Ek Gıdalara Başlıyoruz :)

ay benim minnoşum yiyo sebzeli püreleride ya benim kızımın damak zevki filan yok galiba hiç ayırmıyo zor yedirdiğim zamanlarda bile ayırmıyodu zor mor yiyodu ama şimdi ne versem yiyo açıyo ağzını balık gibi oldu yavrum benden bıktıda yiyip kurtulıyım diyo heralde::))
günlük programımızsa:
10- 11 gibi kahvaltısı, uynaınca emer biraz kahvaltıdan önce
1-2 gibi çorbası yanında yoğurt
4-5 gibi meyve
akşam bizimle yer biraz
uyumadan öncede tahıllı gece muhallebilerinde yer

bizim beslenmemiz:

10-11 kahvaltı(yumurt,peynir,ceviz,bisküvi,süt,kahvaltılık,t.yağ ve 1 meyve suyu)

14-15 çorba kıymalı
(uyurken120-150 ccmama)

18-19 yoğurt sade

20:30-21:30 muhallebi,bazen yemek..

uyurken mama
gece 1 kez mama

aralarda çubuk yer..havuç yiyor sürekli..balık olduğunda yoğurdu yerine onu yiyor

bir ekleme...akşamyemeğinde 1 saat sonra meyve kesiyorum...önlüğünü takıyorum...yere de örtü...oynarken yiyor...şeftali armutkini elma gibimeyveler...ençok şeftali seviyor..buhergeeolmuyor.

ben boğazına kaçacak diye çok korkuyorum yaa eline bişey vermeye çok çekiniyorum.GEçen gün annem elma veriyorum ben dedi kabuklarını soyma dedi o içini yiyor dedi.Bende verdim o iki tanecik dişiyle senn elmanın kabuğunu kopart o da git boğazına takıll.Ayy anlatırken bile fena oluyorum.Silkeliyorum silkeliyorum çıkmıyo çocuğun boğazından deli oldum çıldırdım evde de kimse yok.baya bi sürdü çıkması nefessiz kaldı gibi oldu karşı komşunun kapısını çaldım can havliyle o da evde yokmuş neyse çıktı ama yemin ederim ömrümden ömür gitti( elim ayağımın titremesi baya bi gitmedi oturdum ağladım( allah onların hastalıklarını yokluklarını hiç göstermesinn.hepsini korusun rabbimmafoldumben

kıyamam buğraya çok geçmiş olsun derinciğim
ben de çok korkuyorum yağız'a sert bir şey vermeye çünkü bizim de başımıza geldi 2-3 kere
ekmek veriyoruz bir tek
acaba bu tarz şeylere alıştırma bizde çok erken mi yapılıyor
ablam kanada'da yaşıyor iki çocuğu var 1 yaşından sonra eline sert bir şey verme olayına başlıyorlarmış orada
ben bakıyorum yağız'ın altta 2 dişi üstte de ikisi tam çıkmış ikisi de yeni çıkmakta olan 4 dişi var
havuç versem koparacak ama çiğneyemeyecek çünkü havuç sert

saol remediosum bencede erken aslında.Yani daha vakti var diyim en azından.2 yaşına kadar süre uzayabilir diyorlar.verince yiyo ama dediğim gbi boğazına takılabiliyor.Ekmek bile takılıyo bazen.off bende vermiyorum valla napim.allah korusun bişey falan olur da deli olurumm

estelcim ben havuc veriyorum ve yiyor.

8 disimiz var simdilik 9.ve 10.geliyor kasiyor onlarida.

ama bunlarn disinda birde yuruyuse ciktigimizda eline biskuvi veriyorum,onuda yiyor.

ben yağmura yediklerimizden uzun süredir veriyorum zaten çok az yağ ve tuzla yapıyoruz bi problem olmadı şu zmana kadar yağmur aç olsa da yerdi bizimle ama bu aralar çok zor yiyorr fakat dün lahmacun içini büyük bir istekle yedi benim kızımmmm:)

derinim geçmiş olsun...amasakın kabuklu verme..özellikle elma,armut,şeftali,domates..bunlarçok tehlikeli...

oğlum çok iştahlı bir bebek değilk ama acıktırınca da yiyor...ama ben elinekabuklusalatalık,soytulmuş havuç,susamsız çubuk,sabahları yumurtanınbeyazı,hellim peynir, veriyorum...

bisküvitarzışeyleri yemiyor...havuçbenim kurtarıcım bir de çubuk..dişlerinede sürtüyor sert sert...zaten yedikleri hep kakada çıkıyor..

MERT ıN GÜNLÜK MENÜSÜ
9.00-11.arası kahvaltı (yumura sarısı ballı irmikli mama labne ceviz pekmez 8 cicibebe tereyağ)
12.30-2.00 arası çorba (hergün değişik tavuk suyuna etsuyuna kemik haslıyorum onun suyuna içine haşladığım tavuk veya kıyma da koyuyorum ama hergün değil)
4.00-5.00 ev yamımı bazende babymix yoğurt
7.00 meyva içine bazı günler cici bebe ekliyorum
8.30 gibi bizimle yemekte minicik atıştırıyor
10.00 da muzlu muhallebi sütlaç gecew muhallebisi değiştiriyorum dönüşümlü
11.00 de uyumuş oluyor sabah
6.00 da aptamil 180 cc içiyor yavrum

tabi bu yazdıklarım bazen uyuyor bazen uymuyor uyku saati şaşıyor ee tabi dolaylı yoldan yemek saatleride şaşıyor ama gece 11 de uyumuş olmasına özen gösteriyorum ama mert aynı özeni göstermiyor bazende gece 2 ler oluyor biz hala oturuyoruz ama bunada şükür eskiye nazaran düzenimiz oturmaya başladı yavaş yavaş

Son düzenleme:
Bizimde ögünlerimiz söyle;

sabah gec uyaniyor 11-12 gibi bol tahilli muhallebi icine labneli,cevizli ve recelli kahfalti.
(bazen ekmekle yaptiriyorum,malum kilo almasini istemiyorum)

15-gibi corba,tavuk sulu bol tavuklu yada kiymali.

16-gibi yogurt yiyor meyvali yada meyvasiz..

18-de bizimle beraber masaya oturuyor ve biz ne yersek ondan veriyorum.

20-de yine corba ardindan bizimle beraber meyva

yatarkende muhallebisini veriyorum sabaha kadarda meme:)

bu arada bazen günde iki defada emziriyorum..

kızlar bende artık biz ne yersek veriyorum..
öğlen onlara mutlaka çorba yapılıyor..
akşam bizmkilerden+çorba yada makarna+yoğurt
meyvede elma ve armutu çok seviyorlar kabuklarını soyuyorum..
bu arada mandalinayı soyup yarıya bölüyorum dilimler yarım olacak şekilde yani suyunu sıkacakmış gibi sonra tek tek ağızlarına veriyorum kabuklarını felan çıkarmadan yiyip hemen arkasını istiyorlar..
havuç ve salatalığı biraz yeyip biraz kırıntı şeklinde ortalığa saçıyorlar o yüzden vermiyorum..
sofraya alıştılar yere sofra seriyorum mama gelecek biliyorlar oturup beraber yiyoruz babamız olmadığı için masaya hazırlamıyorum..
gece muhallebi olayını bıraktık ama bazen yemek yemiyorlar hazırda var hala açılmamış kutular hazırlıyorum onu yiyorlar..

derincim çok geçmiş olsun tahmin edebiliyorum cnm ne kadar korktuğunu allah yaşatmasın bidaha hiçbirimize....
bende veriyorum eline bişeyler 5dişi var 6.çıkmak üzere ekmeği özellikle güzel yiyor

derincim çok geçmiş olsun en çok korktuğum şey ( benimki eline aldığı hiç bir şeyi ağzına sokmuyor bu yüzden her hangi bir yiyecekte yemiyor eline verince.ben memnunum bu durumdan.sonra alışıp elinde yiyecekle gezmesi,etrafı fazladan kirletmesi demek oluyor çünkü.
bende dışarı çıkınca veriyorum kavonoz mamaları ama sebzeli kovonozlar hakikaten çok çirkin,benimkide hiç sevmedi ama bu balıklı yeni çıkmış bilmiyorum nasıldır.hala denemedim.yarın doktora gidicez,o zaman yanıma alıcam sanırım,dışarda acıkırsa diye

derıncım gecmıs olsun cnm cok zor bır an gecırmıssın.benım de en cok korktugum durum bu bende o yuzden elıne cok bısı vermıyorum.dısardayken ekmek felan verıyorum ama hanı su sert yerı oluyorya uc kısmı ozellıkle o kısmı verıyorum cunku sert olunca agzıyla ıslatmadano parca koparamıyor.
mertınde menusu sabah
oglum sabah kahvaltı yapmak ıstemıyor o yuzden 9-10 arası meyvelı muhallebı (hangı meyve varsa evde yada yogurt eklıyorum)
13-14 arası kahvaltı (devam sutunun ıcıne yumurta sarısı ,cevız, tereyag ,peynır ,cıcı bebe bisk.)
18-19 arası kıymalı corba bazen yogurt eslıgınde.bazen yemek ne varsa ozellıkle dolma ıcı,yada yogurtlu makarna ya da pılav ıyıce ezıyorum catalla.
eger uyanıksa 21 gıbı meyve
gece 24 gıbı 150cc devam sutu
sahab6 da 150 cc devam sutu
tabı arada sapmalar oluyor duruma gore yanı.

derincim geçmiş olsun cnm.
ya ben napayım?
3 aylıkken dişler çıkmaya başladığından eline hiç bişey veremiyorum.
anca fileye koyup..
geçen babaannesi kaan oyun oynarken yanında taze fasulye ayıklayayım demiş.
sen kaşla göz arasında al bitaneyi at ağzına.
kitlr ağzını açma..
kayınvalidem nekadar uğraştıysam çıkaramadım diyo.
sonrada ön dişlerinle kütür kütür çiğne yur:)
bu çocuk maşallah ne bulsa yiyo:)

çok saolun kızlar hepinize teşekkür ederim inş.hiçbir zaman başımıza gelmesin bi daha.Ayy azoo .ok güldüm kaana demek çiğ fasulye yedi maşallahh :)) aman yutmuş ya bşey olmadan çok şükürr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…