Ek Gıdalara Başlıyoruz :)

ben bunu uygulayamam mümkün değil, özellikle oğlumiçin organik pazardan alıyoruz sebze ve meyvesini o da haftada bir, hoş hergün gidebilseydim yaparmıydım bilmiyorum o kadar zamanım yok benim sanırım

sebzelerin bekleme sürelerinden sonra yeni bir bilgi daha: bir arkadaşım haftada 1 pazara gidip tüm mamalarını aynı gün hazırlayıp derin dondurucuya atıyormuş.böylece mamalar hem taze hem hazır oluyormuş.ama ben yine de bu uygulamadan emin olamadım,dondurmak ne kadar sağlıklı acaba

dun aksam amasya elmasının yarısını cam rendeden gecırdım ve oglusa verdım
ama yetmedı sanırım bıtınce cok sıddetlı agladı
kucagımda oyalayarak bırlıkte dıger yarısını rendeledık ve afıyetle yedı oglum cok sevındımmm

Kızlar ben hala sadece süt veriyorum ama süt gelemzse falan diye şimdiden sebze çorbası yapmayı öğrenmek istiyorum , sebze çorbasını nasıl yapıyorsunuz ? sebzeleri haşlayıp suyunu mu içiriyorsunuz yoksa blendardan geçirip tülbentten süzüp mü veriyorsunuz? Pek cahilim bu konuda aydınlatın beni lütfen

Denizanası organik sebze alışverişini Meydan'da mı yapıyorsun?

Bu arada sebzeleri en taze hazırlamanın bir yolu da dondurulmuş gida almak bence. Sebze meyveler market reyonuna girinceye kadar en az 1 hafta beklemiş oluyor zaten. Dondurulmuş gidalarda ise toplandıktan en geç 24 saat sonra yıkanıp doğranıp paketleniyormuş...

ama canım onların güvenilirliğini nereden bilcez ki fisfisfis

canım ilk aşamada 2 çeşit yapmayı tavsiye ediyolar ama ben 3 çeşit yapmıştım ilkinde, buharda haşlamak vitaminlerinin kaybolmaması açısından önemliymiş, ben de küçük bi tencereye su koyuyorum, üzerine de süzgeç gibi bişey koyuyorum, balkabağı, patates ve havucu küçük küçük doğrayp o süzgece koyuyorum, üzerini de kapatıyorum, ksık ateşte bi süre haşlanıyo, zaten piştiğinde dağılıveriyo, pirinç de konulabiliyomuş ama ben daha hiç denemedim, haşlandıktan sonra çatalla iyice eziyorum, sonra yine tel süzgeçten geçirip püre haline getiriorum, pütür kalmaması için, sonra azcık zeytinyağı koyup haşladığım o sudan da birazcık ekleyip azıcık kaynatıyorum, tuz vs yasak, bazen su koymadan direkt zeytinyağı ekleyerek püre şeklinde yedirdiğim de oluyo, balkabağı ve havuç tatlımsı olduğu için severek yiyolar genelde, pirinç de hazmı en kolay tahıl olduğu için eklemekte sakınca yok, arada azıcık da brokoli ekliyorum ama pek sevmiyo, bende tadını fazla hissetmesin diye az koyuyorum, hoş bende sevmem zaten brokoliyi kaydirigubbakcemile3

ama canım onların güvenilirliğini nereden bilcez ki fisfisfis

Doğrusu ben onların markette açıkta stılan sebzelerden daha güvenlilir olduğunu düşünüyorum... Bu arada söz güvenilirlikten açılmışken, insan kendi yetiştirmedikten sonra, organik diye satılan sebze meyvelere de ne kadar güvenmek lazım onu da bilmiyorum... Keşke bir bahçem olsaydı da kızım için dalından toplayabilseydim meyvelerini...

pardon kızlar ben görmemişim burayı

denızanası doktorunun sana verdıgı gunluk beslenme programını bana da ıletırsen sevınırım canım
yazarım tabi canım,

şişlideki organik pazardan alıyoruz canım, meydanda deneme için kurulmuştu sonra devam etmedi,

organik gıdaya güveniyorum, çünkü onlara sertifika veren firmalar çok ciddi çalışıyor, kendi bahçemizde yetiştirdiğimiz sebzeler bile organik olamaz, organik olması için belli bir mesafede otoyol bile olmaması gerekiyor, yakınlarda kimyasal gübre kullanılarak tarım yapılıyorsa yine organik olamaz vs vs isterseniz çok ayrıntılı yazabilirim, eğer sertifikası varsa güveniyorum açıkçası,
birde organik pazara gelenlerin büyük bir kısmı cuma tarladan toplanıyor cumartesi pazarda oluyor,

eşim bu işlerle ilgilendiği için bende çok içindeyim oradan biliyorum

orası da öyle haklısın da ne biliiim, mesela burda bi bisküvi fabrikasında çalışan bi arkadaşım vardıydı, bana onlarınnasıl üretildiğini bi bilseydin asla yemezdin falan demişti, ondan o şekilde söyledim

dondurulmuş gıdalar tazelik açısından evet daha güvenilir ama bende orada soğuk zincirin korunup korunmadığından emin olamıyorum

saphira seçilden inciler devam ediyor :)
bebekler için dışarıda satılan yoğurtlarla evde mayalayıp yoğurt yapıyorlarmış,hem tadı çok güzel oluyormuş,hem de kas katı oluyormuş.denemedim ama denicem galiba.deneyen veya duyan var mı acaba

dun aksam ılk defa yarım cay bardagı sut ıle prınc ununda muhallebı yaptım
cay tabagını ancak doldurur yanı o kadar azdı ve oglusa yedırdım cok sevdı
o kadar mutlu oldum kı ılk kez muhallebı yaptım hayatımda ve oglusum severek yedı

kalimerocum sadece sütlemi yaptın muhallebiyi süt bir sene verilmez diye biliyorum..
heronun yada bebelacın su ile hazırlanan pirinçli meyveli muhallebileri var ben ondan veriyorum çok severek yiyorlar...

kalimerocum sadece sütlemi yaptın muhallebiyi süt bir sene verilmez diye biliyorum..
heronun yada bebelacın su ile hazırlanan pirinçli meyveli muhallebileri var ben ondan veriyorum çok severek yiyorlar...

hayır canım yarım cay bardagına sut ıle suyu karıstırdım
bır mama kasıgı prınc unu yarım mama kasıgı seker ıle yaptım

minik kalimerom inek sütü,şeker,tuz yok bebişlere.1 çay bardağı su,1 tatlı kaşığı pirinç unu,muhallebi kıvamında pişir,ocaktan al.içine 3 ölçek devam maması koy güzelce karıştır,afiyet olsun oğluşuna.ayrıca bende bebelacın sütlü pirinçli mamasını veriyorum çok memnunuz.bu akşam milupanınkini denedim,numune gelmişti.onu da beğendi ama bebelac daha tatlı sanki,heroyu denemedim hiç

kaç gündür benimki hiç bişey yemiyor ya çok üzülüyorum.sadece anne sütü.birde akşam verdiğim sütlü pirinçli mamasını yiyor.onu bile çok sevdiği halde yarısı yiyor ve babası karşısında şaklaban oluyor resmen.sizlerde de varmı böyle bir durum arkadaşlar?daha önce güzel yiyordu kızım.son günlerde yemiyor (

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…