Ek Gıdalara Başlıyoruz :)

Buğra da yerde eline ne geçerse ağzına atıyo.Yere dökülmüş kırıntı yada toz olabilir minnacık şeyleri aaa aaa diye bulup çaktırmadan tıkıveriyo ağzınaa.buğraa dediğimde hemen kaçıyoo çok komik yaa:)yaramazlığı öyle bi biliyokii

Çok geçmiş olsun Derin'cim, Allah tekrar yaşatmaz inşallah, hiçbirimizin de başına gelmesin...

Bu arada Bengisu da yerde ne bulursa ağzına atanlardan. Hatta halının havını bile yolup yolup ağzına götürüyor sonra da kılları çıkarmak için püff püff yapıp tükürük saçıyor. Bir de teliklere takmış durumda. Onları da bi güzel yalayıp yutmak istiyor ama izin verniyorum, terlik saklamaktan bi hal oldum...

ayy aynen valla yaa.biizmkide terlik delisi.terlik giyemiyorum onun yüzünden evde.ben koltuğa oturunca hemen geliyoo.bende giymiyorum dedim aaaa:))

kizlar bugün brokoli yaptim mustafam cok beyendi iki tabak yedi simdiye kadar en istahla yedigi yemek bu oldu bizde cok sevdik

tarifi belki isinize yarar diye yaziyorum
önce biraz yagsiz hindi eti koydum bir yemek kasigi sivi yagla kavurdum sonra sogan ve patates ve bir kasik salca sonra sicak suyunu koydum pisirdim baktim patates ler pismis brokoliyi koydum birazda öle kaynadi ama tadi cok güzeldi tam taneli sevmeyen bebekler biraz cattalla ezersiniz ama mustafa öle yedi

bende dün pırasa yaptım piraye bayıldı mama mama diyerek yedi:)) muza da aynı şeyi yapıyo gördüğü an mama mama diye sokuluyo yamacıma:))
karnıbaharada bayılıyo en çok sevdiği yemek diyebilirim

kızlarkıymayı yemeklere nasıl koyuyorsunuz..pişerken mi atıyorsunuz içine..benöde kavurup robattageçiriyorum..buzluğa parçaparça..hergü pişe çorbanı içine koyuyorum...öğürür diye böyleyapıyorum..

sizinkileryiyormu ohalde

biz buharda pişiriyoruz da sebzeleri altına su koyuluyorya tencerenin onun içine atıyoruz bulgurla yada pirinçle beraber pişiyo tavuk yada kıyma.Daha sonra sebzeleri tel süzgeçten geçiriyoruz ve tabi alttaki et ve diğerlerini de süzgeçten geçiriyoz.suyunu da ekliyoruz çok koyu olmasın diye.Üstüne de zeyitnyağı bu kadar.Hiç kavurarak yapmadım ben.

Ben daha hıc tek cesıt sebze vermedım. hanı bızım yedıgımız gıbı demek ıstıyorum. Hep evde ne sebze varsa karıstırıyorum her defasında farklı bır tat. cok sukur hepsını yıyor. bunlara ek olarak domates mercımek ve yayla corbası yapıyorum..

amaaan bende vermedim valla.Kış gelsin diye bekledim güvenemedim ne biliyim.ceviz veriyoruz yaa birazda ondan rahatım:))

Ben dün kendimize yaptığımız patetes yemeğinden verdim severek yedi tabi tadı tuzu yerinde olunca içinde az karabiberde vardı ama rahatsız etmedi aslında domates çorbası yapmıştım onu pek yemek istemeyince bundan verdim.İnek sütüne başlamak istiyorum ama benimki uyanıkken meme dışında biberon almıyor belki gece uyku sersemi yutturabilirim.Kızlar ya normal temiz inek sütü nereden bulacağız pastorize süt önerileriniz varmı neyle başlasak inek sütüne

seyracım ben 1+ sütlerden verdim geçenlerde 1 hafta kadar.yüzünde 3 kırmızı nokta çıktı.
bi süreliğine bırakıp 6+12 süt vermeye başladım.bilmiyorum sütmü dokundu.
bi 10 gün kadar bekleyip tekrar denicem.
ee artık sütüm azaldığı için takviye yapmam lazım.bizim oğlanda gündüz hiçbir şekilde biberon almıyo.halbuki ilk 6 ay sağıp bıraktığım anne sütünü biberonla gündüz babaannesi içirdi.herif ek gıdaya geçince kendini adam zanneti biberonu beyenmez oldu:)
bende gece 12 gibi uyurken 200 cc sütü ısıtıp veriyorum.tok tutuyor galiba çokta uyanmıyo gece bölece..

balığıda ilk verdiğimde patates,havuç ve kibrit kutusu kadar balık suyla kaynatıp blendırdan geçirip verimştim yemişti.sonraki 2 denememde yemedi.bende bize yaptığım zaman kılçıklarının olmadığı taraftan küçük parçacıklar halinde verdim yedi.tabi balığın ızgara olmasına dikkat etmek lazım.
ayda birkaç kez yeterli sanırım.
bide ben ciğer vermek istiyorum.
dr.9.aydan sonra verebilirsin demişti ama daha hiç vermedim.siz verdinizmi?nasıl verdiniz?

Bana bir süre daha süt verme günlük yogurt yiyor zaten simdilik gerek yok dedi.

cünkü vücudu cok hassas henüz agir gelir süt dedi.hatta yogurt dahada agirdir yogun oldugu

icin onuda bir iki tatli kasigi ver dedi ama ben kücük bi kase yediriyorum ..

ben haftada iki kez düzenli veriyorum somon ve cok seviyor Deniz..

azocum ben verdim ciger ve cok sevdi benim oglan,,zaten etcil bi cocuk bayildi cigerede.

arnavut cigeri yapmistim verdim 4-5 tane yedi.

sağol çilekcim.bende yapıp vereyim ciğer ozaman.
ya bide bişey sorucam;
balıkla yoğurtu nasıl veriyosun?
yani biz 3-4 gibi yoğurt veriyoruz mesela.ya öğlen 12-1 yemeğinde yada akşam 7-8 yemeğinde balık verdiğimizde dokunmaz dimi?
bide akşam balık verdim diyelim.9 gibi uyuturken emziriyorum dokunmaz dimi?

balik verdigim gün yogurt yerine meyve püresi veriyorum canim.

ayni gïn vermedim ikisini.

canim ben balik veriyorum ardindan yani bi iki saat snra muhallebi yiyor.

ve yatiriyorum bisiy olmadi bizde.

Bengiş'in de yüzünde egzema gibi şeyler çıktı 1 haftadır. Sütten mi dedim ama süte 3 haftadır devam ediyoruz sütten olsa ilk başladığımızda çıkardı heralde. Yemeklerini de hala ayrı yapıyorum, neden olmuş olabilir acaba? Cildi biraz kurumuş gibiydi acaba kuruluk da yapar mı?

olabilir cnm.havalar soğuduğu için yünlü bişleyler giydirdiysen ondanda olabilir.
bizim geçen kış öle olmuştu yüzümüz.biz öpmekten falan zannederken kıyafetlerden dedi dr.
sebamed in kremini kullandım ben çok iyi geldi.hatta pişik kremleri varya içinde çinko olanlar onlarda çok iyi geliyo.yediklerinede dikkat et yeni verdiğin bişey olabilirmi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…