Ek Gıdalara Başlıyoruz :)

eski porselen kaşığı da denedim bugün yine yemedi.ben birkaç gün hiç bir ek gıda vermemeyi düşünüyorum.belki akşamları muhallebi veririm çünkü onu yarısı da olsa yiyo.bu arada akşamları muhallebi veren arkadaşlar ne kadar veriyorsunuz.sütlü pirinçli hazır kutuların arkasında 140 ml su ve 6 yemek kaşığıyla vermiş hazırlanışını ben bunu yarım ölçü yapıyorum tam geliyr benimkine.daha doğrusu geliyordu.şimdi onun da yarısını yiyor

hımm bu balık yağından haberim yoktu,aklına takılcaksa götür başka doktora cnm

bi götüriiim bakim, yemiyo bu oğlan diim, belkim iştah açıcı bişiler verir fisfisfis
İbolyacım benim kızımda bi dönem aynı seninki gibi yaptı bende 3 saatte bir uykudan uykuya
besleyebiliodum neyseki bi dönemmiş atlattı ...Bence gececek bu durumu benim 2 sefer oldu cünkü ama düzeldi yani...

ay inşallah benimkisi de düzelir yaa :Saruboceq:
bende yarın eşime protex aldıracum, barmaamlan yedirecüm, bugün annemle öğle yemeği yerken yemeklerden azcık parmaamla tattırdım, yav bu sıpa parmak hastası ben onu anladım, parmağımı uzatırken ağzını bi heyecanla açıyo ki görmeyin yaa, bi süre parmak olayına girelim bakalım, bekim sonra kaşığa döneriz, benim muhallebi konusunda saatim yok canım, beyefendiyi ne zaman kandırabilirsem, o muhallebi olayını kendin istedğin gibi ayarlayabiliosun, bak ben naptım, biberon ucunun birinin ağzını iyicene açtım, muhallebiyi yada gece mamasını koyu kıvamlı hazırlıyom, öyle veriyom, ama bunu gece yapıyom,hazırcılığa alışmasın diye gündüz yapmıyom, bi de ben gece tahıllı mamasının içine muhallebi de ekliyorum, bi de bir ölçcek kadar mama ekliyorum, o şekil veriyorum, zaten yemiyo sıpa, en azından daha besleyici olur,

senin formuller baya zengin seninki parmak hastası değil şekerim,sana hasta :)) demekki annesinden bir parça ve anne sıcaklığı istiyormuş çocuk.inşallah yeme probleminiz çözülür.tabi bizimkide :S

senin formuller baya zengin seninki parmak hastası değil şekerim,sana hasta :)) demekki annesinden bir parça ve anne sıcaklığı istiyormuş çocuk.inşallah yeme probleminiz çözülür.tabi bizimkide :S

naapalım anam, b u sıpalar bizi filozof yapcaklar yakında, sürekli bişiyler icat ediyoruz, yav bu sıpa benim mememe aşıktı bi zamanlar, şimdik emmiyo, acaba barmaama mı aşık oldi ki :roflol:

kızlar dün biz de ilk defa sebze püresine başladık bakalım ne olacakfisfisfis
patates havuç yarım kabak ve bir tutam pirinci haşladık içine 1 tatlı kaşığı zeytinyağı koyduk 1 küçük kaseyi yaladı yuttu bizimki maşşallah.sevdi sanırım ağzını şaprdatarak yedi hepsini.valla öyle dedikleri gibi 2-3 kaşıkla başlamadık biz. 1 küçük kase yedi umarım sonradan kabızlık falan yapmaz bugün de muhallebiye başlıyoruz bakalım onu da yiyecek mi oğluşum:sm_cool:

saphıra bende kutulardaki ölçüyü yapıyorum bir kase oluyor onuda ikisi birlikte yiyorlar yani bizde yarım ölçü yemiş oluyoruz..
küçük kavanoz pürelerinide ikisine bir veriyorum ama artık devamını istiyorlar ikiside bir kavanoz yiyebiliyorlar....

ayy nazlımelek senin kuzuları düşünemiyorum yerken aynı andamı veriyosun ikisine kardeş kardeş yiyolar ne güzel oyy kuzucuklar....
bende bugün sebze püresi vericem patatesimiz ve havucumuz haşlanıyolar şuan:))

evet pirayecim bir kşık ona bir kaşık diğerine aralar uzrsa çırpınıp bağırmalr mamam nerde gibilerinden tabi bu ara ellerde bizimle birlikte yemeye başladı alıştılar ama bekliyorla geri gelincede ağızlar kocaman açılıyor..:))
kızlar az önce muhallebi vereyim dedim pirinçli meyveli olanlardan hep heronunkini yapıyordum goglee sanırım.. çok güzeldi ocakta su ile pişiriliyordu bugün bebelacınkini açtım sadece ılık suya katılıp karıştırılıyor muhallebi oluyor muzluydu hiç güzel değildi tadı.. karıştırdığım çatalı yaladımda öbürü gibi değil onun kokusu bile canını çektiriyordu vallaa..

nazlımelekçim ve bownicim maşallah kuzulara inşallah hep böyle güzel yerler.bende bebelac sütlü pirinçli kullanıyorum nerdeyse bir kutu biti.bu akşam heronun iyi geceler sütlü buğdaylı yulaflı sını aldım.o da güzel hatta bebelaca göre daha güzel kokuyo.bebelacın rütlü piriçlisini biz sevdik ama kovonoz mamaları çok kötü.hep döktüm aldıklarımı.bir kaç kavonoz kaldı elimde,etrafımda da verilcek kimse yok.bari sağlık ocağına vereyim dedim.onlar ihtiyaç sahibi birine verirler.ucuz belki kavonozlar ama yine de günah ya.habire döküp duruyorum.bari birine yarasın

dün piraye ye havuç ve patates püresi verdim karışık içine birazda zeytinyağı damlattım tadı güzel olmuştu yedi kuzu,bugünde çorba yapmak istiyom ama ne çorbası yapsam bilmiyorum

yok cnm yapmadım göğsüm çok şişti rahatsız oldum emzirdim uyanınca yedirim dedim,dünkü çorbasına derken?dün sebze püresi yapmıştım onun kalanları haşlanmış halde duruyo ona eklesem sebze çorbası yapsam olurmu acep ya da taze yaparım

dünkü püre işte anla :)) çorba yazmışım. sebzeleri ayırıp suyuna irmik koyup tekrar 5 dk pişirip öyle çorba yapılıyor benim bildiğim.pürede sebzeler eziliyor.farketmez her ikisinde de kabak veya maydonoz ekleyebilirsin

cnm bir sitede bu tarifler var.aynısının döküman halinde olanını sağlık ocağından vermişlerdi

kızlar benim şimdiye kadar kullandığım hero baby gogly pirinç muhalebisi muzlu elmalı ve sadesini kullandım hep ocakta muhallebi gibi pişiyor hem tadı hem kokusu çok güzel .... oğlanlarda çok severek yiyorlar her seferinde..
dün ise geçenlerde eşimin aldığı bebelac pirinç muhallebisini deneyim dedim oda ılık suya katılınca muhallebi oluyor ya kolay olsun beklemesin oğlanlar dedim yaptım onuda severek yediler ama ben karıştırdığım çatalın tadına bakınca pek pirinçli muhallebiye benzetemedim içeriğinde değişik yağlarda var bilmem sevmedim ama bitince almam irmikli ballısını kullanıyorum birde gece olanı var tahılı tok tutuyor..
kavanoz mamalarınında her çeşidini yiyorlar benimkiler bebelac hero babay milupa hepsini severek yiyorlar zaten kavanozu görmeleri yetiyor...
biz şimdi bebelac 2 bebek sütüne geçtik 6. aydan itibaren olan biraz yağlı akşam sorun yaşadık ondada yoğun olduğundan tortusu biberonun ucunu tıkıyor çocuklarda çekip gelmeyince kızıyorlardı gece kaç kere onun için kalkıp mutfağa gittim açmak için..

kızlar piroşa tarhana çorbası verdim akşam için yapçaktım tuzunuı salçasını sonra eklerim dedim sadece z.yağı koydum yedi valla bişey olmaz inşallah...annem ablamınkilere veriyodu piraye kadarken bişey olmuyodu onada güvendim biraz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…