)

Bende oğluma artık düzene koydum hergün mutlaka öğlen armut muz vb. meyve karışımları, akşam yatmadan öncede saphira gibi yarım ölçü kaşık maması yapıyorum şuana kadar milupa sütlü pirinçli, milupa sütlü muzlu gece maması ve hero baby organic sütlü pirinçli denedim ama milupaların yerini tutamadı bende hero baby organic diye heveslendim ama çözünürlüğü kıvamı çok iyi gelmedi bana birde daha fazla su ile deneyeceğim belki o zaman güzel olur bakalım deneme yanılma yöntemi:))

bu arada biz çok kötü nezle olduk geçen çarşamba hemde nasıl biliyormusunuz kızlar bile bile nezle yaptım oğlumu
salıncağımız var ve geçen pazar ben artık oğlumu bindirmeye başlamıştım çünkü başka türlü uyumuyordu mızmızdı ve üzerini örtmeden sallayınca salıncağın rüzgarından acaba hasta olurmu diye düşüne düşüne hasta oldu oğlum ve ben aklıma geldiği halde örtmeyipte oğlum hastalandı diye çok üzüldüm ama şimdi çok şükür fena değil

armut ver dedi doktorum da bana ama mevsimi olmadığı için vermiyorum ...elma ve havuç...kavanozlara birşey diyemem.henüz kullanmafım

kızlar meyveleri püre halindemi veriyosunuz ben daha 1 haftadır 15-20 ml elma suyu veriyorum çaykaşığıgla ek gıdamız sadece bu diğer şeylere nasıl başlığcam neyle bilmiyom

armut banada dedi ama bende daha vermedim elma ve havucu çok veriyorum bu ara karışık sularını hazırlıyorum havuç ve elmanın severek içiyorlar..
kavanozdaki armutlu karışımlardan verdim ben..

tubacım artık pürelerinide verebilirsin.. şimdi elmalar yumuşlak cam rendeye gerek kalmadan bile eziliyorlar.. havuç suyunuda dene bu arada..
biz ilk başladığımızda önce elma suyu sonra havuç sopnrada armut suyu vermemi söylemişti doktor bunları birer hafta verdim sonra tamamen püreye geçtik sonra pirinçli muhallaebiler felan geldi sırayla işde..

peki nazlıcım bügün elma suyunu verdim yarın püre halinde vereyim bakalım nası olucek bide mesela nekadar vereyim verdiğimin aynı ölçude olurmu

yavrum demir ilacından oluyo diyolar, üşütmediğinden eminse ondan olabilir, siz hangini kullanıyosunuz, bize sağlık ocağı ferro sanol vermişti iğrenç berbat bişey, bi kere verdim çocuğum öğüre öğüre mosmor oldu, daha da vermedim onu, doktora söyledim bize ferrum yazdı, onun tadı güzel, değişik bi aroması var, ağzına damlatınca hiç öğürme falan olmuyo
canım geçmiş olsun, yaz geliyo artık kurtulcaz inşallah bu hastalıklardan falan, hemi yazın palazlanır bu bebeler :dance:
armut ver dedi doktorum da bana ama mevsimi olmadığı için vermiyorum ...elma ve havuç...kavanozlara birşey diyemem.henüz kullanmafım

o kavanoz mamaları bana iğrenç geliyo ya, bikaç kere aldım gerçi bebeğim çok fazla isyan etmedi biraz olsun yedi ama ben tiksindim ya onlardan, evde de hiç açılmamış sütlaç var duruyo öyle atmaya da kıyamıorum şakkıdı
önce bir iki kaşıkla başla severse biraz daha verebilirsin canım..

senin bebeler ne güzel poz vermişler öyle şunlara bak sen kaydirigubbakcemile3

duru hanımın 2 günlük meyve protestosundan sonra bugün bir bütün armutun püresini nerdeyse bitirdi.çok az bişi bıraktı.çok bayılarak yemedi eskisi gibi.pirinçli sebze püresini ve elma havuç kavanoz mamasını gene yemedi.kesin karar verdim bebelacın elma havuç püreini bir daha almıcam çünkü bende baktım tadına çok kötü.muhallebi çok güzel şapur şupur yiyo,haklı çocuk.pirinçli sebze püresindede havuç var onun da tadı kötü ama meyveye göre daha iyi ,3-4 kaşık zorla yiyo.havucu bi de kendim önce suyunu yapıp vereyim diyorum,sonrada püresini denerim.kavonozdaki güzel değil.ya da hero babyninkini,milupanınkini filan da denerim.
bu arada kavonoz mamasıyla değilde evde kandi hazırladığını yediren arkadaşlar,sebzeler buzdolabında 24 saatten uzun kalmamalıymış,siz hergün pazara mı gidiyorsunuz acaba?nasıl olucak bu iş anlamadım.marketten de,pazardan da alsak,orda da ne kadar beklediğini bilemeyizki?bu yüzden organik olduğu için kavonoz mamaları bana daha cazip geliyo ama dediğim gibi havuç tadı bebelacta çok kötü

ibolya şütçları yedirmeyeceksen bana gönder cnm..ziyan olmasın ben yürüümmm

kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 ne demek canım gönderirim senden kıymetli mi, yanlız sen o sütlacın tadını beeendinmi yaa, bana berbat geldi, yoğsan bizimkisinde bi gariplik mi var :uhm:
ay kim dedi onu be, mesela çorba yaparken patates kullanıyoz, günlük patates diye bişi yok ki kaydirigubbakcemile3 bence mantıklı diil bu, mesela havuç aldın, canlı taze görünüyosa problem olmaz bence

bende duymadım canım önemli olan sebzelerin ibolyanın dediği gibi canlı ve taze görünmeleri bende böyle düşünüyorum..
birde ben de ilk aldığımda havuçlu patatesli pirinçli sebze püresini yemediler benimkiler ama sonradan anladımki katı geliyor meyve püreleri daha akışkan..
şimdi bende birz ılık kaynamış suyla 2 damlada zeytinyağı ile biraz açıyorum kıvamını.. o zaman güzel yiyorlar..

ya kızlar tazesini bulmamız imkansız bence
ancak dalından koparırsak olur.
önce koparılyo,sonra hale gidiyo,ordan pazarcıya,ordan bize.en az 4 el değiştiryo.
Hiçbiri taze değildir.tazeyi bulmak çok zor olsa gerek.

Bende ikindin kahvaltı muhallebisini verdim ilk kez.Sütlü bisküvili muzlu

Ya bu muhallebilerde sütlü,ballı felan ağır gelmez mi ki?
ballı muhallebileri almadım hiç.
Sizden alıp veren var mı?

Kızıma yarım ölçek yaptım hero babynin muhallebisini.Az bişey kaldı bilerek yedirmedim onu.Çok sevdi.Ben hiç beğenmedim şekersiz felan :)

bebelacınkisi daha tatlı, tarçınaroması var, milupanınkisi biraz daha yavan ama o da güzel onlardan deneebilirsin

cren yemek seçmiycek heralde cnm,benimki öyle şapur şupur yemiyo alışamadı belkide daha bakalım görcez ilerleyen günlerde
İnşallah canım ya inşallah hiçbiri seçmez.
benimki ne zamndır istiyordu da ben biraz ağırdan aldım geçmek için.

ekşi şeyleri benimkide sevmiyo saphıra ama geçen gün babası portakal yalattı hüüpp hüüpp emip suyunu çekti:))bugün de muz denemek istiyorum kabız yapmaz inş.
Ekşi,tuzlu,tatlı hepsine varım diyorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr DDDdelikafaduldendelikafadulden

Bende armut verelim mi dedim eşim mevsimi değil deyince vazgeçktik.
Kavanoz mamasında var onu daha denemedim.
bende havuç veremedim bir ya.

ibolya şütçları yedirmeyeceksen bana gönder cnm..ziyan olmasın ben yürüümmm
cokacimcoookcokacimcoookcokacimcoookSütlaç mı var :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…