- Konu Sahibi sebepsiz fxixrtxixna
-
diğer forumda yazmıştım burayada kopyaladım..darkcım patates havuç kabağı bir tutam pirinci az oranlarda hazırlayıp çok az suda haşlanıyor ben azda olsa genelde düdüklüde yapıyorum besin değerini kaybetmeden çabuk pişiyor diye..
piştikten sonra en iyisi çatalla ezip pütürlü vermekmiş ben blenderden geçiriyordum bir dahaki sefere bende öyle yapacağım bakalılm...ha birde ezince bir iki damlada saf zeytinyağı ekleniyor
diğer forumda yazmıştım burayada kopyaladım..
bende ya dilimini yalatıyorum yada elma suyuna karıştırıyorum.henüz havuç suyu vermedim yarın verrim inşallah.portakal gaz yapar diye 6 aydan önce önerilmiyor ama bende veriyorum bazen, havuca karıştırıyorum normalde havuç suyu çok sevimli değil ama portakalla süper oluyor, birde ek gıdaya bağlı kabızlığa karşı portakal iyi geliyor, gerçi ben bugün kayısıya başladım kabızlık için
darkcım ayrıca ben bir başlık açmıştım belki görmüşsündür, beslenme programlarımız diye, doktorun bize verdiği listeyi saat saat yazdım işine yarar belki, tarif yok ama
Bende hem sebzesinden hem suyundan faydalanarak vereyim olmazsa.darkçım rica ederim canım benim ne için burda bulunuyoruz birbirimize yardımcı olmak için arkadaşım :))) çorbaya gelince evet sebzenin suyunu kullanıyorsun sadece.ilerleyen zamanlarda sebzeleri de kullanıp püre yapıyorsun.zaten o sayfa da görmüşsündür.ben hiç sadece suyunu kullanmadım.ben direkt sebze püresi verdim.ilk zamanlar pek güzel yedi ama hep yazıyorum ya son günlerde yemiyor.ama bugün bi ümit doğdu bana,belki tekrara yemeye başlar.gündüz meyve suyu içti. Milu.nın numunesi 1 ad. elma-kayısı organik meyve suyu vardı.onun yarısını (100ml) biberona koydum pek güzel içti benimkikaşıkla almazsa biberonla vericem napayım.yarın da kalan yarısını vericem ama yoğurdunu bu meyve suyuyla inceltip,meyveli yoğurt şeklinde verme planım var.bakalım inşallah tutar :) akşam da muhallebisini iştahla yedi diyebilirim.hepsini yedi,daha olsa yerdi.
Bende kış mevsiminde c vitamini iyi olur diye azar azar katıyorum elma suyuna.portakal da elrji riski yüksek ve gaz yapabilen meyveler gurubunda.ama deneme yanılma yöntemi,demekki seninkine bişey yapmamış,vermeye devam et bence.yarasın cerenime :)
Walla Ceren çok sevdi en çok ondan faydalanıyoruz.Üzerinde 4. aydan itibaren diyor.Ben bazen mamasına katıp eziyorum bazen elma suyuna iyi oluyor.Fazla katmıyorum ama 2-3 tane kırıyorum.Ardındanda az bişey mama içiriyorum.bebe bisküvilerinden emin olamıyorum.bir yerde 6 ayda başlanır diyor,başka yerde 1 yaşında.o yüzden hiç vermedim ama yoğurt yedirrmeyi başaramazsam bende bebe bisküvisi karıştıcam yoğurduna,belki öyle yer.tabi önce bi doktora gidelim,sorayım da öyle vereyim
Maşallah ne güzel kahvaltıya da başlamışsınız.darkçım sebze çorbasını aynı bende dediğin gibi yapmıştım irmikte koymuştum bide z.yağı,portakalı çok seviyo piraye babası yalatıyo bi zararı olmadı seninde alerji filan yapmadıysa devam et,valla ben artık herşeyi veriyorum kahvaltıda veriyorum doktorumuz ver dedi mesela bu sabah; çeyrek yumurta sarısı,kesme şekerden biraz büyük beyaz peynir,bi çay kaşığı kaymak,2 tane bebe bisküvisi,tatlandırmak içinde ev yapımı vişne reçeli koydum sütle suyu karışrıtırıp (suyu daha fazla koydum)kaynattım onla ezdim hazırladıklarımı yedirdim kızıma 3 seferdir veriyorum kahvaltı bi sorun olmadı blendırdan çekmiyorum çatalla eziyorum biraz pütürleri kalıyo
saphıracım ben veriyorum bebe bisküvisi çok güzel oluyo kalırsa ben yiyorum:))yoğurduda tutturamadım bir türlü bende danonenin yoğurdundan verdim
benimkide kaşıkla eli aynı anda ağzına götürüyor.heralde eliyle yediğini sanıyor:))bide benim kızım hazır şeyleri pek sevmiycek sanki ki inş.öyle olur kavonozdaki meyve pürelerinden aldım milupanın hiç yemedi döktüm şimdilik yemiyo hazırlardan böyle devam etse keşke tabi hiç bişey yememsindense hazırları yemesini tercih ederim,bide biberonla daha rahat yiyo ama çorba bile olsa kaşıkla veriyorum sonra alışmasın diye hiç yediremediğim zamanlar veririm ama biberonla,kaşıkla yerken yarısını yutuyo yarısı ağzının kenarlarından akıyo tekrar veriyorum ağzına daha öğrenemedik:)nerden geldiğini anlamıyo alt dudağını ya da kaşığı emiyo bazen:))
Canım yoğurdu mevye püresiyle yada cici bebeyle tatlandırarak denedin mi?Benim oğlum ağzınane alırsa alsın ilk önce bi yüzünü ekşi,tiyor sonra ben vermeye devam edince alışıyor yemeye başlıyor..
Bne yoğurt 2 kere verdim şimndiye kadar ama hiç sevmedi ben de ısrar etmedim.Üstelik evde kendim pastörize sütten mayalamıştım mis gibi de tutmuştu ama sevmedi..daha sonra deniycem inşallah.
Elma ve armut püresi verdim özellikle armutu daha severek yedi..
ÜLker gogly ile muhallebi yapıyorum bayılıarak yiyor.içine de mamasından koyuyorum bir iki kaşık piştiketen sonra..
Gece tahıllarından aldım bebelac ve milupa onları da çok iştahlı olmamakla beraber yedi..
Hadi gözün aydıon canım.Maşallah diyelim.Mümkün olduğu kadar kaşıkla ver.başardımmm!!! yoğurt yedirmeyi başardımmmm!!! :lepi: bir adet babymix i,100 ml. milupa oraganik kayısı elma suyuyla karıştırdım,atran kıvamı oldu,biberona koydum bayı bayıla hepsini bitirdianladımki benimki üşengeç!! kaşıkla yemek zor geliyor.bebelec kavonz mamalarını yemediği için hero baby aldık birkeç tane denemek için.bugün teyzesi zar zor yarım kavonoz yedirdi.bebelaca göre heronun tadı baya güzel.ben beğenirsem duru da beğeniyor.beğenmezsem o da beğenmiyor.biberonla vermek istemiyordum ama napayım,başka türlü yediremicem yoğurdu.eninde sonunda öğrencek yemek yemeyi.ömrü boyunca biberonla beslenmicek ya
Hadi gözün aydıon canım.Maşallah diyelim.Mümkün olduğu kadar kaşıkla ver.
.Tabi çok zorluyorsa ara ara biberonlada ver.Kaşığı unutmasın ama bi iki kaşıkda olsa hergün egzersiz yap
Saphira sen kiviyi denedin mi?
Kivi deneyen var mı?
darkçım süt bişey yapmadı cnm.
bu akşam markete babymix in yoğurdunu baktım bulamadım nasıl oluyo onlar küçük kutudamı kızlar
kivi gelmemişti aklıma dur deniyim....
ya ben bi türlü beceremedim bu ek gıda işini anca elma ve havuç suyu verdim.
yoğurdu kaç kaşıkla başlamam gerektiğini bilmiyorum.
herobayb pirinc unu aldım ne zaman vercemi bilmiyorum.yatmadan önce doyurucu olsun diye versem rahatsız olurmu acaba
emmekte problem yaşıyorus bunları verirsem bırakırmı diye korkuyorum
of ya ben napcam bilmiyorum şu 6 ay bi dolsaydı saplantı oldu bende
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?