Ek Gıdalara Başlıyoruz :)

Bir tatlı kaşığı da bir fincandan az işte :) Şaka bir yana ben de genelde özel yemek yapıyorum ama arada da kendi yemeğimizden veriyorum. Kendi yemeklerimize de (4-5 kişilik) en fazla yarım çay kaşığı tuz koyarım, salça da kullanmam zaten.

Akşama tavuk suyu çorba yapıyım diyorum ama nasıl yapsam karar veremedim henüz. Var mı güzel bir tarif?..

ya kızlar bende bazen akşamları kendi yemeklerimizden veriyorum.
hemde doyacağı kadar.
az tuzlu veriyorum ama.. bişey olmaz dedi dr.
çünkü benimki tuzsuz bişey yemiyo..

canım ben ek gıdada çorbaya başladığımdan beri azda olsa tuz koyuyorum çünkü benim oğluş tuzsuz olunca ağzını bile açmıyor doktorumuzda o kadardan bir şey olmaz demişti

bizim oğluş saat 7 de kalkıyor ama ben o arada hazırlanmam gerektiğinden yanlızca üstünü değiştiriyorum saat 9da kahvaltısını yapıyor saat 1de çorbasını içiyor üzüm elma vb... meyveleri yiyor tabiki az eline verdiğimizi... saat 3 te ben geliyorum 4 gibi bir öğün daha çorbasını veriyorum malesef yoğurt yemiyor saat 7 gibi meyveli bir mama yapıyorum örneğin bugün elma armut ve erik kayısı kurularını az suda pişirdim blendırdan geçirdim 3 bebe bisküvisi katıp yedirdim bunlada yatıyor emiyor bide gece bir kaç gündür 150 ml kadar bebe bisküvili günlük süt veriyorum uykudayken...ama çok yedirmiş gibi görünsemde yedikleri küçük bir kase dolusu bile değil ...

Bizim de yeme düzenimiz şöyle;
Sabah 9.30 gibi kahvaltı (yumurta sarısı, 1.5 bebe bisküvisi, 1 çorba kaiığı tahıllı mama, 1 tatlı kaşığı pekmez ve peynir ile)
11.30 gibi emzirme
14.00 çorba ya da türlü
16.00 emzirme
18.00 elma/muz/incir gibi meyve
20.00 çorba ya da türlü
22.00 yoğurt
23.00 emzirme ve uyku
Sabaha kadar bazen bir kere emzirme daha...

Ekstra mama ya da süt yok ama sütüm çok azaldı bu kadar yeter mi bilmiyorum..

Buğrişimin yeme düzeni de şöyle:
sabah 9 da kahvaltı yumurta sarısı peynir ceviz fındık pekmez çavdarlı mısırlı bebelac(su ile yapılyor)
11,30da meyve püresi en az 5 çeşit karışık
14,00 de sebze çorbası veya tavuklu çorba
17,00 bi kase yoğurt
20,00 kalan çorbadan
gece de 3 kere devam sütü içiyor.

azocum banada doktor sizin yemeklerden verebilirsin artık dedi ama ben daha başlamadım dediğim gibi.Yemiyorsa koyacan tuz herhalde yapacak bişey yok.

kaan ımın günlüğüde şöle:
sabah 8 30-9 gibi kahvaltı:
bazen anne sütüne(yoksa ıhlamur yada devam sütüne) 8 tahıllı ballı,peynir,yumurta,kayısı,ceviz,bebe bisküvisi,tereyağı
bazen tereyağında az kavurduğum mısır ununu mama yapıp peynir koyuyorum içine(tuzlu alternatif kahvaltı)
11-12 gibi meyva püresi(kahvaltıdan sonra uyuduğu için..uyandığında)
1-2 gibi çorba:
sebze(havu,patates,ıspanak,semiz otu,brokoli,kabak,bulgur veya pirinç..bunlardan ne varsa atıyo babaannesi içine.bazende kıyma ekliyo)
tarhana(ablam yapıp getirmiş sağolsun)
yayla çorbası,
balık çorbası,
şehriyeli tavuk
4-5 gibi babymix yoğurt
arada bitane meyvalı büyümix yoğurt(küçük oluyo ya onlar)
7 gibi bazen anne sütüne,bazen ıhlamura bikaç bebe bisküvisi.
8-8 30 arası biz ne yiyosak(et yemeği,çorba,zebze yemeği,pilav,makarna..ona uygun ne varsa)
son 2 akşamdır pirinç unu muhallebi yaptım(kilosu maşallah iyi olduğundan çok karbonhidratlı beslememeye çalışıyorum)
9-9 30 gibi uyuturken biraz emziriyorum.
12 de uyurken 100-150 cc anne sütü(gündüz sağdığım sütü..)
sabah 4-5 arası uyanıyo biraz daha emziriyorum..
ay yazarken yoruldum:)
çok detaylı anlatınca..

bizim günlük yeme düzenimiz azonunkiyle hemen hemen aynı
sadece bizde emzirme olayı yok
işe dönemde biz de ya devam sütü ya da süt içyoruz inek sütün başladık biz
ayrca doktorumuzbizi ydğimiz hrşyden ( az tuzlu ve az baharatlı olması koşuluyla ) verebileceğimizi söyledi
bizde uzun zamandır yediklerimizden veriyoruz cimcimeye

canım aynen benimkide geç yattığı için geç kalkıyoruz.mümkün olduğunca daha erkene çekmeye çalışıyorum saati ondan 12 yi pek buldurmamaya çalışıyorum ben.bir de hemen kalkar kalkmaz yemez benimki.ikindi saatinde öğlen yemeğini yer,akşam da bizimle yedirmeye çalışıyorum.ikindiyle akşam öğünü arasında meyve yedirmeye açlışıyorum.gece yatarken süt ve sabah karşı kalktığında yine süt.
pınarın devam sütü son günlerde çok gaz yapmaya başladı bende ne güzel seviniyordum artık mamadan kurtulduk diye

saphira bende bir gün denim dedim bu sütü yarı mama yarı süt yapıp verdim ay oğlum gazdan kıvrandı vallahi sonra yaptıda rahatladı uyudu artık vermiyorum

hero babynin balıklı sebzeli kavonoz mamasını deneyen oldu mu?nasıl güzel mi tadı acaba?eşim görmüş almış geçen gün henüz vermedim.sebzeli veya tavuklu kavonoz mamalarını benimki hiç bir zaman sevmedi ve yemedi.balıklıda aynı olur gibime geliyor

Bizimde gnlük beslenme düzenimiz şöyle :
*Sabah 10 gibi kahvaltı (bebe büs.,peynir,yumurta sarısı,tahıllı kasık maması,haftada bir iki defa ceviz,fındık ve badem karısımı)
*Öğlen 13-14 arası meyve püresi (beb büs.beraber)
*Akşam 17-18 arası corbası
*20-21 arası yogurt
*23 de muhallebı
benım oglum gec yatan bır cocuk maalesef. en erken 12 de yatıyor. sabahlarıda 9 da kalkmıs oluyoruz.
bu aralardada hep emıyor. ben ozellıkle meyve puresını ogun olacak sekılde verıyorum. yanı en az 2 tam meyve koyuyorum.

ay o sebzeli mamaları hangi bebek sever acaba ,çok kötü yaa ,haklılar yani,

benim kızda geç uyanıyor ,sabah kahvaltısını benle beraber yer ,omlet ,melemen ,peynir ,reçel ,labne ayrı ayrı yer,hatta bu ara minik ekmeklere reçel veya labne filan sürüp mama sandalyesine koyuyorum o alıp alıp yiyor ..ardından kaşık mamasını muhakkak yer..
öğlen 2 -3 gibi çorba
öğleden sonra yoğurt (sade)
akşam üstü cicibebe ,muz ,süt veya hangi meyve varsa
akşam bizim yediklerimizden
gece ise herhangi bir kaşık maması ,pirin unu ,devam sütü karışımı

kavanoz mamalarını olabildiğince vermiyorum ,ancak dışarı filan çıkarsam mecbur kalırsam ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…